已阅读5页,还剩7页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
广安市2020高考英语阅读理解一轮系列训练(64)【2020高考训练】阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。Digging a Hole in Chinas Black Gold.Chinas love affair with coal is set to last, but for investors the romance has come out of the relationship.For the last few years, investors in Chinas coal section have been mining a rich seam(煤层). From the beginning of 2020 to the end of 2020, the level Qinhuangdao coal price rose 81%, supporting strong growth in profitability (利润)and enviable degree at mining majors like China Shenhua Energy.But as any miner will tell you, the longer you work a seam, the more difficult it is to get value. Chinas coal prices have fallen nearly 10% in the last three months. A seasonal fall from the winter peak, and a cyclical(周期性的)slowdown brought about by Chinas slowing construction and money tightening, is only part of the picture. Those effects will fade, but coal miners will still have to battle against structural pressure for lower prices.In 2020, Chinas 60 biggest miners the efficient excellences from a section with 9,000-plus firms accounted for just over half of civil production. Since then, the big have gotten bigger and the small are disappearing. Michael Parker, coal mining analyst at Sanford Bernstein, estimates in 2020 the top 60 miners will account for 80% of output.The assumption has always been that its the very low-cost little mining operations that will go to the wall, pushing prices up. In fact, Mr. Parker argues that its small industrial operations working difficult seams, and with poor access to convey that will be the first to go. The exit of these high-cost means that spot prices will increasingly be set by bigger more efficient producers and that means pressure for prices to stay low.With structural forces against a return to rising coal prices, investors in Chinas black gold should dig a huge stone hit their foot into a hole.1. Which is the general idea of this passage?A.Why it is difficult for Chinas coal price to increase.B. Chinas 60 biggest miners the efficient excellences.C. the romance has come out of the relationship.D. the low-cost little operations that will fail.2. What is the investors attitude to Chinas coal?A. angry. B. disappointed. C. not excited. D. very excited.3.Which is a reason for the last few years Chinese investors feeling glad?A. poor access to transport that will be the first to go.B. investors in Chinas black gold got much money.C. spot prices will be set by bigger producers.D. coal price rose 81%.4.The cause that led to a cyclical slowdown of coal price was_.A. strong growth in profitability. B. Chinas money tightening and slowing construction.C. Chinas 60 biggest miners. D. the small are disappearing.5. The word “convey” in the fifth paragraph may mean _.A.transport. B. change.C. reduce. D. increase.本文为说明文,主要介绍中国的煤炭价格为何难以上涨,并具体分析其原因。1.A。主旨大意题。因为本文主要讲中国的煤炭价格为何难以上涨,并具体分析其原因。2.C。推理判断题。据第一段信息句Chinas love affair with coal is set to last, but for investors the romance has come out of the relationship. 中国与煤炭的“恋情”将继续下去,但对投资者来说,这段关系已经不能再让人怦然心动了。以此得知其态度是不很兴奋。3. D。细节理解题。从第二段信息句For the last few years, investors in Chinas coal section have been mining a rich seam(煤层). From the beginning of 2020 to the end of 2020, the level Qinhuangdao coal price rose 81%理解得知煤价上升80%是投资者高兴的一个原因。4. B。细节理解题。从第三段信息句A seasonal fall from the winter peak, and a cyclical(周期性的)slowdown brought about by Chinas slowing construction and money tightening, is only part of the picture.理解到电煤需求较冬季取暖高峰期出现季节性的下滑,是由中国不断放缓的建筑施工和货币紧缩措施造成的。5. A。词义猜测题。联系前后文理解到本句意为:实际上,帕克说,行业内的小型企业(开采的煤层难度较大、交通不便)将是首先被淘汰出局的。故这里是“运输”的意思。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。When Frida Kahlos paintings were on show in London,a poet described her paintings as“ a ribbon (丝带)around a bomb”Such comments seem to suggest Kahlo had a big influence on the art world of her time.Sadly,she is actually a much_bigger_name today than she was during her time.Born in 1907 in a village near Mexico City ,Kahlo suffered from polio(小儿麻痹症)at the age of seven.Her spine (脊柱)became bent as she grew older.Then,in 1925,her back was broken in several places in a schoolbus accident.Throughout the rest of her life,the artist had many operations,but nothing was able to cure the terrible pain in her back.However,the accident had an unexpected side effect.While lying in her bed recovering,Kahlo taught herself to paint.In 1929,she got married to Diego Rivera,another famous Mexican artist.Riveras strong influences on Kahlos style can be seen in her early works,but her later works from the 1940s,known today as her best works,show less influence from her husband.Unfortunately,her works did not attract much attention in the 1930s and 1940s,even in her home country.Her first onewoman show in Mexico was not held until 1953.For more than a decade after her death in 1954,Kahlos works remained largely unnoticed by the world,but in the 1970s her works began to gain international fame at last.