




免费预览已结束,剩余18页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
单元素养评价(五)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。text 1w: very nice skirts. how much are they? m: ten dollars each. and one dollar off if you buy two. they are on sale. 1. how much would the woman pay for two skirts? a. $10. b. $19. c. $20. 答案: btext 2w: these tomatoes are huge. you must have watered them a lot. m: yes, i did. they ought to be ripe enough to pick by next wednesday when we have a picnic. 2. where does the conversation most probably take place? a. in a garden. b. at a picnic. c. in a supermarket. 答案: atext 3m: ok, lucy. what would you like me to do with your hair this week? w: im not sure. maybe i could use a different color. i need something special for this weekend. m: to be honest, the color is ok. but maybe you should pay more attention to your clothes. 3. how does the man feel about the womans hair? a. it should be colored. b. it needs no change. c. it should be cut. 答案: btext 4w: i am so stressed out! i havent studied for the test we have tomorrow. now im going to have to stay up and study all night. m: dont you hear mr jenkins has canceled it? 4. how might the woman feel in the end? a. anxious. b. tired. c. relieved. 答案: ctext 5m: would you mind turning down the tv? w: pardon? i cant hear you. m: would you mind turning down the tv? im answering the phone. w: not at all. 5. what is the man doing? a. watching tv. b. answering the phone. c. repairing the tv. 答案: b第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。text 6m: 376939. w: hello. is george there? m: no, this is his father. can i take a message? w: yes, please. tell him that linda called. the partys on friday night at the pub near our school. it starts at about 8: 00 and could he bring some food? m: a party? w: yes, and could you ask him to bring some of his records? m: ok. ill tell him when he gets home. w: thanks a lot. m: dont mention it. 6. whats the probable relationship between linda and george? a. they are classmates. b. they are strangers. c. they are relatives. 答案: a7. what does linda want george to bring to the party? a. flowers and food. b. food and records. c. flowers and records. 答案: b听第7段材料, 回答第8、9题。text 7m: elizabeth, whats your question? w: excuse me. could you tell me what a yard sale is? m: as the name suggests, its a sale held in someones yard, selling used goods. w: what can i get there? m: you can find books, records, cups and furniture. you name it, and they will have it. w: why do american people love to buy second-hand goods? m: to save money, of course. some people even hope to find treasures there. w: i see. m: actually many westerners like other peoples objects. even rich people search through used goods for a treasure. w: i understand. thank you mr green. youve been very helpful. m: youre welcome. 8. why do american people love to buy second-hand goods? a. to earn money. b. to save money. c. to contribute to charity. 答案: b9. what is probably sold in a yard sale? a. new goods. b. treasures and furniture. c. used books and records. 答案: c听第8段材料, 回答第1012题。text 8m: being away from home for college can be stressful. besides all the pressures of study, theres the pressure on your pocket. today, lets go to a university to find out. excuse me. can i ask you a few questions? w: well, okay. m: how do you find the cost of living in the city? w: everything is expensive, including clothing, housing, and traveling. m: so, what do you spend most on? w: transport, i think. for food, if i cook myself, its not expensive at all. for clothing, i bring my clothes here from my home country, where theyre nice and cheap.but every week, i have to spend more than 100 pounds on the trains. m: then whats the social life like? w: im a very social person. i love hanging out with my friends and meeting new people. thankfully, i dont drink nor smoke, so the only expense is maybe tickets to the cinemas, clubs, and so on. 10. what does the woman think of the living expenses in the city? a. very high. b. fairly low. c. just okay. 答案: a11. what does the woman spend most on? a. meals. b. trains. c. clothes. 答案: b12. what does the woman do in her free time? a. goes for a drink. b. listens to music. c. sees films. 答案: c听第9段材料, 回答第1316题。