




已阅读5页,还剩16页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 1 School life 同步练习I. 听力:第一节:请听下面5段对话;每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有l0秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一个小题。每段对话仅读一遍。l. What is the time by the mans watch?A. 9:00. B. 8:15. C. 8:45.2. Who spoke to Peter?A. His wife. B. His boss. C. His mother.3. Where does the conversation most probably take place?A. In a restaurant. B. In a store.C. In a station.4. Where is Fred now?A. At home B. In class C. At lunch5. What is Stand By Me?A. The name of a film. B. The name of a book.C. The name of a magazine.第二节: 请听下面5段对话或独白。每段对话或独白后都有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the two speakers talking about?A. Attending someones dinner.B. Inviting a guest. C. Buying a present.7 What should one do if invited to dinner according to the dialogue?A. He /She should make up.B. He /She should bring a small present.C. He /She neednt bring anything.请听第7段材料,回答第8至10题。8. Why wouldnt the woman like to live in India?A. Because she would miss her family.B. Because she doesnt like the place.C. Because she has no friends there.9. What is the only thing the man will be worried about if he moves to India?A. His dog. B. The language.C. His family.10. What do you think of the man?A. Hes brave. B. Hes confident.C. Hes friendly.请听第8段材料,回答第11至13题。11. What are the two speakers talking about?A. Buying a house. B. Finding a job.C. Building a house.12. What do you think of the man?A. He is very rich.B. He is very poor.C. He has some money, but hes not very rich.13. What kind of house is fit for the man in his own opinion?A. The house on Padley Drive. B. The house on Bank Street. C. The house in the country.请听第9段材料,回答第14至16题。14. Where is the chemistry lab?A. On the first floor.B. On the third floor.C. On the fifth floor.15. How often do the students do their experiments there?A. Once a week. B. Once a day.C. Twice a day.16. What should the student do at the end of the experiment?A. They should turn off the power.B. They should wash their hands.C. They should put everything back and wash their hands.请听第10段材料,回答第17至20题。17. What did doctors think about sleep?A. They thought everyone needed some sleep to stay alive.B. They thought somebody didnt need to sleep at all.C. They thought somebody needed a short sleep.18. How did the doctors feel when they got to know that Al Herpin never slept?A. Delighted. B. Surprised. C. Worried.19. What was the only way Al Herpin rested?A. He slept in a rocking chair.B. He sat in a rocking chair and read some newspapers.C. He sat in a rocking chair and watched TV.20. How did Al Herpin explain why he didnt need any sleep?A. He said he forgot some talk about his mothers being injured several days before he was born.B. He said he remembered some talk about his mothers being injured several days after he was born.C. He said he remembered some talk about his mothers being injured several days before he was born.II. 单项选择:1. People in America speak the same language as the British _.A. doB. did C. areD. can2. Mary found _.A. Chinese difficult to learnB. Chinese difficult to be learnedC. it difficulty to learn ChineseD. herself difficult to learn Chinese3. How are you getting along with your classmates? _.A. I like them very muchB. Sorry. I have no idea.C. All right. Ill do it.D. Very well. Thank you.4. I often have a chat with John over _ phone while I keep in touch with Tom by _ letter.A. /; theB. the; / C. /; aD. the; a5. Sorry to have interrupted you. Please go on. You _ you didnt like your fathers job.A. had saidB. saidC. were sayingD. had been saying6. It is no use _ theory (理论) without practice.A. learningB. being learningC. to be learningD. learn7. I couldnt find my watch for ages, but then one day it _ in a coat pocket.A. came upB. turned upC. got outD. found out8. Mr. Smith made up his mind to devote all he had to _ some schools for poor children.A. set upB. setting upC. have set upD. having set up9. Youre _ your time trying to persuade him to go together with us.A. costingB. losingC. wastingD. missing10. Was it because there was a traffic jam on your way to school this morning _ you were late?A. whichB. whenC. whyD. that11. The famous singer has made 50 records, _ are well thought of.A.most of whichB. mostC. all of whomD. most of them12. John has put on so much weight recently that his mother has to _ all his trousers to his measure.A. let outB. give awayC. bring inD. make up13. I wont forget the vacation _ we spent together.A. whenB. whichC. on whichD. where14. My mother asked _ .A. what was the wrongB. what the matter isC. what matter was D. what was the matter15. Hello, I really want to apologize to you. _?A. ReallyB. Are you sureC. For whatD. WhenIII. 