版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、Unit 5 Nelson Mandelaa modern hero(1)(测试时间:40分钟,总分:60分)班级:_ 姓名:_ 座号:_ 得分:_I. 用适当的介、副词填空(每小题1分,满分10分)1. He gave _ a rich life for his ideas and fought _ his country to be free from the UK _ a peaceful way.2. It was in 1952 and Mandela was the black lawyer _ whom I went for advice.3. He offered guidan
2、ce _ poor black people _ their legal problems.4. He was generous _ his time, _ which I was grateful.5. The school where I studied for only two years was three kilometres _.6. After trying hard, I got a job _ a gold mine.7. I worried _ whether I would become out _ work.8. The parts of town _ which th
3、ey had to live were decided by white people.9. _ a matter of fact, I do not like violence.but in 1963 I helped him blow _ some government buildings.10. Elias went to see Nelson Mandela when he was _ trouble.【参考答案】1. up; for; in2. to3. to; on4. with; for5. away6. in7. about; of8. in9. As; up10. inII.
4、 完成句子(每小题1分,满分4分)1.Dusk found the little girl _.黄昏时分这个小姑娘在街上卖花。2. The incident had reached to _ both their parents were to be called in.事情已发展到双方家长必须被叫来的程度。3. _ can we learn English well.只有以这种方式我们才能学好英语。4. I felt he was an honest person _ I saw him.第一次见到他时,我就感觉到他是一个诚实的人。【参考答案】1. selling flowers in th
5、e street2. a stage where3. Only in this way4. the first timeIII. 阅读理解(每小题2分,满分16分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ANelson Mandela is respected and admired across the world. And to South Africans he is a superstar. He is a hero who shocked the world by fighting for peace between races, despite the 2
6、7 years he spent in the prison of the South Africas white, racist regime(政权).Mandela, who won the nations first all-race elections after the fall of apartheid(种族隔离) in 1944,retired in 1999. But he remains as popular as ever.Hes loved by all people, whether youre white or black, whether youre young o
7、r old, said Ali Bacher, South Africas former cricket(板球) chief.His popularity has inspired an entire national industry. His portrait has appeared at many places, including on some goods. His face has appeared on a South African coin, a metropolitan(大都会的) area was named in his honor and some business
8、 leaders hope to build a massive, rotating statue in his likeness the Statue of Freedom. It would stand taller than New Yorks Statue of Liberty.His popular appeal is similar to that of John F. Kennedy with US or Winston Churchill in Britain, but few politicians in his times have achieved his level o
9、f admiration, said Tom Lodge, head of the political science department of the University of the Witwatersrand. Sometimes it isnt completely appreciated what a skilled performer Mandela has been throughout his political career. He is a very, very clever man, However, he is far from perfect.Most artic
10、les for his birthday, which appeared in every major South African newspaper on the day, briefly mentioned that Mandela did have his shortcomings. Then they returned to their flowing praises. Through the ages, the human race has had its icons(偶像) men and women who rose above ordinary people to inspir
11、e their generation, The Mail and Guardian Weekly said. In our generation, the gods presented us Nelson Mandela.1. Nelson Mandela is loved by all the people of South Africa because_.A. hes as popular as Kennedy and ChurchillB. he spent 27 years in prisonC. hes a great fighter against the racialismD.
12、he won the first all-race elections2. Which of the following statements about Mandelas portrait is true?A. It helps develop business.B. It appears on the Statue of Freedom.C. It is used to raise money for the Statue of Freedom.D. It is similar to that of John F. Kennedy or Winston Churchill.3. The u
13、nderlined sentence in the last paragraph means _.A. Mandela is as great as a godB. We are proud to live in Mandelas timeC. Mandela lives together with us allD. We are proud to know Mandela4. What can we infer from the text?A. Mandela is a very skilled politician.B. Most articles specially stressed M
14、andelas shortcomings.C. The Statue of Freedom is a present for Mandelas birthday.D. The article may have appeared in a newspaper on Mandelas birthday. 【参考答案】【语篇解读】本文主要讲述了Nelson Mandela的贡献,他不仅是南非人民心中的偶像,也是世界人们心中的英雄。4. D 【解析】推理判断题。根据文章内容可知,这篇文章是歌颂曼德拉,因此最可能出现在曼德拉生日那天的报纸上,故选D。BI will always remember my
15、mothers last few days in this world.On February 14th, 2000, my class went on a field trip to the beach. I had so much fun. When we returned to school, my teacher told me to go to the headmasters office. When I got into the office, I saw a police officer. Suddenly I realized something was wrong. The
16、police officer told me what had happened and we went to pick my sister up. After that, we went to the hospital and waited. Time went slowly. Finally, we got to see our mother. It was terrible.On the next day, the headmaster came and told my two teachers what had happened. I was taking a rest that da
17、y. I knew it had something to do with my mother. I kept thinking that she either died or had gotten better. How I wished that she had gotten better! When my teacher took me outside, my sister ran up to me. She started crying, Shes gone. Teresa, mommys gone. Shes dead.I couldnt believe it. We jumped
18、into the car and drove straight to the hospital. Most of my family were there. The silence was terrible. I knew I had to say goodbye.Today when I look back, I still miss my mother very much, but I know that I will live. My mother was a strong mother, who had the biggest heart. My mother was an angel
19、 walking on the earth. I will always remember her as living. When someone is asked who their heroes are, they usually say someone famous, like Michael Jordan or Britney Spears. When someone asks me who my hero is, I tell them, my mother. My mother lives every day. That is what makes her a true hero.
