辽宁省凤城市2020学年高二英语5月联考试题(含解析)_第1页
辽宁省凤城市2020学年高二英语5月联考试题(含解析)_第2页
辽宁省凤城市2020学年高二英语5月联考试题(含解析)_第3页
辽宁省凤城市2020学年高二英语5月联考试题(含解析)_第4页
辽宁省凤城市2020学年高二英语5月联考试题(含解析)_第5页
已阅读5页,还剩21页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2020学年度下高二5月份联考英语试题第一部分 听力 (共两节,满分30分)略第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIf youre still pressing a switch to turn your lights on and off, youre a bit behind the times. As the rest of your home gets smarter, why shouldnt your lights? The smart light switch can let you turn your lights on and off from almost anywhere with your smart phone.Lutron CasetaThe Lutron Caseta comes with a convenient remote control and combines perfectly with most major smart home services. It is an all-around option. Whether your device is Apple HomeKit, Amazon Echo, Google Home, Nest, or IFTTT, you can use the Lutron Caseta fluently, which makes it stand out from its competitors.WeMo Smart SwitchThe WeMo smart switch can be used to control the brightness in a room just by running your finger in the center of the switch. What makes it stand out, though, is its Long Press feature, which allows you to start another smart device by holding the switch for two seconds. For example, you can link it to your robot cleaner, which will start cleaning after you press the button.TPLINK KasaLike other smart models, the TPLink Kasa is equipped with plenty of practical features, including timers and voice controls from Amazon Alexa or Google Home. It has an “Away Mode” that randomly turns the lights off and on to give the false idea that you are at home when youre not, to prevent potential thieves. All in all, its an affordable and reliable option youll love.Philips Hue Smart Dinner(调光器) SwitchThe Hue allows you dim your bulbs, set schedules, and control the lights with your voice. Best of all, it offers incredibly easy installationwith no wiring necessary.1. Compared with its competitors, the Lutron Caseta _.A. can apply to many kinds of devicesB. can just be used to control lightsC. has a price advantageD. is easy to install2. The “Away Mode” of the TPLINK Kasa is intended to _.A. be equipped with more practical featuresB. guard the house against possible burglarC. turn the lights off and on when you are awayD. control an app remotely3. Whats the writing purpose of the text?A. To ask people to catch up with times.B. To advise some smart light switches.C. To introduce a new lifestyle.D. To compare some smart light switches.【答案】1. A 2. B 3. B【解析】本文是一篇广告。文章介绍了几种智能的灯光控制开关:Lutron Caseta,WeMo Smart Switch,TPLINK Kasa,Philips Hue Smart Dinner(调光器) Switch。【1题详解】细节理解题。根据combines perfectly with most major smart home services. 可知这种开关完美地与大部分主要的智能家庭设施结合在一起。再根据Whether your device is Apple HomeKit, Amazon Echo, Google Home, Nest, or IFTTT, you can use the Lutron Caseta fluently,可知很多设备可以控制这种开关,故选A。【2题详解】细节理解题。根据to give the false idea that you are at home when youre not, to prevent potential thieves.可知TPLINK Kasa可以随意开关灯给出一个你在家的假象,以便于阻止潜在的小偷。故选B。【3题详解】细节理解题。通览全文可知本文是一篇广告,文章介绍了几种智能的灯光控制开关。它们分别是:Lutron Caseta,WeMo Smart Switch,TPLINK Kasa,Philips Hue Smart Dinner(调光器) Switch。故选B。BScientists in Mexico say they may have found a way to cut the production of methane, a gas linked to rising temperatures on the Earths surface. The scientists say their method may help reduce the methane released by cows, one of the main producers of the gas.When talking about global warming, many people think of carbon dioxide, another heat-trapping gas. Methane is an even more powerful heat-trapping gas. Cows are known to produce high levels of methane when they eat and process food.Researchers at the Autonomous University of the State of Mexico are studying how a cows diet affects the production of methane. The researchers are using a specially designed machine to measure the effect. The scientists use the machine to try to capture the animals breathing to examine the methane released.Most of the gas is released when cows belch. The digestive bacteria in a cows stomach causes the animal to send out the gas through its mouth. There are an estimated 1.3 to 1.5 billion cows in the world. Each animal releases as much as 120 kilograms of methane per year. The U.S. Environmental Protection Agency reports that, whenever measured in pounds, the effect of methane on climate change is more than 25 times greater than carbon dioxide over a 100-year period.As it is difficult to capture the gas released