完形填空:While I was standing at the kitchen window, five-year-old Spencer, my oldest son, ran into the house 1 , “We need a doctor out here. We need a doctor. Hurry, Mom.” “Whats wrong?” I asked. Spencer anxiously told me he had found a dead bird that needed a doctor.Dutifully (顺从地), I seized a small plastic bag from the cupboard and took Spencers hand 2 , thats the sort of thing mothers do. While my son led me out of the door and 3 the bird, I explained that if the creature was indeed dead, a doctor could not 4 . When we arrived at the 5 scene, it was obvious that the baby bird was dead. Spencer and I could see the nest (鸟巢) high up in the tree. My son and I 6 the probable age of the baby bird, its inability to fly well, and exactly how the 7 had caused its death. “I think his mummy and daddy really 8 him,” Spencer observed. I 9 my boys hand and tried to ease (减轻) his 10 by saying that I was sure they did, 11 they would be okay because the little bird had gone to Heaven to be with God and PoPo my deceased (去世了的) grandfather. I assured (使确信) Spencer that the birds mommy and daddy knew that their little one would be 12 and loved. I told Spencer that PoPo loved little birds, and that I 13 he was in Heaven holding and playing with the baby bird 14 . I picked up the little creatures body, slipped (悄悄放到) it into my plastic bag and 15 placed the bird in the rubbish bin. 16 was said about the matter for the rest of the day. Spencer went right back to play 17 he had never been interrupted, and I returned to my work in the kitchen.At breakfast the next morning, Spencer sadly explained to his father that he had found a baby bird the day before that fell from its nest.“It was dead, Daddy.”Trying to 18 Spencers spirits and reminded him that the little bird was really 19 , I asked our son to tell Daddy 20 the baby bird was. Spencer, looking solemn-faced at his dad, stated, “In the rubbish bin with Mamas granddad, PoPo.”1. A. saying B. screaming C. declaring D. telling2. A. in fact B. at least C. of course D. after all3. A. ahead B. toward C. over D. of4. A. come B. save C. help D. support5. A. accident B. kitchen C. familiar D. angry6. A. wondered B. discussed C. studied D. looked7. A. fall B. tree C. mother bird D. other bird8. A. hate B. lose C. miss D. love9. A. picked up B. turned to C. got to D. reached for10. A. excitement B. regretC. sadness D. disappointment11. A. but that B. and that C. soon D. then12. A. enjoyed B. played C. treated D. cared for13. A. doubted B. found C. was sure D. was afraid14. A. right now B. right thenC. from now on D. now and then15. A. gently B. loudly C. strongly D. firmly16. A. Nothing else B. Nobody elseC. Everything D. Something17. A. as usual B. as if C. even though D. though18. A. break B. rise C. show D. lift19. A. wounded B. injured C. okay D. alive20. A. where B. what C. how D. whenIV阅读理解:(A)IT COULD HAPPEN TO YOUMany people think there is no needto take special care over home safety.“Im all right. Im insured (投保).”Maybe youre fully insured. Even then you can never recover the real value you place upon your possessions. But you cant insure against the suffering of mind that we all feel if our homes are torn apart by some stranger, our windows and doors broken, our possessions ruined.“It wont happen to me.”Wont it? A house is broken into every three minutes of the day. Loss of all kinds, including cars and things stolen from cars, happens every 35 seconds.“Ive nothing worth stealing.”You may think not. But in fact everyone has something worth a thiefs attention. And we all have things of personal value, even if theyre worth little or nothing in hard cash (现金).“Im only a tenant (房客) here.”The thief doesnt care whether youre a tenant or an owner. Youre just as weak either way. Have a word with the owner if you think extra safety fittings are necessary.