下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、试卷第7页,总15页题号一一三四五六总分得分第I卷(选择题)请点击修改第I卷的文字说明评卷人得分、单选题绝密启用前湖南省益阳市2019年中考英语试题试卷副标题考试范围:xxx;考试时间:100分钟;命题人:xxx注意事项:1 .答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息2 .请将答案正确填写在答题卡上1. Mr. Brown has eight-year-old daughter. She is very lovely.C. the【解析】【详解】考查冠词用法。句意:布朗先生有一个8岁的女儿。她很可爱。A. a是不定冠词,用于辅音音素开头单词前;B. an是不定冠词,用于元音音素开头单词前;C.
2、 the是定冠词,表特指。根据句意可知,表示泛指任意一个女孩,用不定冠词。eight是个以元音音素开头的单词,所以表示泛指时,不定冠词用an,故选Bo2. Look at the two over there. They are teaching the girls to play the guitar.A . women teachersB. woman teachersC. woman teacher【答案】A【解析】【详解】考查可数名词复数用法。句意:看看那边的两个女老师。她们在教那个女生弹吉他。根据空格前的two可知用复数;“女老师”的复数形式是women teachers,故选A。3
3、. Susan and her sister some photos in the park the day after tomorrow.A . takeB. tookC. will take【答案】C【解析】【详解】考查动词时态辨析。句意:苏珊和她的姐姐后天要在公园里拍一些照片。A. take是一般现在时态;B. took是一般过去时态;C. will take是一般将来时态。根据时间状语 the day after tomorrow后天可知,用一般将来时态,故选 C。4. -Jeff, is this notebook?-No, it's not.Maybe it's M
4、ary's.A . your, myB. your, mineC. yours, me【答案】B【解析】【详解】考查物主代词用法。句意:一杰夫,这是你的笔记本吗?一不,不是我的。可能是玛丽 的。第一个空修饰名词作定语,用形容词性物主代词your;第二空在句中作表语,用名词性物主代词 mine,故选B。5. - Kate,the TV , please. It's time to go to bed.-OK, mom.A . turn onB. turn offC. turn up【答案】B【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:一一凯特,关上电视。该睡觉了。一一好的,妈妈。A.
5、 turnon打开;B. turn off关闭;C. turn up出现,发生。根据后一句妈妈提醒 It ' s time to go tobed.该睡觉了,可知要求她关闭电视机,故选 Bo6. Lin Tao, a student of Grade 9, is boy in our school.A . tallB. tallerC. the tallest【答案】C【解析】【详解】考查形容词比较等级用法。句意:林涛,一位九年级学生,是我们学校最高的男生。A. tall高的;B. taller更高的;C. the tallest最高的。根据后面的比较范围in our school在我
6、们学校,可知用最高级the tallest,故选Q7. , he has to listen to tapes every day.A. To learn English well B. Learn English wellC. Learning English well【答案】A 【解析】 【详解】考查动词不定式用法。句意:为了学好英语,他不得不每天听磁带。本句中动词不定式to learn English well作目的状语,意为“为了学好英语“,故选 A。8. -Whose volleyball is this?-It be Linda's. She loves volleybal
7、l.A . mustB. can'tC. needn't【答案】A【解析】【详解】考查情态动词用法。句意:一这是谁的排球?一它一定是琳达的。她喜欢排球。A. must一定是,表示猜测; B. can't不可能是;C. needn't不必。根据后一句 she loves volleyball 她喜欢排球,可知猜测一定是琳达的,故选 Ao9. -Could you please tell me I can buy some stamps?-Yes. There is a post office on Center Street.A. whyB. whereC. wh
8、en【答案】B【解析】【详解】考查宾语从句引导词辨析。句意:一你能告诉我在哪里能买邮票吗?一好的,在中心大街的一家邮局。A. why为什么;B. where在哪里;C. when何时。下文回答了买邮票的地点,所以宾语从句中询问地点,用 where,故选B。10. A lot of trees every spring in Yiyang city.A . plantB. is plantedC. are planted【答案】C【解析】【详解】考查被动语态。句意:每年春天,益阳市都会栽种大量的树木。 A. plant栽种; B. is planted被栽种,是主语为单数第三人称的被动语态; C
9、. are planted被种植,是主语为复 数的被动语态。根据主语a lot of trees大量的树木,是可数名词复数,可知be动词用are,故选Co评卷人得分、完型填空Cindy was just seven years old when she started going on walks. Since then, she hasjoined a sports club with her 11, Kevin."We started walking around the countryside," 12 Cindy. "There are a lot of
10、paths near our house, and now we go walking all year round, even 13 winter. My first 14 was 2 kilometers away. But we did it little by little over quite a long time. After I 15 the sports club, I became more and more energetic (精力充沛的 ).Walking has made me much _ 16. I think it would be a really good
11、 idea to 17 other kids of my age to walk because many kids are getting fat nowadays."Cindy ' s father, Kevin is really 18 of his daughter's opinion of walking. "I wish we could get more kids out walking. 19 now lots of children are busy with TV programs and computer games, so it
