下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、浙江常山县2017高考英语阅读理解一轮练习【由山东省2014高考仿真模拟冲刺卷(5)改编】 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C D)中选出最佳选项。Cameron thought of himself as merely organized . He certainly did not consider that he took great pains over anything ,he did just enough to get it right. Exactly right, of course as he was fondof telling his staff,"
2、;if it ' s not exactly right, it ' s wrong ” . Occasionally a worker mightbe sad on hearing these words, because it meant another hour or so of going over the same bit of work, correcting the mistakes which Cameronhad patiently pointed out . And doing the corrections exactly right of course
3、.Strangely enough ,his department had the reputation for performing the highest quality work in the company ,and it was seen, and not only by those who worked in the department ,as a sort of elite (出类拔萃)unit . Those programs that had to work first time, straight out of the box, Cameron s men got tho
4、se . " It ' s mission (任务)criticalgive it to Cameronwas almost a catch - phrasewith his team .It helped that Cameron was not merely particular about things . He wanted things done just so ,not because of a personal taste ,but because he had discovered through patient experimentation that th
5、is was the best way for it to be done.In Cam赶0HM dirticnart; ycu 唱心Fstfd t*-o(rk on yotr 1赁 由tut th a:邙 tiling. andimo the ear y hours of lie iti 二0*-ing mommai if you s。31n th 亡 proji hadto be in by its cc?mp>Ti cn date: and dour exartly right- Or youas am. But he would always be regarded :and.
6、not least by himself as someone- who had failed to meet requiremfnts: one of -tiD iur /cut t Ytm had. to face it. if 'cu were not working Catneron y。口second 加目.So when word got aui ±at Cameron had me«ed up big time :由e news 班as greeted with a mixture of qmpath? :anl eati re islirf that
7、 thi s perfection too was human. *11. “Mission - critical " work given to Cameron because .A. Cameron s wor k was error freeB. Cameron was criticalC. he didn ' t mind working lateD. he had a good team2. Working for Cameron, people felt that .A. they were part of an elite B. their mission wa
8、s critical C. Cameron was very particular about things D. Cameron was patient and responsible3. According to the underlined part in paragraph 5,what is meant by someone“who couldn ' t cutit ” ?A. He didn ' t cut corners .B. He wasn' t good enough .C. He had the wrong measurements .D. He
9、was a perfection .4. What can we learn about Cameron?A. He never got things WrongB. He didn ' t allow for any mistakeC. He encouraged work to be done in office hours.D. He was often misunderstood .5. The attitude of the author towards Cameron is that of beingA. positiveB. sympatheticC. non-subje
10、ctiveD. optimistic【参考答案】1-5、AACBC2016高考训练题-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C D)中,选出最佳选项。WhenNancy Lublin got $5,000 from her grandpa in 1996, she never once considered taking a vacationor paying off student loans .Instead, the 24-year-old New York University law student beganthinking about helping low-in
11、come women get better jobs. "If a woman goes for a job interviewpoorly dressed, she won't get the job." Lublin says. " but without a job, she can't afford suitable clothes."So with the money Lublin founded "Dress for Success" and began collecting women's clo
12、thes which were still in good condition but which their owners no longer needed. "So many womenhave clothes lying around that they will never wear again," one of Lublin's assistants says "Nancy's idea isso simple and yet so important to women."Many women come to Lublin
13、9;s office before going to a job interview. Here, they receive a suit,shoes and any other things they need. Since it was set up, more than 1,000 women have turned to"Dress for Success" for help. Many of them have won jobs. Some have round jobs after being outof work for many years. Jenny,
14、a 32-year-old woman who was recently hired as a law-firm office manager , says, "I made a good impression because of “Dress for Success ”1. What can we learn from the text?A. Low-income women can get jobs at "Dress for Success"B. Nancy's office gathers used clothes from womenC. Na
15、ncy's grandfather lent her the money to set up the office.D. Nancy set up "Dress for Success" to make money.2. "Dress for Success" attracts many women because theyA. prefer buying clothes at a low priceB. like to wear different clothes.C. need to look smart when looking for a
16、 job.D. like the design of the dresses3. From what Jenny says, we know that .A . she got a lot of good ideas from NancyB. "Dress for Success" has a good business relation with her firm.C. clothes from Nancy's office helped to get her a job.D. she is working happily at her present job4.
17、 What would be a good title for the text?A. Nancy: A Successful Law Student. B. A Helping Hand for WomenC. Keep Your Old Clothes D. A Successful Clothing Business参考答案1 4、 BCCB阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C D)中,选出最佳选项。【 2014 模拟调研】In many American schools the holiday celebrating Dr. Martin Luther King Jr.
