




免费预览已结束,剩余23页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
辽宁省抚顺市省重点高中协作校2018-2019学年高二英语下学期期末考试试题(含解析)考试时间:120 分钟 试卷满分:150 分第 1 部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的 a、b、c 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。1.at what time will the school play start?a. 6:45.b. 7:00.c. 7:15.【答案】b【解析】【详解】此题为听力题,解析略。2.what part of the womens body was broken?a. her arms.b. her neck.c. her leg.【答案】c【解析】【分析】此题为听力题,解析略。【详解】此题为听力题,解析略。3.what are the speakers mainly talking about?a. the mans dog.b. the mans house.c. the mans roommate.【答案】b【解析】【分析】此题为听力题,解析略。【详解】此题为听力题,解析略。4.what is the womens dancing teacher doing tonight?a. she is seeing a doctor.b. she is taking a flight.c. she is attending a meeting.【答案】b【解析】【分析】此题为听力题,解析略。【详解】此题为听力题,解析略。第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 a、b、c 三个选项 中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听下面一段较长对话,回答以下小题。5. where is the new caf?a. next to the library.b. near the bus station.c. beside the park.6. how will the speakers go?a. by bus.b. by bike.c. on foot.【答案】5. a 6. c【解析】此题为听力题,解析略。【5题详解】此题为听力题,解析略。【6题详解】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。7. where does the conversation probably take place?a. in a store.b. in a company.c. at home.8. what will the speakers do next?a. move a table.b. clean a carpet.c. have a meeting.【答案】7. b 8. a【解析】此题为听力题,解析略。【7题详解】此题为听力题,解析略。【8题详解】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。9. how much is the blue dress?a. $35.b. $20.c. $18.10. why doesnt the woman buy the dress right now?a. its expensive.b. its color is not good.c. its a bit large for her.11. what will the women do next tuesday?a. attend a weeding.b. fetch a dress.c. order a dress.【答案】9. a 10. c 11. a【解析】此题为听力题,解析略。【9题详解】此题为听力题,解析略。【10题详解】此题为听力题,解析略。【11题详解】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。12. who got the girl a skateboard?a. her dad.b. her uncle.c. her mum.13. where is the girls box from?a. canada.b. australia.c. brazil.14. what is the girls favorite thing?a. a guitar.b. a toy bear.c. a poster.15. what does the boy think of the girls bowl?a. strange.b. interesting.c. beautiful.【答案】12. a 13. b 14. a 15. c【解析】此题为听力题,解析略。【12题详解】此题为听力题,解析略。【13题详解】此题为听力题,解析略。【14题详解】此题为听力题,解析略。【15题详解】此题为听力题,解析略。听下面一段独白,回答以下小题。16. when is the competition held?a. on december 7th.b. on december 12th.c. on december 17th.17. where is the competition to be held this year?a. near a lake.b. at the town hall.c. at the radio station.18. what is the prize for the first-prize winner?a. a ride on a plane.b. a talk with a musician.c. a visit to a school.19. how can people get more information?a. by speaking to maggie in person.b. by going to the radio station.c. by making a phone call.【答案】16. c 17. b 18. a 19. c【解析】此题为听力题,解析略。【16题详解】此题为听力题,解析略。【17题详解】此题为听力题,解析略。【18题详解】此题为听力题,解析略。【19题详解】此题为听力题,解析略。第二部分 阅读理解(共两节, 满分 40 分)第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c 和 d)中,选出最佳选项。achina train guidequick guide on china train travelif youre looking for an affordable and comfortable way to get around china, train travel is the way to go. getting train information and cheap train tickets has never been easier. online train ticket booking makes it easy for travelers to look through chinas train timetable, compare train fares, and look for ticket availability. once youve found a suitable train, you can book online and pick your tickets up at the train station or get them delivered to your home or hotel. train tickets can be booked online a minimum of 35 minutes and a maximum of 60 days before departure.how to choose train typeswhen youre buying