版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、精选优质文档-倾情为你奉上2014高考英语阅读理解抓分练习精品(36)及答案阅读理解Topping the class academically was certainly an advantage. Studying was a breeze for Nigel. The reward was certainly incomparable to the little effort that he had to put in. It began when he was selected to help the teachers in the computer laboratories.The
2、peak of his school career came not when he topped the school but when he was selected for the nationwide competition. Unlike everyone else, Nigel wanted to join the contest because he liked playing with the Lego sets and making something out of them. Nigel spent the next two months rebuilding his ro
3、bot. It was during this time that Nigel found out about the prizes for the competition as well as another competitor,Alicia,from a neighboring school. His early intentions were forgotten. Getting the thousanddollar prize was more important than anything else. Nigel decided to befriend Alicia.Unaware
4、 of his intentions,she told him all about the robot that she had been building for the competition. He even helped her to put the finishing touches to her robot. He was glad with the way things had progressed. His robot looked even better than Alicias and it was able to bounce a ball with its arm, s
5、omething Alicia had failed to do.On the day of the competition, he saw Alicia. Everything dawned on her the minute she saw him among the competitors.She stared at him, puzzled at first, then angry and finally a look of helplessness came over her.The flashbulbs of the camera exploded in Nigels face.
6、The robot had performed actions so unique and different that the specialistsjudgments were the same. Nigel was so pleased with himself that he did not even notice the girl standing a few feet away from him. Without her, he would never have won the competition.5. What reward did Nigel receive for doi
7、ng well in his school work?A. He was offered a parttime job.B. He was honored with a scholarship.C. He helped his teachers construct a robot.D. He helped in the computer laboratories.【详解剖析】细节理解题。由文中第一段“It began when he was selected to help the teachers in the computer laboratories.”可以得知答案。【最佳选项】D1、N
8、igels original intention of joining the contest was to_.A. be the top student of the schoolB. bring great honor to his schoolC. construct a robot with the Lego setsD. win the thousanddollar prize【详解剖析】细节理解题。根据第二段“Unlike everyone else,Nigel wanted to join the contest because he liked playing with the
9、 Lego sets and making something out of them.”可以看出答案。【最佳选项】C2、Why did Nigel help Alicia finish her robot?A. He tried to make friends with her.B. He was fond of building robots.C. He intended to help her.D. He didnt want her to suspect him.【详解剖析】推理判断题。由文中第二段“.as well as another competitor,Alicia,from
10、a neighboring school.His early intentions were forgotten.Getting the thousanddollar prize was more important than anything else.”能够推断出答案。【最佳选项】D3、What is the authors attitude towards Nigels actions?A. He is mildly critical.B. He is strongly critical.C. He is in favor of them. D. His attitude is not
11、clear.【详解剖析】观点态度题。根据文中第一段第二、三句“Studying was a breeze for Nigel.The reward was certainly incomparable to the little effort that he had to put in.”可以判断学习对于他是不费吹灰之力的事,他付出很少的努力就能的到奖赏当然就是举世无双的了,言语中带着讽刺。【最佳选项】A(2012·泸州一诊)Sydney Opera House Guided Walking TourDuration: 60 minutes (approx.)Location: Sy
12、dney, AustraliaGo behind the scenes listed at the World HeritageSydney Opera House, one of the world's “mustsee” attractions.On your onehour guided walking tour of the Sydney Opera House, you'll see what goes on behind the world's most recognizable sails.You'll hear the v
13、arious stories of the building's construction, as interesting as any opera story, brought alive by the tour's new interactive audiovisual (音视频的) presentation.Likely to Sell OutThe Sydney Opera House Guided Tour regularly sells out weeks in advance, so book now to avoid disappointment.The Syd
14、ney Opera House was intended for greatness ever since it opened in 1973, and today it is one of Australia's most recognizable marks.Your guide will bring to life the mysterious stories behind this wonder of architecture and engineering on your onehour tour.You'll visit one of the major
