2020年高考英语一轮闯关式训练 板块BookII Unit7 Living with disease_第1页
2020年高考英语一轮闯关式训练 板块BookII Unit7 Living with disease_第2页
2020年高考英语一轮闯关式训练 板块BookII Unit7 Living with disease_第3页
2020年高考英语一轮闯关式训练 板块BookII Unit7 Living with disease_第4页
2020年高考英语一轮闯关式训练 板块BookII Unit7 Living with disease_第5页
已阅读5页,还剩9页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

闯关式训练板块基础过关.词语运用用所给词或短语的适当形式填空。break downcontraryimmune topatientplaypreventcheer up1. _is better than cure.2. I shall continue to believe it until I have proof _.3. Those who have recovered from SARS are _ the disease.4. My car _ on my way to the office yesterday.5. Although she is a patient with AIDS, she does what she can to_ others.6. The job needs a lot of _.7. I came here to have a meeting instead of_ .答案:1.Prevention2.to the contrary3.immune to4.broke down5.cheer up6.patience7.playing.单项填空从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。8. It took Jacky a long time to_ from her wifes sudden disappearance.A sufferB. recoverC. freeD. prevent答案:C解析:suffer from 意思是“遭受、忍受”,recover from意思是“(指身体、体力等)恢复”,free from意思是“解脱、免于、去掉不想要的人或东西”,prevent from意思是“阻止、不让”。句子意思是“杰克花了好长时间才从他妻子的突然离去中解脱出来”。9. Though_ money, his parents managed to send him to university.A. lackedB. lacking ofC. lackingD. lacked in答案:C解析:lack 可以作及物动词或形容词。后接宾语money时应该是及物动词。逻辑主语his parents与lack构成主谓关系,因此用现在分词作状语。也可以说“Though being lack of money”。10. _ to sunlight for too long a time will do harm to ones skin.A. ExposedB. Having exposedC. Being exposedD. Having been exposed 答案:C解析:在这个句子中,will do 是整个句子的谓语动词,因此前面expose作主语要用动名词;另外expose 与 ones skin 是动宾关系,要用动名词的被动式,而且句子中不强调动词的先后关系,不必用完成时。11. Cancer is not caused by infection, in other words, it isnt_it doesnt spread from one person to another.A. immuneB. curableC. contagiousD. contrary 答案:C析:从意思判断,immune意思是“免疫的”,curable意思是“可以治愈的”,contagious意思是“传染的”,contrary意思是“相反的”。12. When_, the museum will be open to the public next year. A. completedB. completingC. being completedD. to be completed答案:A解析:complete 和逻辑主语museum 是动宾关系,要用过去分词completed作状语,表示被动,相当于“When having been completed”。现在分词的被动式being completed 一般只作定语,不作状语,to be completed 作目的状语,不与when连用。13. The grasshopper enjoyed its life _ even in late fall, without thinking of the winter on the way.A. at leastB. at mostC. at the latestD. to the full 答案:D解析:at least意思是“至少”,at most意思是“最多”,at the latest意思是“最迟”,to the full意思是“尽可能,到极致”。蝗虫在晚秋仍在尽情地享受生活,全然不顾冬天将会来临。14. In some parts of countryside, missing a bus means _ for another hour.A. waitingB. to waitC. waitD. to be waiting 答案:A解析:mean 解释为“意图、打算、故意”时,接不定式,构成mean to do sth.;mean 解释为“意味着”时,后接动名词,构成mean doing sth.。根据句子意思可以判断:在有些农村错过汽车将意味着再等一个小时。15. I_ my son that it was not his fault, but he still felt very bad. A. persuadedB. managed to persuadeC. was able to persuade D. tried to persuade 答案:D解析:advise是“劝说”的意思,persuade 是“说服”的意思。但是try to do sth.的意思是“尽力去干某事”,而manage to do sth.是“成功地干了某事”。was able to do sth.是“最终做成了某事”,can常常是“先天具有的某种能力”。从后面一句可知劝说没有成功,所以用tried to persuade,即“尽量去说服”。16. Sorry, the number you dialed is not_ .A. connectedB. availableC. got through D. put through 答案:B解析:connected 意思是“相连的,相关的,通电的”,available“可以用的,可以得到的”,get through to somebody or some place和put sb. through to a number分别是“接通某人”和“把某人接到某个电话上”。即使C、D项分别加上to, 也不符合表达习惯。the number is not available的意思是“号码无法接通”。17. We _ each other the best of luck in the examination.A. hopedB. wantedC. expectedD. wish答案:D解析:此题考查动词的句型结构。hope,want和expect一般不跟双宾语,但是wish是能跟双宾语的动词。18. She treated me _ a child and treated me_ a movie.A. for; forB. to; toC. as; forD. as; to答案:D解析:treat的词义较多,可以解释为“对待、治疗、请客”等,此题的意思是“她把我当作小孩,还请我看电影”。