china train tickets online, youll notice that the journey duration differs depending on which type of train you choose. china train types can be recognized by their letter codes g, d and c trains are high-speed trains, while z, t and k are slower or overnight trains. chinas high-speed trains run between chinese provincial capitals and first-tier chinese cities. g trains (high-speed trains, standing for goti) are chinas bullet trainsthe fastest trains with a maximum speed of 400 kmh. tickets for these trains are the most expensive.how to buy train ticketsunless you can read chinese, there are only two ways to make train reservations in china:online train ticket booking with a travel agency (up to 60 days before departure).at the train stationlocal ticket agency with your passport (up to 58 days before departure).how to read train ticketswhen reading your train ticket, please take note of the chinese characters and pinyin printed next to your departure / arrival city. directions (north, south, east, and west) appear in pinyin (bei, nan, dong, and xi), not english. please make sure you are going to the correct train station.20. what can we learn from the first paragraph?a. its difficult to get train information in china.b. you can get on the train without tickets after booking online.c. traveling by train in china is not very expensive.d. train tickets online are available at any time within 60 days before you leave.21. if mr. smith needs to travel from jinan to beijing for something urgent, hed better take _.a. g trainsb. z trainsc. d trainsd. overnight trains22. who are the intended readers of the passage?a. native tourists.b. travel agencies.c. businessmen.d. foreign travelers.【答案】20. c 21. a 22. d【解析】这是一篇说明文。主要内容是中国火车旅行快速指南,交代了高铁的基本信息、如何选列车类型、如何购票、怎样读票面信息等。【20题详解】细节理解题。根据第一段getting train information and cheap train tickets has never been easier.可知,获取列车信息和廉价火车票从未像现在这样容易,所以在中国坐火车旅行不贵,故选c项。【21题详解】细节理解题。根据第二段的g trains (high-speed trains, standing for goti) are chinas bullet trainsthe fastest trains with a maximum speed of 400 kmh.可知,如果史密斯先生有急事要从济南去北京,他最好乘坐g字头火车,因为高铁列车的速度最快,故选a项。【22题详解】推理判断题。通读全文并根据文章第二段的(standing for goti) 和最后一段的chinese characters and pinyindirections (north, south, east, and west) appear in pinyin (bei, nan, dong, and xi)的细节信息可知,购买车票时要注意出发/达到城市的汉字和拼音,所以这篇文章的目标读者是外国旅行者。故选d项。bas a youngster, there was nothing i liked better than sunday afternoons at my grandfathers farm in western pennsylvania. surrounded by miles of winding stone walls, the house and field provided endless hours of fun for a city kid like me.since my first visit to the farm, i had wanted more than anything to be allowed to climb the stone walls surrounding the houses. my parents would never approve because the walls were so old that some stones were loose and falling. still, my idea to climb across those walls grew so strong that finally i had all my courage to enter the living room, where the adults had gathered after sunday dinner.“i want to climb the stone walls,” i said. “heavens, no! youll hurt yourself!” the response was just as id expected. but before i left the room, i was stopped by my grandfathers loud voice. “now hold on just a minute,” i heard him say. “let the boy climb the stone walls. he has to learn to do things for himself. ”“go,” he said to me, “and come and see me when you get back.” for the next two and a half hours i climbed those old wallsand had the time of my life. later i met with my grandfather to tell him about my adventures. ill never forget what he said. “fred,” he said, smiling, “you made this day a special day just by being