(整理版高中英语)(全国通用)高考英语总复习82TheRenaissance_第1页
(整理版高中英语)(全国通用)高考英语总复习82TheRenaissance_第2页
(整理版高中英语)(全国通用)高考英语总复习82TheRenaissance_第3页
(整理版高中英语)(全国通用)高考英语总复习82TheRenaissance_第4页
(整理版高中英语)(全国通用)高考英语总复习82TheRenaissance_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、【优化指导】全国通用高考英语总复习 8.2the renaissance课时作业 外研版2_you like that latest type of car so much,why not buy it?well,i cant afford so expensive a car.it is worth 200,000 yuan.aas if beven ifcnow that din case解析:考查连词。now that既然。as if仿佛,好似;even if即使;in case假使,以防。答案:c3prices of the basic necessities of life have

2、 been going up sharply since word came that war would_between the two countries soon.awatch out bbreak outcdie out dgive out解析:考查短语辨析。break out指“(战争、灾难、疾病等)突然爆发。句意:自从有消息说战争很快将在这两个国家之间爆发,根本生活必需品的价格一直在急剧上涨。答案:b4. the two parties are holding the talk in a friendly _at present.hopefully,they will reach

3、an agreement.aatmosphere bcondition csituation dphenomenon解析:考查名词辨析。atmosphere气氛,in a friendly atmosphere意为“在一种友好的气氛中。condition条件,状况;situation形势,情形;phenomenon现象。答案:a5after the financial crisis,new measures taken by the government brought new development opportunities and helped the industry back to

4、rapid growth path.now,trade is _again.asending up bpicking up csetting up dmaking up解析:句意:金融危机之后,政府采取的新措施带来了新的开展时机,帮助产业回到了快速增长的轨道上。现在,贸易又开始上升了。send up发射,上升;pick up拿起,接(某人),好转;set up建立,引起;make up编造,组成,化装,补足,和解。从语意的连贯判断选b。答案:b6when he looked up,he suddenly found himself_ by a group of teenagers,_looke

5、d at him anxiously.ato be surrounded;whichbsurrounded;whocbe surrounded;whodhaving been surrounded;which解析:考查非谓语动词和定语从句。此处表示“发现自己被一群十几岁的孩子包围了,用过去分词作宾语补足语表示被动,第二空填who引导定语从句,修饰teenagers。答案:b7when the man was trying to break into the bank,he was caught by the police_.ain a spot bon the spotcoff the spo

6、t dto the spot解析:此题考查spot的相关短语的用法。句意:当那个人试图闯入银行时,他被警察当场抓获了。on the spot在现场,当场,与本句的语境一致;in a spot陷入困境;off the spot不准确,离题;而d项是一个不存在的结构。答案:b8he has behaved in the most extraordinary way;i cant _ his behavior at all.aresult from bdepend oncwatch out daccount for解析:句意:他的行为非常怪异,我根本无法理解他的言行举止。result from(因)

7、发生;depend on依靠,取决于;watch out留神;account for解释的原因。 答案:d9_ should any money be given to a small child.aon no account bby any meanscin that case dto some degree解析:题干是倒装句,应选择一个表示否认意义的短语。on no account(by no means/in no case)决不,绝对不,位于句首时句子要倒装;by any means无论如何;in that case在那种情况下;to some degree在某种程度上。答案:a10w

8、hat are most obvious in this book are all those details of daily life which make mrs richard _ common.anothing but banything butcabove all drather than解析:nothing but只有;anything but根本不;above all最重要的是;rather than而不是。答案:b11excuse me,but i want to use your computer to type a report.you_ have my computer

9、 if you dont take care of it.ashall not bmight notcneed not dshould not解析:此题考查情态动词shall的用法。shall与第二、三人称连用,在陈述句中表示命令、允诺、威胁、决心等语气。答案:a12we wanted to get home before dark,but it didnt quite _ as planned.amake out bturn outcgo on dcome up解析:考查动词词组辨析。句意:我们想在天黑之前到家,但事情开展并不像方案那样。make out理解,看出;turn out生产,结果

10、是;go on继续;come up长出,发芽。 答案:b13alice received an invitation from her boss,_ came as a surprise.ait bthat cwhich dhe解析:此处为非限制性定语从句,不能用that引导,故排除b项;it和he都不是连词,故a、d两项也错误;只有which可引导非限制性定语从句,用以代指前面整个句子的内容。 答案:c14what should we do for our environmental protection?we should use as many _packing materials as

11、 possible.aenvironmental friendly benvironment­friendly cthe environmentally friendly dthe environment­friendly解析:考查形容词。many后不可加the;environment­friendly意为“有利于环境的。答案:b15thank you ever so much for your help._.aglad to hear that bnot worth thanking cthink nothing of it dyoure too polite解

