已阅读5页,还剩16页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2020;2020届高考第一轮总复习满分练兵场阶段性测试三(含听力版)高一册912单元阶段测试.听力理解(共两节,满分30分)(略).单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)21Not that Im unwilling to go with you, _ Im busy now.A. because B. butC. but that D. however22Has the football match just started?Just started? It must be clear who _ by now.A. is winning B. winsC. has won D. would win23Youve made great progress in your study of English, havent you?Yes, but much _.A. remains to do B. is remained to doC. remains to de done D. is remained to be done24_ running, learning English needs will.A. As with B. As toC. As for D. As if25Does he know how to work out the problem?Yes, he has _ a good idea to solve it.A. caught up with B. kept up withC. come up with D. put up with26Did you meet with the famous space hero, Yang Liwei?_ I had come here earlier!A. If only B. If notC. But for D. For fear27I hear that as many as 150 people were killed in the storm.Yes, _ news came as _ shock to me.A. the, the B. the, aC. a, the D. a, a28We need a person badly to think up such an idea._ the newcomer have a try?A. Shall B. MayC. Should D. Need29Will Thursday or Friday _ you?Either will _.A. fit, be B. fit, OKC. suit, all right D. suit, do30The investigation is sure to _ some surprising things, which we have never thought of.A. bring forward B. bring upC. bring in D. bring out31Would you like _ knife and fork, or would you rather use _ chopsticks, sir?A. the; the B. a; /C. /; the D. /; /32Hurry up! Alice and Sue are waiting for you at the school gate.Oh! I thought they _ without me.A. had gone B. are goingC. have gone D. went33My mother is interested in _ you have said.A. all that B. all whatC. that D. which34The rainy season is coming and lets make full use of the _ days to dry whatever is needed to dry before the next dry season.A. few last sunny B. last few sunnyC. last sunny few D. sunny last few35Every possible _ advanced technology.A. should be made use ofB. should be made useC. use should be made ofD. should make use of答案21C。提示:(It is) not that.but that.相当于(It is) not because.but because.意为“不是因为而是因为”。22A。提示:进行时表示将来时。说话时比赛还在进行之中。23C。remainto do意为“仍要做”,当主语与不定式是动宾关系时,需使用不定式的被动式。24A。As(is often the case) with.(什么)常有的情况,as引导非限制性定语从句,常用省略形式。25C。come up with an idea想出一个主意。26A。if only“要是就好了”,表示感叹,用虚拟语气。27B。the news表示特指,as a shock/a surprise/a pleasure,抽象名词具体化。28A。Shall he/they.,表示说话人请求对方同意;May I.也可以表示说话人的请求。29D。sth. suits sb.“对适合”;do“行,可以,行得通”。30D。考查动词短语辨析。语境:这次调查肯定有我们永远想象不到的令人惊奇的发现。此处的bring out表示“使显现”。前三项分别表示“提议”“教育,提出”“引进”。31B。考查冠词的用法。一副刀叉用“a knife and fork”,筷子用复数chopsticks,表示“一副/一双筷子”用a pair of chopsticks,所以选B项。32A。考查语气和时态。I thought引导的从句表示“我原以为/我本以为”,从句用过去完成时,表示与过去事实相反的猜想。所以选A项。33A。all thatwhat,母亲对你说的一切感兴趣。34B。提示:多个形容词作定语的排列顺序:限定评价大小形状新旧颜色国家材料用途类别中心词。其原则是:与中心词关系密切的形容词通常靠近名词。35C。提示:make use of意为“利用”,含此动词短语的句子变被动语态时,可将of的宾语提到句首作主语,也可将use置于句首作主语,此处即use被提至句首作主语的用法。.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)(2020;2020宁波质检)When I was 16 years old, I made my first visit to the United States. It wasnt the first time I had been _36_. Like most English children I learned French at school and I had often _37_ to France, so I was used _38_ a foreign language to people who did not understand _39_. But when I went to America I was really looking forward to _40_ a nice holiday without any _41_ problems.How wrong I was! The misunderstanding began at the airport. I was looking for a _42_ telephone to give my American friend Danny a _43_ and tell him I had arrived. A friendly old man saw me _44_ lost and asked _45_ he could help me. “Yes,” I said, “I want to give my friend a ring.” “Well, thats _46_,” he exclaimed. “Are you getting _47_? But arent you a bit _48_?” “Who is talking about marriage?” I replied. “I _49_ want to give a ring to tell him Ive arrived. Can you tell me where theres a phone box?” “Oh!” he said, “Theres a phone downstairs.”When at last we _50_ meet, Danny _51_ the misunderstanding to me. “Dont worry,” he said to me. “I had so many _52_ at first. There are lots of words which the Americans _53_ differently in meaning from _54_. Youll soon get used to all the funny things they say. Most of the _55_ British and American people understand each other!”36A. out B. aboardC. away D. abroad37A. gone B. beenC. got D. come37A. to speak B. for speakingC. to speaking D. speaking39A. English B. FrenchC. Russian D. Latin40A. having B. buyingC. giving D. receiving41A. time B. humanC. money D. language42A. perfect B. popularC. public D. pleasant43A. ring B. letterC. word D. message44A. to look B. lookingC. looked D. looks45A. that B. ifC. where D. when46A. well B. strangeC. nice D. funny47A. to marry B. marryingC. to be married D. married48A. small B. smartC. little D. young49A. very B. justC. so D. just now50A. did B. couldC. do D. can51A. described B. explainedC. talked D. expressed52A. trouble B. misunderstandingsC. fun D. things53A. write B. speakC. use D. read54A. us British B. British usC. us Britain D. we British55A. chance B. placeC. people D. time答案本文是篇记叙类的完形填空题。