已阅读5页,还剩25页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
河南省洛阳名校2020学年高二上学期第二次联考 英语试题(考试时间:100分钟 试卷满分:120分)第一部分(略)第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe National GalleryDescription:The National Gallery is the British national art museum built on the north side of Trafalgar Square in London. It houses a diverse collection of more than 2,300 examples of European art ranging from 13th-century religious paintings to more modern ones by Renoir and Van Gogh. The older collections of the gallery are reached through the main entrance while the more modern works in the East Wing are most easily reached from Trafalgar Square by a ground floor entranceLayout:The modern Sainsbury Wing on the western side of the building houses 13th- to 15th-century paintings, and artists include Duccio, Uccello, Van Eyck, Lippi, Mantegna, Botticelli and Memling.The main West Wing houses 16th-century paintings, and artists include Leonardo da Vinci, Cranach, Michelangelo, Raphael, Bruegel, Bronzino, Titan and Veronese.The North Wing houses 17th-century paintings, and artists include Caravaggio, Rubens, Poussin, Van Dyck, Velazquez, Claude and Vermeer.The East Wing houses 18th- to early 20th-century paintings, and artists include Canaletto, Goya, Turner, Constable, Renoir and Van Gogh.Opening Hours:The Gallery is open every day from 10am to 6pm (Fridays 10am to 9pm) and is free, but charges apply to some special exhibitions.Getting There:Nearest underground stations: Charing Cross (2-minute walk), Leicester Square (3-minute walk), Embankment (7-minute walk), and Piccadilly Circus (8-minute walk).1. In which centurys collection can you see religious paintings?A. The 13th. B. The 17th.C. The 18th. D. The 20th.2. Where are Leonardo da Vincis works shown?A. In the East Wing. B. In the main West Wing.C. In the Sainsbury Wing. D. In the North Wing.3. Which underground station is closest to the National Gallery?A. Piccadilly Circus. B. Charing Cross.C. Embankment. D. Leicester Square.【答案】1. A 2. C 3. B【解析】本来对国家美术馆的收藏品、展出内容以及去那里的路线进行了详细的介绍。1. 细节理解题。由It houses a diverse collection of more than 2,300 examples of European art ranging from 13th-century religious paintings to more modern ones by Renoir and Van Gogh.可知在13世纪的收藏品中,你可以看到宗教绘画,选A。2. 细节理解题。由The main West Wing houses 16th-century paintings, and artists include Leonardo da Vinci, Cranach, Michelangelo, Raphael, Bruegel, Bronzino, Titan and Veronese.可知选B。3. 细节理解题。由Nearest underground stations: Charing Cross (2-minute walk), Leicester Square (3-minute walk), Embankment (7-minute walk), and Piccadilly Circus (8-minute walk).可知最靠近国家美术馆的地铁站是Charing Cross.选B。BIn this new show, Evan Ruggiero plays guitar, sings pop standards and shows everybody his fine footwork. What makes all of these especially unusual is that Ruggiero, 24, has only one leg.When he was a 19-year-old musical theater student at New Jerseys Montclair State University, Ruggiero had a rare bone cancer in his right leg. Finally his leg would have to be amputated(截)below the knee.Such a setback could have easily ended the career of a less tough person, but Ruggiero, who has been dancing since he was five, now puts the experience into his performance. His show, “The One-Legged Song and Dance Man: Volume 3”, explains how he returned to dance just 18 months after the amputation. His dance now relies on the use of a peg leg (假肢), he explains.The secret to his surprising success, he says, was being a “stubborn” patient who refused to give up on his dance and performing studies, despite the advice of his doctor.“It was a real setback, but after it was all over, I said, You know what? I need to pick up right where I left off and continue my career,” Ruggiero said.Ruggiero has come to view his peg leg as an instrument. “Tap dancers-theyre always calling themselves musicians, and their feet are their instrument,” he said.Nothing that many audience members will never have seen a one-legged dancer before coming to his show, Ruggiero says he wont shy away from the physical “weakness” his performance shows because of his condition.