




已阅读5页,还剩6页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
高考提分强化练 五限时50分钟. 阅读理解I met him first in 1936. I rushed into his ugly little shop to have the heels of my shoes repaired. I waited when he did it. He greeted me with a cheerful smile. “Youre new in this neighborhood, arent you? ”I said I was. I had moved into the house at the end of the street only a week before.“This is a fine neighborhood, ”he said. “Youll be happy here. ”He looked at the shoes sadly. They were worn through because I had failed to have the repair done a month before. I grew impatient, for I was rushing to meet a friend. “Please hurry, ”I begged.He looked at me over his spectacles. “Now, lady, we wont be long. I want to do a good job. You see, I have a tradition to live up to. ”A tradition? In this ugly little shop that was no different from so many other shoe repair shops on the side streets of New York?He must have felt my surprise, for he smiled as he went on. “Yes, lady, I inherited a tradition. My father and my grandfather were shoemakers in Italy, and they were the best. My father always told me, Son, do the best job on every shoe that comes into the shop, and be proud of your fine work. Do that always, and youll have both happiness and money enough to live on. ”As he handed me the finished shoes, he said, “these will last a long time. Ive used good leather. ”I left in a hurry. But I had a warm and grateful feeling. On my way home I passed the little shop again. There he was, still working. He saw me, and to my surprise he waved and smiled. This was the beginning of our friendship. It was a friendship that came to mean more and more to me as time passed.Every day I passed his shop, we waved to each other in friendly greeting. At first I went in only when I had repair work to be done. Then I found myself going in every few days just to talk with him.He was the happiest man Ive ever known. Often, as he stood in his shop window, working at a pair of shoes, he sang in a high, clear Italian voice. The Italians in our neighborhood called him la luce alla finestra “the light in the window”.One day I was disappointed and angry because of poor jobs some painters had done for me. I went into his shop for comfort. He let me go on talking angrily about the poor work and carelessness of present-day workmen. “They had no pride in their work, ”I said. “They just wanted to collect their money for doing nothing. ”He agreed. “Theres a lot of that kind people around, but maybe we should not blame them. Maybe their fathers had no pride in their work. Thats hard on a boy. It keeps him from learning something important. ”He waited a minute and said, “Every man or woman who hasnt inherited a prideful tradition must start building one. ”“In this country, our freedom lets each of us make his own contribution. We must make it a good contribution. No matter what sort of work a man does, if he gives it his best each day, hes starting a tradition for his children to live up to. And he is making lots of happiness for himself. ”I went to Europe for a few months. When I returned, there was no“light in the window”. The door was closed. There was a little sign: “Call for shoes at shop next door. ”I learned the old man had suddenly got sick and died two weeks before.I went away with a heavy heart. I would miss him. But he had left me somethingan important piece of wisdom I shall always remember: “If you inherited a prideful tradition, you must carry it on; if you havent, start building one now. ”【文章大意】文章介绍了我在一次修鞋时与鞋匠成为朋友, 并永远记住了他说的话, 如果你继承了一种引以为豪的传统, 那你就继续传下去; 如果没有, 你就建立一种好的传统。1. The shoemaker looked sadly at the shoes because_.A. they were of poor qualityB. he didnt have the right kind of leatherC. he thought they were too worn to be repairedD. the author hadnt taken good care of them【解析】选D。细节理解题。从第三段的三、四句可知: 他很伤心地看着我的鞋, 它们被我穿破了, 因为我一个月前, 我没有把它们修好。所以这里是指我没有照管好我的鞋。