高中英语 模块综合检测 北师大版选修7_第1页
高中英语 模块综合检测 北师大版选修7_第2页
高中英语 模块综合检测 北师大版选修7_第3页
高中英语 模块综合检测 北师大版选修7_第4页
高中英语 模块综合检测 北师大版选修7_第5页
已阅读5页,还剩7页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、模块综合检测(时间:100分钟满分:120分)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWhat will people die of 100 years from now?If you think that is a simple question,you have not been paying attention to the revolution that is taking place in biotechnology(生物技术).With the help of new me

2、dicine,the human body will last a very long time.Death will come mainly from accidents,murders and wars.Todays leading killers,such as heart disease,cancer,and aging itself,will become distant memories.In discussion of technological changes,the Internet gets most of the attention these days.But the

3、change in medicine can be the real technological event of our times.How long can humans live?Human brains are known to decide the final death.Cells(细胞) are the basic units of all living things,and until recently,scientists were sure that the life of cells could not go much beyond 120 years because t

4、he basic materials of cells,such as those of brain cells,would not last forever.But the upper limits will be broken by new medicine.Sometime between 2050 and 2100,medicine will have advanced to the point at which every 10 years or so,people will be able to take medicine to repair their organs(器官).Th

5、e medicine,made up of the basic building materials of life,will build new brain cells,heart cells,and so on in much the same way our bodies make new skin cells to take the place of old ones.It is exciting to imagine that the advance in technology may be changing the most basic condition of human exi

6、stence,but many technical problems still must be cleared up on the way to this wonderful future.1According to the passage,human death is now mainly caused by .A.diseases and agingB.accidents and warsC.accidents and agingD.heart disease and wars解析由文章第一段最后一句话可知“现在人类死亡的主要原因是心脏病、癌症和衰老等等”。答案A2In the auth

7、ors opinion,todays most important advance in technology lies in .A.medicineB.the InternetC.brain cellsD.human organs 解析由文章第二段第二句“But the change in medicine can be the real technological event of our times.”可知作者认为,当今技术最重要的发展是医学。答案A3Humans may live longer in the future because .A.heart disease will be

8、 far away from usB.human brains can decide the final deathC.the basic materials of cells will last foreverD.human organs can be repaired by new medicine解析根据第一段最后一句话可知:“现在人类死亡的主要原因是心脏病、癌症和衰老等”,故可排除A项;第二段第四句告诉我们脑细胞决定我们的死亡早已被人所知,所以B项不对;第二段最后一句的关键信息“The medicine.will build new brain cells,heart cells,an

9、d so on.”可排除C项。由第二段倒数第二句“Sometime between 2050 and 2100.people will be able to take medicine to repair their organs”,可确定答案为D项。答案D4We can learn from the passage that .A.human life will not last more than 120 years in the futureB.humans have to take medicine to build new skin cells nowC.much needs to

10、be done before humans can have a longer lifeD.we have already solved the technical problems in building new cells解析全文主要介绍了科技发展尤其是医学的发展给人类带来的巨大突破。但文章最后一段告诉人们要想实现这个目标仍有好长的路要走。答案CB(导学号59260033)Nine years ago,after Leo had died,people said to me,“I never knew he was your stepfather.” You see,I never cal

11、l him that.At first,he was no one special in my life.Then he became my friend.In time,I felt he was my father too.Leo married my mother when I was eleven.Two years later we moved into a house in a new suburban development,where we put down roots.At first our lawn(草坪)was just a mud pile with wild gra

12、ss,but Leo saw bright possibilities.“We plant trees there to give us shade as well as some flowers,”he said.And just these little touches made our lawn different from all the others here.More importantly,a real family was forming.Leo was becoming a full-time parent,and I was learning what it meant t

13、o have a father.Weekday mornings when the weather was bad,Leo often drove me to school.Having a father drop you off might have been something my classmates took for granted,but I always thought it was wonderful.Saturday mornings,we went to the hardware shop,and then stepped into the five-and-ten,buy

14、ing a sports magazine or something else.Some people might think that doing shopping together is nothing special,but I,who had ever before spent my childhood watching other families do their everyday activities,experienced them now with extreme joy.Looking back,I realize that Leo gave me what I neede

15、d most the experience of doing ordinary things together as a family.Soon after we moved to the suburbs,one of our new neighbours introduced herself to me.She had already met my mother and Leo.“You know,” she said,“you look just like your father.” I knew she was just making conversation.“Thank you,”

