下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、阅读理解(2010北京) Goldies SecretShe turned up at the doorstep of my house in Cornwall. No way could I have sent her away. No way,not me anyway. Maybe someone had kicked her out of their car the night before.“Were moving house.” “No space for her any more with the baby coming.”“We never really wanted her,
2、but what could we have done?She was a present.”People find all sorts of excuses for abandoning an animal. And she was one of the most beautiful dogs I had ever seen.I called her Goldie. If I had known what was going to happen I would have given her a more creative name.She was so unsettled during th
3、ose first few days.She hardly ate anything and had such an air of sadness about her.There was nothing I could do to make her happy,it seemed.Heaven knows what had happened to her at her previous owners. But eventually at the end of the first week she calmed down.Always by my side,whether we were out
4、 on one of our long walks or sitting by the fire.Thats why it was such a shock when she pulled away from me one day when we were out for a walk. We were a long way from home,when she started barking and getting very restless. Eventually I couldnt hold her any longer and she raced off down the road t
5、owards a farmhouse in the distance as fast as she could.By the time I reached the farm I was very tired and upset with Goldie.But when I saw her licking (舔) the four puppies (幼犬) I started to feel sympathy towards them.“We didnt know what had happened to her,”said the woman at the door.“I took her f
6、or a walk one day,soon after the puppies were born,and she just disappeared.”“She must have tried to come back to them and got lost,”added a boy from behind her.I must admit I do miss Goldie,but Ive got Nugget now,and she looks just like her mother. And Ive learnt a good lesson:not to judge people.【
7、语篇解读】 文章讲述了一只狗(Goldie)的故事:它从原先的家中走失,被作者收养。后来有一次和作者出去散步时找到了自己原来的家和小狗。1How did the author feel about Goldie when Goldie came to the house?AShocked.BSympathetic.CAnnoyed. DUpset.解析细节理解题。根据第一段的描写,尤其是No way could I have sent her away.可以知道作者对Goldie非常同情。 答案B2In her first few days at the authors house,Goldi
8、e_.Afelt worried Bwas angryCate a little Dsat by the fire解析细节理解题。根据第二段:She was so unsettled during those first few days. She hardly ate anything and had such an air of sadness about her.可知答案为A。 答案A3Goldie rushed off to a farmhouse one day because she _.Asaw her puppiesBheard familiar barkingsCwanted
9、 to leave the authorDfound her way to her old home解析推理判断题。根据第三段,尤其是最后一句Eventually I couldnt hold her any longer and she raced off down the road towards a farmhouse in the distance as fast as she could.推断答案为D。 答案D4The passage is organized in order of_.Atime BeffectivenessCimportance Dcomplexity解析文章结构
10、题。纵观全文,作者从Goldie的到来和离开,按时间顺序描写。 答案APassage 1(2011重庆)There was a gardener who looked after his garden with great care. To water his flowers, he used two buckets. One was a shiny and new bucket. The other was a very old and dilapidated one, which had seen many years of service, but was now past its be
11、st.Every morning, the gardener would fill up the two buckets. Then he would carry them along the path, one on each side, to the flowerbeds. The new bucket was very proud of itself. It could carry a full bucket of water without a single drop spilled (溢出). The old bucket felt very ashamed because of i
12、ts holes: before it reached the flowerbeds, much water had leaked along the path.Sometimes the new bucket would say, “See how capable I am! How good it is that the gardener has me to water the flowers every day! I dont know why he still bothers with you. What a waste of space you are!”And all that t
13、he old bucket could say was, “I know Im not very useful, but I can only do my best. Im happy that the gardener still finds a little bit of use in me, at least.”One day, the gardener heard that kind of conversation. After watering the flowers as usual, he said, “You both have done your work very well
14、. Now I am going to carry you back. I want you to look carefully along the path.”Then the two buckets did so. All along the path, they noticed, on the side where the new bucket was carried, there was just bare (光秃秃的)earth; on the other side where the old bucket was carried, there was a joyous row of
15、 wild flowers, leading all the way to the garden.【语篇解读】本文用拟人的手法讲述了园丁和两个水桶的故事:一个新桶,为自己不漏水而自豪;一个旧桶,走一路,漏一路,很自卑。但他所经过的地方,却是鲜花盛开。园丁最后道出了真谛:每个桶都有存在的价值。同样,我们每个人也都有用。1. What does the underlined word “dilapidated” probably mean?A. Dirty B. DarkC. Wornout D. Plainlooking.解析猜测词义题。根One was a shiny and new buck
16、et. The other was a very old and dilapidated one.可知一只桶是崭新的,而另一只是破旧不堪的。注意下文特别提到The old bucket felt very ashamed because of its holes: before it reached the flowerbeds, much water had leaked along the path.可知是漏水的,当然就破了呀。 答案C2. What was the old bucket ashamed of?A. His past. B. His aging.C. His manner.