弗里达卡洛是一位画家,她的作品还有艺术影响力,但是她的名气在现在比她当时的时代要大得多。1What does the phrase“a much bigger name”in Paragraph 1 most nearly mean?Aa far better artistBa far more gifted artistCa much stronger personDa much more famous person答案:D词义理解题。说句话说道卡洛对她那时期的世界艺术有很大的影响,故此处的“a much bigger name”是指她的影响力或者名声。2The terrible pain Kahlo suffered was caused by _.ApolioBher bent spineCback injuriesDthe operations she had答案: C细节理解题。根据第二段的第二句“Then,in 1925,her back was broken in several places in a schoolbus accident.”以及第三句的“but noting was able to cure the terrible pain in her back”可知答案。3Kahlos style had become increasingly independent since the _.A1930s B1940sC1950s D1970s答案:B细节理解题。由第三段的最后一句“her later works from the 1940s,known today as her best works,show less influence from her husband”可知,从1940s她的作品才渐渐独立。4. What is authors attitude toward Kahlo?ADevotion. BSympathy.CWorry. DEncouragement.答案:B推理判断题。根据第一段的“sadly”和最后一段的“unfortunately”可知作者对卡洛持同情的态度。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。I suppose that the most basic and powerful way to connect to another person is to listen. Just listen. Perhaps the most important thing we ever give each other is our attention. And especially if its given from the heart. When people are talking,theres no need to do anything but receive them. Listen to what theyre saying. Care about it. Most times caring about it is even more important than understanding it. Most of us dont value ourselves or our love enough to know this. It has taken me a long time to believe in the power of simple saying “Im so sorry” ,when someone is in pain.One of my patients told me that when she tried to tell her story people often interrupted to tell her that they once had something just like that happening to them. Her pain became a story about themselves. Eventually she stopped talking to most people. We connect through listening. When we interrupt what someone is saying to let them know that we understand,we move the focus of attention to ourselves. When we listen,they know we care.I have even learned to respond to someone crying by just listening. In the old days I used to reach for the handkerchiefs,until I realized that passing a person a handkerchief may be just another way to shut him down,to take them out of their experience of sadness. Now I just listen. When they have cried all they need to cry,they find me there with them.This simple thing has not been that easy to learn. It certainly went against everything I had been taught since I was very young. I thought people listened only because they were too shy to speak or did not know the answer. But now I know that a loving silence often has far more power to heal than the kindest words.1What does the author value most in the communication with each other?ADeep understanding.BSaying “Im sorry”CAttention from heart.DDoing nothing.2The woman patient stopped telling her story to most people because_.Ashe didnt get enough respect from othersBshe was discouraged by being often interruptedCpeople often told her their own opinionsDpeople couldnt understand her sad situation3If you hand a handkerchief to someone crying,you may_.Ahurt his feelingsBmake him embarrassedCencourage him to continue to cryDstop him from letting out his sorrow4It can be inferred from the passage that while communicating,_.Alistening is a perfect way to respond to othersBpeople keep silent because they dont know the answerCkeeping silent means being too shy to speakDit is easy to form the habit of listening silently解题导语全身心地聆听别人倾诉是帮助别人排解忧伤的最好方式。1解析:选C。细节理解题。从第一段第三、四句可知答案为C。2解析:选B。细节理解题。从第二段前三句的内容可知这位女病人之所以不再向别人倾诉是因为她总是被打断,故选B项。3解析:选D。细节理解题。从第三段第二句中的until I realized that passing a person a handkerchief may be just another way to shut him down,to take them out of their experience of sadness可知选D。4解析:选A。推理判断题。通读全文可推知A项正确。【2020年沈阳市高中三年级教学质量监测(一)】阅读理解。阅读下面短文,选择最佳答案填空。