yourself. always remember, theres only one person in this whole world like you, and i like you exactly as you are.”many years have passed since then, and today i host the television program mister rogers neighborhood, seen by millions of children throughout america. there have been changes over the years, but one thing remains the same: my message to children at the end of almost every visit. “theres only one person in this whole world like you.” the kids can count on hearing me say, “and people can like you exactly as you are.”23. the writer enjoyed his visits to the farm because _.a. there were old stone wallsb. it was an exciting place for himc. he liked his grandfatherd. he was allowed to climb the stone walls24. hearing the writers idea to climb the stone walls, _.a. all the adults were shockedb. his parents agreedc. none of the adults respondedd. his grandfather backed him up25. we can describe the writer as _.a. adventurousb. reliablec. smartd. considerate26. what is probably the best title for the text?a. an unforgettable experienceb. do whatever you likec. just be yourselfd. remain adventurous【答案】23. b 24. d 25. a 26. c【解析】这是一篇夹叙夹议文。文章主要通过作者幼年的一件趣事,说明每个人都是独一无二的,要敢于做自己。【23题详解】细节理解题。根据第一段的surrounded by miles of winding stone walls, the house and field provided endless hours of fun for a city kid like me.可知,祖父农场为“我”这样在城市里的孩子提供了无尽的乐趣,故可知b项(这对他来说是一个令人兴奋的地方)符合题意,故选b项。【24题详解】细节理解题。根据第三段的but before i left the room, i was stopped by my grandfathers loud voice. “let the boy climb the stone walls. he has to learn to do things for himself. ”可知,作者的祖父在听到他想去爬石墙时,祖父很支持他,故选d项。【25题详解】推理判断题。根据第四段的for the next two and a half hours i climbed those old wallsand had the time of my life. later i met with my grandfather to tell him about my adventures.可知,作者经过两个半小时,爬上了那些古老的城墙,之后和祖父分享了冒险的经历,由此可以推知,作者是一个爱冒险的人,故选a项。【26题详解】主旨大意题。通读全文以及最后一段的“theres only one person in this whole world like youand people can like you exactly as you are.”可知,文章主要通过作者幼年的一件趣事,说明每个人都是独一无二的,人们喜欢真实的你,故可知c项(做自己)能够概括文意,故选c项。cmany languages are disappearing and languages such as english, spanish and chinese are increasingly taking over. yet maori promises to have a rosy future given that new zealanders are showing great enthusiasm for speaking this local language 。a maori renaissance(复兴)”blossomed in the 1970s as language activists championed their cause and maori fought for greater political power. but until 2013, just 3.7 percent of new zealanders spoke the language fluently, and many predicted it would soon die out. now new zealands government is erasing prejudice and struggling to increase the percent of population who can speak basic maori by 2040 to 20.prime minister jacinda ardem said last month that her newborn daughter would learn both maori and english. “its an official language, so why should we dismiss its universal availability and its much more common use?” said ms.ardem, adding that she also planned to study the language. grassroots are also spreading it by word of mouth answering the phone with the greetingkiaora(hello)or ending an email withunga mihi(thanks)has become a fashion. maori is gradually becoming part of new zealand s mainstream popular culture.ajit kumar samah, a famous professor in auckland university, published a book coniagious: why maori catches on. where he introduces readers to the popularity of maori and expresses his great anxiety for the lack of teachers who have the competence to teach the maori languagepeople are not on the same wavelength, however. suggestions on officially replacing english-language place names with traditional maori ones have