文章讲述了身为英国人的“我”,学过法语,也经常去法国,能用法语同不懂英语的人进行交流;而在讲英语的美国,“我”却遇到了语言障碍。36D。由第一段首句“When I was 16 years old, I made my first visit to the United States.”以及“Like most English children.”的内容可知,这不是“我”第一次出国。37B。根据语法以及句意,此处用had been to表示“去过什么地方”。38C。根据词法以及句意可知“我”已经习惯讲一门外语。be used to后接动名词。39A。根据上文的内容以及逻辑,即可得出答案,表示“我”已经习惯同不懂英语的人讲外语。40A。根据句意,表示“度假”,应用have a holiday。41D。根据第二段的内容可知作者遇到的是语言问题。42C。根据常识,在机场,作者寻找的应该是公用电话。43A。根据前面的内容可知作者是想给朋友打个电话。44B。“看见某人正在干某事”,用see sb. doing sth.。45B。根据上文以及语法,此处选if表示这位友善的老人询问他是否能帮助“我”。46B。根据语境可以推测这位老人对作者的回答感到很奇怪。47D。根据“Who is talking about marriage?”可知此处应用married。48D。根据上下文内容可知正因为作者很年轻,还没有到谈结婚的时候,而现在就要送别人戒指,这位老人对此感到很奇怪。49B。作者对老人的误解作解释,他只想给他的朋友打个电话,而不是送戒指。50A。根据语法,助动词did用于肯定句,表示强调。51B。根据上文内容,作者的朋友对老人对作者的误解作解释。52B。根据上文内容及所提供的选项即可得出答案。53C。产生误解是因为这两个国家的人对很多词语的使用不同。54A。from是介词,后用代词的宾格,British表示“英国人”,作us的同位语。55D。most of the time“大多数时候”。.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)A(2020;2020安徽)A rainforest is an area covered by tall trees with the total high rainfall spreading quite equally through the year and the temperature rarely dipping below 16. Rainforests have a great effect on the world environment because they can take in heat from the sun and adjust the climate. Without the forest cover, these areas would reflect more heat into the atmosphere, warming the rest of the world. Losing the rainforests may also influence wind and rainfall patterns, potentially causing certain natural disasters all over the world.In the past hundred years, humans have begun destroying rainforests in search of three major resources(资源): land for crops, wood for paper and other products, land for raising farm animals. This action affects the environment as a whole. For example, a lot of carbon dioxide(二氧化碳) in the air comes from burning the rainforests. People obviously have a need for the resources we gain from cutting trees but we will suffer much more than we will benefit.There are two main reasons for this. Firstly, when people cut down trees, generally they can only use the land for a year or two. Secondly, cutting large sections of rainforests may provide a good supply of wood right now, but in the long run it actually reduces the worlds wood supply.Rainforests are often called the worlds drug store. More than 25% of the medicines we use today come from plants in rainforests. However, fewer than 1% of rainforest plants have been examined for their medical value. It is extremely likely that our best chance to cure diseases lies somewhere in the worlds shrinking rainforests.56Rainforests can help to adjust the climate because they _.A. reflect more heat into the atmosphereB. bring about high rainfall throughout the worldC. rarely cause the temperature to drop lower than 16D. reduce the effect of heat from the sun on the earth57What does the word “this” underlined in the third paragraph refer to?A. We will lose much more than we can gain.B. Humans have begun destroying rainforests.C. People have a strong desire for resources.D. Much carbon dioxide comes from burning rainforests.58It can be inferred from the text that _.A. we can get enough resources without rainforestsB. there is great medicine potential in rainforestsC. we will grow fewer kinds of crops in the gained landD. the level of annual rainfall affects wind patterns59What might be the best title for the text?A. How to Save RainforestsB. How to Protect NatureC. Rainforests and the EnvironmentD. Rainforests and Medical Development答案文章论述了热带雨林的重要作用以及对环境的影响。56D。因果判断题。由文章第一段内容可以得出答案。57A。由上下文内容可知,A项正确。58B。推测判断题。由文章最后一段内容即可得出答案。59C。主旨大意题。整篇文章主要论述了热带雨林的重要作用以及砍伐热带雨林对环境所造成的影响。