




已阅读5页,还剩62页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课后能力测评(一). 完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项。字数:294完成时间:15分钟难度:For twenty years, he had taught this class and no one had ever had the courage to go against him. Sure, some had _1_ in class at times, but no one had _2_ “really gone against him” (youll see what I mean later). Nobody would go against him _3_ he had a reputation.Finally the day came. The professor said, “If there is anyone here who still _4_ God, stand up!” The professor and the class of 300 people looked at him, _5_, as he stood up at the back of the classroom. The professor _6_, “You fool! If God _7_, he could keep this piece of chalk from _8_ when it hit the ground!”He proceeded(向前) to _9_ the chalk, but as he did, it slipped out of his fingers, off his shirt cuff (袖口), onto the pleats(皱折) of his trousers, _10_ his leg, and off his shoe. As it hit the ground, it _11_ rolled away, unbroken. The professors jaw dropped as he _12_ the chalk. He looked up at the young man and _13_ ran out of the lecture hall.The young man who had stood up proceeded to walk to the front of the room and share his _14_ in Jesus for the next half hour. 300 students _15_ and listened as he told of Gods love for them and of his _16_ through Jesus.“Yet to all who received him, to those who believed in his name, he gave the _17_ to become children of Godchildren born not of _18_ descent(后代), nor of human decision or a husbands _19_, but born of God.”“But he knows the way that I take. _20_ he has tested me, I will come forth as gold.”1. A. agreed B. praised C. argued D. talked2. A. ever B. even C. already D. willingly3. A. so B. and C. but D. because4. A. relies on B. believes in C. cares for D. thinks of5. A. disappointed B. excited C. shocked D. satisfied6. A. shouted B. disagreed C. murmured D. whispered7. A. appeared B. knew C. existed D. came8. A. rolling B. breaking C. standing D. moving9. A. drop B. fetch C. throw D. cut10. A. up B. down C. on D. above11. A. simply B. quickly C. luckily D. quietly12. A. searched for B. found outC. watched over D. stared at13. A. therefore B. yet C. then D. so14. A. thought B. bravery C. opinion D. faith15. A. left B. sat C. stayed D. smiled16. A. trust B. belief C. mind D. power17. A. right B. family C. time D. way18. A. human B. natural C. mothers D. social19. A. will B. promise C. regret D. desire20. A. Where B. Immediately C. When D. Unless. 阅读理解阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。A字数:319完成时间:4分钟难度:“Hey, Dad,” one of my kids asked the other day, “what was your favourite fast food when you were growing up?”“We didnt have fast food when I was growing up,” I informed him. “All the food was slow.”“Come on, seriously. Where did you eat?”“It was a place called home” I explained.“Grandma cooked every day and when Grandpa got home from work, we sat down together at the dining table, and if I didnt like what she put on my plate I was allowed to sit there until I liked it.”By this time, the kid was laughing so hard I was afraid he was going to suffer serious internal damage, so I didnt tell him the part about how I had to have permission to leave the table. But here are some other things I would have told him about my childhood if I figured his system could have handled it:I was 13 before I tasted my first pizza. It was called “pizza pie”. When I bit into it, I burned the roof of my mouth and the cheese slid off, swung down, and plastered itself against my chin. Its still the best pizza I ever had.Pizzas were not delivered to our home. But milk was. Bread and rolls came from the Omar man. All newspapers were delivered by boys and all boys delivered newspapers. I delivered a newspaper, six days a week even when the snow was 18 inches deep. It cost 7 cents a paper, of which I got to keep 2 cents, I had to get up at 4:00 am. every morning. On Saturdays, I had to collect the 42 cents from my customers.If you grew up in a generation before there was fast food, you may want to share some of these memories with your children or grandchildren. Growing up isnt what it used to be, is it?1. Hearing what the author said, his child probably thought _.A. he was lucky to have fast foodB. it was unbelievable to live without fast foodC. how happy his own life wasD. his father was joking with him2. When he used to have meals with