12、9;s not 20 for them to go out. But I think I should try my best to help them."11.A.fatherB.friendC.teacher12.A.speaksB.saysC.talks13.A.inB.onC.at14.A.runB.changeC.walk15.A.joinedB.leftC.attended16.A.richerB.healthierC.shorter17.A.needB.orderC.encourage18.A.kindB.afraidC.proud19.A.UnluckilyB.Hap
13、pilyC.Easily20.A.difficultB.easyC.importantX 在 X X 要 XX 不 XX 请 X【答案】11. . A12. B13. A14. C15. A16. B17. C18. C19. A20. B【解析】【分析】本文是记叙文。叙述了 Cindy和她父亲的运动经历和一些关于运动的观点。鼓励更多的 孩子加入到运动队伍中。11 .考查名词和语境辨析。句意:从那时起,她和父亲加入了运动俱乐部。A. father父亲;B. friend朋友;C. teacher老师。根据第三段第1句可知Kevin是她的父亲,故选A。12 .考查动词辨析。句意:辛迪说,我们开始
14、围绕村庄散步。A. speaks讲,后面跟某种语言,是及物动词;B. says说,后面跟讲t的内容;C. talks谈话,交谈。前面是辛迪说的内容,所以用 says,故选Bo13 .考查介词辨析。句意:在我们房子周围有很多路,我们一年到头可以散步,甚至在冬季。A in在(月份、季节或者年);B. on在具体某一天,或者某一天的上午、下午或晚上;C. at在某时刻。表示在冬季用介词in ,故选A14 .考查名词和语境辨析。句意:我的第一次散步是2千米远。A. run跑步;B. change零钱;C. walk散步。上文提到父亲建议每天散步,所以是我的第一次散步,故选Co15 .考查动词词义辨析。
15、句意:我加入运动俱乐部后,变得越来越精力充沛。A. joined参加(某一组织);B. left离开;C. attended出席,参加会议、活动。根据后面的sports club 运动俱乐部可知,用动词 join加入,故选 Ao16 .考查形容词比较级和语境。句意:散步使我更健康了。 A. richer更富有;B. healthier更健康;C. shorter更矮。根据上一句自从我参加运动俱乐部后,变得越来越精力充沛,可知我更健康了,故选 Bo17 .考查动词和语境辨析。句意:我认为鼓励像我一样年龄的孩子运动实在是好主意,因为如今很多孩子变得肥胖。A. need需要;B. order命令;C
16、. encourage鼓励。根据常识可知应该是:鼓励更多孩子进行运动,故选 Co18 .考查名词和语境辨析。辛迪的父亲Kevin的确以她关于散步的看法而自豪。A. kind善良的;B. afraid害怕的;C. proud自豪的,骄傲的。根据下文她父亲的语言可知,感到骄傲,故选Co19 .考查形容词和语境辨析。句意:不幸地,大量的孩子忙于电视节目和电脑游戏。A. Unluckily不幸地,遗憾的;B. Happily快乐地;C. Easily容易地。根据本段最后一句可知,她的父亲认为这是一种遗憾,故选 Ao20 .考查形容词和语境辨析。句意:对他们来说,外出运动不太容易。A. difficul
17、t困难的;B. easy容易白C. important重要的。前一句提到孩子们经常被电视和游戏吸引,可知让他们出去是不容易的,故选Bo评卷人得分三、阅读单选Found :Some keys and a red box are in Classroom l.There is an eraser and a blue watch in the box.Are they yours? Call Laura at 356-7788.Art ClubHave nothing to do after work? Why not come to our club and learn to draw? It&
18、#39;can also make friends here. Call Sally at 345-1258.Time: 6:00 p.m.-8:00 p.m. (From Monday to Friday)s fuTeachers WantedAre you a teacher? Are you good with children? Can you volunteer to help them with English on weekends? Come to Xinhua School. Call Robert at 378-5378.Helping DriveCan't dri
19、ve after drinking? I can help you. I will drive you home and keep you safe. I'm a good driver. And I know the city well. Call Bob at 549-3582 at any time.21 . What color is the watch in the box?A . Orange.B . Blue.C. Red.22 . If Amy wants to learn to draw,can help her.A . LauraB . SallyC. Robert
20、23 . People can go to the art club on.A . Friday eveningB . Saturday eveningC. Sunday evening24 . If you want to be a teacher in Xinhua School, you can call.C. 378-5378A. 356-7788B. 345-125825. Who may call Bob?A . A person who drinks.B . A person who wants to make friends.C. A person who helps chil
21、dren with their English.【答案】21. . B22. B23. A24. C25. A【解析】【分析】本文是四则海报:失物招领启示;美术俱乐部招新;招聘老师和提供代驾服务。21 .细节理解题。根据 There is an eraser and a blue watch in the box.一句可知,盒子里面 的手表是蓝色的,故选Bo22 .细节理解题。根据 Call Sally at 345-1258.拨打电话345-1258,呼叫萨利可知,可以 向Sally求助,故选Bo23 .细节理解题。根据 Time: 6:00 p.m.-8:00 p.m. (From Mon
22、day to Friday) 可知,美术俱 乐部的时间从周一到周五的晚上6点到晚上8点,所以只有Friday周五晚上开张,故选A。24 .细节理解题。根据Call Robert at 378-5378.可知,拨打电话 378-5378找Robert ,故选C25 .细节理解题。首先明确Bob为第四个广告中的人物,根据第四个广告第1句Can't drive after drinking?酒后不能开车?以及整个广告的大意可知,喝过酒的人如果找代驾,可以 给Bob打电话,故选AoTen years ago, I lost my job in Hangzhou. I had to move t