16、I said.Why tell her anything different?5The authors purpose in writing this passage is .A.to show his pride to have a good stepfatherB.to show how interesting a person Leo wasC.to remind us of our parentsD.to explain why they moved to the suburbs解析从第一段的“You see,I never call him that.At first,he was

17、no one special in my life.Then he became my friend.In time,I felt he was my father too.”看出作者因有一个好继父而感到高兴。答案A6The underlined phrase “put down roots” in the second paragraph means .A.settledB.plantedC.farmedD.worked解析由“Two years later we moved into a house in a new suburban development,where we put do

18、wn roots.”可知,作者在此定居,故选A项。答案A7What did the author and his stepfather usually do at weekends?A.Planting trees in their lawn.B.Driving to school.C.Shopping happily.D.Visiting families.解析由第三段的“Saturday mornings,we went to the hardware shop,and then stepped into the five-and-ten,buying a sports magazine

19、or something else.”可知,周末作者和继父去商店购物。答案C8In the authors opinion,.A.its not easy to live with a stepfatherB.his stepfather was more important than his motherC.parents should think more about their children before divorce(离婚)D.love and friendship are extremely valuable in stepfamilies解析由“Looking back,I

20、realize that Leo gave me what I needed most the experience of doing ordinary things together as a family.”可知,继父给了自己未曾有过的经历,在作者眼中,他的关爱和友谊使作者接受了他。答案DC(导学号59260034)The oldest and most common source(来源) of renewable energy known to man,biomass is one of the most important forms of energy production in t

21、he United States and elsewhere.Since such a wide variety of biomass materials is everywherefrom trees and grasses to agricultural and city-life wastesbiomass promises to play a continuing role in providing power and heat for millions of people around the world.According to the Union of Concerned Sci

22、entists(UCS),biomass is a kind of renewable energy source that produces no carbon dioxide(二氧化碳),because the energy it contains comes from the sun.When plant matter is burned,it gives off the suns energy.In this way,biomass serves as a sort of natural battery(电池) for storing the suns energy.As long a

23、s biomass is produced continuouslywith only as much grown as is usedthe “battery” lasts forever.According to the Energy Information Administration,biomass has been one of the leading renewable energy sources in the United States for several years running through 2007,making up between 0.5 and 0.9 pe

24、rcent of the nations total electricity supply.In 2008although the numbers arent all in yetwind power probably took over first place because of the rapid development of wind farms across the country.Producing power from biomass helps reduce some 11 million tons of carbon dioxide each year.Some homeow

25、ners also try to make their own heat by using biomass materials.Such practice may save homeowners money,but it also produces a lot of pollution.So,the best way is to encourage power plants to use it.9Why is biomass considered as “a sort of natural battery”?A.It burns merely plant matter.B.It keeps p

26、roducing electricity.C.It stores the energy from the sun.D.It doesnt produce carbon dioxide.解析从第二段的第一句“.because the energy it contains comes from the sun.”可知答案为C项。答案C10We learn from the passage that in 2008 .A.wind power was the leader of renewable energyB.there was a rapid growth of electricity pro

27、ductionC.biomass might become the main energy sourceD.0.5%-0.9% of the worlds power supply came from biomass解析从第三段的第二句“.wind power probably took over first place.”可知答案为A项。答案A11Why does the author encourage power plants to use biomass?A.To prevent the waste of energy.B.To increase production safety.C

28、.To reduce pollution.D.To save money.解析从最后一段可知:通过生物质能产生能量的做法可能会节省钱,但也会产生污染。所以最好的办法是鼓励发电厂使用生物量。所以选C项。答案C12Where does the passage probably come from?A.A research plan.B.A science magazine.C.A book review.D.A business report.解析文章主要讲述的是可再生能源生物质能是最重要的能源生产形式之一。讲的是环保话题,属于科普文章,所以应该是从科学杂志上选取的。答案BDRemote medi

29、cine is one aspect of medical technology that has been steadily developing in recent times.Through remote medicine,experts will be able to assist patients treatments in remote areas by using advanced telecommunication systems.Sometimes physicians have to perform operations on patients using robotic

30、arms through these advanced telecommunication systems.Doctors in remote areas can buy emergency medical supplies and first aid kits(用品)required for remote medicine treatment from popular online stores.Many operations have been performed successfully through remote medicine.Sometimes it is not financ