CIn 2020 alone at least 20,000 African elephants were killed for their teeth. In South Africa over the last two years more than 2,200 rhinos were killed for their horns. These numbers are alarming, because current rates of illegal hunting are faster than birth rates,which could lead to extinction for these ecologically important creatures in their environment. Indeed, some elephant and rhino populations are on track to be locally extinct within the next decade.If you are reading this, you may already be aware of these facts. But you might not know that wildlife trafficking(走私) not only threatens the existence of elephants and rhinos but is also leading to extinction of other species, such as tigers, tortoises, sea turtlesand the worlds most trafficked mammal(哺乳动物)pangolins.Pangolins are the only mammals that are entirely covered in tough scales(鳞), which makes them look very strong. But actually they are endangered mammals. There are eight different species of pangolins, four in Asia and four in Africa, and all are threatened with extinction. Although pangolins are protected throughout most of the countries where they live, high demand in East Asia, where the delicious pangolin meat is considered a delicacy and where their scales are used in traditional medicines, is driving an illegal trade in both live animals and pangolin parts. The number of pangolin trafficking is shocking. Experts believe that over the last 10 years more than 1 million pangolins were taken from the wild. It is estimated that between 40,000 and 81,250 pangolins were killed for the illegal trade in 2020 alone.In February, the United States released a plan to deal with wildlife trafficking, which lays out the steps we will take to fight the illegal trade in wildlife, including pangolins. We are strengthening the carrying out of the plan; building international cooperation and contribution to protect wildlife;raising awareness to drive down the demand that is fuelling the illegal trade.Get involved and rememberWorld Wildlife Day(March 3) by spreading the plan. Use social media and tell everyone that nowis the time to get serious about wildlife crime and end the demand that threatens species, big and small, from the huge elephant to the shy pangolin.1. How many endangered creatures are mentioned in the passage?A. 4. B. 5. C. 6. D. 7.2. Which of the following is TRUE according to Paragraph 3?A. Eight species of pangolins live on the same continent.B. Pangolins are not protected in most of their natural habitats.C. The scales of pangolins can be used as an ingredient for cooking.D. High demand contributes to the illegal trade of pangolins in East Asia.3. What can we know about the plan released by the US?A. Social media will be used to spread World Wildlife Day.B. Whether the plan will be worked out remains to be seen.C. The US will work together with other countries to protect wildlife.D. More and more people are advised to increase their needs of pangolins.4. What is the authors intention of writing the passage?A. To inform us something about World Wildlife Day.B. To raise awareness of protecting endangered wildlife.C. To explain why pangolins are illegally traded in East Asia.D. To show how the United States is to fight the illegal trade in wildlife.参考答案14、CDCB【2020年沈阳市高中三年级教学质量监测(一)】阅读理解。阅读下面短文,选择最佳答案填空。DWhen going through major life changes, like changing careers, I would change the people with whom I spent the most time. Weve all gone through periods when the people in our lives have changedgraduation, moving to a new city, getting a new job, joining a new club, etc. I dont think I need to convince you just how much influence other people can have over your identity. If youve ever experienced a major switch in your people environment, then you know that you change as well.Most people dont make these choices consciously (意识到地) though. You might consciously decide to spend more time with a certain friend, or you may ask someone out on a date to begin a new relationship. But few people choose their existing friendships deliberately.Theres no “getting rid of people”. People are always dropping into and out of each others lives. Associations grow into friendships, and friendships fade into associations. You dont get rid of anyone. The truth is that in order to make room for new people and new experiences, you may need to loosen up some of your existing connections.What about loyalty (忠诚)? Shouldnt you always be loyal to your friends? Once you have a close friend, even if their influence on you is slightly harmful, shouldnt you stick by them?Loyalty to a friend sometimes means having to let go. It means being loyal to their highest and best self as well. If someone is destroying his health by smoking, for example, you arent showing loyalty by smoking right along with him. True loyalty sometimes requires that you break damaging connections, get yourself back on solid gro
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025上海劳务派遣合同
- 2025年财务年终总结报告个人工作总结5篇
- (2025)消毒供应中心理论试题(附含答案)
- 银行转让协议合同范本
- 工伤陪偿协议书
- 养鱼用工协议书
- 2025年餐饮业简易劳动合同范本
- 食堂劳务协议书
- 协议书栈互通
- 领养协议书警犬
- 超市台账管理制度
- 筑牢安全防线 共建平安校园-开学安全教育主题班会
- 大学生教育学德育
- 建筑工程节能专项施工方案
- 老年护理服务质量管理职责与标准
- 二零二五年度飞机租赁及航空器改装合同3篇
- 10KV软启动柜技术规范书
- 《传输网运维规程》课件
- DB2201T 24-2022 梅花鹿鹿肉分割技术规范
- 数字化解决方案设计师职业技能竞赛参考试题库(含答案)
- 外墙外保温(石墨聚苯板)及装修施工方案
评论
0/150
提交评论