




已阅读5页,还剩18页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
(二) 语言知识及应用(共两节,满分35分)第一节 完形填空(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从2130各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Lang Lang went to a piano sch高考资源网ool in Beijing when he was just eight. “You need 21 ,” his father said. “But if you dont work hard, no fortune will come.”What made him sad was that his piano teacher in Beijing didnt like him. As a nine-year-old boy Lang Lang was badly 22 . He decided that he didnt want to be a 23 any more. For the next two weeks he didnt touch the piano 24 his father didnt push, but waited.Luckily, the day came when his teacher asked him to play some holiday songs. He didnt want to, but as he placed his fingers on the piano key, he 25 that he could show others that he had talent after all.In the 1994 International Young Pianists Competition, when it was 26 that Lang Lang had won, he was too 27 to hold back his tears. Soon it as clear that he couldnt stay in China foreverhe had to play on the worlds big 28 . In 1997 Lang Lang 29 again, this time to Philadelphia, U. S. There he spent Two years practicing. After his 30 performance at Chicagos Ravinia Festival, gigs(特邀演出) in Lincoln Center and Carnegie Hall started pouring in. Lang Lang finally worked to reach the place where fortune spots him, and lets him shine.21. A. exercise B. fortune C. knowledge D. wealth22. A. hurt B. weakened C. ruined D. frightened23. A. singer B. pianist C. conductor D. player24. A. Hopefully B. Patiently C. Wisely D. Painfully25. A. seemed B. admitted C. noticed D. realized26. A. told B. mentioned C. announced D. recognized27. A. excited B. encouraged C. shocked D. satisfied28. A. conceits B. tours C. competitions D. stages29. A. started . left C. moved D. performed30. A. successful B. cheerful C. respectful D. meaningful答案及解析本文主要讲述了一个钢琴家成功之路的感人故事。21. B 下文说“如果你不努力,幸运就不会到来”,因此上文是“你需要幸运”。22. A 上文老师的话伤了朗朗,hurt表示伤了感情或身体,weaken意为减弱,ruin意为毁坏,frighten吓倒,都不符合语境。23. B 受到伤害的直接做法就是不再想做钢琴家了。24. C 朗朗两个星期没练琴,而爸爸没有督促,只是等。下文中讲到了爸爸终于等到了要听的话,所以爸爸的做法是明智的(wisely)。25. D 老师的话伤害了他,使他不再练琴,但当他的手再放在琴键上时,他就意识到(realize)他有能力向别人展示他最终还是有天赋的。26. C 当宣布(announced)朗朗获胜时,他太激动(excited)忍不住流出泪水。27. A 见第26题解析。28. D 他不能永远呆在中国,他要到世界的大舞台(stage)上演奏。29. C 1997年,朗朗又搬家了,这次是去了美国。30. A 由下文的Lincoln Center和Carnegie Hall特邀演出接踵而至,说明他的演出很成功。第二节 语法填空(共10小题,每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为31-40的相应位置上。Gandhi, an Indian national hero, was honored 31 the father of the Indian nation. He has been respected and beloved by the Indians.He was born in India in 1869. Following the local custom, he got 32 (marry) at the age of 13. In 1888 he sailed to England, 33 he studied law for three years and became a lawyer. On his return to India, he was sent to South Africa to work on a law case.In South Africa he 34 (surprise) to find that the problem of racial discrimination (种族歧视)was serious. There he formed an organization and started a magazine to fight 35 equal rights.Gandhi returned to India in 1915, 36 India was controlled by the British. He led the Indians to fight for an end to the British rule and 37 (depend) for his country. In the political movement many Indians including Gandhi were put in prison. 38 , the struggles never stopped. The British government had to give 39 and India won its independence in 1947. 40 (fortunate) Gandhi was shot by an Indian who opposed his views and died on January 30th, 1948.答案及解析本文主要介绍了印度英雄甘地一生的光荣事迹。31. as 被誉为,be honored as。32. married 甘地13岁结婚(get married)。33. where 引导非限制性定语从句,先行词为England。34. was surprised 在南非,他吃惊地发现种族歧视问题很严重。35. for 固定搭配,fight for意为“为而斗争”。36. when 引导的是非限制性定语从句。37. independence 他带领印度人民为结束英国统治和国家的独立而斗争。38. However 前后是转折关系。39. in 根据上下文语境得知。40. Unfortunately 由下文可以看出。III 阅读(共两节,满分40分)第一节 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIn June, 2020, a group of students from eight high schools in Winnipeg, the capital of Canadas Manitoba province, will begin test-launching (试发射) a satellite the size of a Rubiks cube.The one-kilogram Win-Cub satellite, named for its home city and its shape, will be put into low orbit. Once in space, it can perform for a few months or up to several years, communicating information that could help find the signs of earthquakes.There are 80 similar satellite projects worldwide, but this is the first high-school based program of its kind in Canada. 