the adults, the author _.A. had to watch his table mannersB. could choose what he likedC. was not given much freedomD. had to eat everything offered to him3. What do we know about the first pizza the author had?A. It left a good memory on him.B. The author didnt like it at all.C. It was too poorly made.D. He didnt know how to eat it.4. Why did the author talk about his experience of delivering newspapers?A. To show that his family used to be quite poor.B. To show that children before had to make a living by themselves.C. To show that he had gained a lot from the experience.D. To show that growing experience was quite different before.5. Whats the authors attitude towards todays children?A. He thinks they are spoiled.B. He thinks they are too obsessed with fast food.C. He thinks they should go through some hardship.D. He doesnt give his personal opinion.B字数:326完成时间:4分钟难度:The stereotype (固有观念) of computer scientists as nerds who stay up all night coding and have no social life may be driving women away from the field, according to a new study published this month. This stereotype can be brought to mind based only on the appearance of the environment in a classroom or an office.“When people think of computer science the image that immediately pops into many of their minds is about the computer geek(怪人) surrounded by such things as computer games, science fiction and junk food,” said Sapna Cheryan, a university of Washington assistant professor of psychology and the studys lead author. “That stereotype doesnt appeal to many women who dont like the portrait of masculinity(男性化)”Cheryan set up four experiments involving more than 250 female and male students who were not studying computer science to look at possible reasons why the proportion of women in the field is dropping while the proportion of women in such disciplines as biology, mathematics and chemistry is increasing.In the first experiment, students entered a small classroom that either contained objects stereotypically associated with computer science such as Star Trek posters, video game boxes and Coke cans, or nonstereotypical items such as nature posters, art, a dictionary and coffee cups. The students were told to ignore these objects because the room was being shared with another class. After spending several moments in the classroom, the students filled out questionnaires(调查问卷) that asked about their attitude toward computer science.Women exposed to the stereotypical setup expressed less interest in computer science than those who saw the nonstereotypical objects. Men placed in the same situations did not show a similar drop in interest in computer science. Cheryan said this study suggests that a students choice of classes or a major can be influenced by the appearance of classrooms, halls and offices.6. The underlined word “nerds” in Paragraph 1 probably refers to “_”A. dull persons B. active personsC. intelligent persons D. funny persons7. Women are less likely to choose computer science because _.A. it is too difficult for themB. they have wrong understanding of itC. the lifestyle of computer scientists turns them awayD. they dont like the social life of computer scientists8. A woman would probably lose interest in computer science when she sees a _.A. Star Trek poster B. nature posterC. dictionary D. coffee cup9. What can influence a womans choice of classes, according to the passage?A. The contents of computer science.B. The space in the classroom.C. The number of students in the classroom.D. The classroom environment.10. According to the experiment, women are more likely to choose computer science if _.A. it is made more lively and interestingB. they are exposed to the stereotypical setupC. they see the nonstereotypical objects in the classroomD. they are allowed to learn it without men. 短文改错下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写上该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词。注意:每处错误及其修改均仅限一词。字数:121完成时间:5分钟难度:May I have you attention please? I have a few things to tell you. When you have an class here in the language lab, please be here a little early. Change your shoes before enter the lab. Dont bring anything here except your text books. When you are into, please dont touch these machine without permission. Always do as the teacher tell you to. In class you should only speak the English, not Chinese. Recorders can be used make a copy of the listening materials. When class over, turn off your machines and leave the lab one by one. 