B(2020;2020南京高三调研)Teaching Boys: Developing classroom practices that workAmanda Keddie and Martin MillsBridges the gap between theory and practice to offer a practical and sustainable framework for teaching boys in classroom of all levels.Sales pointsTeaching boys remains one of the most concerned issues in education today.Many books have been published analyzing why boys perform less well than girls, and why some boys struggle at school. They dont show teachers what will work, but this book does.The authors offer a researchbased framework for classroom strategies that work with boysand dont disadvantage girls.DescriptionBoys education continues to be a focus of public anxiety among teachers. Concern about boys general education underachievement and the impact this underachievement has on the boys themselves, as well as on the broader society, continue to fuel disagreement and debate on the best approach to take in response.Teaching Boys provides a framework for developing practical and sustainable ways to improve boys education. The book indicates how what teachers do in the classroom can enable boys academic and social outcomes. With detailed case studies, Keddie & Mills outline a range of practical classroom strategies that will assist teachers to meet the challenge of teaching boys, without neglecting the girls in the process.About the AuthorAmanda Keddie is a researcher at the University of Queensland. Her research interests and teaching areas focus on classroom teaching, curriculum and educational sociology.Martin Mills is an associate professor in the School of Education at the University of Queensland. He has written several books, and is a coauthor of Teachers and Schooling Making a Difference.60The purpose of this passage is _.A. to promote classroom teachingB. to advertising a bookC. to analyzing boys academic performanceD. to introduce two educators61What problem is NOT mentioned in the passage?A. Boys general education underachievement and its impact.B. Teachers anxiety to teach boys.C. Lack of practical strategies for teaching boys.D. Public opinions on classroom teaching.62The book Teaching Boys is intended for _.A. parents B. teachersC. students D. boys63What can we know from the passage?A. Teachers concern makes the disagreement and debate on the best approach more heated.B. Teachers concern brings about the disagreement and debate on the best approach.C. The strategies recommended by the book are of no benefit to girls.D. Teaching boys to improve their achievement is a newlyraised issue.答案本文主要介绍了一本有关如何教育男孩子的书,书名叫Teaching Boys。60B。通读全文可知,本文主要是介绍一本书。因此B项符合题意。61D。通读全文可知,本段没有提到大众对课堂教学的观点。因此选D项。62B。文章告诉我们,这本书是关于老师怎样教育好男孩子的。be intended for“为设计的,为准备的”,所以B项符合题意。63A。根据Description部分中第一段第二句话可知,A项正确。C(2020;2020辽宁卷)Far from the land of Antarctica(南极洲), a huge shelf of ice meets the ocean. At the underside of the shelf there lives a small fish, the Antarctic cod.For forty years scientists have been curious about that fish. How does it live where most fish would freeze to death? It must have some secret. The Antarctic is not a comfortable place to work and research has been slow. Now it seems we have an answer.Research was begun by cutting holes in the ice and catching the fish. Scientists studied the fishs blood and measured its freezing point.The fish were taken from seawater that had a temperature of 1.88and many tiny pieces of ice floating in it. The blood of the fish did not begin to freeze until its temperature was lowered to 2.05. That small difference is enough for the fish to live at the freezing temperature of the icesalt mixture.The scientists next research job was clear: Find out what in the fishs blood kept it from freezing. Their search led to some really strange thing made up of a protein(蛋白质) never before seen in the blood of a fish. When it was removed, the blood froze at seawater temperature. When it was put back, the blood again had its antifreeze quality and a lowered freezing point.Study showed that it is an unusual kind of protein. It has many small sugar molecules(分子) held in special positions within each big protein molecule. Because of its sugar content, it is called a glycoprotein. So it has come to be called the antifreeze fish glycoprotein, or AFGP.64What is the text mainly about?A. The terrible conditions in the Antarctica.B. A special fish living in freezing waters.C. The ice shelf around Antarctica.D. Protection of the Antarctic cod.65Why can the Antarctic cod live at the freezing temperature?A. The seawater has a temperature of l.88B. It loves to live in the icesalt mixture.C. A special protein keeps it from freezing.D. Its blood has a temperature lower than 2.0566What does the underlined word “it” in Paragraph 5 refer to?A. A type of icesalt mixture. B. A newly found protein.C. Fish blood. D. Sugar molecule.67What does “glyco” in the underlined word “glycoprotein” in the last paragraph mean?A. sugar B. iceC. blood D. molecule答案本文是一篇说明文,介绍了在南极地区的一种特殊的鱼,这种鱼特别能耐寒。