23、o Shanghai to find another job. I left my wife and children behind. I missed them very much, so I went home on weekends to see them.A few days after New Year's Day, I drove my old car back to Hangzhou. On the way, my car broke down (发生故障).It was so cold and I didn't know what to do. Suddenly
24、, a young试卷第11页,总15页man drove up. He tried his best to help me repair the car. He soon got it started.I was so thankful that I gave him all the money in my purse, but he refused. Then I got to°know that he helped the drivers in trouble on the road every weekend. What a kind man! How lucky I was
25、 to meet him in my life!K nii'llft1i 1ii Many years later. I still often remember that great man.线26. Why did the writer move to Shanghai ten years ago? A. To find another job.B. To live with his family.-T,C. To help the young man. 27. How did the writer go back to Hangzhou a few days after New
26、Year's Day?qA . By bus.B . By train.C. By car.28. The writer met the kind man most probably on a day.A . in JanuaryB . in MayC. in July.29. What did the young man help the writer do?订A . Drive the car.B . Repair the car.C. Move to Shanghai.30. What's the writer's attitude (态度)to the youn
27、g man?A . Angry.B . Worried.C. Thankful."O_ 【答案】 26. A.27. C"装28. A 29. B一 一30. C 【解析】o【分析】 、 本文是记叙文。短文叙述了一次从上海返回杭州的途中遇到一个年轻人帮助我修理汽车, 我给他钱,他拒绝的故事。他是个乐于助人的好人。26 .细节理解题。根据第一段第2 句 I had to move to Shanghai to find another job.可知,内. .一 一 我去上海是为了找另一份工作,故选Ao27 .细节理解题。根据第二段第 1 句 A few days after
28、New Year's Day, I drove my old car backto Hangzhou.可知,我是开车回杭州的,故选 CO28 .推理判断题。根据A句可知,我在新年后几天开车回杭州,根据常识可知,新年 X 题 X X 答 X X 内 X X 线 X X 订 X X 装 X X 在 X X 要 X X 不 X X 请 XO 线O 订O 装 O 外O试卷第8页,总15页1O 线O 线OO号订 考:订 O级 班O 名装姓装 核O 学O 外 O 内O在1月,可推测可能在1月遇见这个年轻人,故选 A。29 .细节理解题。根据第二段 He tried his best to help
29、 me repair the car可知,他尽最大努力帮助我修车,故选B。30 .细节理解题。根据第三段第一句I was so thankful that I gave him all the money in mypurse, but he refused.可知,我非常感谢他,把钱包内的所有钱给他,但是他拒绝了。可 知,我的应该是非常感激的,故选C。Dust storms (沙尘暴)appear when strong wind blows and dirt from a dry surface.Strong dust storms may cause deaths, so you shou
30、ld know how to protect yourself from dust storms when you meet them.Be careful of dust storm warningsDust storms very probably happen on hot summer days, and it' s not safe for people totravel during this period. So you should listen to the local TV or radio before travelling, and consider chang
31、ing or giving up your trip if dust storms are predicated.( 预测)Be preparedIf you are in a place where storms happen often, carry a mask (面具)to keep dust and dirt away from your face, and a pair of glasses to protect your eyes.Stay insideDo not move around when a dust storm comes, as you will not be a
32、ble to see hidden ( 隐 藏的)dangers. So if you're in a house, don't go out and just stay inside.Protect yourself from flying objectsCover your body as much as possible in a dust storm. A strong wind of dust storms can carry heavy objects, so you should try to stay low, and close to the ground,
33、and protect your head with your arms or a backpack.31 . What should you do before you travel according to the passage?A . Pack your backpack.B . Bring some money with you.C. Listen to the local TV or radio.32 . We can learn from the passage that.A . it is Safe to travel on hot summer daysB . people