“A lot of people have come up to me, and they always say, Youre such a role model and an inspiration,” he said. “Im honored when people say that, of course, but Im just trying to get on with my life.”4. What makes Ruggieros new show unusual?A. His own artworks B. One-legged danceC. The use of instrument D. Song of pop standard5. According to the passage, it is true that _.A. his doctor agreed he kept on dancing and studyingB. the setback has ended Ruggieros dance careerC. Ruggiero is dancing relying on others supportD. Ruggiero is a tough person with a strong will6. When audience attend his performance, they may notice _.A. Ruggiero plays piano, sings and dancesB. Ruggiero is a dancer with the help of a peg legC. there are many tap dancers in the performanceD. Ruggiero pretends to be a physically normal person7. Whats the authors attitude to Evan?A. Encouragement B. SympathyC. Worry D. Pity【答案】4. B 5. D 6. B 7. A【解析】本文主要介绍了Ruggiero虽然因为骨癌失去了他的一条腿,但是他并没有放弃他热爱的舞蹈事业,他还坚持进行表演。当观众观看他的表演时,他们可能会注意到Ruggiero是一个在假肢的帮助下跳舞的舞者。4. 细节理解题。由What makes all of these especially unusual is that Ruggiero, 24, has only one leg.可知Ruggiero新的演出的不同之处在于只有一条腿的舞蹈,选B。5. 推理判断题。由Such a setback could have easily ended the career of a less tough person, but Ruggiero, who has been dancing since he was five, now puts the experience into his performance.和The secret to his surprising success, he says, was being a “stubborn” patient who refused to give up on his dance and performing studies, despite the advice of his doctor.可推断出Ruggiero是一个有坚强意志的不屈不挠的人,选D。6. 细节理解题。由His show, “The One-Legged Song and Dance Man: Volume 3”, explains how he returned to dance just 18 months after the amputation. His dance now relies on the use of a peg leg (假肢), he explains.可知当观众观看他的表演时,他们可能会注意到Ruggiero是一个在假肢的帮助下跳舞的舞者,选B。7. 细节理解题。由“A lot of people have come up to me, and they always say, Youre such a role model and an inspiration,”可知作者对他的态度是深受鼓舞,选A。CLast week my youngest son and I visited my father at his new home in Tucson. Arizona. He moved there a few years ago, and I was eager to see his new place and meet his friends.My earliest memories of my father are of a tall, handsome, successful man devoted to his work and family but uncomfortable with his children. As a child I loved him; as a school girl and young adult I feared him and felt bitter about him. He seemed unhappy with me unless I got straight As and unhappy with my boy friends if their fathers were not as “successful” as he was. Whenever I went out with him on weekends, I used to struggle to think up things to say, feeling on guard.On the first day of my visit, we went out with one of my fathers friends for lunch at an outdoor cafe. We walked along that afternoon, did some shopping ate on the street table, and laughed over my sons funny facial expressions. Gone was my fathers critical(挑剔的)air and strict rules. Who was this person I knew as my father, who seemed so friendly and interesting to be around? What had held him back before?The next day my dad pulled out his childhood pictures and told me quite a few stories about his own childhood. Although our times together became easier over the years, I never felt closer to him at that moment. After so many years, Im at last seeing another side of my father. And in so doing, Im delighted with my new friend. My dad in his new home in Arizona, is back to me from where he was.8. Why did the author feel bitter about her father when she was a young adult?A. He was silent most of the time B. He was too proud of himselfC. He expected too much of her D. He did not love his children9. When the author went out with her father on weekends, she would feel _.A. safe B. sorryC. tired D. nervous10. What does the author think of her father after her visit to Tucson?A. Gentle and friendly B. More talkativeC. More critical D. Strict and hard-working11. The underlined words “my new friend” in the last paragraph refer to _.A. the authors son B. the friend of the authors fatherC. the authors father D. the caf owner【答案】8. C 9. D 10. A 11. C【解析】请在此填写整体分析!8. 推理判断题。由as a school girl and young adult I feared him and felt bitter about him. He seemed unhappy with me unless I got straight As and unhappy with my boy friends if their fathers were not as “successful” as he was.可知作者是一个年轻人时,对她的父亲很痛苦是因为她的父亲对她期望太多,选C。9. 推理判断题。由Whenever I went out with him on weekends, I used to struggle to think up things to say, feeling on guard.可知周末作者和她的父亲出去,她感觉很紧张不安,选D。10. 细节理解题。由Gone was my fathers critical(挑剔的)air and strict rules. Who was this person I knew as my father, who seemed so friendly and interesting to be around?可知作者去图森看望她的父亲之后,作者认为她的父亲温和而友好,选A。11. 推理判断题。