




已阅读5页,还剩6页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
完形填空精练(3)完型填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从以下题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。夹叙夹议型完形填空I hadnt even got a chance to enter the store before an African American woman approached me and asked if I would help her return an item (商品). The item she had _1_ was intended for her daughter, but she had already received a similar one. The lady _2_ to exchange the item for something else in the store but she was told she needed an ID or the deal could not take place. I went to the _3_ with the woman so she could use my ID.The sales associate immediately started accusing her of asking the first _4_ person she saw to help her. Although that was _5_, I didnt understand why it mattered. After all, not everyone is given the opportunity to _6_ an ID in this country.Then, we asked to speak with a manager, who explained that there was no _7_ to return the item without a receipt and then went on to say the woman could not _8_ she purchased the item.“ If I, a young white female, were to enter the store and request you to make an exchange without a receipt, I would not be _9_ the privilegeas I have proof from the past,” I said. He must have realized at that moment what he had done, because he _10_ to exchange the item.There are many valuable lessons in the story. The first is to help a stranger in need. I _11_ when the woman asked for my help, but _12_ in my head I asked myself, “Why not? What valid _13_ do I actually have?” I had none, so I helped her.The second lesson is not to judge a book by its _14_. The woman looked poor, but she _15_ the same treatment as anyone else did.1A.purchased BshownClost Dmended2. Amanaged BwantedCrefused Dpromised3. Acounter BdepartmentCmarket Dwindow4. Afair BfamiliarCimpossible Drandom5. Awrong BtrueCreasonable Dmeaningful6. Aleave BpayCfind Dobtain7. Arequest BplaceCway Dneed8. Aanswer BproveCsupport Dadmit9. Aordered BaskedCdenied Dgiven10. Aagreed BpreparedCfailed Dremembered11. Astruggled BwonderedChesitated Dnodded12. Atotally BgraduallyChardly Dquickly13. Afeelings BgoalsCreasons Dideas14. Adesign BcoverCcontent Dprice15. Adeserved BrequiredCreceived DappreciatedB【要点综述】 作者通过讲述在商店里帮助一位顾客的故事,说明了两个道理:第一,做人应该有一副热心肠;第二,人无论贫富,都是平等的,都应享受同等的待遇。1A根据第二段中“she purchased the item.”可知,她买的这件商品本来是为女儿买的。2B因为女儿已经有了类似的东西,所以这位女士想换一件另外的商品。 manage to do sth是“成功做了某事”的意思。3A作者决定帮助这位女士,于是和她一起走到商店的柜台处。4D参见下题的解析。5B这位女士并不认识作者,所以属于随机行为。售货员的话符合事实。6D在这个国家,毕竟不是所有的人都有机会获得身份证的。7C下文“then went on to say the woman could notshe purchased the item.”说明经理要设置退换商品的门槛。经理解释说即使有了身份证,如果没有收据的话,也是没有办法退换商品的。8B接着上面的话,经理顺水推舟说这位女士不能证明该商品是在这个店里买的。9C“我”将不会被拒绝拥有这项特权。10A从语境可知,经理意识到自己的言行不当,因此同意换商品。11C根据句中but后面的内容可知,作者在那位女士请求帮助时,一开始也犹豫过。12D但作者很快调整心态,扪心自问:“为什么不帮她,我有不帮她的正当理由吗?”13C参见上题的解析。14B从下文可知,这位女士看起来非常穷,售货员和经理的无礼行为可能与此有关。作者想要表达的是:我们不应该以貌取人(不能通过书的封皮确定一本书的质量)。15A这位女士虽然看起来很穷,但她有资格和别人享受同等的待遇。2020乌鲁木齐高三年级诊断性测试It was cold that day when Chelsea and her mom went to visit _1_.