科学家经过研究发现,这种鱼的血液里有一种特殊的蛋白质,这种蛋白质使得这种鱼有了这种耐寒性。64B。主旨大意题。通观全文,可知本文在介绍一种鱼,这种鱼与其他的鱼相比有极强的耐寒性。65C。细节理解题。依据文章倒数第二段第二句中的“Their search led to.a protein never before seen in the blood of a fish.”可知,这种鱼在如此寒冷的环境中生存下来是由于它们体内有一种特殊的蛋白质。故C正确。66B。代词指代判断题。上文提及了“a protein never before seen in the blood of a fish”,下文就讲如果将该种新发现的蛋白质除掉,鱼的血液就会在南极海水的温度下结冰。可知it代指这种新发现的蛋白质,即B项。67A。词义推断题。依据上文中的“Because of its sugar content”可知,glyco意思是sugar。故A项正确。D(2020;2020安徽江南十校素质测试)Ever wonder why there are so many people polluting the earth? Ever say to yourself: Hey, I wish that I could do more to help the environment? Have you ever thought about trying to help the earth but never really did it? Well, here are some pretty easy and skillful ideas for that greenearth desire inside you.Turn off your computer. By leaving it on all day you are creating more CO2 than a regular passenger would, driving to and from work in one day.Ride your bike or carpool(合用汽车). Obviously, you are creating less CO2 which will help the ozone(臭氧)Make a garden. Even simply grow some plants in your kitchen, which will help produce more oxygen while eating up some of that evil CO2.Buy local groceries. It creates less impact on the environment. Besides, youre supporting your local farmers.Recycle. You had to see this coming. But you have no idea how much you are helping the environment by simply reusing a water bottle instead of buying a huge pack at the store.Dont run the water while brushing. It saves you money and helps the water resources.Open the curtains. Natural light is much prettier and it will keep the energy usage down.Rechargeable batteries. You have no idea how much it takes to get rid of batteries. Do yourself a favor. Save some money and some energy.68The underlined word “impact” in the fourth suggestion means _.A. disadvantage B. rubbishC. effect D. damage69If you dont want to create more CO2, you may _.A. turn off your computer of open the curtainsB. turn off your computer or ride your bike or carpoolC. make a garden or open the curtainsD. use rechargeable batteries or make a garden70Which of the following can best describe the function of the first paragraph?A. Leadin. B. Argument.C. Main body. D. Conclusion.71The main idea of the passage is about _.A. the importance of environmental protectionB. some ways about how to prevent pollutionC. some suggestions about how to save energyD. some suggestions about environmental protection答案本文介绍了如何保护我们的环境,同时推荐了一些有效而又简单易行的方法。68C。词义猜测题。从“Buy local groceries.Besides, youre supporting your local farmers.”可以推断,这里的impact意为“影响,作用”。69B。事实细节题。从第一点建议“Turn off your computer. By leaving it on all day you are creating more CO2.”和第二点建议“Ride your bike or carpool(合用汽车). Obviously, you are creating less CO2.”可以推知,这里选B项。70A。推理判断题。文章第一段的目的在于引起读者对这个问题的关注,最后一句话提出了本文的主要目的告诉人们一些有效而又简单易行的保护环境的方法。71D。主旨大意题。从文章第一段最后一句中的“Well, here are some pretty easy and skillful ideas for that greenearth desire inside you.”可知应选D项。E(2020;2020湖北)When I was seven my father gave me a Timex, my first watch. I loved it, wore it for years, and havent had another one since it stopped ticking a decade ago. Why? Because I dont need once. I have a mobile phone and Im always near someone with an iPod or something li
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年信息系统管理岗位招聘面试参考题库及参考答案
- 2025年移动互联网运营经理岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 2025年休闲管理专员岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 2025年IT项目专员岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 2025年工程项目协调员人员岗位招聘面试参考题库及参考答案
- 2025年发展顾问岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 2025年设施安全专员岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 2025年演说培训师岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 2025年时尚搭配顾问岗位招聘面试参考题库及参考答案
- 2025年艺术指导岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 点卡售卖合同范本
- 仓库管理员面试题及答案
- 山西省太原市2025-2026学年高三上学期11月期中考试物理试卷
- 2026品牌营销日历【营销节点】
- 2025宁夏建设投资集团有限公司“集中招聘”524人笔试历年常考点试题专练附带答案详解2套试卷
- 2025浙江嘉兴市体育彩票管理服务中心招聘编外人员4人考试笔试参考题库附答案解析
- 2025广东惠州市博罗县自然资源局招聘编外人员76人考试笔试备考试题及答案解析
- 2025年乌鲁木齐市招聘警务辅助人员(600人)笔试考试备考题库及答案解析
- 动漫分镜美术课件
- 业务提成返还协议书
- 小学消防安全课件下载
评论
0/150
提交评论