高中英语 阶段质量评估(二)精练精析(含解析) 北师大版必修4_第1页
高中英语 阶段质量评估(二)精练精析(含解析) 北师大版必修4_第2页
高中英语 阶段质量评估(二)精练精析(含解析) 北师大版必修4_第3页
高中英语 阶段质量评估(二)精练精析(含解析) 北师大版必修4_第4页
高中英语 阶段质量评估(二)精练精析(含解析) 北师大版必修4_第5页
已阅读5页,还剩14页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、阶段质量评估(二)(Units 1012)第卷(选择题). 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)21. _money on himself or leading a comfortable life also means very little to him. A. Spend B. To spendC. Spending D. Spent 【解析】选C。考查非谓语动词。 分析句子结构可知,所填部分在句中作主语,排除A、D 两项,动名词表示一般性动作。不定式表示一次性的动作,故选C。22. I_my old friend in the crowd as soon as I got o

2、ut of the station. A. spotted B. glared C. stared D. hosted【解析】选A 。 考查动词词义辨析。句意:我一出车站就在人群中认出了我的老朋友。spot认出;glare怒目而视; stare凝视,盯着看; host 举办, 招待。根据句意选A。23. However, people from places like Spain, Italy or South American countries approach others closely and are more_to touch them. A. possibly B. likely

3、 C. easily D. lively【解析】选B 。 考查形容词的用法。由句子结构知,此处应该用形容词,排除A、C;likely 经常用在 sb. be likely to do sth. 结构中,意思是“某人有可能做某事”,故选B。24. To make sure that he was at home, I called him up_ . A. at ease B. in generalC. by chance D. in advance【解析】选D 。考查介词词组辨析。句意为:为了确保他在家,我提前给他打了电话。at ease舒适地; in general总的来说; by chan

4、ce偶然地; in advance提前,符合句意。25. These beautiful magazines _our school library. A. are belonged to B. belong to C. are belonging to D. belongs to【解析】选B。短语belong to不能用于进行时态,也不能用于被动语态,且主语是复数,所以选B。26. These years, education is being expanded (发展) across the country, with girls, as well as boys,_ to go to s

5、chool. A. to be encouraged B. encouragingC. being encouraged D. encourage【解析】选C 。考查非谓语动词。 encourage 与girls 之间是动宾关系,故用被动形式; to be encouraged 表示动作在将来发生,此处用v-ing 形式表伴随。 27. The design_children a lot. They all like it. A. contributes to B. appeals toC. calls for D. applies for【解析】选B 。考查动词词组辨析。句意为:这个图案对孩

6、子们很有吸引力。他们都喜欢它。contribute to贡献;appeal to对有吸引力;call for要求;apply for 申请。28. The classic advertisement is_that gives information about finding certain products. A. that B. one C. this D. it【解析】选B。考查代词用法。 one代替advertisement,表示泛指;that代替前面的名词,表示特指;this不代指前面出现的事物;it代指前面提到的事物。29. The film was very familiar_

7、 the people in the 1980s, and they were quite fond_ its main character. A. with; to B. to; with C. to; of D. with; of【解析】选C 。 考查词组搭配。be familiar to为所熟悉; be fond of喜欢。 30. This is our only request that the classroom _ after being used. A. will be cleaned B. is cleanedC. cleaned D. be cleaned【解析】选D。考查

8、request的用法。 request 后的从句用虚拟语气,形式为should +动词原形,should 可以省略。此句意为被动含义,故用clean的被动形式。31. Dont lose heart. Your dream will come true,_you work hard. A. as far as B. as long as C. while D. so that【解析】选B。考查连词词义辨析。 句意:不要丧失信心。只要你努力工作,你的梦想会实现的。as far as就;as long as只要就;while 然而; so that为了, 以致。32. Ill go to the

9、bank to_some pounds for dollars,for Im going to America next week. earn B. hire C. exchange D. take 【解析】选C。 考查动词词义辨析。 earn挣得, 赚;hire雇用;exchange兑换;take带。句意: 我要去银行把一些英镑换成美元,因为我下周要去美国。33. I am in low spirit, because the money _ I was going to buy Mum a present is gone. A. with which B. from whichC. by

10、which D. through which【解析】选A。考查介词+关系代词的用法。which 代替money,用钱买用介词with。34. It is human beings rather than pigs that are_for the disastrous flu circling the globe, which was once called the swine flu. A. to be blamed B. to have blamed C. blaming D. to blame【解析】选D。考查blame的用法。be to blame 应受责备,用主动形式表示被动含义 3

11、5. How often do you go to the cinema? _, but usually twice a month. A. It all depends B. Have no ideasC. No wonder D. Not at all【解析】选A 。 考查日常交际用语。根据语境 but usually twice a month 可知,不固定,视具体情况而定; 故选A 。. 完形填空(共20小题;每小题1. 5分,满分30分) Early in the morning, I was taken in a nylon bag into a truck. I felt hor