19. They had to learn to live _ stress.A. onB. byC. throughD. with答案:D解析:live on意思是“以为生为主食”,live by意思是“靠生活”,live with意思是“忍受;与一起居住”,live through意思是“度过,活过”。此题是“忍受”压力的意思。20. Alice trusts you; only you can _ her to give up the foolish plan.A. suggestB. attractC. adviseD. persuade答案:D解析:suggest 后面跟动名词(suggest doing sth.建议做某事);attract sb.(吸引某人)不跟不定式;advise sb. to do sth.意思是“建议某人干某事”;persuade sb. to do sth.意思是“劝说某人干某事”。从本句来看,应该是说服的意思。21. Do your parents keep your plan _?A. from carrying outB. carrying outC. from being carried outD. being carried out答案:C解析:本句中keep sb. from doing sth.是“不让某人做某事”,虽然意思与stop sb. from doing sth.和prevent sb. from doing sth.的意思一样,但与后两个结构不一样,不能省略from,因为keep doing sth.是“持续不断做某事”的意思。从句子意思判断,是“父母不让计划执行”,因此用keep sb. from doing sth.;而且,your plan和carry out之间是被动关系,因此用from being carried out。22. After they ran away with Kuomintang troops to settle their homes in Taiwan, many people got _ from their relatives.A. lostB. goneC. separatedD. missing答案:C解析:get lost是“失踪”的意思;missing, gone常跟be 动词表示“失踪”;而separated是“分开,分手”的意思。.单句改错23. The 5yearold girl wishes she is a college student now.24. Mr. Whites house is hard to be find. 25. AIDS is a disease that breaks up the bodys immune system.26. We shouldnt let poor children leave school because of the lack of money.27. For children who have AIDS, life is full of few hope.28. Lily knows she will die because she was infected with HIV, but she doesnt let the knowledge encourage her.29. Students can enjoy themselves after the school.30. I felt sick yesterday so my mother took me to hospital to have me examine.答案:23.iswere24.去掉be25.updown26.thea27.fewlittle28.encouragediscourage29.去掉the30.examineexamined综合提升.完形填空阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Michele is a young girl who works for the police as a handwriting expert. She has helped 31 men criminals(罪犯) by using her 32 talents.When she was fourteen, Michele was already 33 interested in differences in her friends 34 that she would 35 hours studying them. After 36 college, she went to France for a 37 twoyear class in handwriting at the School of Police Science.Michele says that it is not 38 for people to hide their handwriting. She can discover 39 of what she needs to know simply 40 looking at the writing with her own eyes,41she also has machine 42 help her 43 different kinds of paper and ink. This knowledge is often 44great help to the police.Michele believes that handwriting is a good 45 of knowing what kind of person the 46 is. “I wouldnt go out with a fellow 47 I didnt like his handwriting,” she says. But she 48she fell in love with her future husband, a young policeman 49 she studied his handwriting. It is later50 to be all right, however.31. A. searchB. resistC. catchD. judge32. A. particularB. extraordinaryC. unusualD. special33. A. soB. tooC. quiteD. extra 34. A. booksB. letterC. charactersD. handwriting35. A. wasteB. spend C. takeD. keep36. A. attendingB. finishingC. startingD. entering37. A. powerfulB. naturalC. specialD. magic38. A. rightB. safeC. easyD. common39. A. mostB. nothingC. littleD. slight 40. A. withB. byC. ofD. about 41. A. soB. forC. thusD. but42. A. theyB. in whichC. thatD. those 43. A. make upB. make outC. make ofD. make into 44. A. ofB. toC. withD. for 45. A. testB. signC. meansD. habit 46. A. thiefB. artistC. writerD. policeman 47. A. sinceB. unlessC. ifD. after 48. A. addsB. tellsC. repeatsD. whistles 49. A. beforeB. after C. thenD. until50. A. turnedB. provedC. saidD. showed参考答案:文章大意:本文主要讲一个叫米歇尔的女孩从小对笔迹很感兴趣,她还进大学进修笔迹学,她为警察工作,可以从笔迹看出一个人的个性。