by cows for use as energy, one way to lessen its release is to change their diet. Scientists in some countries are looking for ways to decrease cow methane. But while they are trying different plants and chemical compounds, those products would be too costly and difficult to bring to Mexico.4. How harmful is the gas sent off by cows?A. It is more difficult to control its amount.B. It takes up most of human-caused methane.C. It is the key factor to prevent globe warming.D. It is more harmful than carbon dioxide.5. How is the harmful gas produced by cows?A. When they digest food in their stomachs.B. When their gas meets with air.C. When their gas is being sent out.D. When they breathe in air through mouths.6. What can scientists in some countries do to settle the problem caused by cows?A. Limit the number of cows.B. Change what they eat.C. Fix machines on their mouths.D. Use their gases as energy.7. What may be the best title for the text?A. We Had a Better Method of Raising CowsB. Cows Are Much More Harmful than CarsC. Researchers Found a Way to Reduce Methane from cowsD. Two Gases Are Causing the Warming of the Planet【答案】4. D 5. A 6. B 7. C【解析】本文是一片说明文。全球变暖是人们极为关心的问题,而导致全球变暖的主要原因之一就是甲烷的释放。本文介绍了科学家所发明的帮助减少甲烷释放的一种新方法改变牛的饮食。【4题详解】细节理解题。根据第二段many people think of carbon dioxide, another heat-trapping gas. Methane is an even more powerful heat-trapping gas.可知一提到全球变暖就会想到二氧化碳,而甲烷是比二氧化碳更致温室效应的气体。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第四段Most of the gas is released when cows belch.可知牛是在打嗝的时候排放甲烷的。由此可知牛在胃里消化食物的时候排放出甲烷。故选A。【6题详解】细节理解题。根据最后一段one way to lessen its release is to change their diet.可知减少牛排放甲烷的一种方式就是改变它们的饮食。故选B。【7题详解】主旨大意题。本文主要是介绍了科学家所发明的帮助减少甲烷释放的一种新方法改变牛的饮食。本文第一段The scientists say their method may help reduce the methane released by cows, one of the main producers of the gas.一句即是本文的中心句。由此可知C选项标题最为恰当。故选C。CMany people have excuses for not learning a foreign language. One of the common ones is that they dont have a gift for language learning. The excuse that one has no talent for learning a certain skill is a tragedy in itself, and this common excuse has possibly discouraged millions of people from accomplishing great things.Many experts and scholars, such as K. Ander Ericsson, one of the worlds leading theoretical(理论的) and experimental researchers, have proposed the theory that skill is mostly a matter of large amounts of deliberate practice. Books such as The Talent Code have helped popularize it. While I do not personally believe that we all learn at the same pace or that we are all born the same, I certainly believe that we can all achieve amazing results beyond our imagination, simply through motivation and hard work. To be specific, anything can be learned, unless of course, you start with the belief that you are not talented.The truth is that if you think you are not talented in languages, it probably has something to do with your track record in language classes at school. This isnt surprising because the curriculum of language classes is made so that it teaches languages in one way, whereas we all learn differently. It might be good at this point to mention that doing interesting stuff does significantly help with the acquisition(获得) of a foreign language. For most of us, this excludes(排除) grammar and drills to a large extent.In my interview with polyglotspeaking or using many languagesand author Susanna Zaraysky, Susanna said that her teacher in high school once told her that she should probably look for another subject to focus her efforts on instead of languages. Susanna now speaks nine languages, has written a book entitled Language is Music , and has traveled to exciting places all over the world. Benny Lewis, probably one of the best known language learners and bloggers on the Internet, has a strikingly similar story, and he now speaks over 12 languages. Not “talented”, eh?8. What is the excuse for language learning mentioned in the text?A. I cannot learn languages well.B. I have no genius for learning language.C. Im not fond of learning languages.D. I dont consider foreign languages vital.9. What does the underlined word “it” in paragraph 2 refer to?A. The book named The Talent Code.B. A great deal of purposeful practice.C. The idea that a new language is a new skill.D. The theory that practice helps one gain a skill10. Which of the following statements might the author probably agree with?A. Language classes arent suitable for everyone.B. Schools usually try to make language classes interesting.C. Grammar and drills are the least important in language learning.D. The talent for languages makes you interested in learning them.11. How does the author explain his idea in the last paragraph?A. By telling stories.B. By explaining facts.C. By giving examples.D. By making comparison.