30 Manitoba high school students are having a hand in designing and building the satellite, in cooperation with aerospace (航空航天的) experts and 10 students from the University of Manitoba, and with support from two other organizations.The Win-Cube project is not something that goes on a piece of paper; it is real-world engineering, allowing high school students to have an opportunity to learn more about the exciting world of engineering through their participation in this challenging program. It is also taken as a wonderful example of the unique partnerships within Manitoba. Designing, building and launching a satellite with high-school participation will bring this world-class educational project into reality and Manitoba closer to space.“These Manitoba high school students deserve congratulations for their enthusiasm, innovation (创新), and a strong love for discovery,” said Education, Citizenship and Youth Minister Peter Bjomson. “We want to make science more relevant, interesting and attractive to high school students by showing them how classroom studies can relate to practical experience in the workplace or, in this case, in space,” Bjomson added.The Win-Cube program is mainly named at inspiring a strong desire for discovery on the part of the students. It also shows Manitobas devotion to research and innovation and the development of a skilled workforceall important drivers of knowledge-based economic growth.41. According to the passage, the Win-Cube satellite is .A. named after Manitoba and its shapeB. intended for international communicationC. designed like a Rubiks cube both in shape and sizeD. challenged by university students around the world42. According to Mr. Bjomson, .A. those Manitoba high school students are worth praisingB. the study of space can be practically made in classroomsC. Manitoba high schools are famous for the study of spaceD. scientific research is too far away from high school students43. The primary purpose of the project is to .A. find the early signs of earthquakesB. relate studies to practicalC. help high school students study real-world engineeringD. inspire a strong desire for discovery among the students44. Which of the following statements is WRONG?A. In Canada there are 80 similar satellite programs in all.B. These students will have an opportunity to learn more about engineering through the project.C. These high school will have a strong love for discovery and be interested in science.D. This Win-Cube program is very successful in Canada.45. The best title for this passage may be .A. Manitoba School B. Win-Cube ProgramC. Space Co-operation D. Satellite Launching答案及解析本文主要讲述了一群来自加拿大Manitoba省的高中学生在专家的帮助下成功发射了一枚叫Rubiks Cube(魔方)的人造卫星,这枚卫星将用来帮助发现早期地震迹象,这样的活动有助于提高学生的能力,激励学生探索的欲望。41. C 细节理解题。 答案在第一段。42. A 细节理解题。他们成功发射了魔方这颗卫星,从倒数第二段第一句话可看出答案是A。43. D 推理判断题。 写这些事情的目的,在于激励学生探索的欲望。44. A 细节理解题。根据第三段第一句可知A项是错误的说法。45. B 主旨大意题。 只有Win-Cube program才能全面表达这篇文章的大意。BAnyone who cares about what schools and colleges teach and how their students learn will be interested in the memoir(回忆录)of Ralph W. Tyler who is one of the most famous men in American education.Born in Chicago in 1902, brought up and schooled in Nebraska, the 19-year-old college graduate Ralph Tyler became hooked on teaching while teaching as a science teacher in South Dakota and changed his major from medicine to education.Graduate work at the University of Chicago found him connected with honorable educators Charles Judd and W. W. Charters, whose ideas of teaching and testing had an effect on his later work. In 1927, he became a teacher of Ohio State University where he further developed a new method of testing.Tyler became well-known nationality in 1938, when he carried his work with the Eight-Year Study from Ohio State University to the University of Chicago at the invitation of Robert Hutchins.Tyler was the first director of the Center for Advanced Study in the Behavioral Sciences at Stanford, a position he held for fourteen years. There, he firmly believed that researchers should be free to seek an independent spirit in their work.Although Tyler officially retired in 1967, he never actually retired. He served on a long list of educational organizations in the United States and abroad. Even in his 80s he traveled across the country to advise teachers and management people on how to set objectives(目标) that develop the best teaching and learning within their schools.46. Who