34、should stay inside when a dust storm comesC. a strong wind of dust storms can' t carry heavy objects33 . Which of the following may NOT be needed when you meet a dust storm? 1 11 A. A knife.B. A mask.C. A pair of glasses.34. The underlined word "dirt" mentioned in the first paragraph m
35、eans.A.烂泥B.尘土C.丑闻35. What is the main idea of this passage?A . How to predict dust storms.B . How to reduce (减少)dust storms.C. How to protect yourself from dust storms.【答案】31 . CO 线O头O 线O32. B题X33. AX 答 V/34. B订冬内订35. C【解析】 线 X 【分析】X 订短文介绍了人们在沙尘暴到来时如何保护自己。OX X “士O31 .细节理解题。根据 So you should listen to
36、 the local TV or radio before travelling, 可知,旅行前要听当地电视或者收音机。了解天气,故选Co在 X32 .细节理解题。 根据第四段 So if you're in a house, don't go out and just stay inside可知,X 要短文中作者主张在沙尘暴到来时,人们应该待在室内,故选Bo33. 细节理解题。第三段 If you are in a place where storms happen often, carry a mask (面装 X X 不装 具)to keep dust and dirt
37、away from your face, and a pair of glasses to protect your eyes. 提至U请了携带面具和墨镜,没有提到刀,故选AoOO34 .词义猜测题。根据第段第1 句 Dust storms (沙尘暴)appear when strong wind blowsand dkt from a dry surface.可知,沙尘暴是大风刮起干燥地表尘土时出现的,故选B。35 .主旨大意题。根据Strong dust storms may cause deaths, so you should know howto protect yourself f
38、rom dust storms when ,并分析短文内容可知,介绍了人们在沙尘暴到来时如何保护自己,故选Co试卷第10页,总15页 内 O1 外 O 第II卷(非选择题)试卷第17页,总15页请点击修改第II卷的文字说明评卷人得分四、信息归纳Soccer Enters SchoolOur country 36 . to get soccer games to enter schools.DifferentopinionsP rosBecome better and stronger.37. psychological quality.Develop the 38 . of teamwork.
39、Help to become professional soccer players.C onsTake up 39. time of students.Be 40 . because they may get hurt.Be hard to become professional soccer players.36. is taking actionSoccer is much loved by people all over the world. Nowadays, our country is takingaction to get soccer games to enter schoo
40、ls.For the activity "Soccer Enters School", different people have different opinions. Some people think this activity is good for students. It helps them become better and stronger. It not only can help students improve their psychological quality( 心理素质)but also can develop the spirit of t
41、eam work. Especially for some students. they may have a chance to become professional soccer players and play an important part in China's soccer field.Other people think this activity will take up plenty of time of students and get in the way of their study. Sometimes it's dangerous because
42、 they may get hurt while playing soccer. What's more, it's hard to become a professional soccer player.Each coin has two sides. What about your idea?37. Improve评卷人得分Aron Ralston38. spirit39. plenty of40. dangerous【解析】【分析】本文是议论文。介绍了对于足球进校园这一问题的不同看法。36 . 细节理解题。根据第段 Nowadays, our country is tak
43、ing action to get soccer games to enter sch001s.可知,我们的国家在采取让足球进校园的行动,故填 is taking action。37 .细节理解题。 根据第二段第 4 句 It not only can help students improve their psychological quality(心理素质)but also can develop the spirit of team work.可知,正方观点认为足球有 助于改善身体素质,故填 improve。38 .细节理解题。根据第二段的 It - but also can devel
44、op the spirit of team work.可知,足 球还能培养合作精神,故填 spirit o39 .细节理解题。根据第三段第 1 句 Other people think this activity will take up plenty of time of students可知,反对者认为足球占据学生大量学习时间,故填 plenty of。40 .细节理解题。根据第三段第 2 句 Sometimes it's dangerous because they may get hurt while playing soccer.可知,反对者认为踢球时,学生可能受伤,所以觉得