text 9w: what was your childhood like? m: as a boy, i enjoyed all the sports and i read a lot. i liked making friends. w: where did you study? m: at 17, i won a scholarship to a college in the northern states. then i left there in 1960. w: what was life in the northern states like? were you accustomed to it? m: people of different colors lived together. the area was not fully developed.the blacks were not equally treated. people of different races were not friendly to each other. and most of them were not very nice to outsiders. w: i know you won the nobel prize. what kind of nobel prize did you win? m: well, i won the nobel prize for peace. that was in 1986. w: then what did you do with the prize money? m: i gave all the money to the freedom movement. w: its very nice to talk with you, sir. do you mind if i take a photo with you? m: not at all. 13. what is the possible relationship between the two speakers? a. father and daughter. b. tv reporter and interviewee. c. school president and job hunter. 答案: b14. what was life of african-americans like in the northern states? a. they were free but quite poor. b. they enjoyed equal rights and free life. c. they were not treated equally as whites. 答案: c15. what did the man do with the prize money? a. he gave the money to the government. b. he gave the money to the freedom movement. c. he gave the money to a charity for poor children. 答案: b16. when did the man win the nobel prize? a. in 1986. b. in 1968. c. in 1916. 答案: a听第10段材料, 回答第1720题。text 10m: people who live in cities usually take their dirty clothes to a laundry place called a “laundromat”. these public businesses are usually open from 7: 00 am to 10: 00 pm.a smaller laundromat might have a dozen washers and a dozen dryers, while a larger one might have twice that number. most places do not have any employees there, as there are simple instructions posted near the machines and everything can be done without assistance. most people bring their own washing soap, but there is often a machine that sells small packages in case you run out or forget yours. during the weekend, it can be hard to find an open machine while it is much easier during the weekdays.many laundry places have tvs, video games, magazines, or free wifi. recently, many laundry places have added cafs or bars. because people usually spend a few hours doing their laundry; having a drink or a meal is a convenient and fun way to kill the time. of course, when so many people are washing their clothes close to each other, it is easy to make mistakes. my sister actually met her husband at a laundromat after he put her clothes in his basket by accident! 17. how many washers might a larger laundry place have? a. 12. b. 24. c. 48. 答案: b18. which of the following is not included in the laundry places? a. a swimming pool. b. cafs. c. free wifi. 答案: a19. according to the text, what do people often do while waiting in the laundry place? a. chat with the employee. b. eat some food. c. put their clothes out in the sun. 答案: b20. who met her husband in a laundry place? a. the speakers sister. b. the speakers friend. c. the speaker. 答案: a第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的a、b、c、d四个选项中选出最佳选项。abeijing (news agency) children in china today spend five times more money than their parents did when they were young. so what are all these children buying? the list is long: ipads, cell phones and jeans are typical items that children “have to” buy. and they will do anything to get them. they ask their parents over and over until they buy them. but parents also need to take the blame(责备) for spending so much money. they want their children to have the best things. they end up competing with other parents over whether their children have the latest products. so its no wonder children find it hard to learn the importance of saving money rather than spending it all the time. and its hard to save when companies use advertising (打广告)and clever slogans (口号) to encourage young people to buy their products. they even encourage children to keep asking their parents for something until they get it. today, you dont even need to have money in order to buy something. banks give out credit cards and loans (贷款) all the time, so people are saving less and less. we are used to carrying lots of money around. and if you dont have much, you can always borrow some. but this hasnt always been the case. when our grandparents were young, there was very little money and everyone had to save hard for things they bought. they only bought things they needed, not things they just wanted. the older generation made the wise expression, “money doesnt grow on trees. ” this is as true now as it was 50 years ago. they give money a great deal of value. and we all have a lot to learn from them. 