15、 concert halls in the opera house, where over 1500 performances are staged each year, and lose yourself in the beautiful world of Australia's wonderful performing arts center.The short onehour tour leaves you with plenty of time in the day free to enjoy yourselves in Sydney.Tour and Pricin
16、g OptionsClick the link below for a price on your preferred travel date.Our pricing is changing with the latest information to make sure you always receive the lowest price possiblewe 100% guarantee (保证)it.Your currency (货币) is set to US dollars.Click here to change your currency.Schedule DetailsDep
17、arts (出发): DailyDeparture Point: Sydney Opera House Information DeskDeparture Time: Tour starts every half hour between 9:00 am and 5:00 pm.(New Years Eve tours end at 12:00 pm.New Year's Day tours begin at 11:00 am.)Return Details: Returns to the starting pointAdditional Information: Wheelchair
18、 accessible, please advise at time of booking if you have limited ability to move around.Pricing details for August 2011$ 29.10 (Adult); $ 23.37 (Child); Free (Infant)文章大意:本文介绍了澳大利亚悉尼世界文化遗产歌剧院。60What does the tour allow visitors to enjoy?A.The beautiful views of Sydney.B.The various stories of the o
19、peras.C.The performances in the arts center.D.The building's wonderful construction.61What can we say about the price of the tour?A.It's growing. BIt's very low. C.It's changeable. D.It's acceptable.62Which is true to visitors according to the text?A.They will get back to where t
20、hey set out.B.They can change money at the information desk.C.They have to wait for half an hour to start the tour.D.They are free to enjoy other places of interest in Sydney.63What's the purpose of the text?A.To guide the visitors.B.To attract visitors to the tour.C.To introduce Sydney Opera Ho
21、use.D.To explain the onehour walking tour.60答案:D细节理解题。由第一段第三句话“You'll hear the various stories of the building's construction”可知,你会听到该大楼的建设的各种版本的故事。61答案:C细节理解题。由“Tour and Pricing Options”下的第二句话“Our pricing is changing.”可知。62答案:A细节理解题。由“Schedule Details”下“Return Details: Returns to the
22、starting point”可知,游客们会在最后回到出发点。63答案:B推理判断题。由全文内容可知,本文旨在吸引游客到此旅游。阅读理解Intellectual property (IP) is a product of the mind that has commercial value. The concept dates back to 1623, when the first patent law to protect IP rights was passed. IP rights protect an artist from having his/her creative ideas
23、 copied by another. For example, if somebody generates an idea for a novel, that idea is protected by IP rights. If someone else wishes to represent the idea or develop it further,he/she must consult the original artists, who will normally be rewarded financially for its use. Back in the 17th centur
24、y,IP rights were primarily carried out to protect newly developed manufacturing processes against stealing,but today, intellectual property rights are also enjoyed by those who create music, art and literature.In recent years, IP rights have been the focus of a great deal of discussion because of a
25、technology which looks set to weaken them altogether:the Internet. Many years ago, if you wanted a recording of a song, you would have to purchase it from a music store;if a novel,from a book store. In those days, IP rights were easily protected since it was very difficult to obtain intellectual pro
26、perty without paying for it. However, a lot of IP, including songs, films, books and artwork, can be downloaded today free of charge using the Internet. This practice has now taken the world by storm, dramatically affecting the way in which we view IP rights.5. According to the writer, in the beginning, IP rights were mainly of use to_.A. those creating music,art and literatureB. novelistsC. engineers and inventorsD. those not receiving financial reward for their work【详解剖析】细节判断题。从第一段最后两句可以判断
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025电竞游戏联合运营合同协议书模板范本
- 河南省郑州市登封市2026届九年级物理第一学期期中达标检测模拟试题含解析
- 旅游退团协议书
- 临终关怀服务协议书
- 补充薪资合同(标准版)
- 物业去甲醛合同(标准版)
- 5G赋能物联网安全-洞察与解读
- 2025至2030起重机行业发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- 2024-2025学年度执法资格考试综合练习及参考答案详解(轻巧夺冠)
- 2025预拌混凝土购销合同标准文本
- 2025辽宁沈阳地铁集团有限公司所属公司拟聘用人员考前自测高频考点模拟试题及答案详解(网校专用)
- 2025采编实务考试真题及答案
- 2025党校入党积极分子预备党员培训考试题库含答案
- 2025年高三语文月考作文讲评:于“攀登”中探寻人生真谛
- 2025年度继续教育公需科目(AI工具学习与运用)考试试题及答案
- 30题解决方案工程师岗位常见面试问题含HR问题考察点及参考回答
- 钢结构拆除工程施工方案(3篇)
- 小学科学新教科版三年级上册全册教案(2025秋新版)
- 熟食加工安全知识培训总结
- 2024-2025学年广东省广州市天河区三年级(下)期末数学试卷
- 苏科版生物八下25.1《选择健康的生活方式》听评课记录1
评论
0/150
提交评论