31、ially possible for the sick or injured to travel to developed nations for their medical treatment.Thanks to remote medicine,people in remote areas can get treatment from experts without travelling.With a lack of specialists in many remote areas across the globe,remote medicine provides a helping han

32、d in treating patients in great danger.Putting this technology into practice requires people in remote areas to have emergency medical kits and emergency medical supplies to treat patients.Chinook Medical Gear is a very popular online store that offers a wide range of emergency medical supplies,medi

33、cal kits and first aid kits that are specifically designed to be used in remote areas during emergency situations.This online store also ships emergency medical supplies to remote places for assisting field doctors in those areas.People involved in remote medical treatment can now be relaxed that th

34、ey will receive first aid kits as fast as possible from this online store.13According to the passage,remote medicine refers to .A.the medicine sent to patients in remote areasB.the treatments given to patients by local doctorsC.the medical supplies bought from online storesD.the treatments given to

35、patients through advanced systems解析从第一段的“Through remote medicine,experts.telecommunication systems.”可知,远程医疗是指通过先进的通信技术,医生协助治疗身处异地的病人,故选D项。答案D14According to the passage,which is one of the reasons why patients choose remote medicine?A.They dont have first aid kits.B.They want to try new methods of tr

36、eatment.C.They are not suffering from serious diseases.D.They cant afford to travel long distances to receive treatment.解析根据第二段的“Sometimes it is not financially.for their medical treatment.”可知,病人有时支付不起去发达地区就医的旅费,故选D项。答案D15Successful remote medicine treatment needs .A.good doctors in local areasB.med

37、ical supplies in local areasC.the support of related online storesD.patients medical knowledge解析从第三段的“Putting this technology into practice.emergency medical supplies to treat patients.”可知,远程医疗的实现需要偏远地区有相应的医疗设备的支持。故选B项。答案B第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(导学号59260035)Goo

38、d hobbies for children can bring much pleasure to them and their parents.16. Some kids like swimming or playing some other types of sports.Some may like quiet hobbies such as reading,art,music,cooking,or computer games.Good hobbies for kids can be any type of activity that is beneficial to their ove

39、rall growth,not to mention the self-esteem and skills they build,which will help them later in life.Good hobbies for kids today are as varied and creative as imagination.17. Dont fear.Here are some simple tips to help in finding good hobbies for kids.When you are selecting good hobbies for kids,one

40、of the important things to remember is not to push your kids too hard;otherwise they may quit before they really try them.My daughter joined a sport in the 6th grade.18. I just let her try it herself,and now it has turned out to be a good thing for her self-esteem and mental ability.Also some good h

41、obbies for kids are age-appropriate,which can be very good for developing specific areas your child may need help in.19.Older children who can read would enjoy the guitar,while younger ones will enjoy playing the toy drums while singing.Finally,the most important is to get to know your kids before h

42、elping them to develop good hobbies.Dont just follow the steps of other parents because every kid is different.20.A.On the other hand,bad hobbies are harmful to people.B.For example,some musical instruments are age-specific.C.Good hobbies for one child may not be good for another.D.A good hobby give

43、s us not only pleasure but also knowledge.E.I felt it was a good,healthy hobby,but I didnt push her to it too hard.F.Hobbies are defined as anything a person likes to do in the spare time.G.For busy working parents,finding the right hobbies for their children can be a hard job.答案1620 FGEBC第二部分英语知识运用

44、(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。All the latest mobile phones today include phone tracking(跟踪).This 21 is really useful in many ways.You will be like a full-time detective because you can 22 your partners movements at any time.Especially when you fee

45、l something is wrong,its of great 23.You will also be free of 24 wondering where your son or daughter might be.In case you are not 25 a city where you want to 26 at a nearby restaurant,phone tracking can help you find one.If you have 27 your mobile phone,and the phone has the 28 details like contact

46、s stored in it,you can easily track the location of the phone through this technology.Most of all,this technology is very important during emergency cases.Every day many 29 are sure to occur.We can feel the 30 with this technology when we are in trouble.After we call for help using a GPS cell phone,

47、a 31 response will be got from the emergency services.Thus,you can 32 more lives with the use of the phone tracking.But despite the countless 33 the phone tracking provides,there are still worries about privacy concerns.We always 34 our mobile phone and wallet or other 35 things wherever we go.So th