been rejected. so when a police car was designed using maori, it was condemned by some as ridiculous because of the higher maori rates of arrest and imprisonment.27. how does the author introduce the topic?a. by providing useful data.b. by making a comparison.c. by applying famous sayings.d. by offering good tips.28. what do we learn from the second paragraph?a. the maori language threatens the rise of english .b. there will be 20% fluent maori speakers by 2040.c. ardem is openly supportive of learning maori .d. people withdraw from the act of speaking maori.29. what can we know about ajit kumar samah?a. he popularizes the use of maori.b. he sees maori as an unofficial language.c. he rejects the replacement of english with maori.d. he advocates training competent maori teachers.30. what can be a suitable title for the text?a. the brought-to-life maori languageb. to speak or not to speak maoric. haw to have great fluency in maorid. the evolution of the maori language【答案】27. b 28. c 29. d 30. a【解析】分析】这是一篇新闻报道。许多语言正在消失,英语、西班牙语和汉语等语言正日益占据主导地位,而新西兰人要复兴毛利语言,并鼓励更多的人学习毛利语。【27题详解】推理判断题。由第一段“many languages are disappearing and languages such as english, spanish and chinese are increasingly taking over. yet maori promises to have a rosy future given that new zealanders are showing great enthusiasm for speaking this local language ”可知,许多语言正在消失,英语、西班牙语和汉语等语言越来越占主导地位。然而,考虑到新西兰人对讲这种当地语言表现出极大的热情,所以毛利语会有一个美好的未来。所以作者通过对比毛利语与其英语、西班牙语和汉语等语言,来说明在英语、西班牙语和汉语等语言正日益占据主导地位这种大背景下,要复兴毛利语。故判断出作者是通过对比来介绍主题的。故b选项正确。【28题详解】推理判断题。由第二段“prime minister jacinda ardem said last month that her newborn daughter would learn both maori and english. “its an official language, so why should we dismiss its universal availability and its much more common use?” said ms.ardem, adding that she also planned to study the language”可知,上个月,总理jacinda ardem表示,她刚出生的女儿将同时学习毛利语和英语。“这是一种官方语言,所以我们为什么要忽视它的普遍可用性和更普遍的用途呢?”她补充说,她还计划学习这门语言。所以通过jacinda ardem所说的话可以判断出, ardem公开支持学习毛利语。故c选项正确。【29题详解】推理判断题。由第三段“ where he introduces readers to the popularity of maori and expresses his great anxiety for the lack of teachers who have the competence to teach the maori language”可知,在这本书中,他向读者介绍毛利语的受欢迎的程度,并对缺少有能力教授毛利语言的教师表示极大的忧虑。所以通过关键词“great anxiety ,lack of teachers , the competence to teach the maori language”可以判断出,ajit kumar samah主张培训合格的教毛利语言的教师。故d选项正确。【30题详解】主旨大意题。通读全文可知,许多语言正在消失,而英语、西班牙语和汉语等语言正日益占据主导地位,而新西兰人要复兴毛利语言,并鼓励更多的人学习毛利语。以及文中的“a maori renaissance(复兴)”。所以短文是围绕着“复兴毛利语”而展开的。故短文最佳的标题是“复兴毛利语”。故a选项正确。【点睛】根据文章中人物所说的话的内容是解决推理判断题的重要方法,因为通过所说的内容,我们可以判断出,作者所要想表达的观点是积极的还是消极的,是中立的还是支持或者否定某一方,对事情是关心的还是冷漠的。是在提出建议还是在提出具体的解决措施.由第二段“prime minister jacinda ardem said last month that her newborn daughter would learn both maori and english. “its an official language, so why should we dismiss its universal availability and its much more common use?” said ms.ardem, adding that she also planned to study the language”可知,上个月,总理jacinda ardem表示,她刚出生的女儿将同时学习毛利语和英语。“这是一种官方语言,所以我们为什么要忽视它的普遍可用性和更普遍的用途呢?”她补充说,她还计划学习这门语言。所以通过jacinda ardem所说的话可以判断出, ardem公开支持学习毛利语。故小题2的正确选项为c选项。dthere was a time when cheating was rare in schools, but today everyone is focused on making the top ten percent of their class and seems to have forgotten schools purpose. school exists so that people will be educated. nobody can cheat their way into being successful.a lot of students today dont even view cheating as wrong, and most of those who cheat have been doing it for so long that it doesnt even faze them. this really bothers the teachers because the students who usually cheat probably will never stop to think how bad it truly is. when you cheat, you