20、5. Where was the writer when she learned her mother was very ill?A. On the beach.B. At the hospital.C. At school. D. At home.6. Who brought the writer the bad news that her mother was ill?A. Her sister. B. The headmaster.C. Her teacher. D. The police officer.7. What did the headmaster tell the two t
21、eachers on the next day?A. The writers mother had been very ill.B. The writers mother had been dead.C. The writers mother had gotten better.D. The writers sister came to see her.8. From the last paragraph of the passage we know that_. A. the writer is afraid of her motherB. the writer is proud of he
22、r motherC. the writer feels sad about her motherD. the writer feels sorry for her mother【参考答案】【语篇解读】母亲虽然走了,但她依然是我心目中永远的英雄。IV. 语法填空(每小题1分,满分10分)阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Son: Dad, how can I make our new cat feel 1 home?Dad: The first thing that you should prepare is a cat house. Two to three fe
23、et off the ground is the best _2_(high). If you dont have enough space, a cat bed is also a nice choice. First of all, you should have a nice spot 3 your cat can go to feel safe.Son: I see. And I know cats enjoy 4 (play). Could you give me some advice on how to find a good place for my cat to play?D
24、ad: One nice choice is cat trees. Scratching posts(猫抓板) are another great idea.Son: I still think I had 5 (good) get cat furniture. And Im looking for a great way to shop for cat furniture. Dad: If so, you should 6 (simple) do some online shopping. In no time 7 you be able to skim all the offerings
25、from many online 8 (store). Whats great is that you can easily compare products and their prices, so you can get what you want at the best possible price. And, probably the nicest thing about online shopping is that your purchases may 9 (ship) right to you, so you dont have to waste time making a tr
26、ip to the store.Son: Thanks, Dad. Im sure that home will be an inviting one by 10 (buy) some new cat furniture.【参考答案】【语篇解读】儿子想为自己的宠物猫创造出一个舒适的环境,父亲对此提出了许多建议。1. at feel at home意为感觉自在。2. height 句意:离地面两到三英尺是最佳高度。根据语境可知此处用名词形式。height为名词,意为高度。3. where 设空处引导定语从句,先行词为spot,从句中缺少地点状语,故用关系副词where。句意为最为重要的是,你应该有个让猫感到安全的地点。4. playi
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年中国电信集团有限公司校园招聘(公共基础知识)综合能力测试题附答案
- 2025定州事业单位招聘567人备考题库附答案
- 2025年中能国科(石家庄)电力技术有限公司公开招聘72人考前自测高频考点模拟试题附答案
- 2025年莆田市公安局面向社会及退役军人公开招聘警务辅助人员148人考试参考题库附答案
- 2025广东广州市花都区新雅街尚雅小学招聘临聘教师2人备考题库附答案
- 2025广西贵港市港北区第四初级中学招募高校毕业生就业见习人员6人考试备考题库附答案
- 2025年杭州萧山医院医共体总院招聘编外工作人员10人参考题库附答案
- 2026广西崇左招聘天等县工信局编外工作人员1人笔试备考题库及答案解析
- 2026广东东莞松山湖科学城集团有限公司下属企业市场化选聘6人笔试参考题库及答案解析
- 2026云南保山腾冲市人力资源和社会保障局招聘公益性岗位人员1人笔试备考试题及答案解析
- 缩水机安全操作规程
- 颅内压波形分析
- 中国消化内镜内痔诊疗指南及操作共识(2023年)
- 2023年高校教师资格证之高等教育学真题及答案
- dosm新人落地训练全流程课程第五步三次面谈
- JJF 1798-2020隔声测量室校准规范
- GB/T 29516-2013锰矿石水分含量测定
- 石湖矿综采放顶煤可行性技术论证1
- DB11 1505-2022 城市综合管廊工程设计规范
- 佛山市顺德区飞鹅永久墓园管理处招考2名管理员工(全考点)模拟卷
- 2020新版个人征信报告模板
评论
0/150
提交评论