




版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、二十一选择性必修第一册unit 3faster, higher, stronger(限时35分钟). 阅读理解a a fresh and gentle wind on your face, soft sand under your feet and blue waters as far as the eye can see. is there any other olympic sport that is played in such pleasant conditions as beach volleyball? “ive gone to a lot of beautiful places,
2、 and met a lot of beautiful people. that wouldnt have happened if i had been playing another sport, ” said randy stoklos, americas most famous beach volleyball player. the sport began as a four-a-side game on beaches in southern california in the 1920s. the first recorded two-man game took place the
3、re in 1930, and the first tournament was held in los angeles 18 years later. the winners were awarded a case of pepsi. in the 1950s, women started playing and the sport soon spread toeurope and south america. yet at that time, beach volleyball was more an entertainment show than a sport, with beauty
4、 contests included. the association of volleyball professionals was founded in 1983 and beach volleyball developed into a fast, athletic sport. its world-wide popularity won beach volleyball a place at the1996 olympics in atlanta, where 24 male teams and 16 female teams took part. at present, the us
5、 and brazil are the best in the world at beach volleyball. the game came to china in the early 1990s and there have been national tournaments since 1994. it became an official event at the eighth national games in 1997. chinas you wenhui and wang lu finished ninth in the womens beach volleyball worl
6、d championships in brazil. 【文章大意】本文通过对沙滩排球场景的描述及美国著名沙滩排球运动员的评论引出了沙滩排球的历史。1. the passage is mainly about _. a. the history of beach volleyballb. how to play beach volleyballc. the importance of beach volleyballd. womens beach volleyball in china【解析】选a。主旨大意题。文章前两段的目的是引出话题“沙滩排球”, 而第三、四两段则主要是讲述了沙滩排球的历史。
7、 2. according to the passage, which of the following statements is true? a. beach volleyball was first played like other olympic sports. b. beach volleyball began on beaches in southern california. c. beach volleyball has always been an entertainment show rather than a sport. d. women started playin
8、g beach volleyball in south america in 1945. 【解析】选b。细节理解题。根据第三段第一句可知b项正确。其余三项均描述错误。3. when did beach volleyball officially become an olympic event? a. in 1948. b. in 1950. c. in 1996. d. in 1997. 【解析】选c。细节理解题。根据第三段倒数第二句可知选c。4. according to the passage, we can learn that _. a. in 1996, beach volleyba
9、ll became an official event in chinab. chinas beach volleyball team is the best in the worldc. chinas beach volleyball players won the first place in brazild. beach volleyball came to china in the early 1990s【解析】选d。推理判断题。根据最后一段第一句可知d项正确。 【难句释疑】yet at that time, beach volleyball was more an entertain
10、ment show than a sport, with beauty contests included. 分析: with beauty contests included是一个“with+宾语+宾语补足语”结构, 宾语补足语included用了过去分词形式, 因为与宾语contests之间是被动关系。翻译: 而在那个时候, 沙滩排球与其说是一项运动, 倒不如说是一个娱乐表演, 附带有选美比赛。b after entering high school, you may find there are many clubs at your school. you may think youre
11、 too busy to join one. but as a former high school student, i can tell you joining a school club can greatly benefit(有益于)you. your old friends may have left you after entering high school. and it means you need to meet new people. joining a club allows you to talk with others and find those who have
12、 similar interests as you. based on my experience, i have met some of my best friends from club activities, which opened up many new doors for me. another really nice thing about joining a club is that it looks really good on your applications (申请书). trying new things is something that looks really