12、rible as well as 36 . What would she do with me? She was almost mad after the 37 of her husband. A few minutes later, I heard the truck 38 its engine and move fast. I kept making sounds to show my complaints, but failed to make any 39 . Finally she put me down in a 40 place. Maybe she didnt want me

13、to die from lack of air; she untied the bag. I 41 out and looked up, only to see many strange faces and fingers pointing at me. It turned out that my owner meant to 42 me. I saw my owner on the truck, which was going farther and farther away. So I cast my head 43 the direction of the truck. The days

14、 we spent together were like a movie playing in front of my eyes as I ran after the truck. I saw my male owner, who suffered liver cancer, looked at me with his sad eyes. I saw myself 44 my owner everywhere; I saw him lie in his dying bed, she all 45 .I ran as fast as I could. And the 46 I saw her w

15、ave to me, my eyes became wet. I wouldnt blame(责备) her for treating me like this for she was such a(n) 47 lady. She seemed even somewhat 48 at his leaving her alone, trying many ways to 49 the pains of losing him. She 50 his pictures and clothes, she redecorated the whole house. Now I was the only 5

16、1 thing to remind her of him. 52 later, I am pretty sure that she would realize how mad she was to do this. . . The truck finally stopped when I was almost 53 . She ran up to me and hugged me 54 . I heard her 55 , “I know you are a present he left to me. ” 【文章大意】这是一篇记叙文,主人公是一条狗,家里的男主人患病去世了,为了忘掉生活中的不

17、幸,女主人用车把它带出去,想把它送掉,可是它拼命追赶汽车,终于回到女主人的怀抱。 36. A. frightened B. excitedC. entertained D. puzzled【解析】选D。从语境看,这里表示主人公觉得困惑,感到害怕,它被主人装进尼龙袋子上了卡车,不知道主人要把它如何处理。37. A. death B. absenceC. separation D. leaving【解析】选A。从后文可知,它的男主人患了肝癌,后来去世了,因此本题选A项。38. A. run B. begin C. start D. operate【解析】选C。听见汽车发动了。39. A. sens

18、e B. difference C. effort D. trouble【解析】选B。我一个劲儿地抗议,可是这一切都是徒劳的,结果还是一样。make a difference表示“不一样”。40. A. usual B. dark C. beautiful D. strange【解析】选D。后文说它被从口袋里放出来的时候看见的是陌生脸孔,由此推断应为被带到了一个陌生的地方。41. A. ran B. walked C. struggled D. rushed【解析】选C。口袋被解开,我从口袋中挣扎出来。42. A. throw B. harm C. punish D. sell【解析】选A。此

19、刻我明白了,女主人要抛弃我,将我给别人。43. A. into B. at C. in D. to【解析】选C。in the direction of表示“往某个方向”。44. A. guide B. follow C. support D. bring【解析】选B。主人走到哪里我就跟到哪里。follow表示跟随。45. A. in peace B. in silenceC. out of breath D. in tears【解析】选D。男主人奄奄一息地躺在床上,女主人泪流满面。 46. A. time B. way C. direction D. moment【解析】选D。the mome

20、nt引导状语从句表示“一就”。47. A. cruel B. unfortunateC. unfair D. unfriendly【解析】选B。女主人就这样抛弃了我,可是我不怪她。她失去了丈夫,已经够可怜够不幸的了。48. A. confused B. sad C. angry D. calm【解析】选C。注意语境的“甚至有点”,失去亲人她觉得伤心,甚至有点愤怒了。49. A. prevent B. remove C. bear D. kill 【解析】选B。下文说房屋重新装饰,要把我送走,看来她是要将家里会勾起对往事回忆的一切都“消除掉”。remove表示“清除,消除,搬走”。50. A.

21、burned B. kept C. sold D. hid【解析】选A。从语境可知本题选A项,将丈夫的遗物都烧毁,把我送人,消除生活中带有丈夫影子的东西。51. A. walking B. moving C. existing D. inspiring【解析】选C。能烧的烧了,能掩盖的掩盖了,现在就剩下我是能让她回忆起过去的东西。52. A. But B. And C. So D. Then【解析】选A。这里表示转折关系,可是她以后一定会为自己当初把我赶走的决定后悔的。53. A. made out B. knocked outC. left out D. worn out 【解析】选D。我快

22、精疲力竭的时候女主人把车停下了。54. A. firmly B. patientlyC. disappointedly D. sadly【解析】选A。此刻女主人自然是百感交集,将忠实的我紧紧地抱在怀里。55. A. shout B. whisper C. speak D. talk【解析】选B。女主人把我抱在怀里,对我喃喃私语。 . 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)(A) The year 2009 marked the 120th birthday of the Eiffel Tower. What gift did the Paris monument get? It was

