5.1 Listening and speaking 练习(2)(解析版)_第1页
5.1 Listening and speaking 练习(2)(解析版)_第2页
5.1 Listening and speaking 练习(2)(解析版)_第3页
5.1 Listening and speaking 练习(2)(解析版)_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 5 Languages around the world Period 1 Listening and speaking 练习解析版听力训练(共两节,满分 30 分)第一节(共5小题;每小题2分,满分10分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置;听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What are the two speakers talking about? A. Hobbies. B. Music. C. Plays.【答案】:选A【解析】:根据原文anything you like doing, 以及后面be fond of music,piano, enjoy music等可以判断出。2. Where is Mr Jones now? A. At home. B. At the Health Center. C. At his office.【答案】:选C【解析】:根据原文But I can give you his office phone number.以及He wont be back until six oclock.可以判断出。3. What do the two speakers think of Tom? A. He gets nervous very easily. B. He is not an experienced speaker. C. He hasnt prepared his speech well.【答案】:选B 【解析】:首先要理解题干What do you think of sb.? 你认为.怎么样?根据原文Tom looks awfully nervous.以及He is not used to making speeches.可以判断出。4. Why was the woman so late? A. Something went wrong with the bus. B. She took somebody to hospital. C. She didnt catch the bus.【答案】:选A 【解析】:根据原文The bus I took broke down in front of the hospital, and I had to walk from there.可以判断出。break down 车抛锚5.What does the man mean? A. He enjoys most types of games. B. Basketball is his favorite sport. C. He only plays basketball.【答案】:选A 【解析】:根据原文Im a real sports lover.可以判断出He is fond of sports (of all types)。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 听下面2段材料。每段材料后有几个小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间,每段材料读两遍。听第6段材料,回答第6和第7题。6.What is the man doing? A. He is being interviewed. B. He is making a flash. C. He is playing computer games. 【答案】:选 A 【解析】:根据原文女士First of all, tell me about your last job.以及I think I have all the information I need.可以判断出He is an interviewee。7.What do you think will happen after the conversation? A. The woman will call Mr Taylor. B. The woman wont make the website. C. The woman wont get in touch with Mr Taylor. 【答案】:选C 【解析】:根据原文Umm uh, website, website. HuhI dont think Ive read that book.以及I think sometimes computersflashif thats what you mean.可以判断出He paused because he was not quite skilled at the qualification needed in the job。听第7段材料,回答第8至第10题。8.What is the woman going to do? A. Prepare lunch. B. Have a party. C. Go to a friends house for dinner.【答案】:选C 【解析】:根据原文My friend invited me to his house for dinner.可以得知。9. What does the woman still need? A. A tie. B. Some flowers. C. Some candy.【答案】:选B【解析】:根据原文I want to buy some flowers to take. Its the first time Ive been to his house.可以判断出。10.What should one do when he goes to a friends house for the first time according to the womans mother? A. Take something. B. Get dressed up. C. Have dinner.【答案】:选A 【解析】:根据原文my mother always taught me never to go to a persons house empty-handed, at least not for the first time.可以判断出。第三节(共5小题;每小题2分,满分10分) 听下面一段材料,完成下面5个小题。请根据材料内容用适当的词填空,并填写在横线上,每空1词。本段材料读两遍。Interviewer: David, what do you see as the main problems with the environment?David: Well, in a nutshell, the most (11)_ problem of all is the climate. The worlds climate seems to be getting warmer.Interviewer: Weve seen a lot of (12)_ of that, havent we? Hotter summers, warmer winters, that kind of thing.David: Yes, we have. Also, scientists have found that the ice at the Poles is beginning to melt.Interviewer: Weve heard that too. Is that really happening?David: Yes, Im afraid it is. And at sometime in the future, the ice may melt completely. Then its possible that the sea could rise and coastal cities like New York and Shanghai could disappear under water. John: It sounds very (13)_.David: I couldnt agree with you more. Its scary!Interviewer: Can you explain why the climates getting warmer?David: Well, Ill do my best! Its pollution thats the problem. Gases from cars enter the atmosphere and stop the suns heat from leaving the atmosphere. And factories give out chemicals that do the same thing. So as a result, the climate is getting warmer.Interviewer: From what I understand, carbon dioxide from cars is a (14)_ problem.David: Youre absolutely right. Carbon dioxide is the gas that does most (15) _ to the atmosphere. But we have a problem with trees too. You see, trees give out oxygen and take in carbon dioxide. So theyre very useful because they use up the carbon dioxide.【答案】: 11. urgent 12. evidence 13. frightening 14. major 15. damage 听力录音材料(Text 1)M: Is there anything you like doing?W: I love playing very much, and sometimes I also write .And Im very fond of music. I play the piano and I enjoy listening to music, too.(Text 2)M: Hello, this is John Hopkins at the Riverside Health Centre. Id like to speak to Mr Jones.W: Im sorry, Mr Hopkins, my husband isnt at home. But I can give you his office phone number. He wont be back until six oclock.(Text 3)W: Tom looks awfully nervous, doesnt he?M: Yes. Im afraid he is not used to making speeches.(Text 4)M: What happened to you? You are so late.W: The bus I took broke down in front of the hospital, and I had to walk from there.(Text 5)W:Why did you go to the basketball game, Jim?M:Im a real sports lover.(Text 6)( Questions 6 and 7 are based on the following dialogue)W:Okay, Mr Taylor, lets go ahead and begin. First of all, tell me about your last job.M: Well, I worked for five years at Hi-tech Computers.W:Okay,Hi-tech. How about your website writing skills?Oh, we are looking for someone to create and manage our companys website.M:Umm uh, website, website. HuhI dont think Ive read that book.W: Huh? And what about the experience with making a flash?M: WellI think sometimes computers flashif thats what you mean.W: Okay, Mr Taylor, I think I have all the information I need!M: Oh, and I really like computer games. I play them every day.W: Right, right, thanks. Mr Taylor. Well be in touch.(Text 7)( Questions 8 through 10 are based on the following dialogue)M:Wow, youve all dressed up. Where are you going?W:My friend invited me to his house for dinner. I just need one more thing and Ill be all set.M:Whats that?You look good to me.W;I want to buy some flowers to take. Its the first time Ive been to his house.M;Thats a nice idea.W:Yes, my mother always taught me never to go to a persons house empty-handed, at least not for the first time.(Text 8) Interviewer: David, what do you see as the main problems with the environment?David: Well, in a nutshell, the most urgent problem of all is the climate. The worlds climate seems to be getting warmer.Interviewer: Weve seen a lot of evidence of that, havent we? Hotter summers, warmer winters, that kind of thing.David: Yes, we have. Also, scientists have found that the ice at the Poles is beginning to melt.Interviewer: Weve heard that too. Is that really happening?David: Yes, Im afraid it is. And at sometime in the future, the ice may melt completely. Then its possible that the sea could rise and coastal cities like New York and Shanghai could disa

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论