【文章大意】作者讲述了现在的孩子们花钱多、高消费的现状, 分析了导致此现象的原因。21. the text mainly tells us _. a. differences between teenagers and their parentsb. what is popular among children at the momentc. how to spend money wiselyd. childrens high consumption(消费) of products【解析】选d。主旨大意题。第一段表明了本文主题现在中国的孩子们花钱是父辈花钱的5倍, 下文说明了他们购买的东西和导致此现象的原因。所以本文主要内容是讲述孩子们对产品的高消费问题, 故选d。22. parents are to blame for childrens spending a lot of money because _. a. they dont give children positive guidance in consumptionb. they offer to buy the latest fashions for their childrenc. they always give children too much pocket moneyd. their consumption habits set a bad example to children【解析】选b。细节理解题。根据第三段but parents also need to take the blame for spending so much money. they want their children to have the best things. 可知父母总是想给孩子买最好的东西, 造成了孩子的高消费问题, 所以父母也该受到责备。23. the saying “money doesnt grow on trees. ” in the last paragraph seems to tell us that _. a. the older generation understood how to teach children to saveb. in the past, people attached more importance to saving moneyc. money has a great deal of value both in the past and at presentd. money is not easily earned and we should be careful when we spend it【解析】选d。推理判断题。根据when our grandparents were young, there was very little money and everyone had to save hard for things they bought. they only bought things they needed, not things they just wanted. 可知祖辈们都是为买东西攒钱, 他们只买需要的东西, 而不是想要的东西。所以“money doesnt grow on trees. ”告诉我们挣钱不容易, 花钱要节省。bif you are invited to a wedding, baby shower or other celebrations, you will be expected to bring a gift. unless you know the host very well, the gift should be modest in value, about $25 or so. for a wedding, the bride will have “registered ( 登 记 )” at one or two local department stores, indicating the items she prefers. you can buy the couple a gift that isnt listed, but most people buy something listed on the registry (记录簿). if you buy an item listed on the registry, be sure to tell the store that you are doing this, so that the couple doesnt receive duplicate (重复的) gifts. for a baby shower, bring a gift appropriate for a newborn baby. if you wish to give a gift when you leave to return to your country, the best gift is something unique to your country. it does not need to be especially valuable or rare. possibilities include a book about your country, an inexpensive piece of handicraft(手工艺品)or art, or something else that reflects your culture. if the children collect coins and stamps, they would be very pleased with a set of your countrys coins or a selection of stamps from your country. if you owe a debt of deep gratitude to an american host family, a common way of repaying it is to take the family to a form of entertainment, such as baseball, basketball, or a good restaurant. gift giving is not as important in america as it is in other countries, so there is nothing wrong with not giving a gift. if you need help, talk to a salesperson at a department store. tell them about the person who will be receiving the gift and the reason for the gift, and they will help you find something appropriate. 【文章大意】这是一篇说明文。本文主要说明了在美国不同的场合, 比如: 参加婚礼、婴儿洗礼或其他的庆祝活动, 你应该带什么样的礼物。24. why is collecting coins mentioned in the third paragraph? a. to show the important role of coins as gifts. b. to stress the popularity of coin collecting in america. c. to give an example of selecting a unique gift. d. to explain the relation between coins and culture. 【解析】选c。推理判断题。根据第三段第一句if you wish to give a gift when you leave to return to your country, the best gift is something unique to your country. 可知如果你想在回国时送一件礼物, 最好的礼物是属于你的国家的独一无二的东西。下文则列举了收集硬币, 可知是为了举一个选择独特礼物的例子。故选c。25. what does the author intend to do in para. 4? a. introduce a way to show gratitude. b. add some background information. c. summarize(总结) the previous paragraphs. d. recommend some family-friendly activities. 【解析】选a。推理判断题。根据第四段if you owe a debt of deep gratitude to an american host family, a common way of repaying it is to take the family to a form of entertainment, such as baseball, basketball, or a good restaurant. 可知如果你对一个美国寄宿家庭怀有深深的感激之情, 一种常见的报答方式是带他们去看一场娱乐活动, 比如棒球运动、篮球运动或去一家不错的餐馆。即第四段作者是想介绍一种表达感激的方法。26. the writer develops the passage mainly by _. a. using numbersb. giving examplesc. giving reasonsd. telling stories【解析】选b。