由Although our times together became easier over the years, I never felt closer to him at that moment. After so many years, Im at last seeing another side of my father. And in so doing,可推断出“我的新朋友”指的是作者的父亲,选C。【名师点睛】.DA recent study led by researchers from the National University of Singapore(NUS)has found a clear link between the color of a taxi and its accident rate. An analysis of 36 months of detailed taxi, driver and accident data from two fleets of yellow and blue taxis in Singapore suggested that yellow taxis have fewer accidents than blue taxis. The higher visibility (能见度)of yellow makes it easier for drivers to avoid getting into accidents with yellow taxis, leading to a lower accident rate.The study was led by Prof Ho. To test whether there was a causal relationship between the color of a taxi and the number of accidents the taxi had, the research team analysed data collected by the largest taxi company in Singapore. The researchers found that yellow taxis have about 6.1 fewer accidents per 1,000 taxis per month.The researchers also studied the economic effect of changing the color of the entire fleet of taxis to yellow. The Singapore taxi company involved in the study owns about 16,700 taxis in a ratio(比例) of one yellow to three blue taxis. If a commercial decision is made to switch from blue to yellow taxis, 76.6 fewer accidents would occur per month or 917 fewer accidents per year. Assuming an average repair cost of S$1,000 per car and a downtime of six days, switching the color of all taxis to yellow could produce an annual savings of S$2 million.“We are eager to continue to validate(证实) the findings of our study by looking at the use of yellow in other types of public transport, such as school buses. For instance, we hope to compare the accident rates of yellow school buses against other colors to find out if yellow is indeed a safer color for school buses. Besides, we are also interested to look at private-hire vehicles and do a comparison of the accident rates of vehicles that are of different colors,” explained Prof Ho.12. Why do yellow taxis result in fewer accidents?A. Because yellow can be seen more easilyB. Because yellow signals a warning of dangerC. Because drivers tend to be more careful in yellow taxisD. Because people act more quickly in yellow surroundings13. Whats Prof Hos study based on?A. Physical risks taxi passengers experienceB. The economic effect of changing taxi colorC. Data from Singapores largest taxi companyD. Personal reports from taxi drivers worldwide14. What do Prof Hos words in the last paragraph suggest?A. School buses should be painted yellowB. Their findings are worth popularizingC. Yellow should be widely used in public transportD. Their study will be furthered15. What can be the best taxis for the text?A. Caution: yellow taxis aheadB. Safer to ride in yellow taxisC. Why are yellow taxis preferred?D. How can colors help prevent accidents?【答案】12. A 13. C 14. D 15. B【解析】这篇文章主要讲了研究表明黄色的出租车比蓝色的出租车发生事故的几率更低,所以乘坐黄色的出租车会更安全。12. 细节理解题。由The higher visibility (能见度)of yellow makes it easier for drivers to avoid getting into accidents with yellow taxis, leading to a lower accident rate.可知黄色出租车会减少交通事故是因为黄色更容易被看到,所以选A。13. 细节理解题。由the research team analysed data collected by the largest taxi company in Singapore.可知Prof Ho的研究是基于新加坡最大的出租车公司的数据,选C。15. 主旨大意题。由The researchers found that yellow taxis have about 6.1 fewer accidents per 1,000 taxis per month.可知这篇文章主要讲了研究表明黄色的出租车比蓝色的出租车发生事故的几率更低,所以乘坐黄色的出租车会更安全,选B。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Tips on Young Adult LifeAs you grow rapidly through your teenage years, you will experience a lot of changes. The changes may seem difficult._16_Dont panic! You will deal successfully with them! You are a young adult now!With more responsibility, you will find more freedom to make your own choices. This is a time to be well informed about making choices. In this way you can make healthy balanced decisions._17_You may already know your career path or you may have no idea at all what you want to do. Both situations are fine! Work hard and the right opportunity will present itself to you.Young adulthood means greater freedom and more choices._18_But try not to shut your family out of your life. You school learn to think of others even though you are old enough to look after yourself.It is also perfectly natural at his time for you to