48、e exact movements we do can 36 be known by someone with illegal intention.To our 37,we have new types of phone tracking.You have to need the cell phone owners agreement 38 you want to track someone.In court,if there is no enough other proof,information obtained from phone tracking is not 39.Therefor

49、e,phone tracking still has more advantages when you 40 it with the disadvantages.The advantages cancel out(抵消) the disadvantages easily.21A.serviceB.technologyC.researchD.project解析由第二段的“you can easily track the location of the phone through this technology”,以及第三段的“this technology is very important d

50、uring emergency cases.”可知,此处表达的是卫星定位这种技术。答案B22A.controlB.directC.checkD.concern解析由“You will be like a full-time detective”以及“.your partners movements at any time.”可知,此处表达的应是查看、查明,因为侦探的部分职责就是监控可疑人员。答案C23A.interestB.qualityC.momentD.help解析由第一段的“.is really useful in many ways.”以及文意可知,定位系统能在短时间内确定位置,确实对

51、人们非常有帮助。答案D24A.anxietyB.excitementC.curiosityD.disappointment解析由“wondering where your son or daughter might be”可推知,想知道儿女动向的父母的心情很着急,故该句表达的应是手机定位功能可以使父母免于不知道儿女去向的焦虑。答案A25A.used toB.popular withC.familiar withD.satisfied with解析由语境可知,此处表达的应该是在一个陌生的城市。答案C26A.stayB.waitC.eatD.work解析由“at a nearby restaura

52、nt,phone tracking can help you find one.”可推知,是找个附近的餐厅就餐。答案C27A.boughtB.lostC.changedD.damaged解析由“.you can easily track the location of the phone through this technology.”可知此处表达的是弄丢了手机。答案B28A.uselessB.interestingC.specialD.important解析由“.details like contacts stored in it”可知,手机里面的信息非常重要。答案D29A.acciden

53、tsB.quarrelsC.storiesD.crimes解析由“Most of all,this technology is very important during emergency cases.”可推知,此处表达的应该是事故。答案A30A.influenceB.comfortC.warmthD.convenience解析由下文“After we call for help using a GPS cell phone”可知,遇到麻烦时,人们可以感受到这种技术的便利性。答案D31A.more encouragingB.much fasterC.more positiveD.much s

54、horter解析该段讲述的是这种技术的好处。因为有定位系统的帮助,对于求救电话,相关部门答复(反应)的速度必然更快。答案B32A.findB.saveC.serveD.care解析发生事故后,救援时间的长短非常重要。由语境可知,因为救援快,所以能挽救更多的生命。答案B33A.chancesB.troublesC.shortcomingsD.benefits解析由“But despite the countless the phone tracking provides,there are still worries about privacy concerns.”可知,前后分句为转折关系。由后

55、分句的worries可知前面分句要表达的意思是这种技术的好处。答案D34A.carryB.examineC.rememberD.notice解析日常生活中我们经常随身携带手机和钱包。答案A35A.commonB.necessaryC.pricelessD.beautiful解析由“our mobile phone and wallet”可知,经常带着的是非常必要的东西。答案B36A.naturallyB.obviouslyC.easilyD.exactly解析由“there are still worries about privacy concerns.”可知,该段讲的是定位手机给人们带来的

56、不利。由句意可知,人们带手机方便自己的同时,反过来也很容易被不法分子了解自己的情况。答案C37A.delightB.surpriseC.shockD.satisfaction解析由下文可知,新型手机免除了我们的忧虑,所以让我们感到高兴。答案A38A.beforeB.becauseC.ifD.unless解析由句意可知,填空词表达的应是假设。如果要监控(跟踪)某人需要得到对方的同意。答案C39A.offeredB.requiredC.forgivenD.accepted解析在法庭上,在没有其他充分证据的情况下,通过监控得到的信息是不被承认(accept)的。答案D40A.weighB.provi

57、deC.matchD.connect解析由“The advantages cancel out the disadvantages easily.”可知,此处指的是有定位功能的手机的利弊比较,故weigh符合文意。答案A第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(导学号59260036)As I think back I realize how hard it is 41.(view) the world through the eyes of my childhood.A childs mind is still filled with the idea that anything and everything is possible.Children havent begun 42.(build) the mental walls yet.Watch children 43.(learn) to

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论