下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、课时分层作业(十四)section (建议用时:40分钟)语言知识练习固基础.单句语法填空1an earthquake hit the area yesterday,causing 5 deaths and more than 1,000 injuries (injury)2in africa you must be careful of snakes because some of them are poisonous (poison)3more and more people choose to shop online as it offers a great variety of goo
2、ds.4my sister tries to squeeze (squeeze) her feet into shoes that are too small.5the little boy won't go to sleep unless his mother tells him a story.6as everyone can see,education is vital to the country's future.7as we can imagine,if such an earthquake happens it can be very terrible.8fore
3、ign aid from many countries has poured (pour) into the area since last year.9we have a lot in common;that is why we can cooperate.10the doctor advised her to eat more bean products in place of meat which might be harmful to her heart.句型转换1the boy had his leg broken while playing football yesterday.w
4、hile the boy was playing football yesterday his leg got broken2you will be late for class if you don't start right now.you will be late for class unless you start right now.3it is known that he is the best student in our class.as is known to us,he is the best student in our class.4the road was t
5、oo slippery and it caused lots of accidents.the road was too slippery,causing lots of accidents5beijing is the place in which you can see ancient and modern cultures.beijing is where you can see ancient and modern cultures.高考题型练习提能力.阅读理解sunstroke is a condition that can quickly go from dangerous to
6、deadly, especially if proper care isn't given immediately.sunstroke,sometimes called heatstroke,is a result of the body temperature rising above the safe limit.this causes the body's necessary functions to stop working.it's usually pretty easy to avoid sunstroke,as long as proper action
7、is taken. in that case,you need to act as quickly as possible to return that person's body to a safe temperature.here are a few tips to help treat sunstroke.call for helpcall to get an ambulance as quickly as possible.this should be the first thing you do,especially if the sunstroke person has f
8、ainted (昏倒)also,call for help from anyone nearby if you're in a public place.if there's no one around,call someone nearby if they can get there sooner than an ambulance. ask everyone to bring you as much water as possible,if there isn't much nearby.get the person to a cooler areaif there
9、's a building nearby,aim for that.anywhere with plenty of air conditioners and water is perfect.if a building isn't available,bring the person to a wellshaded area.get the water flowingif the person is still conscious,get him or her to drink water.if there's a bathtub available,fil
10、l it with cool water and put the person in it.if your water supply is limited,you have to save it.dampen a towel or shirt and put it on the person's body.focus on the face,neck,and chest.fan the persongetting moving air over the person cools him or her down. use anything,a towel or sheet,a shirt
11、,your hands,or a piece of board. this is where having many people around really helps,as they can combine to fan the entire body.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了中暑的危害以及中暑后的一些急救措施。1when does a person get sunstroke?awhen the body doesn't function.bwhen proper care is given immediately.cwhen someone is exposed
12、 to the sun too long.dwhen the body temperature goes up beyond what one can bear.d细节理解题。根据第二段的第一句可知,当人体的体温超过所能承受的安全极限时,就会中暑,即d项正确。2which of the following is not mentioned in the text?acall for assistance from others.bleave the sunstroke person in the shade.cput a wet towel on the person's face.d
13、help the person take some medicine.d细节理解题。根据call for help下的“call for help from anyone”可知a项正确;根据get the person to a cooler area中的第三句可知b项正确;根据get the water flowing中的第二段的第二、三句可知c项正确;d项在文章中没有提到。3what is mainly discussed in the passage?athe first aid for sunstroke.bthe causes of sunstroke.cthe chief symp
14、toms of sunstroke.dthe essential prevention of sunstroke.a主旨大意题。文章首先介绍了何为中暑以及中暑的危害,结合第三段的最后一句“here are a few tips to help treat sunstroke.”可知,下文讲述的是中暑时需要采取的急救措施,即a项正确。4the text probably comes from a(n) aguidebookbbook reviewcmedical magazinedofficial documentc文章出处题。文章主要介绍了中暑以及中暑后如何急救的相关知识,故有可能选自一本医学
15、杂志,即c项正确。.完形填空i had to catch a different flight in houston to miami.there was a big storm in houston so my flight was 1 then we were guided to have a 2 in the waiting area.with a couple of spare hours,i decided to 3 my dad to ask him to pick me up in miami.then i realized my cellphone was missing.i
16、looked everywhere but with no 4 ,so i used the payphone(公共电话)my dad told me not to 5 and we'd just get a new phone once i got home.after our conversation,i boarded the plane with disappointment i'd lost all my friends' phone numbers,which wouldn't be easy to 6 the flight was about to
17、 close its doors so i walked to the back of the plane to get 7 not even a minute later a flight 8 walked up to me and asked if my name was angel.i looked at her,and asked why.she asked if i'd lost my phone and that if the phone she held was mine.i just couldn't 9 it.i am in houston internati
18、onal airport that 10 tens of thousands of customers daily.when you lose something like a phone at a place like that,it's bound to be gone 11 the steward said a gentleman picked up my phone and knew my dad's number.he called my dad,got my 12 and flight number,then took time off of his busy tr
19、avel schedule and came to the gate.he gave my phone to the flight steward to 13 to me.that stranger 14 me a lot that day,and i am very 15 ,even to this day.【语篇解读】本文语篇类型是记叙文,主题语境是生活。文章讲述了一个好心人捡到作者手机后,想方设法送还到飞机上的故事。1a.taken off bpulled off cturned offdput offd根据空前a big storm以及2空后的a couple of spare hou
20、rs可知,此处是指航班推迟了。2a.rest btalk cwalkdsleepa根据空后in the waiting area可知,此处是指在候机区休息。3a.meet bfind ccalldseec根据第一段最后一句中的i realized my cellphone可知,“我”准备打电话给父亲,却发现手机不见了。4a.problem bway cluckdwonderc根据下文so i used the payphone可知,“我”找遍了也没有找到手机。5a.wait bworry csurprisedthinkb根据下文we'd just get a new phone once i got home可知,爸爸安慰“我”不要担心,一回家就可以买个新的。6a.get back btake out cwrite downddeal withaget back“找回”
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年高职(旅游管理综合实训)服务提升实操测试试题及答案
- 2026年室内设计(空间案例)试题及答案
- 2026年快递服务(问题件处理)试题及答案
- 2025年高职安全工程技术(工业安全防护)试题及答案
- 2025年中职地质调查与找矿(地质调查基础)试题及答案
- 巴马介绍教学课件
- 养老院老人生活娱乐活动组织服务质量管理制度
- 养老院老人康复理疗师管理制度
- 养老院老人健康档案管理制度
- 养老院员工请假制度
- 呼吸内科主任谈学科建设
- 券商投行部述职报告
- 金风-绿电新政下风电资产产销一体新范式
- 2026届湖南长沙一中高一生物第一学期期末学业质量监测试题含解析
- PDLC薄膜性能的研究
- 一级2026年注册建筑师之设计前期与场地设计考试题库300道附参考答案【黄金题型】
- 三方协议书就业协议书
- 排水管网疏通与养护技术方案
- 肝内胆管恶性肿瘤护理查房
- 2025-2026学年浙教版(2023)初中信息科技七年级上册教学计划及进度表
- 昆明医科大学海源学院《高等数学下》2024-2025学年第一学期期末试卷
评论
0/150
提交评论