13、good on any application. outgoing is considered a very good quality which shows that you are determined and willing to put yourself out there and best of all try new things. whats more, it can help you develop skills that can serve you during future college interviews. besides, joining a club can ma
14、ke students use their free time wisely. most teens go to schools, then go back home and spend the rest of the day in front of ascreen.teens are also very likely to fall into the wrong crowd, which could lead to some bad results. clubs are good places to spend time with good people to fall back on. t
15、he most important reason why you should join a club is the long-term benefits it brings. the classroom isnt the only learning environment in a school. the skills you learn in clubs are necessary ones that can be used in everyday life, which i think is the final goal of joining a club. things such as
16、 meeting and speaking to new people, making the most of time, and being organized are those you will meet every single day of your life, but you can learn all of them in clubs. so if you havent joined a school club yet, you know what you should do now. 【文章大意】本文是一篇议论文。作者认为进入高中后, 学生们应该加入学校社团。5. what c
17、an we learn from the second paragraph? a. friends should share common interests. b. joining a club helps one make friends. c. joining a club benefits ones mental health. d. friends may leave each other sooner or later. 【解析】选b。细节理解题。根据第二段的内容可知, 本段指出了加入学校的社团可以帮助学生交到一些朋友。 6. in the authors opinion, wha
18、ts the greatest benefit of joining a club? a. developing new hobbies. b. meeting different people. c. gaining useful life skills. d. making use of your free time. 【解析】选c。细节理解题。根据第五段的“the skills you learn in clubs are necessary ones that can be used in everyday life, which i think is the final goal o
19、f joining a club. ”可知, 参加社团最大的好处就是可以学到在日常生活中使用的技能。 7. whats the authors purpose in writing the text? a. to give tips on making new friends. b. to show ways to set up school clubs. c. to teach students to enjoy a better school life. d. to encourage high school students to join a club. 【解析】选d。主旨大意题。根据
20、文章内容可知, 本文主要说明了高中生为什么要加入学校社团, 旨在鼓励他们参加学校社团。 8. in which section of a magazine may this text appear? a. health. b. school life. c. culture. d. social work. 【解析】选b。推理判断题。通读全文可知, 本文主要讲的是学生应该加入学校社团, 故我们可能在一本杂志的学校生活部分读到这篇文章。 【难句释疑】outgoing is considered a very good quality which shows that you are determ
21、ined and willing to put yourself out there and best of all try new things. 分析: 该句是一个复合句。which引导定语从句, 修饰quality; that引导宾语从句。翻译: 外向被认为是一个表明你有决心并愿意去释放自己最好的一面并尝试新事物的好品质。. 完形填空 the other day, there was a loud sound of the storm warning on my phone. so, i woke up at the midnight. i turned on the televisio
22、n to 1 the situation. it was at that moment that i realized the hurricane(飓风)was heading in my direction. i watched the 2 report for about an hour until i was 3 that the hurricane warning in my area was over, which was a good thing. and according to my 4, it hadnt hurt me or damaged(损害)my house. tho
23、ugh i breathed a sigh of 5, i thought sometimes without notice at all, storms of life would hit us. for example, one came to me last week in the 6 of a car accident. i was then travelling on the road in stop and go because i got stuck in traffic when, without warning, a car drove into the back of mi
24、ne, 7 pushing my car into the car stopping in front of me. then, i found myself in the middle of a three car pile-up(连环车祸). 8, this accident resulted in no serious injuries(伤害)and only led to some damage to cars. i consider that we all 9 storms in life now and then. sometimes, the storms destroy phy