18、9;s birthday isthose sameA Blackused as an opportunity to teach children about his life and legacy. But in too many of schools, Black children's extraordinary talents are still being wasted today. Nearlythree-quarters of Black fourth and eighth grade public school students cannot read or compute
19、 at grade level.Black students made up only 18 percent of students in public schools in 2009-2010 but were 40percent of students who received one or more out-of-school suspensions(暂被停学)public school student is suspended every four seconds. Black students are more than twice as likely to drop out of
20、school as White students. Each school day 763 Black high school students drop out.So I applaud the U S. Departments of Education and Justice for their recent action to address harmful school discipline policies that push so many thousands of black children out ofschool each year and into the juvenil
21、e (青少年)justice and adult prison pipeline. If the educationsystem is to do its part in replacing it with a cradle to college, career and success pipeline, we must end the current practice where children in the greatest need are suspended from school mostly for nonviolent offenses.These resources, off
22、icially known as "guidance," will help schools and districts meet their legal responsibility to protect students from discrimination on the basis of race, color or national origin as required under Title VI of the Civil Rights Act of 1964. As we recognize the 50th anniversary of the Civil
23、Rights Act of 1964 and so many other important hard-won victories in the Civil Rights Movement this year, we must remember those victories could be lost without meaningful enforcement of the laws advocates fought so hard to win half a century ago.While the guidance does not prohibit schools or distr
24、icts from using any particular nondiscriminatory policy, it does call into question some policies that have historically excluded Black students and are of questionable educational value including "zero tolerance" discipline policies which require mandatory (强带U的)consequences for certain i
25、nfractions(违反),and policiesthat prevent students from returning to school after completion of a court sentence.Information of the new guidance recommendations is available at this government website for almost every school and district in the country. Check your own school district now to see whethe
26、r the discipline policy is focused on creating a positive school climate and preventing misbehavior, whether consequences are clear, appropriate and consistent, and whether there is a commitment to fairness in the application of discipline.67. What does the first paragraph mainly talk about?A. Unsat
27、i sfactory situation of Black students education.B Life and legacy of Dr. Martin Luther King Jr.C The percentage of Black students dropping out of school.D. The holiday celebrating Dr. Martin Luther King Jr. s birthday.68. The guidance issued by the U.S. Departments of Education and Justice may.A. p
28、rotect Black children from being suspended for nonviolent offensesB prevent Black children from coming back to school after a court sentenceC. push thousands of Black children out of school each yearD punish Black children for dropping out of school69. According to the passage, the "zero tolera
29、nce" discipline policiesA. have questionable consequencesB . are prohibited by the guidanceC . prevent Black children from being absent from schoolD. were considered discriminatory when they were released70. Which of the following is the best title for the passage?A. Criticism of the Education
30、System B. Steps Forward on School DisciplineC . Suggestions on the Civil Rights Act D. Victories in the Civil Rights Movement 参考答案 6770、AAAB阅读下列短文,从每题所给的四个选项( A,B,C,和D)中选出最佳选项。【2014 一模】Manyyears ago, I pulled a family out of a burning car somewhere in Wyoming. Last week I received a telephone call f
31、rom a woman who could not stop crying as she told me that one of my stories had saved her son from committing suicide. In closing she called me a hero.That got me thinking about what a hero is. WasI a hero because I pulled a family from a burning car? If so, how could I be a hero justbecause I wrote
32、 a story that saved someone ' s life?Today I looked up t he word "hero" in the dictionary to see exactly what it meant. It read “a person who does something brave " and also “a person who is good and noble ".That statement impressed me more than the part about being brave. So
33、 I thought about something very important. And I remembered what happened to me years ago.After my marriage of twenty years ended, I was in such a condition. I was within hours trying to get enough courage to end the pain and misery. When I returned home, someone had sent me a card in the mail which