她还根据笔迹交朋友。31.答案:C解析:catch criminals 抓罪犯。32.答案:D解析:particular尤其的,挑剔的;extraordinary出奇的;unusual不常见的;special特别的,专门的。这里米歇尔是用专门的才能为警察服务的。33.答案:A解析:注意本题与后面that 构成so.that.“如此以至于”结构。34.答案:D解析:对朋友们不同的笔迹发生了兴趣。35.答案:B解析:spend/waste + time/money + doing sth.结构表示“花费浪费时间金钱做某事”。36.答案:A解析:本句较难,并非指上了大学后去进修,而是上大学的时候。因此要用attend college。37.答案:C解析:笔迹学习对常人来说是比较特殊的(special),但还不至于像魔术般的(magic)。38.答案:C解析:米歇尔笔迹学学得很好,很专业,因此,在她眼里一般人很难隐藏笔迹。可能有些考生从上文米歇尔给警察局工作的背景而认为隐藏笔迹是不对的。但是这里指的是一般人而非罪犯。39.答案:A解析:从常理推断,米歇尔应该能从笔迹中得出绝大多数她想知道的东西。40.答案:B解析:by + doing sth.表示动作手段,with后常跟名词。41.答案:D解析:文章在这里发生转折,米歇尔通过肉眼观察笔迹,但是有时也借助机器帮忙。42.答案:C解析:这里应该是一个定语从句修饰先行词machine。43.答案:B解析:make up 伪装、编造、弥补;make out 辨认出、搞明白、解答出;make of 由制成;make into制成。从句子意思判断应是“辨认出”的意思,相当于work out, figure out。44.答案:A解析:be of + little/great/no/some + help/value/use/importance结构,相当于相应的形容词。45.答案:C解析:这里意思是“一种好的手段”。means是“手段、方法”的意思。46.答案:C解析:本题指辨认书写者的性格,而非警察,或罪犯。从而引出下文的交朋友。47.答案:C解析:本题是一个假设,所以不能选A,如果米歇尔不喜欢那个人,她就不跟他出去。48.答案:A解析:上面说了不喜欢就不出去,但是她又“补充”说了别的情况,所以用adds。49.答案:A解析:此题难度比较高,考生会认为米歇尔找对象也要先研究笔迹后决定。但是有两个地方决定本题选项:一、上文已经用but表示句意开始转折;二、最后一句话说结果证明是对的,暗示米歇尔没有来得及研究那个警察的笔迹就fall in love。50.答案:B解析:后来证明是对的。如果用A,则表明原来是不对的,后来才变得OK的,这种说法不符合题意。.阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Cloning is making a genetic(基因的)copy of something else. This might be coping just one cell, or it could be a whole animal. The biggest star of the cloning world is a sheep named Dolly. She is a copy of her mother. This means that she is the twin sister of her mother who was six years older and she did not have a father!Our bodies are made up of cells, which hold information contained in DNA or deoxyribonucleic acid (脱氧核糖核酸).Organisms(生物体) get half their DNA from the mum and half from the Dad. We all grow from a single cell, which contains these two parts of DNA. It is called the egg cell. It divides millions of times to give rise to the millions of cells, which form our body.Each cell has a copy of all the genetic information needed by the body. This means that each cell of our body has enough information to create other human beings like us. All we need is an egg cell.In the process(过程)of cloning, the scientists take out the DNA from an animal cell and put it into an egg cell taken from another animal. Before implanting(植入)it, the DNA of the recipient(受体) cell is removed. This is how Dollys life beganfrom a single cell taken from her mother. The DNA in her mothers cell was taken out and put into the egg cell of another sheep. Five months later, Dolly was born.51. According to the passage, which is wrong?A. We came from one cell.B. We can grow without our Father.C. We are made up of cells.D. We have two DNAs.52. Which of the following about Dolly is wrong?A. Dolly has two mothers.B. Dolly has no father.C. Dolly has one kind of DNA. D. Dolly has a mother, who is also her sister.53. The descriptions about clone are all right EXCEPT_ .A. clone is a kind of copying biologicallyB. clone needs at least two cellsC. clone can happen from two cells from one animalD. clone can happen without mother54. DNA _.A. is a cellB. contains all the information of organismC. exists only in mothers bodyD. in mothers body will be taken out when clone takes place55. The best title of the passage is “_”.A. Dolly, the biggest starB. The cloning worldC. What is cloning?D. The process of cloning答案:51.答案:D解析:A、B、C三项文章都提到了,而且与原文一致。D项说人有两个DNA,而文章里是说生物的DNA从父母那儿各得一半,一个细胞里包含了两部分DNA,而不是两个DNA。52.答案:A解析:多莉羊的母亲只有一个。文中的确提到了另外一只羊,但没有

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论