45、是危险的,故填 dangerous。五、回答问题is an American man. He is interested in mountain climbing. He is used to taking risks, and there were many times when Aron almost lost his life because of accidents. On April 26, 2003, when he climbed in Utah, he found himself a very dangerous situation. He struggled (抗争)and
46、fought for five days. At last, he saved his own life but lost his right arm. Even after this experience, he kept on climbing mountains. He also wrote a famous book with a single arm.O 线O 线OX 题XO X 答X 订 X 内X订 X 线XOX 订X X 牯O 衣 X X 在 X 装X 要 X装 X 不X OX 请XO 内 O 外OAron's story tells us never to give u
47、p. Every person has a dream. It makes us do what we are doing, because it's what we believe in. And everyone has moments when life seems too hard, but never stop going like Aron. Our biggest enemies are hiding in us-laziness( 懒惰)and doubt. We should be warriors (勇士)of our dreams and goals and we
48、 should keep on fighting for them. 41 . What is Aron interested in?42 . When did Aron climb in Utah?43. How long did Aron struggle to save his life in Utah?44. Did Aron keep on climbing mountains after the serious accident?45. What are the biggest enemies hiding in us?【答案】46. . He/ Aron is intereste
49、d in mountain climbing. /Mountain climbing.47. . On April 26, 2003./ On April 26,2003,when he climbed in Utah, he found himself in a very dangerous situation.48. For five days./ Five days. / He struggled (and fought) for five days.49. Yes, he did.50. Laziness and doubt./ They are laziness and doubt.
50、/ Our biggest enemies are hiding inuslaziness and doubt.【解析】【分析】本文是说明文。短文介绍了美国登山爱好者 Aron。他在2003年4月的一次登山活动中 失去了右胳膊,保住生命,但是他继续登山,用一只胳膊写下自己的攀登经历。他的故 事告诉我们:应该怀着激情和勇气实现梦想。41 .细节理解题。根据第一段第2句He is interested in mountain climbing.可知,他对登山感兴趣。42 .细节理解题。根据第一段On April 26, 2003, when he climbed in Utah, he found
51、 himselfa very dangerous situation.可知,他登山发现自己处于危险,是在 2003年4月26日。43 .细节理解题。根据第一段He struggled (抗争)and fought for five days.可知,他斗争了 5天。44 .细节理解题。根据第一段倒数第2 句 Even after this experience, he kept on climbingmountains.可知,经历事故后,他继续登山,所以是肯定回答。45. 根据第二段倒数第2 句 Our biggest enemies are hiding in us-laziness(懒惰)a
52、nd doubt.可知,我们的最大敌人是懒惰和怀疑。评卷人得分六、填写适当的句子补全对话通读下面的对话,然后根据上下文补全对话内容。A: Hey, Zhang Ming. I didn't see you last week.B: Hi. Li Jun.I was on vacation.A: Sounds good! 46 . ?B: My vacation was wonderful.A:47 . ?B: I went to Yunnan.A: Really? Yunnan is a beautiful place.48 . ?B: Yes, I did. I went there with my friends.A: What about the food there? 49 . ?B: Oh, I ate rice noodles, a special food in Yunnan.A: Great! I am planning to go then: next month.B: Good idea! Have a good time!A: 50 .46. How w
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年中职(服装设计与工艺)服装史基础阶段测试题及答案
- 2025年大学大二(会计学)成本会计学综合测试题及答案
- 2025年高职水文地质与工程地质勘查(工程地质勘查技术)试题及答案
- 2025年中职行政管理(公文写作实操)试题及答案
- 2025年大学文学(古代文学概论)试题及答案
- 2025年中职美容(美甲制作)试题及答案
- 2025年中职旅游服务与管理(旅游礼仪实训)试题及答案
- 2025年中职软件与信息服务(软件操作基础)试题及答案
- 2025年大学生物技术(微生物发酵应用)试题及答案
- 2025年高职(船舶电子电气技术)船舶照明系统调试试题及答案
- 普通高中化学课程标准(2025年修订版)与2020年版对比
- 低空智能-从感知推理迈向群体具身
- 福建国有资产管理公司招聘面试题及答案
- 四川省2025年高职单招职业技能综合测试(中职类)电子信息类试卷
- 2025年熔化焊接与热切割作业考试题库及答案
- 账务清理合同(标准版)
- 质量互变课件
- 幼儿园重大事项社会稳定风险评估制度(含实操模板)
- 2026年包头轻工职业技术学院单招职业适应性测试题库附答案
- 2025至2030中国应急行业市场深度分析及发展趋势与行业项目调研及市场前景预测评估报告
- 2025年中厚钢板行业分析报告及未来发展趋势预测
评论
0/150
提交评论