learn nothing, which is why cheating is so serious.our society seems to believe that the more material wealth you have, the more successful you are. as a result, it seems many people have become successful by cheating their way to the top. if students think cheating is normal, who knows what they will find acceptable as adults? most people think that cheating on one little test doesnt mean that you will cheat again. unfortunately, this is not true because if you can get away with it once, you are likely to do it again.if cheating continues in college, students will get nothing out of what they are being tested on. if a college student cheats on all the work they do for their major, when and if they get a job, that person will be a total mess at work.i am not saying that anyone who has ever cheated is a liar, because that would mean just about every student at your average school would be one, including me. what i am saying is that cheating students should receive more severe punishments. i truly believe that if there were severe consequences for cheating, students would actually focus on learning. then we all would be better educated.31. more and more students tend to cheat in exams because they want to _.a. gain high marksb. succeed in societyc. find a good jobd. finish their work quickly32. what does the underlined word “faze” mean in the second paragraph?a. encourage.b. embarrass.c. excite.d. frighten.33. what can we learn from the text?a. anyone who has ever cheated in school is a liar.b. students who never cheat in college will find a good job.c. most people have successfully cheated their way to the top.d. getting away with punishment will lead to cheating again.34. what is the text mainly about?a. students cheating: acceptable or not?b. consequences of cheatingc. students cheating in schoolsd. punishments for students cheating【答案】31. a 32. b 33. d 34. c【解析】这是一篇议论文。主要讲了现在学校中作弊现象屡见不鲜,而作弊的学生们不以为意,作者认为作弊的人应受到惩罚,否则无法接受良好的教育。【31题详解】细节理解题。根据第一段的there was a time when cheating was rare in schools, but today everyone is focused on making the top ten percent of their class,可知,越来越多的学生倾向于在考试中作弊,因为他们想获得高分。故选a项。【32题详解】词义猜测题。根据第二段的a lot of students today dont even view cheating as wrong, and most of those who cheat have been doing it for so long that it doesnt even faze them.可知,现在很多学生甚至不认为作弊是错误的,而且大多数作弊的人已经作弊很久了,他们甚至没有感到困扰。结合句意和语境可知,faze意为“使困窘”,故选b项。【33题详解】细节理解题。根据第三段的most people think that cheating on one little test doesnt mean that you will cheat again. unfortunately, this is not true because if you can get away with it once, you are likely to do it again.可知,大多数人认为在一次小测验中作弊并不意味着你会再次作弊。这是不正确的,因为如果你能逃脱一次,你很可能会再次这样做。故选d项。【34题详解】主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲的是学生作弊的现象,c项能概括文章主要内容,故选c项。第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选 项。as a senior year student, you may have so many pressures coming from so many directions that you cant figure out what to do first._35_.when you have many things to do and a lot of demands on your time, you can l
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年度健身房租赁合同包含营养咨询及健身课程
- 2025年度瓷砖施工与建筑节能评估合同范本
- 2025年度欧派橱柜品牌授权与运营合同范本
- 2025版区块链技术应用开发合同范本下载
- 2025年度房产买卖定金合同(含房产交易纠纷解决机制)
- 河北省博野县2025年上半年公开招聘城市协管员试题含答案分析
- 2025翻译公司项目合作保密协议范本
- 2025年度展览馆场地租赁服务协议
- 2025版室内软装设计与施工一体化合作协议
- 2025东莞绿色住宅租赁及节能服务合同
- 惠州卫生职业技术学院工作人员招聘考试真题2022
- 三级创业指导师考试复习题库(500题)
- 2022年北京语言大学各单位新编长聘人员招聘需求笔试备考题库及答案解析
- 部编版小学语文四年级上册课程纲要
- 幼儿园红色故事绘本:《闪闪的红星》 课件
- GB/T 31997-2015风力发电场项目建设工程验收规程
- HG20615-RF法兰标准尺寸
- 三尖瓣下移畸形(Ebstein畸形)
- 计算机组装与维护完整版课件(全)
- 一键自动生成spccpkMSAPPK数据工具
- (知识扩展)城市轨道交通CBTC系统功能课件
评论
0/150
提交评论