补全短文根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。字数:243完成时间:10分钟难度:Psychologists tell us that there are four basic stages that human beings pass through when they enter and live in a new culture. This process, which helps us to deal with culture shock, is the way our brain and our personality react to the strange new things we encounter when we move from one culture to another.Culture begins with the “honeymoon stage”. _1_ We are thrilled to be in the new environment, seeing new sights, hearing new sounds and language, eating new kinds of food. _2_3_ After we have settled down into our new life, we can become very tired and begin to miss our homeland and our family, friends, pets. All the little problems in life seem to be much bigger and more disturbing when you face them in a foreign culture. This period of cultural adjustment can be very difficult and lead to the new arrival rejecting or pulling away from the new culture.The third stage is called the “adjustment stage”. _4_ Your sense of humour usually becomes stronger and you realize that you are becoming stronger by learning to take care of yourself in the new place. Things are still difficult, but you are now a survivor!The fourth stage can be called “at ease at last”. Now you feel quite comfortable in your new surroundings. _5_ You may still have problems with the language, but you know you are strong enough to deal with them.A. You can cope with most problems that occur.B. This is when you begin to realize that things are not so bad in the host culture.C. It is extremely difficult to get through the first stage of culture.D. You may feel sad, anxious, frustrated, and want to go home.E. Unfortunately, the second stage can be more difficult.F. This stage can last for quite a long time because we feel we are involved in some kind of great adventure.GThis is the period of time when we first arrive in which everything about the new culture is strange and exciting.1. _2. _3. _4. _5. _课后能力测评(一).1. 解析:选C。联系空后的转折词but我们知道,尽管有的人辩论,但是没有人违抗他。2. 解析:选A。因为他的权威,显然没有人真正地违抗过他。3. 解析:选D。分析语境可知,前后为因果关系。因为他的权威,没有人会违抗他。4. 解析:选B。联系后文“and share his _14_in Jesus for the next half hour”可知,教授问是否有人相信上帝。其他选项中,rely on依靠,care for喜欢,think of考虑,均不符合题意。5. 解析:选C。联系后文“as he stood up at the back of the classroom”可知,教授说完后,有人站了起来,因此大家很吃惊。6. 解析:选A。联系空后的“You fool!”可知,教授非常生气,因此对他大声叫嚷。7. 解析:选C。由文意可知,显然教授认为上帝是不存在的。8. 解析:选B。联系后文这个学生所做的举动可推知,教授说,上帝会阻止粉笔摔断的。9. 解析:选A。联系空后粉笔经历的路程我们知道,粉笔落下来。10. 解析:选B。联系空后的“and off his shoe”我们知道,粉笔顺着腿落下来。11. 解析:选A。simply一词说明粉笔没有像人们想象的那样,只是滚动了几下。12. 解析:选D。联系空前的“The professors jaw dropped”我们知道,教授惊讶地说不出话,只是盯着粉笔看着。13. 解析:选C。looked up at the young man与ran out是先后的动作,因此用then。14. 解析:选D。联系前文我们知道,这个学生是相信上帝的。15. 解析:选C。教授气愤地跑出报告厅,而其他三百人留了下来听这个学生讲。16. 解析:选D。联系下文“He gave the _17_ (right)to become children of God”我们知道,他在讲述上帝的权力,因此用power。17. 解析:选A。“to become children of God”是上帝给予人的权利。right在这里的意思是“权利”。18. 解析:选B。联系下文的nor of human decision我们知道,人们不是自然的后代。19. 解析:选A。由文意可知,不是人类的决定,也不是丈夫的意愿。20. 解析:选C。分析句子结构可知,显然空后的内容表达的是时间。. 1. 解析:选B。推理判断题。从文章前五段内容,孩子们问作者在哪儿吃饭,听到作者说“在家里”时,孩子大笑可推知:他认为作者在家里吃饭而且不吃快餐简直不可思议。2. 解析:选C。细节理解题。文章第四段说明:如果不经过大人的允许,作者不能离开饭桌,大人对他有严格的要求。3. 解析:选A。细节理解题。文章倒数第三段说明:作者首次吃比萨,虽然出了点洋相,但仍旧认为那是他吃过的最好的比萨,比萨留给了作者美好的回忆。4. 解析:选D。推理判断题。结合文章最后一段判断,作者叙述自己送报纸的经历是为了说明原先的孩子必须吃苦。更重要的是为了说明:时代不同,人们的成长经历也不一样。5. 解析:选D。推理判断题。综合全文可知:作者仅仅叙述了两代人不同的成长经历,但作者并没有对当今孩子的成长经历发表个人的看法。6. 解析:选A。词义理解题。从文章第一段可知,计算机科学家整天熬夜编程,没有社交活动,因此可断定他们的生活枯燥乏味。7. 解析:选C。细节理解题。从文章第一、二段可知,想到计算机科学,妇女就想到了搞计算机的人枯燥的生活,因此是这种生活方式令女性失去对计算机科学的兴趣。8. 解析:选A。细节理解题。从文章倒数第二段可知,Star Trek poster是与计算机科学紧密相连的物品,因此妇女看到它,就会对计算机科学望而生畏。9. 解析:选D。推理判断题。从文章最后一段可知,教室或办公室的环境布置会影响女性对计算机科学的选择。10. 解析:选C。细节理解题。从文章最后一段可知,没有看到与计算机科学相关物品的女性更容易选择计算机科学。必修4课后能力测评(二). 完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项。