【答案】8. B 9. D 10. A 11. C【解析】本文是一篇说明文。很多人对于不学外语有很多理由,最普遍的一个就是认为自己没有学习语言的天赋。而根据一些专家,只要你努力练习,你就能学好外语。【8题详解】细节理解题。根据第一段One of the common ones is that they dont have a gift for language learning.可知人们对于不学外语有很多理由,最普遍的一个就是认为自己没有学习语言的天赋。have no genius for没有的天赋。故选B。【9题详解】推理判断题。It常用来代替上文中的同一个物或事,此处it用来代指theory 的内容skill is mostly a matter of large amounts of deliberate practice.(技能主要是大量有目的的练习)。故选D。【10题详解】推理判断题。根据第三段This isnt surprising because the curriculum of language classes is made so that it teaches languages in one way, whereas we all learn differently.可知学校的课程只是用一种方法教学,而我们学语言是不同的。故选A。【11题详解】推理判断题。在最后一段作者通过展示两位语言学习者Susanna和Benny Lewis,告诉我们,只要经过刻苦努力,你就能学好外语。因此,最后一段是通过举例的方式展开内容的。故选C。DIt is National Sleep Awareness Week and reflecting on the importance of this basic act is timely. As a preventive cardiologist(心脏病医生), I work with patients who want to improve their health and lengthen their lives. Many of them have major risk factors for heart disease; others already have heart disease or have experienced a heart attack.Traditionally, patients who want to improve their heart health have received four main suggestions from their doctors: eat a healthy diet, get more exercise, quit smoking, and enjoy proper amounts of alcohol. Plenty of research backs up these four pieces of advice: Large studies have found that making improvements in these four areas lowers the chance of dying of heart disease by 67 percent.But lately, researchers are starting to recognize that there should be five recommendations on that list, not just four. They are discovering that getting enough sleep is a powerful health protector as well. When researchers include enough sleep in their studies as a fifth cardio-preventive behavior change, they find that it lowers the chance of dying of heart disease even more: adding a good seven hours of sleep a night in addition to making positive changes in diet, exercise, smoking, and alcohol intake lowers the chance of dying of heart disease by 83 percent.When that news started coming out, doctors began tagging sleep onto their list of recommended health behavior changes. But I dont think sleep belongs at the bottom of the list. I think it should be at the top! I believe that getting enough sleep-at least seven to eight hours per night for most people- is the most important health behavior change you can make to improve the health of your heart and your overall health.Sure, Id prefer that everyone make all of the big five lifestyle changes, but if I could only choose one, Id pick sleep because when you are well- rested, you have more power to make the right choices about what you eat and drink, and you have more energy to exercise and you have the resilience you need to kick bad habits such as smoking and overeating. But when youre exhausted, everything in life is more difficult.12. What does plenty of research show about the 4 common suggestions?A. They are the best ways found so far.B. They are not as helpful as expected.C. They help improve peoples health.D. They should be considered.13. What does the latest research show?A. Seven hours sleep is most important to the heart.B. Various factors lead to good heart health.C. The chance of dying of heart disease has dropped.D. Enough sleep contributes to good heart health.14. What was the doctors reaction to the news on sleep?A. They discussed it publicly.B. They thought it made sense.C. They tried to ignore it.D. They totally changed their mind.15. What does the last paragraph mainly talk about?A. Why different factors need to work together.B. Why the author makes sleep his No. 1 suggestion.C. What the importance of a healthy lifestyle is.D. What prevents people from living healthily.【答案】12. C 13. D 14. B 15. B【解析】本文是一篇议论文。作者是一名心脏病医生。正值National Sleep Awareness Week(国民睡眠意识周),作者提出预防心脏病的措施除了健康饮食,多锻炼,不吸烟和适量喝酒之外,还应该加上充足的睡眠。【12题详解】细节理解题。根据第二段Large studies have found that making improvements in these four areas lowers the chance of dying of heart disease by 67 percent.一句可知大量的研究表明改善这四个领域可以降低67%的心脏病死亡。