“Momma, can we walk a little _2_?”she begged. “Whats the hurry?” Momma replied. “Today is Cookie Day!”she said. “Grandma _3_ me!” “What do you mean?” asked Momma. “Who will eat all those cookies?” she said.Momma smiled as she _4_ growing up in the old house. “Yes,it is _5_ Day,” she said. “I think I can smell chocolate chips already.” Chelsea stopped. Then she took a deep breath. She said _6_,“Momma, can we walk a little faster? I think I can _7_ peanut butter, too!”As they reached the house Chelsea struggled hard to open the door.” We must _8_, Chelsea!” Momma shouted. “Its not _9_ to do that.” “Okay,” she said and then began knocking. The door opened and in she _10_, dropping her hat and gloves along the way.“Mother, Im _11_,” her Momma said. Grandma just _12_ and added, “Just like you did.” They both laughed. The house was _13_ with the sweet smell of cookies.“What do you _14_, milk or hot cocoa?” Grandma asked. “Cookies!” Chelsea replied. “Okay, but you will need something to _15_. I suggest milk,” Momma said. The three sat quietly around the table for some time. The _16_ was there for the cookies. The oldest was there for the _17_, a kind of feeling you cant buy in a fast food restaurant.And Chelseas Momma? She was there to think about _18_ own childhood. Sit for a moment right now and remember. Close your eyes. Take a deep breath. Can you smell the memories? Never _19_ a chance to make memories. They are sure to warm your heart on the coldest days. They will always _20_ the darkest moments when you feel sad.1. A. GrandmaB. FatherC. Aunt D. Uncle2A. faster B. betterC. more D. kinder3A. helps B. visitsC. needs D. moves4. A. spent B. calledC. phoned D. remembered5A. Easter B. HalloweenC. Christmas D. Cookie6A. once B. againC. first D. even7A. smell B. senseC. feel D. see8A. knock B. pullC. beat D. push9A. polite B. reliableC. intelligent D. necessary10A. blew B. droveC. flew D. carried11A. happy B. sorryC. hungry D. fine12A. sighed B. wavedC. smiled D. jumped13A. crowded B. coveredC. filled D. equipped14A. appreciate B. supportC. want D. use15A. eat B. sellC. serve D. drink16A. strongest B. smallestC. biggest D. youngest17A. love B. sadnessC. apology D. pity18A. your B. herC. my D. his19A. share B. spareC. miss D. take20A. worsen B. coolC. brighten D. lose文章大意本文是一篇记叙文。在一个饼干节,去外婆家享受饼干的Chelsea和她的妈妈感受到了浓浓的爱意。1A。根据文章第一段中的“Grandma_3_me!”可知,母女俩一起去Chelsea外婆家,应选A项。2A。根据文章第二段中的“can we walk a little faster”可知,孩子要妈妈走得更快一些。3C。从下句的“Who will eat all those cookies?”可知,孩子在想,如果她不去吃外婆做的饼干就没人去吃了,因此她说外婆“需要”(needs)她。4D。从文章最后一段第二句的“Sit for a moment right now and remember.”可知,母亲在此“回忆”(remembered)过去成长时的情景。5D。从第一段中的“Today is Cookie Day!”可知,应选D项。6B。根据第一段中的“Momma,can we walk a little _2_?”可知, Chelsea又说了一遍,所以此处要用again。7.A。根据空后的“too”及上文的“I think I can smell chocolate chips already.”可知,此处要用smell。8A。从第9空后面的“Okay, she said and then began knocking.”可知,母亲要她“敲”(knock)门。9A。根据常识可知,进别人家不敲门是不礼貌的,所以此处要用 polite。10C。从上文中的“walk a little faster”可知,小女孩迫切地想到外婆家,结合“dropping her hat and gloves along the way”可知,她在门开了以后飞奔而入,所以此处要用flew。11B。母亲为小女孩不礼貌的行为向自己的母亲,也就是小女孩的外婆致歉,所以此处要用sorry。12C。从下面的“They both laughed.”可知,此处应选C项。13C。房子里充满了饼干的味道,所以此处要用be filled with结构。14C。从“milk or hot cocoa”可知,外婆问孩子想要(want)什么。15D。从下面的“I suggest milk”可知,空处表示一些“喝”的东西,所以要用drink。16D。文章出现了三个人:小女孩、小女孩的妈妈和小女孩的外婆。要吃饼干的是小女孩,她是最年轻的,所以此处要用youngest。17A。外婆想要的是亲情,即亲人之间的爱,所以此处要用love。18B。根据前面的“And Chelseas Momma?”