2020-2021学年高中英语 课时分层作业 Unit 2 The environment Section Ⅴ、Ⅵ 牛津译林版必修5_第1页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业 Unit 2 The environment Section Ⅴ、Ⅵ 牛津译林版必修5_第2页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业 Unit 2 The environment Section Ⅴ、Ⅵ 牛津译林版必修5_第3页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业 Unit 2 The environment Section Ⅴ、Ⅵ 牛津译林版必修5_第4页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业 Unit 2 The environment Section Ⅴ、Ⅵ 牛津译林版必修5_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时分层作业(六)section 、(建议用时:40分钟)语言知识练习固基础单句语法填空1he accidentally let out that he had quarreled with his wife and that he hadnt been home for a couple of weeks.2the price of the house is reasonable and i love its garden in particular.we can grow flowers and vegetables there.3they have several plans under way to achieve our aim of keeping the river clean.4i much appreciate hearing(hear) timely reports,telling(tell)me about the progress of our new project while i was away abroad.5why did you give the waitress a gift?to show my appreciation(appreciate)for her good service.高考题型练习提能力.阅读理解awilliam curry is a serious climate scientist, not an art critic.but he has spent a lot of time on emanuel leutzes famous painting “george washington crossing the delaware”,which describes a boatload of colonial american soldiers making their way to attack english the day after christmas in 1776.“most people think these other guys in the boat are rowing, but they are actually pushing the ice away,”says curry, tapping his finger on the painting.sure enough, the lead sailor is breaking the frozen river with his boot.“i grew up in the philadelphia.the place in this painting is 30 minutes away by car.i can tell you, this kind of thing just doesnt happen anymore.”but it may again soon.and icechoked scenes may also return to europe.the 16thcentury painter pieters works, including the 1565 masterpiece “hunters in the snow”,make the nowtemperate european landscapes look more like lapland.such frigid settings were commonplace during a period dating roughly from 1300 to 1850 because much of north america and europe was in the pain of a little ice age.and now there is increasing evidence that the cold could return.a growing number of scientists believe conditions are right for another lasted cooldown, or small ice age.while no one is predicting an ice sheet like the one that covered the northern hemisphere with glaciers about 12,000 years ago, the next cooling trend could drop average temperatures 5 degrees over much of the united states and 10 degrees in the northeast, northern europe, and northern asia.political changes since the last ice age could make survival far more difficult for the worlds poor.during previous cooling periods, these people simply picked up and moved south, but that doesnt work in the modem world, of closed borders.“to the extent the climate change may cause rapid and extensive changes of fortune for those who live off the land, the inability to migrate may remove one of the major safety homelands for pitiful people,”says the report.【语篇解读】通过本文我们知道,一个新的冰河时代即将开始。1the writer uses paintings in the first paragraph to say a. impossible future climate changebclimate change of the last two centuriescthe river doesnt freeze in winter anymoredhow george washington led his troops across the riverb推理判断题。根据第一段最后几句sure enough, the lead sailor is breaking the frozen river with his boot.“i grew up in the philadelphia.the place in this painting is 30 minutes away by car.i can tell you, this kind of thing just doesnt happen anymore.”可知,这条河以后在冬天不会结冰,这也反映了最近两个世纪的气候变化。故选b。2which of the following do scientists believe to be possible?athe temperature may drop over much of the northern hemisphere.bit will be colder than 12,000 years ago.cthe entire northern hemisphere will be covered in ice.deurope will look more like lapland.a推理判断题。根据第二段最后一句“while no one is predicting an ice sheet like the one that covered the northern hemisphere with glaciers about 12,000 years ago, the next cooling trend could drop average temperatures 5 degrees over much of the united states and 10 degrees in the northeast, northern europe, and northern asia.”可知,科学家认为气温可能会下降到北半球的大部分地区。故选a。3why is it difficult for the poor to survive the next age?apeople dont live in tribes anymore.bpolitics are changing too fast today.cclimate change causes people live off the land.dmigration has become impossible because of closed borders.d细节理解题。根据最后一段中“political changes since the last ice age could make survival far more difficult for the worlds poor.during previous cooling periods, these people simply picked up and moved south, but that doesnt work in the modem world, of closed borders.”