are most probably interested in Ralph W. Tylers memoir?A. Top managers. B. Language learners.C. Serious educators. D. Science organizations.47. The words “hooked oh teaching” underlined in Paragraph 2 probably mean _.A. attracted to teaching B. tired of teachingC. satisfied with teaching D. unhappy about teaching48. Where did Tyler work as the leader of a research center for over 10 years?A. The University of Chicago. B. Stanford University.C. Ohio State University. D. Nebraska University.49. Tyler is said to have never actually retired because _.A. he developed a new method of testing B. he called for free spirit in researchC. he was still active in giving advice D. he still led the Eight-Year Study50. What cannot we learn about Ralph W. Tyler in this article?A. When and where he was born.B. Where he studied and worked.C. His devotion to American education.D. His life with his family.答案及解析本文主要讲述了美国教育家Ralph W. Tyler一生从事教育教学研究工作,直至晚年仍不断为教育事业奔走服务,贡献力量。46. C 细节理解题。从文章第一句话不难看出最有可能对Ralph W. Tyler的回忆录产生兴趣的是教育工作者。47. A 词义猜测题。be hooked on意为“着迷于的”。48. B 细节理解题。根据第五段的第一句话得知。49. C 推理判断题。作者在文章的最后一段提到尽管Tyler在1967年退休,但他并未停止在美国国内及世界各地从事与教育有关的活动,他对教学及管理方面的建议至今仍有现实意义。50. D 细节理解题。文章没有提及他的家庭生活。CCamp memories last forever! We make sure they are unforgettable!Shadow Ridge Summer Camps offer so many exciting things for campers to do. Unlike other camp programs that include horses as a small part of their program, at Shadow Ridge horses are the program! We are 100% horse from stable(马厩) management, nature walks, and track rides to bedroom furnishings.Horses help us achieve many of our aims. Girls can learn to develop responsibility, self-confidence and personal connections in their lives while having fun. Using horses as a wonderful tool for education, our camps offer an interesting place for growth and learning.Imagine each girl having her very own horse to spend time with and a best friend to love and take care of. Each camper is responsible for a horse for the week. Our riding program provides a lot of riding and lesson time. Campers will learn how to take care of the horse and the tack(马具), as well as how to ride. Days are filled with horse-related activities to strengthen the connection between each girl and horse, as the girls learn to work safely around the horses.At Shadow Ridge we try to create a loving, caring family atmosphere for our campers. We have “The Bunkhouse”(4 girls), “the Wranglers Roost”(4 girls), and “The Hideout”(2 girls) in our comfortable 177-year-old farm house. All meals are home cooked, offering delicious and healthy food for the hungry rider.Our excellent activities create personalized memories of your childs vacation. Each child will receive a camp T-shirt and a photo album (usually 300-500 pictures) of their stay at camp.Our camps are offered during June, July and August 2020, for small groups of girls aged 13-16 years, not only from Canada but also other parts of the world.We will send you full program descriptions at your request.51. What is the main purpose of the passage?A. To attract people to the camps. B. To talk about camping experiences.C. To describe the programs of the camps. D. To explain the aims of the camps.52. What do we know about the camp programs at Shadow Ridge?A. Campers are required to wear camp T-shirts.B. Horses play a central role in the activities.C. Campers learn to cook food for themselves.D. Horse lessons are offered all the year round.53. The programs at Shadow Ridge mainly aim to help people .A. understand horses better B. enjoy a family atmosphereC. have fun above other things D. achieve an educational purpose54. Which one of the following isnt mentioned in the passage?A. The time of the camping.B. The cost of the camping.C. The advantages of the camping.D. The effect of the camping.55. The passage is written mainly for .A. horse riders B. teenage girls C. Canadian parents D. international travelers答案及解析本文是一则广告,目的是吸引更多的旅游者到Shadow Ridge度假。51. A 主旨大意题。从Camp memories last forever! We make sure they are unforgettable!可知。52. B 细节理解题。从第二段第二句得知。53. D 推理判断题。从第三段的第三句话“我们的中心把骑马作为一个教育的手段”得知答案。54. B 细节理解题。文章没有提到露营的费用。55. C 推理判断题。这篇文章是通过向父母们讲述露营给孩子带来的好处,来吸引他们,所以对象应该是父母。第二节 信息匹配(共5小题;每小题2分,满分10分)请阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑。以下是请求帮助者的资料:A. As we know, the 2020 Olympic Games will be held in Beijing and many people from other countries will come to visit China. The taxi drivers in Dongfeng Taxi Company think the way to show kindness is to be able to greet the foreigners in their languages. They need someone who can teach them languages and the best time is at night when they are not so busy.B. Tom is so addicted to on-line games that he cannot concentrate on his study like before. Now he often misses school in order to play games, thus telling lies to his teachers and parents again and again. Though he realizes what he does is wrong, he just cant stop it. How badly he needs someones help.C. Mane, a 44-year-old single mother of three, has to walk two miles to the nearest supermarket twice a week because she doesnt know which bus to take. Whats worse, since she does not know words, she can not write out a shopping list. Also, she can only recognize items by sight, so if the product has a different label, she will not recognize it as the product she wants.D. Helping hand organization will hold an event to help the starving children in Africa. The event starts in August and those taking part in will go without food for 30 hours. In this way, it is expected that money will be raised for the poor children.E. Green Earth cares a lot for the animals in danger. Still many people in the world dont know much about the importance of animal protecting. This summer vacation a lot of events will be organized to call on people to live in harmony with our earth.F. A group of young children in a remote village in southwest China are in great need of teachers. Because of the low salary, many teachers came and then went. The villagers hope to have a teacher who can stay for at least a year, because they know knowledge can make a difference to the childrens future.以下是乐于提供帮助的人员信息介绍,请匹配他们与所对应的帮助对象。56. Stephen: Last summer I went through a training program and became a literacy volunteer. When I began to discover what other peoples lives were like because they could not read, I realized the true importance of reading.57. Ben: After graduation, I dont want to apply for a job at once Instead, I plan to spare one year to help those who need help most and try my best to improve their lives. You know, education is essential to poverty relief and at the same time Ill get valuable experience for my future career.58. Susan: Im a girl from England and has studied French for years. Im here in Beijing University studying Chinese. I like China as it is full of mysteries. So I hope the voluntary work will help me to get in touch with Chinese people and get to know about China. Although my study is busy, I can be free at night and at the weekends.59. Tim: Since I myself have overcome a lot of difficulties in my life, I understand young peoples problems and I know how to listen patiently to others and offer some advice. Im working now in the daytime so I can only spend two to three hours a day at night to help others.60. Lisa: I burst into tears when I saw those children in a TV programme. What a sight. They are only bone and skin left. Whats worse, every day the children are dying because of lack of food. I realized how lucky I am with enough food and a good chance to get education. The summer vacation is coming and I hope I can do something for them.答案及解析 求助者提供帮助的人56. C 关键词:she doesnt know which bus to take; she does not know words; they could not read。57. F 关键词:in great need of teacher; knowledge; education。58. A 关键词:They need someone who can teach them foreign languages; at night; volunteer work; know about China。59. B 关键词:addicted to on-line games; realizes he is wrong; cant stop; need help; listen patiently; offer some advice。60. D 关键词:the starving children; the children are dying because of lack of food。IV 写作(共两节,满分40分)第一节 基础写作(共1小题,满分15分)假设你是李华,要给英国笔友Harry写封信,介绍你班两位同学竞选班长的过程。写作内容写作要求1. 只能使用5个句子表达全部内容;2. 信的开头和结尾已为你写好,不计入句子总数。3. 参考词汇:竞选班长monitor election。评分标准句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。参考范文Dear Harry,How are things going?Last Monday, we held
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 光伏业务分包合同范本
- 再生塑料买卖合同范本
- 体育俱乐部租赁协议书
- 位车辆移交协议书范本
- 冻库造价维修合同范本
- 公司签订合同增签协议
- 住房反向抵押合同范本
- 工业锅炉智能控制系统设计
- 中考英语动名词用法大全
- 轨道交通运营安全管理与事故预防
- 华润兴光燃气公司招聘笔试题库
- “浙江大学2025年公共卫生(流行病学)试题及答案”
- 9001体系培训知识课件
- 2025广西送变电建设有限责任公司第二批项目制用工招聘89人考试参考题库及答案解析
- 村委换届培训课件讲义
- 2025-2026学年译林版(2024)八年级英语上学期第一次月考模拟卷(含答案)
- 中信银行答题题库及答案
- 华为供应商质量认可标准实施细则
- 超全高中化学经典知识点总结(必属)
- 煤矿三级安全培训方案课件
- 八上数学预习每日一练小纸条 30天【空白】
评论
0/150
提交评论