版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、 中公金融人金融类考试培训的领跑者The Daily InquirerOctober 8 Book Review of Anne Narazakis New Century, New BusinessReviewed by John GilliamAnne Narazakis recent book, New Century, New Business, seeks to examine the new technologies that are critical for global business and how they affect todays corporate transact
2、ions. Ms. Narazaki argues that while economic transactions of one kind or another have taken place for thousands of years, the impact of changing technology on business has become obvious only recently. In fact, as new technologies have grown more prevalent, Ms. Narazaki observes, international busi
3、nesses have increased in size and number. At the same time, the time required to conduct each business transaction has decreased.Mr. Narazaki illustrates her observations with detailed examples of recent business transactions. Citing the merger of Poynter Technologies and Carce Company, which create
4、d the largest financial services company in the world, Ms. Narazaki explains the effect technology has on the valuation of a company, on communication between the managements of different companies, and on stock and funds trading.Those of us who take an interest in the interaction between business a
5、nd technology will find Ms. Narazakis ideas persuasive. The view that business cannot survive without keeping up with new technology has become todays corporate reality. To: Anne Narazaki Date: October 13From: Lily Oguro Dear Anne,I know we havent spoken since our days working together at the Rosenc
6、e Company in Sydney, but Im writing to congratulate you on the publication of your first book! I happened to read the Daily Inquirer on October 8 and was pleased and surprised to come across John Gilliams article. You must be thrilled at getting such a great review.It seems like ages ago we worked t
7、ogether in Sydney. Do you remember our office? No computers, no internet, and three phones for twenty employees. Times and businesses certainly have changed. Judging by what I have read in your book so far, I thoroughly agree with your insightful and engaging assessment of technology and business.Ar
8、e you still living in London? Ill be making a business trip there next month. (Im with Rotaro incorporated now). And it would be nice to see you. In any event, I am really looking forward to finishing your book.Sincerely yours,Lily Oguro1. In the article, the word “critical” in paragraph 1, line 4 i
9、s closest in meaning to A. growingB. sensitiveC. disapprovingD. important2. According to the article, why is the merger of Poynter Technologies and Carce Company mentioned in the book?A. To point out the legal issues raised by new technologiesB. To show how the worlds largest computer technology fir
10、m was createdC. To indicate that large companies have advantages in the marketplaceD. To illustrate the impact technology has on transactions 3. What can be inferred about John Gilliam from his review?A. He specializes in articles focusing on history.B. He agrees with the ideas presented in the book
11、C. He hopes technology will become less important to businessD. He is training to work in corporate mergers.4. Why did Ms. Oguro write an e-mail to Ms. Narazaki?A. To offer her a jobB. To compliment her on her new bookC. To invite her to visit SydneyD. To request advice on writing books5. What does
12、Ms. Oguro indicate about New Century, New Business?A. It is Anne Narazakis first book.B. It is published by Rotaro incorporatedC. John Gilliam helped write a section of itD. Anne Narazaki wrote it at Poynter TechnologiesQuestions 6-10 refer to the following e-mail and schedule.To:Technical Support T
13、eamFrom:Sanchez, Hanna Sent:Wednesday, July 10Subject:Business Technologies SeminarThis message is to finalize the organizational details for the technical support team for next Mondays Business Technologies Seminar. Attached you will find the schedule with the names of technical assigned to the var
14、ious conference rooms.Each session runs for two hours and made up of four 30-minute presentations. Presenters have been asked to designate a timekeeper to ensure that they do not exceed their time limits. Note that there is a break between each session, which should allow you sufficient time to prep
15、are for the next speaker.Your job is to set up microphones adjust lighting, and address any other needs of the speakers. Speakers will not be videotaped, but several have to be recorded, so please be sure the recording equipment is in place and functioning properly. Also, room 106 does not have a co
16、mputer on-site, but the presentation in the third session will require one. Fortunately, this is not a big problem because neither of the laptop computers in rooms 104 and 108 will be in use at that time. The technician assigned to room 106 for that session must remember to bring the laptop from one
17、 of those other rooms to room 106 and set it up.If you have any questions, feel free to contract me.Henna SanchezTechnical Support for Presentation Sessions1st session 8:45 Adam Narozny Julia Kovacs Jim DawkinsMorning break 10:45-11:00 2nd session 11:00 Maria Faustini Julia Kovacs Jim DawkinsLunch b
18、reak 1:00-2:003rd session 2:00 Adam Narozny Julia Kovacs Maria FaustiniAfternoon break 4:00-4:15 Julia Kovacs Adam Narozny Maria Faustini6. What is the purpose of the e-mail?A. To change a policyB. To inquire about a problemC. To give instructionsD. To correct an error7. In the e-mail, the word “add
19、ress” in paragraph 3, line 1, is closest in meaning to A. give attention to B. write to C. look forward toD. call by name8. What will the technical support team NOT do?A. Record speakersB. Videotape presentationsC, Check sound equipmentD. Adjust lighting9. What problem does Hanna Sanchez mention?A.
20、The technicians do not have enough time between sessionsB. One of the rooms is not fully equipped for the presentationsC. One of the presentations will need to be rescheduledD. The lighting in room 106 does not work properly10. Who will need to move a laptop computer?A. Adam NaraoznyB. Maria Faustin
21、iC. Jim DawkinsD. Hanna Sanchez答案:1. 【答案】D. 解析:“critical”一词出现在“examine the new technologies that are critical for global business”这句话中,结合整句加以理解,是说:新的科技技术对全球商业的重要性。所以,该题的正确答案应为D。2. 【答案】D. 解析:由原文第二段相关内容:“Ms. Narazaki explains the effect technology has on the valuation of a company, on communication可以得
22、出正确答案。A、B、C在原文中均未提到。3. 【答案】B. 解析:由原文的最后一段:Ms. Narazakis ideas persuasive. The view that business cannot survive without keeping up with new technology has become todays corporate reality.可以推断出,John Gilliam 对该Reviews中提及的观点是表示赞同的。所以本题的正确答案为B。4. 【答案】B. 解析:邮件的第一段中:but Im writing to congratulate you on the publication of your first book.这句话就可以得出此题答案。5. 【答案】A. 解析:to congratulate you on the
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年事故调查处理与统计报告制度范文
- 2025年企业企业市场定位与竞争策略
- 2025年企业内部安全管理手册
- 超市员工劳动合同管理制度
- 超市商品管理及验收制度
- 养老院老人健康饮食营养师职业道德制度
- 2026年江西省国际经济贸易企业协会招聘备考题库及答案详解一套
- 养老院工作人员培训考核制度
- 2026年西安高新第三中学公寓楼招聘备考题库及1套参考答案详解
- 公共交通运营成本核算制度
- 《2025年CSCO前列腺癌诊疗指南》更新要点解读 2
- 热源厂锅炉设备更新改造项目可行性研究报告模板-立项备案
- 2024-2025学年湖南省怀化市高二上学期期末质量检测英语试卷
- 北京市通州区事业单位公开招聘工作人员172人笔试高频重点提升(共500题)附带答案详解
- 早教师培训课件-04第二章早期教育基础知识第二节早教的方法与内容
- 前置胎盘护理查房课件
- 企业竞争图谱:2024年运动户外
- 肺癌中西医结合诊疗指南
- 高压气瓶固定支耳加工工艺设计
- 宠物服装采购合同
- 携程推广模式方案
评论
0/150
提交评论