34、 told mehow much they would appreciate me as a friend. That wonderful card probably saved my life. That person, without even knowing it, saved a life and became a hero.The many stories I kept writing in the following years saved the life of a teenage boy. In turn that makes the person who sent me th
35、e card a double hero. I suppose that is why I fight so hard to help the children now living in orphanages (孤JL院).Most children come out of theseinstitutions with a very hard and bitter attitude against the world. The gifts we send them letthem know that they have not been forgotten. Hopefully,most o
36、f them will never hurt anyone becauseof the kindness shown to them by those of us who cared. If it works, we will also become "heroes".【小题 1 The main idea of the passage is.A. why the writer should be a hero B. what a hero exactly isC. whether the writer is a heroD. that everyone is a hero
37、【小题 2】Why did the woman call the writer a hero at the end of the call?A. Because he asked her son not to kill himself.B. Because he saved a family from a burning car.C. Because his story saved her son ' s life.D. Because he was cute and kind to everybody.【小题 3】 What does th e underlined word &qu
38、ot;it " in the last sentence of Paragraph 5 refer to?A. The wonderful card the writer received.B. The action of sending the card.C. The fact that the sender helped the writer.D. The fact that the sender was a friend of the writer.【小题 4】 What' s the writer ' s attitude to “brave people &
39、quot; ?A. neutral B. supportive C. objective D. irony【答案】【小题1 B【小题U C【小题31 C【小题4】B【解析】成题分析工文章介绍作者因1为从起火的汽车里面救了一家的命,他的故事救了一妇女的儿子的命,所原 这个妇女称作者为英雄.从而引起作者的疑问"十么是真正的英雄7 "【小题1】主旨题:从全篇文章和第二段的句子,That got me thinking about what a hero is. Was I ahero because I pulled a family from a burning car?可知这
40、篇文章讲的是真正的英雄是什么,选 B【小题 2 冽节题;从第一段的句子;she told me that one ofniy stories had saved ta son from committing sujGidc. In closing she called me a her。,可知因为作者的故事救了这个妇女儿子的命,所以这个姆立称作着是英推,选 C【小题 3】猜词题:M第五段的句子【When I returned home, sonieone had sent me a card in the mail whicti told me how much they would appr
41、eciate me &£ a fhend.可知有人送了 一张卡片的作看,说很感谢和他做朋友,it 指代的就是这个送卡片的人.选C【小题 4 理题(从文章的句子;Taday I looked up the word u hero" in the dictionaiy to see exactly what it meant It read "a person who does something brave" and alsci “a pets on who is good and 立世加"可知作者对勇馥的 A是 支持的态度,选B考点:考
42、查人生百味类短文阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C D)中,选出最佳选项。土拨鼠日)'【2014 一模】Each year on February 2nd, there is special festival called Groundhog Day (forecasting event in Punxsutawney, Pennsylvania. When it comes, people from around the world, including 5,000 in the small town today, watch this tongue-twisting(发
43、音饶舌的 )small town fora sign from one groundhog that supposedly predicts when that years' spring will arrive.If it's a cloudy day outside when the groundhog pops from its cave, then spring will arriveearly that year. However, if it is sunny outside, the groundhog will supposedly be scared by i
44、ts own shadow, hiding underground for six more weeks of cold weather.Of course, Punxsutawney Phil's prediction is no more able to guarantee the extended forecast than your local weatherman. ABCNews reports that an analysis by the National Climate Data Center found that Phil's predictions are
45、 more often wrong than right.Philis is also found to have madesomeunpleasant predictions. Ever since 1887, he has predicted 99 extended winters and just 16 early springs .Nine of the years' predictions were unavailable, according to ABC.The holiday began as a German tradition in 18th century and
46、 became even more of a cultural phenomenon after the 1993 film Groundhog Day starring Bill Murray.Punxsutawney Phil has become a celebrity in his own right. Each year, the fatter animal with long teeth is watched by millions as he emerges from a cave in the town he is named after. Philhas become so
47、beloved by the town that he actually lives in the local library with his"wife"Phyllis.Taking inspiration fro m the hard state of Bill Murray' s character in the classic film, Yahoocontributor Owen Rust says Groundhog Day is a good time to reflect on one' s routines.【小题 1】The underlined word"pops" means "".A. escapesB. appearsC. increas
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025-2030智慧矿山自动化监测系统现状及升级可行性
- 2025-2030智慧环卫行业市场发展现状及清洁技术升级策略研究报告
- 2025-2030智慧环保监控技术行业应用市场分析及投资评估规划研究
- 2025年汽车吊车考试试题及答案
- 2025-2030智慧物流网络优化算法与仓储自动化投资回报分析报告
- 2025-2030智慧消防行业市场深度调研及发展趋势与投资前景预测研究报告
- 2025-2030智慧法庭建设信息化项目投资可行性
- 2025-2030智慧水务行业市场分析与发展前景预测及投资布局研究报告
- 2025-2030智慧水利产业行业市场现状供给需求分析及投资前景评估规划分析研究报告
- 2025-2030智慧森林资源保护行业市场供需考察生态平衡投资优化规划分析报告
- 2025年婴幼儿发展引导员(高级)职业技能鉴定考试题库(含答案)
- 农行对导盲犬管理办法
- 华为离任审计管理办法
- 《乡土中国》第五章课件
- 康复患者心理护理课件
- 早产儿初乳口腔涂抹操作规范
- 2024年药品监管业务知识技能竞赛考试题库(含答案)
- 运动损伤预防的数字化分析与训练
- 线上离婚协议书
- 基于大数据的智能化车间运营分析与决策机制研究
- 《机械加工基础知识》课件
评论
0/150
提交评论