17、 D. His leaking.解析细节题。The old bucket felt very ashamed because of its holes: before it reached the flowerbeds, much water had leaked along the path. 答案D3. The new bucket made conversations with the old one mainly to _.A. laugh at the old oneB. take pity on the old oneC. show off its beautiful looksD
18、. praise the gardeners kindness解析推理判断题。根据The new bucket was very proud of itself.和第三段,可知新桶对自己的表现很是自豪,而看到那个旧桶一路都是漏水,当然要炫耀一下自己,羞辱一下别人。 答案A4. Why was the old bucket still kept by the gardener?A. Because it was used to keep a balanceB. Because it stayed in its best conditionC. Because it was taken as a
19、treasureD. Because it had its own function解析推理判断题。根据文章最后两段可知,两个桶都有其存在的价值。 答案DPassage 2I was working as a consultant in a beer company, helping the president and senior vicepresidents form and carry out their new planning projects. It was really a great challenge.At the same time, my mother was in th
20、e final stages of cancer.I worked during the day and drove 40 miles home to be with her every night. It was tiring and stressful, but it was what I wanted to do. My commitment was to continue to do excellent consulting during the day, even though my evenings were very hard. I didnt want to bother th
21、e president with my situation, yet I felt someone at the company needed to know what was going on. So I told the vicepresident of Human Resources, asking him not to share the information with anyone.A few days later, the president called me into his office.I figured he wanted to talk to me about one
22、 of the many issues we were working on. When I entered, he asked me to sit down. He faced me from across his large desk, looked me in the eye and said, “I hear your mother is very ill.”I was totally caught by surprise and burst into tears. He just looked at me, let my crying subside(平息), and then ge
23、ntly said a sentence I will never forget: Whatever you need.That was it. His understanding and his willingness both to let me be in my pain and to offer me everything were qualities of sympathy that I carry with me to this day.【语篇解读】这是一篇记叙文,讲述作者在工作的同时照顾患病母亲,公司董事长的理解和帮助令其终生难忘。1When the author was wor
24、king in a beer company, his mother_.Awas concerned about himBdrew the presidents attentionCwas seriously illDwas proud of her son解析考查细节理解。第二段第一行可以得出结论。 答案C2Although he felt tired and stressed, he felt it his duty_.Ato carry out their new strategic visionBto avoid bothering the presidentCto tell the
25、vicepresident his difficult situationDto do his job well and look after his mother解析考查细节理解。第三段第一、二行有清晰的叙述。 答案D3Most probably, the president got the information from_.Aa relative of the authorsBthe vicepresidentCthe authors good friendsDthe authors collegues解析考查判断推理。第三段最后一句作者把母亲患癌的事告诉了副董事长。几天以后,董事长找他
26、谈他母亲的事。由此可以得出推理的结论。 答案B4Which of the following can be used to best describe the president?AConsiderate. BIntelligent.CHonest. DConsultative.解析考查推理和细节理解。根据最后一段第二句第一个单词和董事长的行为得出答案。 答案A5Which of the following can be the best title of this passage?AUnderstanding Is EverywhereBGenerous PresidentCSympathy
27、 Is NeededDAn Unforgetable Memory解析考查主旨要义。从整体和最后一段判断作者对这件事刻骨铭心。 答案DPassage 3(2011监利中学高三第一次摸底)It was my first day at school in London and I was halfexcited and halffrightened. On my way to school I wondered what sort of questions the other boys would ask me and rehearsed (practiced) all the answers:
28、“I am nine years old. I was born here but I havent lived here since I was two. I was living in Farley. Its about thirty miles away. I came back to London two months ago.” I also wondered if it was the custom for boys to fight strangers like me, but I was tall for my age. I hoped they would decide no
29、t to risk it.No one took any notice of me before school. I stood in the center of the playground, expecting someone to say “hello”, but no one spoke to me. When a teacher called my name and told me where my classroom was, one or two boys looked at me but that was all the curiosity my arrival aroused
30、.My teacher was called Mr Jones. There were 42 boys in the class, so I didnt stand out there, either, until the first lesson of the afternoon. Mr Jones was very fond of Charles Dickens and he had decided to read aloud to us from David Copperfield, but first he asked several boys if they knew Dickens
31、 birthplace, but no one guessed right. A boy called Brian, the biggest in the class,said;“Timbuktu”, and Mr Jones went red in the face. Then he asked me.I said;“Portsmouth”, and everyone stared at me because Mr Jones said I was right. This didnt make me very popular, of course.“He thinks hes clever,
32、” I heard Brian say.After that, we went out to the playground to play football. I was in Brians team, and he obviously had Dickens in mind because he told me to go in goal. No one ever wanted to be the goalkeeper.“Hes big enough and useless enough,” Brian said when someone asked him why he had chose
33、n me.I suppose Mr. Jones remembered Dickens, too, because when the game was nearly over, Brian pushed one of the players on the other team, and he gave them a penalty. As the boy kicked the ball hard along the ground to my right, I threw myself down instinctively and saved it. All my team crowded round me. My bare knees were grazed and bleeding. Brian took out a handkerc
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年唐山市丰润区浭盈劳务派遣有限公司为丰润区人民法院、人民检察院公开招聘劳务派遣人员的备考题库及参考答案详解一套
- 展会广告招商合同协议
- 规范产品颜色标识制度
- 玻璃融化制度规范
- 注塑模具验收制度规范
- 机关规范各项会议制度
- 水泥进场报验制度规范
- 机场视频监控制度规范
- 物业车位管控制度规范
- 网络门诊排班制度规范
- DB46-T 481-2019 海南省公共机构能耗定额标准
- 劳动合同【2026版-新规】
- 电子元器件入厂质量检验规范标准
- 中药炮制的目的及对药物的影响
- 688高考高频词拓展+默写检测- 高三英语
- 学生公寓物业管理服务服务方案投标文件(技术方案)
- 食品检验检测技术专业介绍
- 2025年事业单位笔试-贵州-贵州财务(医疗招聘)历年参考题库含答案解析(5卷套题【单项选择100题】)
- 二年级数学上册100道口算题大全(每日一练共12份)
- 空压机精益设备管理制度
- 国家开放大学《公共政策概论》形考任务1-4答案
评论
0/150
提交评论