2. The author was surprised when she heard that the shop had a tradition because the shop_.A. looked no different from other shoe repair shopsB. had a light in the windowC. was at the end of a streetD. was quite an ugly and dirty one【解析】选A。细节理解题。从第五段可知: 一个传统? 这个丑陋的小店和许多其他的修鞋店没有什么不同啊。所以我感到吃惊。3. What does the underlined word “inherited” mean in Paragraph 6?A. developedB. receivedC. learnedD. appreciated【解析】选B。词义猜测题。从第六段的第三句My father and my grandfather were shoemakers in Italy, and they were the best. 可知这里是指从祖父, 父亲那里得到了老的传统。4. The author later frequently went into the little shop_.A. to repair her worn shoesB. only to chat with the shoemakerC. to look at the new shoes thereD. only to get comfort from the shoemaker【解析】选B。细节理解题。从第九段第三句可知: 我发现自己每隔几天都要进去, 仅仅是和他聊天。5. Why was the shoemaker called “the light in the window” by his neighbors?A. Because he always worked late at night.B. Because he always put a light in the window.C. Because he was always guiding the others.D. Because he was always happy and cheerful.【解析】选D。细节理解题。从第十段可知: 他是我所知道的最快乐的人, 他经常站在橱窗前修鞋, 用清晰的意大利高音唱着歌, 我们社区的意大利人把他叫作“窗户里的亮光”。这里指乐观的人。6. Whats the best title of this passage?A. A Proud ShoemakerB. A Prideful TraditionC. The Light in the WindowD. Treasure Your Shoes【解析】选C。主旨大意题。The Light in the Window, 这里的light是指人的精神, 既有从父亲、祖父那里继承来的对工作认真负责的精神, 也有乐观的态度, 故答案选C。More than four decades ago, British scientist Robert Edwards first witnessed the miracle of human life growing inside a test tube at his Cambridge lab. Since that ground-breaking moment, more than four million babies have been born through IVF(体外受精)and in 2020 his great contribution to science was finally recognized as he was awarded the Nobel Prize for medicine.The prize for Dr Edwards, who was given a Daily Mirror Pride of Britain Award in 2020, includes a900, 000 cheque. The Nobel Assembly described IVF as a“milestone in modern medicine”.With the help of fellow scientist Patrick Steptoe, the Manchester-born physiologist developed IVFleading to the birth of the worlds first test tube baby. Dr Steptoe died 10 years later but their work has transformed fertility treatment and given hope to millions of couples.It was a scientific breakthrough that transformed the lives of millions of couples. They said: “His achievements have made it possible to treat infertility, a disease which makes humans unable to have a baby. This condition has been afflicting a large percentage of mankind including more than 10% of all couples worldwide. ”Louise Brown, the worlds first test tube baby, made international headlines when she was born in Oldham, Gtr Manchester, in 1978 to parents Lesley and John who had been fruitlessly trying for a baby since 1969.Ivf-in-vitro fertilisation is the process whereby egg cells are fertilised outside the body before being implanted in the womb. After a cycle of IVF, the probability of a couple with infertility problems having a baby is one in fivethe same as healthy couples who conceive naturally.Professor Edwards, who has five daughters and 11 grandchildren, began his research at Cambridge University in 1963, after receiving his PhD in 1955. He once said: “The most important thing in life is having a child. Nothing is more special than a child. ”With the help of fellow scientist Patrick Steptoe, Prof. Edwards founded the Bourn Hall clinic in Cambridge shire, which now treats more than 900 women a year. Each year, more than 30, 000 women in Britain now undergo IVF and 11, 000 babies are born as a result of the treatment.But his work attracted widespread criticism from some scientists and the Catholic Church who said it was“unethical and immoral”.Martin Johnson, professor of reproductive(生殖的)sciences at the University of Cambridge, said the award was“long overdue”. He said: “We couldnt understand why the Nobel has come so late but he is delightedthis is the cherry on the cake for him. ”Professor Edwards was too ill to give interviews but a statement released by his family said he was“thrilled and delighted”.【文章大意】文章主要讲述Robert Edwards因研制试管婴儿获得诺贝尔奖以及他研究的过程和受到的褒贬。