2020-2021学年高中英语 课时分层作业2 Unit 1 Great scientists Section Ⅱ Learning about Language 新人教版必修5_第1页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业2 Unit 1 Great scientists Section Ⅱ Learning about Language 新人教版必修5_第2页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业2 Unit 1 Great scientists Section Ⅱ Learning about Language 新人教版必修5_第3页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业2 Unit 1 Great scientists Section Ⅱ Learning about Language 新人教版必修5_第4页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业2 Unit 1 Great scientists Section Ⅱ Learning about Language 新人教版必修5_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时分层作业(二)section learning about language(建议用时:40分钟)语言知识练习固基础.单句语法填空1the two astronauts will carry out a series of scientific(science) experiments in spaceship.2what conclusion do you draw from the research?3the suggestion he had put forward was turned down at the meeting.4when i opened the door,i found my father sitting in his chair,completely absorbed in the newspaper.5his son is very naughty and has formed some bad habits.i think he should cure him of them.6the concern of this book is with air pollution (pollute)7please read the instructions (instruct) carefully before using it.8the talks are continuing,but no announcements(announce) are expected at this time.9the incident exposed (expose) the weakness of the schools position.10we consider that you are to blame(blame) for the accident.完成句子1从这些事实中我得出他很努力这一结论。i drew a conclusion/concluded from the facts that he was hardworking.2他吩咐我立刻处理这件事情。he instructed me to handle the matter immediately.3似乎他的妻子应对那件事负责任。it seemed that his wife was to blame for that matter.4你凭什么怀疑他偷了钱?what makes you suspect him of having stolen the money?5老师和学生们对结果都不满意。neither the teacher nor the students are content with the result.高考题型练习提能力.阅读理解this happened when i was ten.my girl cousin had decided to be a boy for halloween,so my aunt called my mom to borrow some of my clothes.the next morning,they came to our house early before school.my cousin told me that she was going to be a boy for halloween and wear some of my clothes.i told her that i didnt care.then,with a big grin on her face,she told me that i was going to be a girl.i told her she was crazy but she said that she had overheard my moms plan and that her mom had brought some of her clothes for me.so i went to the living room to see our moms.then i knew she wasnt lying.there was a wig(假发)on the table and my mom and aunt were both smiling at me.i shook my head and told them “no way!” before they even said a word.my aunt said that it would be really cute.then mom told me not to be a stickinthemud.she said that it would be fun and she wanted to see what id look like as a little girl.i told them i absolutely would not do it!i was still refusing twenty minutes later.when my aunt was putting makeup on me.i was wearing a pink party dress,the blond wig with pigtails(辫子) and earrings.my cousin wore one of my sweatshirts,my jeans and a baseball cap.we were sent to school like that,where i spent a sad day.the kids thought it funny that we were dressed that way and made stupid comments about us.they also played jokes on us and ive never been so uncomfortable.i still dont like halloween to this day!【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者10岁过万圣节时,本想扮作海盗,可母亲却将他扮作女孩,作者觉得很尴尬,所以作者至今仍然不喜欢过万圣节。1the authors decided him to be a girl for halloween.agirl cousinbmothercaunt dteacherb细节理解题。根据第二段中“with a big grin(咧嘴笑) on her face,she told me that i was going to be a girl.i told her she was crazy but she said that she had overheard my moms plan and that her mom had brought some of her clothes for me.”可知,作者的母亲决定让作者做一个万圣节女孩。2the author thought the idea of being dressed like a girl .aamazing bcutectraditionalddisappointinga推理判断题。根据最后一段中“the kids thought it funny that we were dressed that way and made stupid comments about us.they also played jokes on us and ive never been so uncomfortable.”可知,作者认为穿得像个女孩的想法是令人惊讶的。3by saying “a stickinthemud”,the mother .athought the author was stubbornbshowed her preference for girlscdecided to give indexpressed her angera推理判断题。根据“i shook my head and told them no way! before they even said a word.my aunt said that it would be really cute.then mom told me not to be a stickinthemud.she said that it would be fun and she wanted to see what id look like as a little girl.i told them i absolutely would not do it!”可知,母亲通过说“a stickinthemud”,认为作者很固执。4when the students saw the way the author was dressed,they .aliked it very muchbshowed admirationcmade fun of himdfelt uncomfortablec细节理解题。根据倒数第二段中“the kids thought it funny that we were dressed that way and made stupid comments about us.they also played jokes on us and ive never been so uncomfortable.”可知,当学生们看到作者的穿着时,他们取笑他。.完形填空do you think you have what it takes to be a successful scientist?a successful scientist is generally a good observer.he makes full 1 of the facts he observes.he doesnt accept ideas which are not 2 on obvious factsand therefore 3 to accept authority as the only reason for truth.he always checks ideas 4 and makes experiments to prove them. the rise of modern science may perhaps be considered to 5 as far back as the time of roger bacon,the wonderful philosopher of oxford,who lived between the years 1214 and 1292.he was probably the first in the middle ages to 6 that we should learn science 7 observing and experimenting on the things around us,and he himself 8 many important truths. galileo(15641642),however,who lived more than 300 years later,was the greatest of several great men in italy,france,germany,and england 9 began to show how many important 10 could be discovered by observation by degrees.before galileo,learned men believed that large bodies fell more 11 towards the earth than small ones 12 aristotle said so.but galileo,going to the 13 of the leaning tower of pisa,let fall two 14 stones and proved aristotle was wrong.it is galileos 15 of going direct to nature,and proving our 16 and theories by experiment,that has 17 all the discoveries of modern science.what 18 those people good scientists?from the example of galileo,we know 19 that successful scientists are those whose observations have 20 better results.【语篇解读】一个科学家应该是一个很好的观察者,不能盲目相信他人,应该通过观察和实验来获得正确的观点和理论。1a.usebsensecspeeddtrusta根据语境可知此处是make full use of“充分利用,充分使用”这一固定词组。2a.reliedbbasedcinsisted dcenteredb根据该空前的“he doesnt accept ideas”和后面的“on obvious facts”可知,此处是be based on固定词组,表示“以为基础,基于”。3a.refusesbdesirescintendsdregretsa由空前的“doesnt accept”和“and therefore”可知,此处应选refuses。4a.casually bcarefullycquicklydprivatelyb结合语境“he always checks ideas”和后面的“and makes experiments to prove them”可知,此处表示仔细地核查想法。 5a.date bkeepclookdcomea由下文的“the years 1214 and 1292”可知,现代科学的兴起可以追溯到很早的时期。date back是一个固定词组,意为“追溯到”。6a.command bsuspectcsuggestdconcludec根据空后的内容可知,这里应是roger bacon提出的建议,故选c项。7.a.in bwithcondbyd根据后面的“observing and experimenting on the things around us”可知,此处表示通过观察我们周围的事物并做实验,by observe“通过观察”因此选d项。8a.brought bdiscoveredchandleddannouncedb结合空后的“many important truths”可知,他本人发现了很多重要的真理。9a.who bwhencthatdwherea结合空前的“was the greatest of several great men”可知,先行词是men,故用who引导定语从句。10a.truths bproblemscinvestigationsdsubjectsa由空后的“could be discovered by observation”可知,很多真理可以通过观察而被发现。truth“事实,真理”。上文中的many important truths也是提示。11a.slowly brapidlyclightlydheavilyb结合空前的“before galileo,learned men believed that large bodies fell more”和后面的“towards the earth than small ones”可知,在伽利略之前,学者们认为重的物体比轻的物体落地快,因此选rapidly“迅速地”。12.a.although bbecausecwhendifb根据“aristotle

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论