12、析:考查交际用语。think nothing of it.在此处意为“不用谢。答案:c二、阅读理解aa tutor is someone who teaches or advises a younger person with less experience.some tutoring programs connect adults with children who need guidance and researchers say tutoring can reduce drug and alcohol use and violence among young people.in sout

13、hern california,a nonprofit group called school on wheels has volunteers who tutor children from homeless families.experts say that about one in every fifty children in the country is homeless at some time during the year.they might live in shelters or weekly hotels or abandoned buildings or even on

14、 the streets.anywhere except a permanent home.sinead chilton is a marketing consultant(参谋)for school on wheels.she says she was surprised to learn the seriousness of the problem when she moved to the united states from london.“when i first moved here ten years ago,i didnt even consider the fact that

15、 there were homeless children in america.and then when i realized that there were 1.6 million homeless children in america,it just surprised me.i really didnt know how to help them.ms.chilton has worked with school on wheels for more than six years.she says she still remembers the first student she

16、tutored.she met with her every week at a local church.the church provided shelter for people on winter nights.the girl slept on the floor.a retired teacher named agnes stevens started school on wheels eight years ago.she wanted to help homeless children stay in school.the group now has more than one

17、 thousand volunteers.each year they tutor as many as two thousand students.the group also provides services to other children,including backpacks and school supplies.school on wheels also helps parents to put their children in school and advises parents about the education system.语篇解读:南加州一个名为“车轮上的的非

18、盈利组织的志愿者为无家可归的孩子们提供辅导,为居无定所的流浪孩童们带来了巨大的福音!1. we know from the passage that_.ams.chilton was once a homeless child bschool on wheels was started to make money ctutoring can help children to get rid of bad habits dthe tutors of school on wheels are paid by the government解析:细节理解题。根据第一段“.researchers say

19、 tutoring can reduce drug and alcohol use and violence among young people.可知,单独辅导可以帮助年轻人摒除恶习。答案:c2what made sinead chilton surprised when she first got to america?athe status of school on wheels.bthe large number of homeless children in america.cthe fact that there were homeless american children.dt

20、he difference between real america and her imaginary america.解析:细节理解题。根据第三段“and then when i realized that there were 1.6 million homeless children in america,it just surprised me.可知,当sinead chilton得知当时在美国有160万无家可归儿童时,她感到惊讶。由此可知,美国无家可归儿童的庞大数量使sinead chilton感到意外。答案:b3the passage mentioned the girl ms.

21、chilton tutored to show_.amost homeless kids are girlsba church is better than a permanent homecms.chilton is very experienced in tutoringdthe poor living conditions of homeless children解析:细节理解题。根据第四段“she met with her every week at a local church.the church provided shelter for people on winter nigh

22、ts.the girl slept on the floor.可知,chilton每周在当地的教堂与女孩会面。教堂在寒冷的冬夜为人们提供避难所,那个女孩就睡在地上。由此可知,文中提到chilton曾经教过的那个女孩是为了说明无家可归儿童糟糕的生存状况。答案:d4. which of the following is not a service provided by the group? agiving out school supplies to children.boffering education to homeless children.cproviding weekly hotel

23、s for homeless children.dgiving advice on the education system to parents.解析:细节理解题。根据第二段“in southern california,a nonprofit group called school on wheels has volunteers who tutor children from homeless families.可知b项正确;根据倒数第二段“the group also provides services to other children,including backpacks and

24、 school supplies.可知a项正确;根据最后一段可知d项正确。车轮上的没有为无家可归儿童提供住宿的效劳。答案:cbkeeping the mind occupied with tasks no matter how meaningless they are,can shake off negative emotions,a study found.however,the bad news is that humans seem genetically(天生地)to be lazy in order to save energy,according to professor chri

25、stopher hsee,a behavioral scientist at chicago university.in a study 98 students were asked to complete two surveys.after they had completed the first they were made to wait for 15 minutes to receive the next one.they were given a choice of either handing in the first survey nearby or at a more dist

26、ant location they had to walk to.whichever option they chose,they received a chocolate bar.two­thirds chose the_lazy_option.those who had taken the walk reported feeling happier than those who had stayed nearby.professor hsee concluded keeping busy helped keep people happy.he said the findings,

27、reported in the journal psychological science,had policy implications(指导意义)“governments may increase the happiness of idle citizens by having them build bridges that are actually useless,he proposed.at the individual level,he advised,“get up and do something.anything.even if there really is no point

28、 to what you are doing,you will feel better for it.he added,“besides,thinking deeply or engaging in self­reflection counts as keeping busy,too.you do not need to be running around.you just need to be engaged,either physically or mentally.the study shows that he had tested the principle by getting a research assistant

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论