推理判断题。文章第二、三、四段分别列举了婚礼、回国送礼物以及想要表达感激三种送礼的场合来论述, 可知作者是通过举例子的方式来展开这篇文章的。27. which can serve as a title for the text? a. how to select a giftb. gift giving in americac. where to buy a giftd. celebrations in america【解析】选b。主旨大意题。文章内容主要为说明在美国不同的场合, 比如受邀参加婚礼、婴儿洗礼或其他的庆祝活动时, 需要带什么样的礼物。故选b。ca california family drives a car that could help protect the environment. when jon and sandy go to the store or to their daughters soccer games, they drive in high-tech style. they drive a $1 million, fuel-cell-powered car. it may be the worlds most expensive car and one of the most environmentally friendly cars. the fcx is the first fuel-cell-powered car to be used by a family anywhere in the world. the fcx uses hydrogen and oxygen for fuel. car makers have been working to develop vehicles that are better for the environment. they are developing cars that use fuel other than gasoline. and then what is fuel cell technology? fuel cell technology works by changing the chemicals hydrogen and oxygen into water. this process produces electricity, and water vapor which comes out of the exhaust pipe. most cars release dangerous gases such as carbon monoxide and carbon dioxide. many scientists say these gases are major contributors to global warming. “the fcx is driven just like any other vehicle on the road, but without the gases which pollute the environment, ” scientists say. fuel cell technology has been around since the 1800s, but scientists have yet to perfect it. they say it may take years before the technology is ready for widespread use. another earth-friendly car is already on the market. hybrid cars use both gasoline and an electric motor. they are becoming more popular with customers because they cut pollution and improve fuel efficiency. 【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了使汽车更加环保的燃料电池技术。28. which of the following about the fcx is not true? a. it lets out dangerous gases to pollute the air. b. it may be the most expensive car in the world. c. it is one of the most environmentally friendly cars. d. it uses hydrogen and oxygen for fuel other than gasoline. 【解析】选a。推理判断题。根据第二段中的“the fcx is driven just like any other vehicle on the road, but without the gases which pollute the environment”可知, fcx和道路上的任何其他车辆一样, 但没有污染环境的气体。因此推断fcx不会排放有害气体污染空气, 故a项正确。29. according to the passage, what is the major cause for global warming? a. gases from the fcx. b. gases from cars. c. hydrogen and oxygen. d. water vapor from cars. 【解析】选b。细节理解题。根据第二段中的“most cars release dangerous gases such as carbon monoxide and carbon dioxide. many scientists say these gases are major contributors to global warming. ”可知, 科学家认为汽车所排放的像一氧化碳和二氧化碳这样的气体是全球变暖的主要原因, 故b项正确。30. from the passage, we know that fuel cell technology _. a. works by waterb. works by electricityc. has been widely used since the 1800sd. has a history for about two hundred years【解析】选d。细节理解题。根据第二段中的“fuel cell technology has been around since the 1800s”可知, 燃料电池技术从19世纪就开始了, 现在已经是21世纪了, 至今已经有200年左右的历史了, 故d项正确。31. what can we infer from the passage? a. there will be no gasoline for cars. b. global warming has been stopped. c. people cant afford to buy cars in the future. d. future cars will be environmentally friendly. 【解析】选d。推理判断题。根据第二段中的“they are becoming more popular with customers because they cut pollution and improve fuel efficiency. ”可知, 因为能够减少污染和提高燃料效率, 这种汽车将越来越受消费者的欢迎, 为了满足消费者的需要, 汽车生产商必定会生产越来越多的环保汽车, 也就是说未来的汽车将是环保的, 故d项正确。【方法技巧】推理判断题的难度在于要根据文章的已知信息进行合乎逻辑的推断, 切不可凭主观臆断, 例如本篇最后一题, 根据第二段中的“they are becoming more popular with customers because they cut pollution and improve fuel efficiency. ”可知, 因为能够减少污染和提高燃料效率, 这种汽车将越来越受消费者的欢迎, 为了满足消费者的需要, 汽车生产商必定会把注意力集中于这类环保汽车, 加大研发和生产, 也就是说未来的汽车将是环保的。da long-term american study shows the importance of early education for poor children. th
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 高一分班考试真题及答案
- 建市函〔2022〕453号房屋建筑和市政工程招投标知识试题附答案
- 2025年病历管理制度与病历书写规范测验题(答案)
- 2025年《汽车维修工技师》考试习题库及参考答案
- 边缘计算优化策略-第31篇-洞察与解读
- 事业单位招聘考试综合类面试真题模拟试卷:国际关系与外交政策
- 2025年江西省事业单位招聘考试旅游历史专业能力测试真题模拟解析试卷
- 2025年事业单位面试真题模拟试卷:社会治理科学研究与应用
- 鸿达驾校考试题库及答案
- 黑龙江新高考试题及答案
- 费曼学习法完整版本
- 辅警专业能力素质测试题及答案
- 安检服务风险管理制度
- DB32∕T 3723-2020 高标准农田建设项目工程概算编制规程
- 2025年入党积极分子培训考试试卷及答案(共五套)
- 煤矿“打非治违”专项行动实施方案
- 2025年湖南高速铁路职业技术学院单招职业技能考试题库必考题
- 2024年济南公共交通集团有限公司招聘考试真题
- 医疗设备采购投标违约责任承诺书范文
- 全国公开课一等奖初中化学九年级上册(人教2024年新编)《跨学科实践活动-制作模型并展示科学家探索物质组成与结构的历程》课件
- 内镜下套扎术护理配合
评论
0/150
提交评论