23、 given a fresh coat of brown paint. About 60 tons of paint to be exact, in a specially mixed color called “Eiffel Tower Brown”.The landmark(标志性建筑) gets a new coat of paint every seven years. In the past the tower has gone from reddish brown to yellow, brownish-yellow and dark red, before operators s

24、ettled in 1968 on the current color. “This is the color that suits the tower bestits most elegant(优雅的) dress, ”said Jean-Bernard Bros, head of the company that operates the tower. “So we have decided to keep the brown for good. ”The Eiffel Tower is the worlds most visited tourist attraction. It was

25、designed and named after the French architect(建筑师) Alexandre Gustave Eiffel, who was also responsible for the frame of the well-known Statue of Liberty in the US. However, when the tower was first built, it was highly controversial(有争议的). Artists and politicians, including Maupassant(莫伯桑) and Alexan

26、dre Dumas(大仲马), spoke out against it. They described it as ugly and said its presence lowered French taste. 【文章大意】每隔七年法国人都会给埃菲尔铁塔穿上不同颜色的外衣。2009年是埃菲尔铁塔的120岁生日,法国人打算给它穿上褐色外衣作为它的生日礼物。56. Whats the best title of the passage? A. The Eiffel TowerB. Birthday gift for the Eiffel TowerC. How to celebrate the

27、 birthday of the Eiffel TowerD. The history of the Eiffel Tower【解析】选B。主旨大意题。根据第一段可知埃菲尔铁塔过了第120个生日。它的生日礼物是一件褐色的外衣,后面也主要是围绕它讲的。57. How often does the Eiffel Tower get a new coat of paint? A. Every year. B. Every two years. C. Every six years. D. Every seven years. 【解析】选D。细节事实题。根据第二段的第一句可知。58. Accordin

28、g to the passage, which of the following is WRONG about the Eiffel Tower? A. It is a place of interest which is most visited in the world. B. A French architect named Alexandre Gustave Eiffel designed it. C. Some people expressed their dislike about it when it was first built. D. The Eiffel Tower wa

29、s once painted black. 【解析】选D。细节判断题。由第二段第二句话知D项是错误的,埃菲尔铁塔没有被刷过黑色漆。59. The underlined phrase “for good” in the third paragraph means_. A. forever B. temporarilyC. beneficially D. properly【解析】选A。词义猜测题。for good意为“永久的”,故选A。(B) Nine-year-old Barack Obama was looking through a magazine. But the African-Ame

30、rican boy was shocked by a series of photos. The pictures were of a black man who destroyed his skin with chemicals that promised to make him white. For the first time, the boy began to doubt who he was. However, now the boy who used to struggle with his identity doesnt see it as a problem any more,

31、 but an advantage for his successful career. Last week Obama made history by being elected as the first black president of the United States. He defeated John McCain in a landslide victory. Obamas story starts in the opposite corner of the world. His white mother was born in the heartland of the US.

32、 His black father grew up in a small village in Kenya. They met during college in Hawaii, but his father left the family when Obama was just two years old and his mother moved to Indonesia. At 10, Obama moved back to live with his white grandparents in Hawaii. At his class, a white boy asked Obama i

33、f his father ate people. Obama lied to his classmates that his father was a prince. “I kept asking who I am and I ended up trying drugs and drinking, ” Obama recalled. Things came to change after the young man made friends with those with a similar background at college. Their experiences back in Af

34、rica helped Obama to finally face up to his African origin. He worked hard to become a star at Harvard Law School and the third black senator in American history. At the beginning of his campaign for the White House, few people viewed Obama favorably. Many doubted his unusual background, which left

35、him neither “black” enough nor “white” enough. But Obama turned his pain of growing up into a tool to make Americans believe: “There is not a black America and a white America, a Latin America, an Asian America. Theres the United States of America. ” Barack Obamas victory is “a historic victory that

36、 promised change and overcome centuries of prejudice. His success fulfilled Martin Luther Kings dream that a man be judged not by the color of his skin, but by his character”, wrote ABC news. 【文章大意】昔日为肤色苦恼的黑人登上了美国总统宝座!奥巴马成功地实现了马丁·路德·金的梦想。60. The underlined word “it” in Paragraph 2 refers t

37、o_. A. who he wasB. Obamas successful careerC. making him whiteD. defeating John McCain【解析】选A。词义猜测题。根据上文the boy began to doubt who he was可知,困扰奥巴马的问题是他对自己的身份存疑。61. We can learn from the passage that_. A. Obamas parents come from the same countryB. the black man who destroyed his skin was Obama himsel

38、fC. Obama was once troubled by his identityD. Africa is where Obama was born【解析】选C。推理判断题。根据第二段第一句中However, now the boy who used to struggle with his identity. . . 可以推测出答案。62. Which is the CORRECT order? a. being elected the first black president of the USb. returning to live with his grandparentsc.