spend more time with your friends than your family _19_ A true friend will stand by you no matter what happens.This period is a part of the life cycle. There are some people who will be with you throughout lifes journey. There will be some people with whom you part and go separate ways. Leaving school can be hard. The reality is that you may not even see all of your classmates again.You car a young adult. It is your life. no one can live it for you._20_So making the right choices will be important to you. Life is for living. Enjoy your life wisely!A. Choose your friends wisely.B. They will help shape the futureC. They may seem to happen quicklyD. You will probably want to be independentE. You may appreciate what you have in your own lifeF. The choices that you make from now on will be your choices.G. Your family has been with you since you came into this world.【答案】16. C 17. B18. D 19. A20. F【解析】试题分析:【小题1】由后面的句子Dont panic! You will deal successfully with them! You are a young adult now!可以知道他们可能好像发生很快,所以选C【小题2】由前面的句子In this way you can make healthy balanced decisions可以知道他们将要帮助塑造未来,所以选B【小题3】由后面的句子But try not to shut your family out of your life.可以知道你将可能想独立,所以选D【小题4】由后面句子A true friend will stand by you no matter what happens可以知道有智慧地选择朋友,所以选A【小题5】由后面的句子So making the right choices will be important to you可以知道从现在开始你所做出的选择就是你的选择,所以选F考点:考查说明文点评:本文说明了少年时光过得很快,经历了很多和成年早期意味着较多的自由和较多的选择,要正确做出选择。在答题中,应首先略读一下短文,了解一下短文的大致意思,然后把几个选项含义理解透,尤其注意意思相近,表达有交叉的选项之间的区别。然后再细读短文,把答案填入合适位置。答题时可以把含义相近的几个选项轮流填入同一处位置,反复阅读,反复体会,找出最佳选项,对于实在没有把握的小题可以留待最后完成。完成短文后,再认真通读一遍全文,看看上下语意是否通顺,是否符合逻辑关系。第三部分:语言知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。When I was a small child, during the war, we were very poor and we lived in a faraway village. One day, on the road, I found the _21_ pieces of a mirror. There was a German motorcycle accident.I tried to find all the pieces and put them _22_, but it was not possible, so I kept only the_23_piece and I made it round. I began to _24_with it as a toy and became greatly attracted by the _25_ that I could reflect(反射)light to dark places where the sun would never shinein_26_holes and some other dark places. It became a_27_for me to get light into the darkest places I could find.I_28_the little mirror, and, as I_29_up, I would take it out when I had nothing to do and_30_the game, As I became a_31_, I grew to understand that this was not_32_a childs game but a metaphor(象征)for what I might do with my life. I came to_33_that I am not the light or the source(来源) of light. But lighttruth, understanding, knowledgeis_34_, and it will shine in many dark places only if I reflect it.I am just a single piece of a mirror whose_35_design and shape I do not know._36_, with what I have I can reflect light into the dark places of this_37_into the black places in the_38_of menand change some things_39_some people. Perhaps others may see and do the same. This is what I am about. This is the_40_of my life.21. A. pointed B. dropped C. broken D. sharpened22. A. together B. down C. back D. up23. A. best B. largest C. smallest D. longest24. A. talk B. share C. flash D. play25. A. idea B. reason C. decision D. fact26. A. pretty B. big C. deep D. empty27. A. game B. task C. job D. trouble28. A. forgot B. hid C. kept D. lost29. A. grew B. stood C. came D. went30. A. watch B. change C. remember D. continue31. A. father B. boy C. man D. grandfather32. A. always B. just C. really D. completely33. A. understand B. doubt C. announce D. expect34. A. absent B. there C. far D. home35. A. half B. most C. whole D. other36. A. So B. Certainly C. Besides D. However37. A. world B. village C. country D. city38. A. hands B. hearts C. eyes D. brains39. A. on B. like C. with D. in40. A. way B. meaning C. quality D. standard【答案】21. C 22. A 23. B 24. D 25. D 26. C 27. A 28. C 29. A 30. D 31. C 32. B 33. A 34. B 35. C 36. D 37. A 38. B 39. D 40. B【解析】这篇文章以镜子喻人,用镜子把光反射到黑暗的地方不仅仅是孩子的游戏,而且也是作者生活的象征。作者倾尽所有,把光反射到这个
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025物业管理服务合同格式参考模板
- 2025202车辆维修服务合同范本
- 心态培训小故事
- 2025新天地景观仿真花木工程合同
- 2025鸭苗销售订购合同
- 互联网实训报告
- 销售行业新人入职培训
- 脑出血术后恢复训练计划
- 2025版代理合同范本范文大全
- 小儿畸形性颈椎康复护理指南
- 3D建模技术在水文地质中的应用-洞察阐释
- 智能化宽带网络网关(iBNG)技术白皮书
- 固定资产明细表模板
- 工程合同续签协议范本
- 检验科标本溢洒处理流程与规范
- 起重机培训课件桥式起重机
- 《秋季腹泻》课件
- 《病区护理人文关怀管理规范》团体标准解读
- 2025春季学期国开电大本科《现代汉语专题》一平台在线形考(任务1至5)试题及答案
- 新版青海省事业单位专业技术人员考核登记表
- 设备损坏赔偿协议书
评论
0/150
提交评论