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第三段But lately, researchers are starting to recognize that there should be five recommendations on that list, not just four. They are discovering that getting enough sleep is a powerful health protector as well.可知最新的研究表明充足的睡眠是很有效的健康保护者。故选D。【14题详解】细节理解题。根据第四段When that news started coming out, doctors began tagging sleep onto their list of recommended health behavior changes.可知当这一消息发布时,很多医生把充足的睡眠添加到了他们的推荐行列,可知医生们认为这一建议很有用。故选B。【15题详解】推理判断题。最后一段but if I could only choose one, Id pick sleep because when you are well- rested, you have more power to make the right choices about what you eat and drink, and you have more energy to exercise and you have the resilience you need to kick bad habits such as smoking and overeating.一句中作者认为睡眠是首要的,因为只有充足的睡眠,你才可以选择其他几项。故选B。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Cities at SeaPeople are building a new kind of city. This type of city will not be on land. _16_The first floating city will be in French Polynesia. Thats an island in the South Pacific Ocean. _17_. Builders hope to finish much of it by 2020.This floating city will be near the countrys shore. Its people will live by thelawsof French Polynesia. Other floating cities might be built in the open ocean. _18_French Polynesias floating city will be good for the environment. _19_. People will drink recycled rain and seawater.Floating cities will be safe fromflooding. _20_. They could be moved, if needed. They would allow more people to live near the ocean.The first floating city will start out the size of a soccer field. It will grow to contain homes, parks, schools, shops, and restaurants. Would you like to live in a floating city?A. Construction begins soon.B. The whole place is at sea level.C. These cities could create their own laws.D. It will float in the ocean.E. Built on platforms, they will rise with the sea level.F. This is beneficial to the balance of the ecosystem of the sea.G. It will be powered by energy from the sun.【答案】16. D 17. A18. C 19. G20. E【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了法属波利尼西亚建造的海上漂浮城市。【16题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。根据后句The first floating city will be in French Polynesia.(第一个漂浮的城市将会在法属波利尼西亚。)可知第一段应该是引出本文的话题水上城市。因此D选项切题。It will float in the ocean.这座城市将会漂浮在海洋上。故选D。【17题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。根据后句Builders hope to finish much of it by 2020.(建设者希望在2020年完成大部分工作)可知上句是在讲漂浮城市建设的开始。A选项Construction begins soon.建设工作很快开始啦。故选A。【18题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。上句This floating city will be near the countrys shore. Its people will live by thelawsof French Polynesia.提到建造在这个国家领海的城市将遵循属波利尼西亚的法律,因此建造在公海的城市将会制定自己的法律。故选C。【19题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。前句French Polynesias floating city will be good for the environment.提到漂浮城市对环境有好处,因此只有G选项合适。G选项It will be powered by energy from the sun.这座城市将由太阳能供应能量。故选G。【20题详解】考查对上下文的理解及推理判断能力。前句Floating cities will be safe fromflooding.(漂浮城市对于洪水是安全的。)可知E选项合适。E选项Built on platforms, they will rise with the sea level.建造在平台上,它们将会随着海平面的上升而上升。故选E。【点睛】七选五做题技巧。做题的时候边读边做。各个问题附近的句子都需要重点阅读,圈画一些线索,再从选项中寻找相关的特征词用来判断正确答案。带入排除法也是一种很好的方法。另外,如果发现有一题拿不准的,先跳过,先做容易的能做出的题,直到读完整篇文章。至此,文章的要点和主旨、各个段落之间的逻辑关系应该基本就能清楚了。然后再回过去做之前不确定的题目。比如小题1,根据后句The first floating city will be in French Polynesia.(第一个漂浮的城市将会在法属波利尼西亚。)可知第一段应该是引出本文的话题水上城市。 因此D选项切题。It will float in the ocean.这座城市将会漂浮在海洋上。故选D。第三部分 英语知识运用 (共两节,满分45分)第一节 完形填空 (共20题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。One day, a sage (智者)heard some villagers were arguing about whose suffering was the worst. The sage_21_them together around a tree and handed each person a _22_and an envelope with a string through a hole in the corner, and a blank piece of paper inside.“Ive been very_23_that many of you feel that the Spirit has given you a more severe burden to_24_than your neighbors. I took this_25_to prayer with me, and the Spirit has offered a(n)_26_. We will each take the paper out, write down our personal_27_,and put the paper back in the envelope. Write your _28_on the front of the envelope and find a branch to_29_your envelope on. This is our suffering tree. When you tie your envelope, your suffering onto the tree, the Spirit has_30_youll be free of it._31_, as you have left a suffering on the tree, you must take one from the tree. Every person will be_32_to exchange their sufferings for any other

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论