25、sical houses completely. and sometimes they do 10 serious damage or injuries such as emotional pain and loss of beloved ones with 11 sadness, which lasts for a long time. however, an interesting fact is that storms will finally 12. the next day, the sun is shining brightly in the sky and its a 13 da
26、y. and we can still have lots of fun. although i still have a damaged car, i expect that the situation will be 14 soon. if you experience the storm, dont complain or feel 15. please learn what you can get from it and then enjoy the sunny days, which is really what we should do. 【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。作者在夜
27、里经历了一场暴风雨, 发现第二天阳光格外灿烂。他从中体会到: 生活中常有暴风雨, 但是我们不要抱怨, 要学会享受暴风雨之后的灿烂阳光。1. a. deal withb. check outc. make upd. wait for【解析】选b。根据前后文可知作者在半夜听到了手机上暴风雨的警报声醒来后, 他打开电视机去核实(check out)暴风雨的情况。 2. a. gameb. dutyc. accidentd. weather【解析】选d。根据上文可知, 作者看电视后知道飓风在朝着他的方向移动, 因此可知, 作者观看了大概一个小时的天气(weather)报告。 3. a. confide
28、ntb. doubtfulc. upsetd. frightened【解析】选a。根据“the hurricane warning in my area was over, which was a good thing. ”可知观看天气报告约一个小时后, 作者确信(confident)飓风警报结束了, 这是一件好事。 4. a. opinionb. experiencec. knowledged. ability【解析】选c。由前后文可知作者说根据他的了解(knowledge), 这次飓风没有伤害到他或损毁他的房屋。 5. a. fearb. disappointmentc. admirati
29、ond. relief【解析】选d。根据上文可知飓风没有对作者造成什么伤害, 因此作者松了一口气。breathe a sigh of relief, 意为“松了一口气”。 6. a. developmentb. centrec. formd. adventure【解析】选c。作者举了一个例子, 他说上周生活中的飓风以一个车祸的形式(form)袭击了他。 7. a. graduallyb. sincerelyc. carefullyd. suddenly【解析】选d。根据上文“without warning, a car drove into the back of mine, ”可知, 没有任
30、何警告, 一辆车撞到作者的车后面, 因此突然(suddenly)把作者的车推向前面的另一辆车。 8. a. hopefullyb. generallyc. luckilyd. obviously【解析】选c。根据后文“this accident resulted in no serious injuries and only led to some damage to cars, ”可知尽管是连环车祸, 但是幸运的是(luckily), 这次交通事故的后果不太严重。 9. a. faceb. noticec. researchd. escape【解析】选a。根据下文作者举的两个例子, 可知作者
31、说我们都会面临(face)生活的风暴。 10. a. sufferb. repairc. preventd. cause【解析】选d。根据“serious damage or injuries such as emotional pain and loss of beloved ones”可知有时生活的风暴会导致(cause)严重的破坏与伤害。 11. a. limitedb. deepc. controllabled. common【解析】选b。 根据“emotional pain and loss of beloved ones”和“which lasts for a long time,
32、 ”可知心爱的人的去世会造成深切的(deep)悲痛。 12. a. passb. changec. continued. move【解析】选a。根据下文“the next day, the sun is shining brightly in the sky”可知, 暴风雨总会过去(pass)的。 13. a. tiringb. pleasantc. hardd. memorable【解析】选b。根据上下文“the next day, the sun is shining brightly in the sky. . . and we can still have lots of fun”可知
33、第二天仍然是愉快的(pleasant) 一天。 14. a. explainedb. recordedc. improvedd. discussed【解析】选c。根据上文“i expect that the situation”和选项, 可知作者期待着情况会好转(improved)。 15. a. angryb. excitedc. confusedd. embarrassed【解析】选a。根据上文“if you experience the storm, dont complain, ”可知作者最后说经历(生活的)风暴的时候, 不要抱怨或感到生气(angry)。 【难句释疑】i was th
34、en travelling on the road in stop and go because i got stuck in traffic when, without warning, a car drove into the back of mine, suddenly pushing my car into the car stopping in front of me. 分析: because引导原因状语从句, when引导时间状语从句。without warning是插入语, suddenly pushing. . . 是现在分词短语作伴随状语, stopping in front
35、 of me是现在分词短语作后置定语, 修饰the car。 翻译: 那时我正遭遇堵车在路上时走时停, 突然在没有警告的情况下, 一辆小车撞在了我的车尾部, 推着我的车又撞在了停在我车前面的那辆车上面。. 读后续写阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。 i used to be really happy at my school. i had loads of great friends, my confidence was improving, and my grades were right on target. . . that was, unti
36、l we started year nine. several new students joined, including a boy named chris. i didnt think anything of him at first, apart from the fact that he gave off a bit of scary atmosphere. i soondiscovered my instincts(直觉) were right when, at the end of october, he tried to hug me. it sounded like a sm
