XX浙江杭州高考英语阅读理解精练_第1页
XX浙江杭州高考英语阅读理解精练_第2页
XX浙江杭州高考英语阅读理解精练_第3页
XX浙江杭州高考英语阅读理解精练_第4页
XX浙江杭州高考英语阅读理解精练_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

XX浙江杭州高考英语阅读理解精练 出guo高考频道在考试后及时公布各科高考试题答案和高考作文及试卷专家点评,请广大考生家长关注。时光飞逝,暑假过去了,新学期开始了,不管情愿与否,无论准备与否,我们已走进高三,走近我们的梦!祝愿决战xx高考的新高三学员能倍加努力,在xx年高考中也能取得优异的成绩。 高考频考点21. 阅读理解 25 Sports shoes that work out whether their owner has done enough exercise to warrant time in front of the television have been devised in the UK. The shoes named Square Eyes contain an electronic pressure sensor and a tiny puter chip to record how many steps the wearer has taken in a day. A wireless transmitter(传话器) passes the information to a receiver connected to a television, and this decides how much evening viewing time the wearer deserves, based on the days efforts. B.Statue of Liberty. D.The Sydney Opera The design was inspired by a desire to fight against the rapidly ballooning waistlines among British teenagers, says Gillian Swan, who developed Square Eyes as a final year design project at Brunel University to London, UK. We looked at current issues and childhood overweight really stood out, she says. And I wanted to tackle that with my design. Once a child has used up their daily allowance gained through exercise, the television automatically switches off. And further time in front of the TV can only be earned through more steps. Swan calculated how exercise should translate to television time using the remended daily amounts of both. Health experts suggest that a child take 12,000 steps each day and watch no more than two hours of television. So, every 100 steps recorded by the Square Eyes shoes equals precisely one minute of TV time. Existing pedometers (计步器) normally clip onto a belt or slip into a pocket and keep count of steps by measuring sudden movement. Swan says these can be easily tricked into recording steps through shaking. But her shoe has been built to be harder for lazy teenagers to cheat. It is possible, but it would be a lot of effort, she says. That was one of my main design considerations. 51.Aording to Swan, the purpose of her design project is to _. 【广东省中山市实验高中xx届高三上学期12月月考】【细节推断】 A.keep a record of the steps of the wearer B.deal with overweight among teenagers C.enable children to resist the temptation of TV D.prevent children from being tricked by TV programs 52.Which of the following is true of Square Eyes shoes? 【广东省中山市实验高中xx届高三上学期12月月考】【细节判断】 A.They regulate a childs evening TV viewing time. B.They determine a childs daily pocket money. C.They have raised the hot issue of overweight. D.They contain information of the receiver. 53.What is stressed(强调)by health experts in their suggestion? 【广东省中山市实验高中xx届高三上学期12月月考】【细节推理】 A.The exact number of steps to be taken. B.The precise number of hours spent on TV. C.The proper amount of daily exercise and TV time. D.The way of changing steps into TV watching time. 54.Compared with other similar products, the new design _. 【广东省中山市实验高中xx届高三上学期12月月考】【细节推理】 A.makes it difficult for lazy teenagers to cheat B.counts the wearers steps through shaking C.records the sudden movement of the wearer D.sends teenagers health data to the receiver 55.Which of the following would be the best title for the text? 【广东省中山市实验高中xx届高三上学期12月月考】【归纳概括】 A.Smart Shoes Decide on Television Time Exercise C.Smart Shoes Measure Time of Exercise Overweight 51【答案】B 【解析】这是一道推断题。根据第三段“We looked at current issues and childhood overweight really stood out,she says,And I want to tackle that with my design .”可以推断出这个设计是为了解决孩子超重的问题。 52【答案】A 【解析】这是一道推断题。根据第四段“Once a child has used up their daily allowance gained through exercise, the television automatically switches off. And further time in front of the TV can only be earned through more steps.”可知这种鞋利用走路的步数来控制孩子看电视的时间。 53【答案】C 【解析】这是一道推断题。根据第五段“Health experts suggest that a child take 12 000 steps each day and watch no more than two hours of television.”可以推断出健康专家给出了每天合适的运动量和看电视时间。 54【答案】A. 【解析】这是一道推断题。根据最后一段“Swan says these can be easily tricked into recording steps through shaking. But her shoe has been built to be harder for lazy teenagers to cheat.”可以推断出类似产品可以用晃动来作弊,但是她设计的鞋使得懒惰的青少年很难作弊。 55【答案】A B.Smart Shoes Guarantee More D.Smart Shoes Stop Childhood 【解析】这是一道主旨题。本文主要介绍了一款智能运动鞋,利用孩子们每天的走步数来决定看电视的时间,起到控制体重的作用. 26 A sobbing little girl stood near a small church from which she had been turned away because it “was too crowded.” “I cant go to Sunday School,” she sobbed to the pastor (牧师) as he walked by.Seeing her shabby appearance, the pastor guessed the reason, and, taking her by the hand, took her inside and found a place for her in the Sunday School class.The child was so touched that she went to bed that night thinking of the children who have no place to worship Jesus. Some years later, this child lay dead in one of the poor buildings and the parents called for the kindhearted pastor, who had befriended their daughter, to handle the final arrangements.As her poor little body was being moved, a worn purse was found which seemed to have been picked up from some trash dump.Inside was found 57 cents and a note scribbled in childish handwriting which read, “This is to help build the little church bigger so more children can go to Sunday School.” For two years she had saved for this offering of love.When the pastor tearfully read that note, he knew instantly what he would do.Carrying this note, he told people the story of her unselfish love and devotion. A newspaper learned of the story and published it.It was read by a Realtor who offered them a parcel of land worth many thousands.When told that the church could not pay so much, he offered it for 57 cents. Church members made large donations.Checks came from far and wide.Within five years the little girls gift had increased to $250,000, a huge sum for that time. When you are in the city of Philadelphia, look up Temple Baptist Church, with a seating capacity of 3,300 and Temple University, where hundreds of students are trained.Have a look, too, at the Good Samaritan Hospital and at a Sunday School building which houses hundreds of Sunday scholars, so that no child in the area will ever need to be left outside during Sunday school time. 41.Why did the girl have a purse with 57 cents? 【云南省玉溪一中xx届高三下学期第五次模拟考试】【逻辑推理】 A.To save money for her future career. B.To build a large building for more children to live in. C.To help build a church big enough for every child to go to. D.To remind people to make remarkable history. 42.How did a Realtor help the church? 【云南省玉溪一中xx届高三下学期第五次模拟考试】【细节推理】 A.He made the story known to the public by publishing it. B.He sold a land to the church for free. C.He offered the church a piece of land for 57 cents. D.He raised money for the church. 43.What can be inferred from t

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论