39、becoming the third black senator in US historyd. going to collegee. going to Africa for his originf. joining in the campaign for the White HouseA. b, e, d, c, f, a B. f, a, b, e, d, cC. a, b, e, f, c, d D. c, f, d, b, e, a【解析】选A。细节理解题。纵观全文,局部采用了倒叙的写法,可知A项符合事件发展的顺序。63. The best title of the passage w

40、ould be _. A. The first president of the USB. Martin Luther Kings dreamC. A historic victoryD. The history of African-Americans【解析】选C。主旨大意题。纵观全文以及最后一段的内容可知,奥巴马的胜利是“一次历史性的胜利,一次预示着改革和克服了几世纪以来偏见的胜利”。全文都是围绕这一主题展开叙述的。 (C) Money and Happiness A Guide to Living the Good Life Author:Laura Rowley Publisher:

41、Wiley (March 1, 2008) Laura Rowley helps us all understand the money-happiness connection in our own lives so that we spend our time and efforts wisely. She offers insights that every reader can use to make smarter decisions that will lead to living a rich life in every possible definition of the te

42、rm. Happiness The Science Behind Your Smile Author: Daniel Nettle Publisher: Oxford University Press (July 1, 2008) This is the first book to look thoroughly at what happiness is and how it works. Nettle examines whether people are basically happy or unhappy, whether success can make us happy, why s

43、ome people are happier than others, and much more. The Happiness Makeover How to Teach Yourself to Be Happy and Enjoy Every Day Author: M. J. Ryan Publisher: Broadway (May 10, 2008) Ryans own desire to be happier first led her to study what is known about happiness from brain science, psychology, an

44、d the wisdom traditions of the world. The Happiness Makeover draws on this wide-ranging knowledge and presents a plan that will help you: Clear away happiness problems like worry, fear, envy, and dislike.Learn to think confidently. Find daily ways to truly enjoy, even relish, the moments of your lif

45、e. Health and Happiness Hormones(荷尔蒙) and Qualities Lives Author: Steven F. Hotze Publisher: Forrest Publishing (April, 2008) Dr Steven F. Hotze is leading a wellness revolution that advances a new model of healthcare. Unlike the popular medical way of treating individual symptoms(症状) with the famil

46、iar “anti” drugs, Dr Hotze deals with the basic causes of poor health.In Hormones, Health, and Happiness, you are shown how to reach and keep the best body functioning. Based on a process of biologically the same hormones and other natural treatments, it can help you enjoy a better quality of life.

47、64. According to the passage, which of the following books was the first to come out? A. A Guide to Living the Good LifeB. Hormones and Qualities LivesC. How to Teach Yourself to Be Happy and Enjoy Every DayD. The Science Behind Your Smile【解析】选A。细节理解题。从文章的第一段可知,此书在2008年3月1号出版,其他的均在此之后。65. If you wan

48、t to know more about whether happiness has something to do with success, you should turn to _A. Money and HappinessB. HappinessC. The Happiness MakeoverD. Health and Happiness【解析】选B。细节理解题。从第二部分Nettle examines whether people are basically happy or unhappy, whether success can make us happy, . . . 可知。

49、 66. Whose model will possibly help readers obtain health and wellness naturally? A. Laura Rowleys. B. M. J. Ryans. C. Daniel Nettles. D. Steven F. Hotzes. 【解析】选D。推理判断题。从文章第四部分Dr Steven F. Hotze is leading a wellness revolution that advances a new model of healthcare. 可知。67. Which is the best title

50、for the passage? A. What Is Happiness? B. Recent Books on HappinessC. Money and HappinessD. How to Keep Yourself Happy【解析】选B。 主旨大意题。本文主要向我们介绍了几本最新出版的有关幸福的书。(D) Net Library is a library that lends out digital books. It treats a digital book like a paperback copy. It charges libraries per book per cop

51、y and gives publishers a cut of the total income. From the consumers point of view, this means that if more than five people want the latest Danielle Steel romance novel,other people who request that book will get a message saying the title is unable to get. Many publishers seem to have embraced its

52、 model. More than 350 publishers gave the company rights to hand out their digital works,and McGraw-Hill Corporation and Houghton Mifflin Corporation have put money into the company. The Caledonia public libraries and about 1,800 others across the US are trying out the Net Library service.Some libra

53、rians criticize the Net Library model. Stanford University librarian Michael Keller argues that the company is creating an unnatural fear of digital works,which is contrary to the ideas of the Internet. Keller and some other librarians argue for the e-book vision set forth by Briary. Briary is starting a service that lets us users read books for free. But it will charge about 25 cents a page when a person tries to point out material or copy and taste it into a different file or tries to download a copy onto a computer. Christopher Warnock,chie

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论