7. What is Robert Edwardscontribution to science?A. Challenging a disease which stops humans having a baby.B. Seeing the wonder of the first tube baby growing.C. Enabling millions of couples to live a better life.D. Helping couples with infertility to have test tube babies.【解析】选D。细节理解题。从第三段的第一句. . . leading to the birth of the worlds first test tube baby. 可知。8. What does the underlined word“afflicting”(Paragraph 4)most probably refer to?A. Troubling. B. Developing.C. Improving. D. Confusing.【解析】选A。词义猜测题。他的成就让患有不孕症的夫妇有孩子成为可能, 而这种不孕症一直困扰着全球超过10%的夫妇。故选A项。9. Why did Professor Edwards begin his research on test tube baby?A. Because he thought it of great significance to have a child in life.B. Because the birth rate around the world was unexpectedly low then.C. Because a special child did make a difference to an ordinary family.D. Because his fellow scientist wanted to give hope to the unlucky couples.【解析】选A。细节理解题。从第七段的第二句He once said: “The most important thing in life is having a child. Nothing is more special than a child. ”可知。10. It can be inferred from Paragraph 8 and Paragraph 9 that_.A. some people envied Professor Edwards for his being awardedB. different opinions were voiced on Professor EdwardsfindingC. Professor Edwards deserved the prize for his breakthroughD. the prize was late because the finding was first considered immoral【解析】选B。推理判断题。从第八段的But his work attracted widespread criticism以及第九段的why the Nobel has come so late可知。11. What might be the best title for the passage?A. Life Stories of Robert EdwardsB. Preparations for Having a BabyC. Nobel Prize for IVF Expert EdwardsD. Treatment of Infertility in a Lab【解析】选C。主旨大意题。文章主要讲述Robert Edwards因研制试管婴儿获得诺贝尔奖, 故选C项。. 短文改错Are you facing a situation where looks impossible to fix? In 1969, the pollution was terribly along the Cuyahoga River Cleveland, Ohio. It was unimaginable that it can ever be cleaned up. The river was so polluted that it was actually caught fire and burned. Now, years later, this river is one of most outstanding example of environmental cleanup.But the river wasnt changed in a few days and even a few months. That took years of work to reducing the industrial pollution and clean the water. Finally, that hard work paid off and now the water in the river is clean than ever.答案:Are you facing a situation where looks impossible to fix? In 1969, the pollutionwhich/thatwas terribly along the Cuyahoga River Cleveland, Ohio. It was unimaginable that itterriblecan ever be cleaned up. The river was so polluted that it was actually caught fire andcouldburned. Now, years later, this river is one of most outstanding example ofthe examplesenvironmental cleanup.But the river wasnt changed in a few days and even a few months. That tookor Ityears of work to reducing the industrial pollution and clean the water. Finally, thatreducehard work paid off and now the water in the river is clean than ever.cleaner1. 【解析】第一句中的wherewhich/that。考查定语从句。定语从句缺少主语, 故用关系代词which/that。2. 【解析】第二句中的terriblyterrible。考查形容词。系动词后面用形容词。3. 【解析】第三句中的cancould。考查时态。整篇文章都是过去时, 故用could。4. 【解析】第四句中的第二个was去掉。考查语态。catch fire着火, 这个动词短语没有被动语态。5. 【解析】第五句中的第一个of后加the。考查冠词。最高级前面用the。6. 【解析】第五句中的exampleexamples。考查名词。从前面的one of可知名词用复数形式。7. 【解析】第六句中的andor。考查并列连词。否定句中用or。8. 【解析】第七句中的ThatIt。考查代词。It是形式主语, 真正的主语是不定式。9. 【解析】第七句中的reducingreduce。It takes some time to do sth. 。在这个句型中, to是不定式符号, 故用动词原形。10. 【解析】第八句中的cleancleaner。句子中有than, 用形容词比较级。. 书面表达假设你校英语社团举办以“节约能源, 从我做起”为主题的征文活动。根据下面所给的要点提示, 写一篇英语短文。要点提示: 1. 节约水电
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026届吉林省松原市宁江区油田高中高二化学第一学期期中统考模拟试题含解析
- 2025年导游资格证模拟试题 导游英语听说能力提升
- 2025年高中物理波动光学知识冲刺试卷
- 湖南省株洲市攸县第三中学2026届化学高二上期中学业质量监测试题含解析
- 现代仓库管理培训课件
- 民法典宣传课件
- 2025年度企业员工试用期全面考核与绩效评估劳动合同
- 2025年度生态公园绿化项目油工施工管理服务合同
- 2025年场项目投标失败后全面供应链优化与升级服务合同
- 2025年度跨境电商平台供应链管理服务合作协议
- 2024长沙劳动合同范本长沙劳动合同样本
- (正式版)QB∕T 8049-2024 家用和类似用途微压富氧舱
- AQ 1050-2008 保护层开采技术规范(正式版)
- 2024风力发电机组预应力基础锚栓笼组合件技术规范
- 第二人民医院医药代表来院预约登记表
- 船体装配基础知识课件
- EPC项目设计人员组织架构图
- 华润电力测评真题及答案
- 技术规范的制定流程与方法
- 船舶压载水管理培训的
- 焊缝的超声波探伤课件
评论
0/150
提交评论