可知,穷人很难在下一个时代幸存,是由于边界封闭,移民变得不可能了。故选d。4what is the best title of the passage?aa new ice agebthe effect of ice agecprediction about the ice agedpolitical and climate changea主旨大意题。根据第二段中“and now there is increasing evidence that the cold could return.a growing number of scientists believe conditions are right for another lasted cooldown, or small ice age.while no one is predicting an ice sheet like the one that covered the northern hemisphere with glaciers about 12,000 years ago, the next cooling trend could drop average temperatures 5.,”可知一个新的冰河时代即将开始。故选a。bpeople and the sources of air pollution are found in the same places.this means that cities with large populations have the biggest problem of dirty air.air pollution is caused by many different things.a major source of air pollution is the gas fumes(烟雾) from cars.statistics show that 93 percent of all auto trips are within cities.another major source of dirty is the burning of coal and oil for energy.this energy is needed to make electricity.of course,much more electricity is used in the city than in the countryside.on the average,we throw away more trash and garbage than the year before.the burning of garbage contributes to air pollution.many major industries are also responsible for the dirty air in the around cities.the fumes from iron,steel,chemical,and petroleum(石油)production add particles(微粒)to the air.the effects of air pollution range from loss of clear vision,mild headaches to death.wherever coal and oil are used for fuel,fumes may kill trees and plants and cause metal to corrode(腐蚀)in some larger cities,these fumes endanger the life of human beings by contributing to lung diseases and causing early deaths.【语篇解读】本文主要介绍了城市空气污染的原因与后果,旨在呼吁人们停止继续污染空气。5the key point of the passage is that athe cause of air pollution is peoplebthe cause and the effects of air pollution are both found in citiescthe effects of air pollution range from headaches to deathsdair pollution is caused by dirty airb主旨大意题。根据各段首句,特别是第一段的首句可知,本文主要讲的是城市里的空气污染原因与后果。6what is the purpose of this passage?ato persuade people to stop polluting the air.bto tell the causes of air pollution.cto tell why cities have larger populations.dto describe why cities are bad places to live.a写作意图题。空气污染严重危害人的健康,所以本文的目的是呼吁人们停止污染空气。7why is air pollution heavier in the city than in the countryside?abecause there are more people in the city.bbecause the air in the city is thinner.cbecause there are more cars in the city.dbecause there are more air pollution sources in the city.d细节理解题。根据第一段第二、三两句可知,城市里有更多的空气污染源。8in larger cities,the fumes from coal and oil may result in aheart diseasesbserious headachesclung diseasesdloss of clear visionc细节理解题。根据文章最后一句可知选c。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。its not easy to die when you are only fifteen.those were the words that began the story i heard from robert white,a north carolina factory worker.he and his wife were visiting their daughter lee in the hospital as they did every evening.she knew she had an illness that would not spare her.she suffered a lot but never complained.she had already accepted her great journey into the unknown.this particular evening,she suddenly said,“i always dreamed of working in a big ocean park with dolphins.ive loved them since i was little.i still dream of swimming with them,free and happy in the open sea.”shed never asked for anything,but she said with all the strength she had,“daddy,i want to swim in the open sea among the dolphins just once.maybe then i wouldnt be so scared of dying.”it seemed like an impossible dream,but she hung on to it.robert and his family talked it over and decided to do everything they could.they phoned a research center in the florida keys.“come at once,”they said.when they arrived in grassy key,lee didnt want to rest for a minute and begged her parents to take her to the dolphins.robert took her out toward the dolphins,nat and tursi,who were playing about thirty feet away from them.at first they seemed distracted and uninterested,but when lee called them softly by name,they responded without hesitation.nat came over first,raised his head and gave her a kiss on the end of her nose.then tursi came over happily.a second later they picked her up with their mighty fins (鳍) and carried her out to sea with them.“it feels like im flying!”cried lee,laughing with delight.lees family hadnt heard her laugh like that since she became ill.the dolphins stayed with lee for more than an hour,always tender,always attentive,and always responsive to her wishes.paragraph 1:maybe its true that they are more intelligent and sensitive creatures than man. paragraph 2:the next day she w

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论