“Theyll get in anyway.”Most thieves are on the lookout for easy pickings. They are soon discouraged by houses they cant get into quickly and easily. So do pay special attention.“This booklet will help you.”Its based on the practical experience of police forces throughout the country. Most of the suggestions will cost you only a few minutes extra time and thought. A few may cost some expense, but this is small compared with the loss and sadness you might otherwise suffer.If you are in any doubt, ask for free advice from the Crime Prevention Office at your local police station.1. The text is mainly about _.A. how to escape being caughtB. how to take special care of ourselvesC. how to hire a safe house in the countryD. how to protect your home2. We can learn from the text that _.A. its impossible to prevent a house from being broken intoB. we all have something that a thief thinks worth stealingC. most thieves are good at stealing things from carsD. you cant afford to get advice from your local police station3. If a house is difficult to get into, _.A. the thief may give up tryingB. the thief will steal cars or things from carsC. the owner may think extra safety fittings are necessaryD. the owner may think there is no need to take special care(B)Did you know that vegetables can grow in the climates they are not used to? Cool climate vegetables like asparagus (芦笋) are now able to be grown in places as hot as Hawaii. In Hawaii, marine (海的)engineers have been able to actually let you believe such vegetables that they are living in cooler climates. In that way they grow faster and taste better. What these engineers have been using is very simply cold sea water. How did they use it? They place pipes in the soil and cold water flowing through them cools the earth. This causes plant growth and enables gardeners in tropical climates (热带气候) to grow crops from cooler climates. Also some of these pipes are exposed to the air and they make the air “wet” and thus water the gardens. What especially makes people happy about this process (过程) is that nothing to the natural conditions is being used. Another new use for cold ocean water is to cool buildings. Engineers believe that for example the entire west coast of the United States could be air-conditioned using seawater.4. What does the new system enable the gardeners to do?A. Water the field with seawater.B. Grow asparagus in hot places.C. Grow cool climate vegetables in hot areas.D. Cool the soil.5. Sea water mentioned in the passage is mainly used to_.A. water the farms B. water the gardensC. cool the air D. make the earth cool6. What is the report mainly about?A. How to grow vegetables in hot areas. B. How to grow crops in tropical climates.C. How to cool the soil. D. How to use sea water.7. It can be inferred from the passage that _.A. sea water can act as an air-conditionerB. asparagus are only grown in hot placesC. the writer wants to tell us something about scientific advanceD. sea water has many advantages(C)Fast growth rate assuredThe Chinese economy will maintain a rapid and healthy growth rate in the coming years, creating enormous business opportunities for the world economy, according to Zeng Peiyan, minister of the State Development Planning Commission on Thursday.“During the l0th Five-Year Plan period (2001 - 2020), we are capable of reaching a 7 per cent annual growth rate, ”said Zeng at a special session on China at the ongoing Asia-Pacific Economic Cooperation CEO Summit 2001 meetings.“In line with (与相一致) this growth rate, the gross domestic product (GDP) will grow to 12.5 trillion yuan (US $1.51 trillion), and per capita GDP will reach 6 9,400 yuan (US$ 1,136) by 2020.”“The huge market, open policy and stable political situation will create enormous business opportunities for businesses around the world.”Zeng briefed (介绍) participants on the emphasis and strategies (战略) of Chinas economic and said development for the next 5 to 10 years. To realize the targets, he said: “We have to adopt new ways of thinking, and actively promote the strategic realignment (重新组合) of the economic structure.”