字数:348完成时间:15分钟难度:Try It a Different WayBobby Moresco grew up in New Yorks Hells Kitchen, a tough workingclass neighborhood on Manhattans West Side. By tradition he _1_ have been, like his father or like most of his childhood pals, a construction worker or a policeman. But he wanted _2_. Attracted by the bright lights from the time Bobby was a teen, he tried to act. “I wasnt a _3_ actor, but I had a driving need to do something _4_ with my life,” he says.He moved to Hollywood, promising to find his _5_. But he didnt make _6_. For almost 10 years, he drove a taxi and worked as a waiter, _7_ at an actors workshop that he opened in Hollywood. But Moresco kept working at his _8_ career.In 1983 his younger brother was murdered in a moblinked killing. Moresco moved back to his _9_ neighborhood. In 1988 he finally wrote a play that was _10_ to his life. Called HalfDeserted Streets, it was based on his brothers _11_ and staged at a small theater. A Hollywood producer _12_ to see it and asked him to work on a screenplay.His _13_ grew, and he got enough assignments to move back to Hollywood. However, it was never easy. By 2020;2020, he was _14_ out of work and out of cash _15_ he got a call from Paul Haggis, a director who had befriended him. The two worked on the script but every studio _16_ it down. Moresco believed so _17_ in the script that he borrowed money, and sold his house. At last the writers found an independent film producer who would take a chance.The movie, Crash, _18_ into the theaters in May 2020;2020, and quietly became both a hit and a critical success. It won three Academy AwardsBest Picture, Best Film Editing and Best Writing.At the age of 54, Bobby Moresco became an _19_ success. “If you have something you want to do in life, dont think about the problems,” he says, “think about the _20_ to get it done. ”1. A. must B. should C. can D. need2. A. over B. far C. out D. up3. A. simple B. strict C. firm D. good4. A. different B. impressive C. effective D. special5. A. occasion B. treasure C. fortune D. possibility6. A. it B. one C. this D. that7. A. communicating B. entertainingC. practicing D. volunteering8. A. afforded B. chosen C. respected D. offered9. A. early B. worn C. old D. passed10. A. turned B. pointed C. belonged D. related11. A. arresting B. injuring C. killing D. shooting12. A. advised B. happened C. intended D. planned13. A. influence B. ambition C. success D. reputation14. A. again B. even C. finally D. still15. A. before B. when C. since D. while16. A. let B. looked C. took D. turned17. A. strongly B. hardly C. deeply D. bravely18. A. moved B. slipped C. fell D. put19. A. effortless B. enjoyableC. overnight D. optimistic20. A. ways B. lines C. manners D. actions. 阅读理解阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。A字数:331完成时间:5分钟难度:Every Sunday morning, as most people line up outside neighborhood breakfast spots, watch TV news shows, or head for church, Chloris NoelkeOlson is tuning up her fiddle. Shes preparing to enjoy bluegrass music the oldfashioned way: with friends, at home, for free.“To be able to play with other people face to face and have that sort of connection, its spiritual,” Ms. NoelkeOlson said of the weekly house concerts in Chicago she participates in. “Its like a good conversation with instrumentssomething that doesnt seem to happen much anymore because everyone is blabbering(饶舌) on their cell phones.”She is among a growing group of Americans who are finding it pleasant to unplug from the digital grid, at least temporarily. While there is no exact data to track how many people are forming knitting groups, hosting house concerts, or organizing family game nights, it is possible to connect the dots between the rising price of entertainment and the rising sales of board games (棋类游戏) and craft supplies.Between 2020;2020 and 2020;2020, the prices for restaurant meals, concert tickets, and movie tickets all increased. At the same time, board games sales rose 6 percent, while total toy sales decreased 3 percent.These trends are expected to continue because of the struggling economy. Instead of outfitting their homes with expensive home entertainment systems, consumers are more likely to be interfacing the oldfashioned way: eyetoeye. Families are rediscover
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025国考安徽民航公安申论大作文高频考点及答案
- 2025国考本溪市监狱管理岗位申论高频考点及答案
- 2025国考运城市纪检监察岗位申论必刷题及答案
- 2025国考锦州市西班牙语翻译岗位申论模拟题及答案
- 2025国考双鸭山市行政执法岗位申论题库含答案
- 2025国考安徽证监局行测常识判断预测卷及答案
- 2025国考保定市文物保护岗位申论题库含答案
- 2025国考河北移民管理局申论大作文高频考点及答案
- 2025国考黄石长航公安申论必刷题及答案
- 2025国考通辽市税收征管岗位申论模拟题及答案
- 班主任专业化和家长资源开发韩似萍
- 【2019年整理】渠明清时期迁入姓氏探源
- Breakingpoint-PerfectStorm-使用手册中文版
- 生产型企业各类型组织结构图模板(完整版)资料
- 2023年Flexsim仿真实验报告
- 全国一等奖初中语文优质课《背影》精品课件
- 诗词地理学古诗词与地理课件
- 急性脑梗死取栓护理课件
- 普通高等医学教育非直属附属医院认定标准测评表(普通高等医学院校临床教学基地建设与医学教育临床基地建设)
- 安全生产“五个一”、“十个一次”活动内容
- 客户回访方案
评论
0/150
提交评论