37、all thing, but i didnt know him at allwhy would he try to hug me? i avoided the hug quickly and went to my friends nearby. things started getting abnormal again after vacation. chris would call out my name in class and then pretended that he hadnt done anything. i told him to leave me alone but he w
38、ouldnt. sometimes he would come over and lean or stand right over me. it could definitely be classed as bullying(欺凌), so i went to the teacher about it. she spoke to him and things improved for some days, but they didnt last long. one day after school, an unknown number kept ringing my phone over an
39、d over. when i answered it, there was only silence. i was a bit confused and scared because id never given chris my number, but the next day, i saw that he was able to reach the class list of phone numbers for us all. this lasted for weeks. each night id get up to eight calls, and every day at schoo
40、l chris would do something. he also started taking the same bus home as me, and would sit either across the aisle or in the seat behind. it was like he was everywhere i went. i began keeping a diary, in which i settled down all the terrifying affairs. i didnt understand why chris cared for me so muc
41、h. i was genuinely terrified of what he might do next, especially when my friend told me that hed asked her where i lived. 注意: 续写词数应为150左右。this was the final straw. i went straight to my teacher and broke down completely. _my advice to anyone in a similar situation is to tell someone. _ 【参考范文】this w
42、as the final straw. i went straight to my teacher and broke down completely. he took me to the deputy head, who listened to my whole story and called chris in herself. things stopped straight away after that. chris was told that he was forbidden to approach mehes not even allowed to talk about me wi
43、th his friends. it turned out he got kicked out from his oldschool for stalking someone. ive moved classes so that now were only in maths together. i lost my confidence for a whole year afterwards. im still scared of him, but i know i did the right thing by telling my teachers. my advice to anyone i
44、n a similar situation is to tell someone. tell your friends, your family, even contact the police if they start standing outside your house. keep a diary of what they do, and on what daythis can be used as evidence. chris reallymessed with my head, but because i trusted my instincts i never let him
45、get close to me. im just thankful its all over now. 阅读填句 we all know how fantastic we feel when were out and enjoying the great outdoors. for centuries, natural scenery(风景)has inspired people, from artists and writers to scientists and pioneers. 1 it is known that being outside in nature can improve
46、 your mood(心情). 2studies have shown that being in nature and viewing natural scenes can help to improve the mental health of people suffering from stress and some physical illnesses. because we are naturally programmed to be in a natural environment, we take pleasure in looking at it and being in it. researchers have discovered
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025山东齐鲁文旅集团有限公司春季招聘9人笔试题库历年考点版附带答案详解
- 2025年福建省晋江市新佳园物业发展有限公司招聘18人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(历年真题)
- 2025江西赣州市会昌县小镇时代文化传媒有限公司招聘劳务派遣人员1名模拟试卷及答案详解(夺冠)
- 2025年天津市和平区面向甘肃白银会宁籍招聘事业单位工作人员考前自测高频考点模拟试题附答案详解(考试直接用)
- 2025河北张家口市专职消防队伍管理中心第一批政府专职消防员招聘160人模拟试卷及答案详解(夺冠系列)
- 2025年4月广东深圳市第二特殊教育学校面向2025年应届毕业生赴外招聘教师4人模拟试卷及答案详解(有一套)
- 2025湖南雪峰山高铁索道有限责任公司招聘考前自测高频考点模拟试题带答案详解
- 2025华润怡宝饮料(六安)有限公司招聘笔试题库历年考点版附带答案详解
- 2025供应商合同管理协议
- 2025建筑施工安全设施租赁协议合同
- 测绘新技术之无人机的
- 2025年新九年级数学暑假衔接讲练 (人教版)专题07 一元二次方程单元测试 (学生版)
- 气象灾害应急管理课件
- 地铁站消防维保施工方案及技术措施
- 国庆司机安全培训
- 既有建筑抗震加固性能化设计规程T-ZCEAS 1001-2024知识培训
- 十五五住房和城乡建设发展思路
- 马克思主义经典原著选读-1
- T/CUWA 60055-2023城镇排水管道螺旋缠绕内衬法修复用硬聚氯乙烯(PVC-U)带状型材
- 《职业生涯概述》课件
- 企业会计准则实施典型案例
评论
0/150
提交评论