“We must speed up the development of the western region a long- standing task which requires concerted planning, investigations in scientific approach, accentuating priorities and phased- in implementation.”“The countrys entry into the World Trade Organization (WTO) is a historic opportunity for China. At the same time, we fully recognize that there is an arduous journey ahead of us. We will overcome difficulties through active preparation and efficient work.”8. According to Zeng peiyan, Chinese economy development will lead to _.A. promoting the development of world economyB. world trade depressionC. economic and political crisisD. providing more business chances9. Which is not the Chinese advantage for world economy development?A. The huge market. B. Open policyC. In expense of labor. D. Stable political situation10. What does the word “arduous” mean in the last paragraph?A. Easy. B. Happy. C. Different. D. DifficultV. 短文改错:Senior citizens were permitted on the bus to travel 1._cheaply if she had a special card. Mrs. Matthews lived 2._in the country, but she went into town and buy food for 3._the family. She always had to pay the full price for her ride. 4._Then she reached the age sixty and got her senior 5._citizens card. And when she used it for the first time 6._on the bus, it made her feel very older. 7._The driver noticed that her feeling unhappy. 8._So after she had paid her money, he whispered, “Not 9._forget give your mothers card back to her if you see 10._her again.” Mrs. Matthews was very happy at this.VI. 书面表达:假设澳大利亚客商Robert先生来到某家乡办企业洽谈业务,请你以该厂厂长的身份向客人介绍本厂的情况,介绍应包括下表所列的全部内容。厂 名常胜鞋厂简 历建于1994年3月编 制职工近200人,大部分是中学毕业回乡的学生,来自附近工厂的技术员和工程师产 品主要是童鞋和女鞋,畅销西欧和北美,今年比去年增产30其 它形势很好,希望合作参考答案听力:15 CBABA 610 ABABB1115 ACCBA1620 CABBC单项选择:AADBC ABBCD AABDC完形填空:本文是记叙文,全文进述的是作者和她的儿子Spencer遇到一只死去的小鸟的故事。1B。从空后Spencer说的话我们可以看出,他跑进来的时候因为着急和紧张,朝着“我”大声喊,而不是说(saying)或宣布(declaring)。2D。after all在这里是插入语,是对前一句的补充,意思是“毕竟”。本句的意思是“毕竟那(从碗橱里拿了个塑料袋,然后牵着Spencer的手)是母亲做的事。”其它选项不合逻辑。3B。toward the bird意为“朝小鸟走去”。C项有较大干扰性。从下文我们得知“我”家离小鸟躺的地方有一定距离。4C。help在这里是“起作用”的意思,“如果小鸟真的已经死了的话,医生来也没用。”5A。the accident scene出事地点。6B。“我儿子和我在谈论小鸟可能有多大。”A、C两项有一定干扰性。wonder意为“疑惑、想知道”;study意为“研究”,显然不合题意。7A。因为没有飞的能力,小鸟掉下来了,而掉下来就造成了它的死亡。8C。miss在这里是“想念,思念”的意思。9D。reach for意为“伸手去够”。“我”伸出手想握住Spencer的手以减轻他的悲伤。10C。小鸟的死让Spencer很难过,“我”想安慰他,以减轻他的悲伤。11A。本空前后为转折关系;空后的句子是saying的另一宾语从句,因此用that引导。12D。care for在这里是“关心”的意思。C项有较大干扰性,treat的意思是“对待,招待”,显然不合题意。13C。“我确信他(PoPo)在天堂会手捧小鸟,跟它一起玩的。”14B。right then息为“那时,当时”。15A。gently一词与空前的slipped相呼应。16A。从空后的was said看,B项不正确。从空后的52 (as if) he had never been interrupted看,C、D两项不合适。17B。as if在此引导方式状语从句,其它三个选项不合题意。18D。看到Spencer这么悲伤,“我”想给他提高(lift)一下情绪。19C。20A。从后文“In the rubbish bin with Mamas granddad,PoPo”看,“我”让Spencer告诉他父亲的是现在小鸟在什么地方。阅读理解:1D。由文章开头take special care over home safety,并通读全文可知。2B。由文章第三段But in fact . attention一句可知B项正确。3A。由They are soon discouraged一句推断可知。4C。利用题目中的关键词雨,在原文中找到对应词语,在对应词语周围找到答案。A、B项均属于表面意思,且捕食原文中的具体事实,D项cool the soil不是最终目的。只有C项是具体事实:cool climate vegetables are now able to be grown符合文中的the new system。5D。A、B、C项所述只是seawater所起的附带作用,并不是文章所指的主要方面,故正确答案为D。6D。找出多次重复的信息,它必定是主题。这类问题的典型形式是:What mainmainly?要求考生指出文章的topic(论题),subject(主题),title(标题),main idea(大意)等。seawater在原文中直接出现两次,间接出现三次:coldwater,cold ocean water,How did they use it? 等,故正确答案为D。7C。吃透作者意图,通过作者阐述的观点、叙述的事实等,避开表面现象,得出可靠结论。infer,imply (暗示),suggest,conclude,assume (suppose)等常用于这类题中。A、D项均为字面意思。B项过于具体,只有C项为作者的真正意图。8D。在第一段中提到,中国经济的发展将为世界经济提供更多商机,opportunity与chance同义。B、C两项所表达的内容文中未提到。A项虽有一定道理,但文中未直接表述,故选D。9C。A、B、D选项在第四段中都有提及,C项廉价劳动力未提及。10D。通过上下文,尤其“at the same time一词表明文义发生转折,且由下一句的“we will overcome difficulties ”可推测出arduous意为difficult,故D为正确答案。短文改错:1the a。on a bus意为“乘汽车
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025店铺买卖合同
- 专车知识培训心得体会
- 2025租赁合同范本示范文
- 专用车造车知识培训课件
- 山东省青岛市市南区统考2026届数学九年级第一学期期末考试试题含解析
- 2026届山东省枣庄市薛城区七年级数学第一学期期末达标检测模拟试题含解析
- 中国银行南宁市武鸣区2025秋招笔试金融学专练及答案
- 工商银行大连市沙河口区2025秋招笔试数量关系题专练及答案
- 中国银行锦州市凌海市2025秋招笔试英语选词填空题专练50题及答案
- 中国银行咸宁市通城县2025秋招笔试管理营销专练及答案
- 2025年甘肃省天水市供热有限公司招聘12人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025年一卷政治高考真题及答案
- 安静与智慧主题班会课件
- 足浴前台礼仪培训课件
- 云南民族大学附属高级中学2026届高三上学期联考(一)生物试卷(含答案)
- 2025至2030年中国包月视频点播行业市场竞争格局分析及投资方向研究报告
- 皮带机安全知识培训
- 2025年幼儿园中、高级教师职称考试(综合素质)历年参考题库含答案详解(5卷)
- 2024人教版七年级生物下册期末复习全册考点背诵提纲
- 生物力学正畸方案优化-洞察及研究
- 零星维修工程施工组织设计方案方案
评论
0/150
提交评论