可知,她回想的是“她的”童年,所以此处要用her。19C。不要错过回忆的机会,所以此处要用miss。20.C。根据前一句中的“warm your heart on the coldest days”可知,空处与the darkest moments形成对比,所以选C项。完形填空。I went to a group activity, “Sensitivity Sunday”, which was to make us more _1_ the problems faced by disabled people. We were asked to “_2_ a disability”for several hours one Sunday. Some members, _3_, chose to use wheelchairs. Others wore soundblocking earplugs (耳塞) or blindfolds (眼罩)Just sitting in the wheelchair was a _4_ experience. I had never considered before how _5_ it would be to use one. As soon as I sat down, my _6_ made the chair begin to roll. Its wheels were not _7_. Then I wondered where to put my _8_. It took me quite a while to get the metal footrest into _9_. I took my first uneasy look at what was to be my only means of _10_ for several hours. For disabled people, “adopting a wheelchair” is not a temporary (临时的) _11_.I tried to find a _12_ position and thought it might be restful, _13_ kind of nice, to be _14_ around for a while. Looking around, I _15_ I would have to handle the thing myself! My hands started to ache as I _16_ the heavy metal wheels. I came to know that controlling the _17_ of the wheelchair was not going to be a(n) _18_ task.My wheelchair experiment was soon _19_. It made a deep impression on me. A few hours of “disability” gave me only a taste of the _20_, both physical and mental, that disabled people must overcome.1A. curious about B. interested inC. aware of D. careful with2A. cure B. preventC. adopt D. analyze3A. instead B. strangelyC. as usual D. like me4A. learning B. workingC. satisfying D. relaxing5A. convenient B. awkwardC. boring D. exciting6A. height B. forceC. skill D. weight7A. locked B. repairedC. powered D. grasped8A. hands B. feetC. keys D. handles9A. place B. actionC. play D. effect10A. operation B. communicationC. transportation D. production11A. exploration B. educationC. experiment D. entertainment12A. flexible B. safeC. starting D. comfortable13A. yet B. justC. still D. even14A. shown B. pushedC. driven D. guided15A. realized B. suggestedC. agreed D. admitted16A. lifted B. turnedC. pressed D. seized17A. path B. positionC. direction D. way18A. easy B. heavyC. major D. extra19A. forgotten B. repeatedC. conducted D. finished20A. weaknesses B. challengesC. anxieties D. illnesses文章大意本文介绍了作者参加的一个名为“Sensi
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025甘肃庆阳市庆城县事业单位引进高层次和急需紧缺人才4人(第三批)模拟试卷及答案详解(全优)
- 2025年甘肃省大数据中心招聘工作人员模拟试卷完整答案详解
- 2025湖北黄冈市武穴市事业单位第二批考核招聘三支一扶服务期满人员1人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(考试直接用)
- 2025北京大兴区旧宫镇红星派出所流动人口和出租房屋管理员招录1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(必刷)
- 2025杭州青少年活动中心招聘工勤岗位工作人员20人模拟试卷及答案详解一套
- 2025年4月广东深圳市大鹏新区政务服务和数据管理局招聘编外人员2人模拟试卷及答案详解一套
- 2025河南工程学院招聘高层次人才160人模拟试卷附答案详解(突破训练)
- 2025年福建省泉州市晋江市首峰中学招聘1人考前自测高频考点模拟试题参考答案详解
- 2025年上半年五粮液集团公司招聘870人笔试题库历年考点版附带答案详解
- 2025年3月吉林省高速公路集团有限公司公开招聘3人(总部岗位)笔试题库历年考点版附带答案详解
- 房地产 总承包工程技术标述标汇报 -总承包工程技术标答辩标准范本2023版
- 石棉矿域生态修复法
- 儿童入园(所)健康检查表
- (正式版)JBT 14581-2024 阀门用弹簧蓄能密封圈
- 幼儿园-消毒工作流程图
- 电缆修理工安全生产责任制
- 拼音拼读音节带声调完全版
- 2024被动式超低能耗(居住)绿色建筑节能设计标准
- 某桥梁箱涵、箱通工程监理细则
- 【教案】圆锥曲线光学性质的数学原理及应用教学设计人教A版(2019)选择性必修第一册
- 2021年12月12日河北省直机关遴选公务员笔试真题及答案解析
评论
0/150
提交评论