高中英语教师招聘考试试卷含答案_第1页
高中英语教师招聘考试试卷含答案_第2页
高中英语教师招聘考试试卷含答案_第3页
高中英语教师招聘考试试卷含答案_第4页
高中英语教师招聘考试试卷含答案_第5页
已阅读5页,还剩10页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、高中英语教师招聘考试试卷一、语法填空(15分)In the United States, there were 222 people 1(report ) to bebillionaires(亿万富翁)in 2003. The 2 of these is Bill Gates, worthat least $ 41 billion, who made his money 3 starting the companyMicrosoft. Mr. Gates was only 21 years old 4 he first helped to set5 the company in 1976. H

2、e was a billionaire by the time he was 31.6 , there are stillsome other people who have made lots of money at even7 (young) ages. Other young people who have struck it rich include Jackie Coogan and Shirley Temple. 8 of these child actors made over a milliondollars 9(act ) in movies before they were

3、 14. But the youngestbillionaire is Albert von Thurn und Taxis of Germany, 10 inherited承)a billion dollars when he turned 18 in 2001!二、完形填空(30分)Volunteering is often so meaningful to people who try it that they are inspired to share their experiences with others. Read the personal 16 below to see ho

4、w people who volunteer, are people 17 you.I' ve been singing and 18 poetry for four years. I ' ve 19 since I was eight. I _ r_20_ to sing for mymother' s friends, and then I started singing for charity galas 21 by church groups, women ' s clubs, the Lions Club, andstuff like that.I h

5、ave three books of poetry and songs. A fourth is in 22 . I 23 all of the money from the books to children ' s charities. Money from my first bookClub. They did a 24 calledwent to a school for deaf and blind kids in Great Falls, Montana, and to the LionsSight First to help the blind. Money from t

6、he second book went to Homeon the Range, a 25 for abused children and to the Feed theChildren Fund for orphans in Bosnia.I n 26 people at a local nursing home. I 27 the women s hair and they ask me to come by on Sundays and perform for them. I also sing for homeboundhospice (临终安养院)28. I visit them a

7、nd sing for them. I guess that' s what ' sreally 29 to me, when I sing to someone who is 30 , someone who is really sick, and who isn ' t 31 of much of what's happening, 32 when I' ve done these there ' s a smile on that person ' s face.I find that everyone needs love, ev

8、eryone can give love, and that love is33 everyone wants. Love is a 34 of giving. You change when you get older, but love is 35 . Love is the same when you are 7,13, or 102.16. A. feelings B. tales C. reflections D. actions17. A. like B. for C. to D. with18. A. writing B. reciting C. learning D. perf

9、orming19. A. attempted B. volunteered C. succeeded D. managed20. A.hatedB. preferred C. usedD. stopped21. A. put onB. put off C. put upD. put down22. A. placeB. useC. practiceD. production23. A.makeB. donate C. earnD. collect24. A.warB. fight C. battle D. campaign25. A.shelterB. room C. houseD. fact

10、ory26. A.findB. seeC. visit D.notice27. A.sellB. doC. play D.make28. A. visitorsB. patientsC. companions D. volunteers29. A. fulfilling B. amusingC. exciting D. embarrassing30. A. anxious B. eager C. worried D. dying31. A. afraid B. tired C. aware D. fond32. A. so B. and C. but D. otherwise33. A. wh

11、at B. that C. which D. where34. A. collectionB. chainC. combination D. union35. A. endlessB. temporaryC. contemporary D. ageless三、阅读理解(40分)ASusan was born as the ninth child in a Catholic family. She suffered from learning disabilities ever since her birth because of her mother ' s poor health.S

12、chool was difficult for Susan and she was bullied because of her different behaviours. Her siblings, who were much older, had life experiences that were unknown to their little sister. From the time of her birth, Susan was a screamer. The only really safe place that she would use as a repeat was her

13、 bedroom. There she would hang posters of her musical idols on the wall and sing popular music into a hairbrush that she pretended was a microphone.One by one the siblings moved away from home and then Susan ' s father died.This left her alone with an aging mother and a cat. The siblings accused

14、 her mother of not expecting more out of Susan. She had seen many professionals and remembered hearing the word aborderline " but didn ' t know what it meant. She tried volunteer work. Her best state of mind, however, was found when she was singing and so she would regularly join others in

15、karaoke or pubs where she could show her skills and receive appreciation from the crowd.When Susan announced at Christmas that she was planning to compete in the Britain ' s Got Talent contest, her siblings tried to discourage her. It was a wonder that she was even able to do the audition consid

16、ering the troubles she faced just physically getting to the right place.“ The WomanI WasBorn to Be” is a beautiful story written in the simple but humourous voice of the author, Susan Boyle. She tells her story from birth to the present in an interesting and educational manner. The writing is supple

17、mented by photos from her albums.I love this book! In fact, I read the whole thing in one day!There is something in the stories that not only teaches the reader but also inspires us to reach for our dreams no matter how impossible they may seem to be!36. This passage should be .A. a news report B. a

18、 biography C. a book review D. an introduction37. When Susan was young, .A. her mother died of an illness B. her siblings liked her very muchC. she was fond of musicD. she was envied at school38. According to the passage, which was NOT trueA. Susan s mother expected too much out of her.B. Susan trie

19、d doing a lot of volunteer work.C. Susan s siblings tried to stop her from competing in the Britain s Got Talent contest.D. Susan s performances were well received by the customers in pubs.39. The book “ The Woman I Was Born to Be ” .A. is always a best-seller B. is written in a serious voiceC. is f

20、ull of sad stories D. contains some photos of Susan40. What does the author think of Susan BoyleA. Pitiful and selfless. B. Shy and passive.C. Great and generous. D. Determined and inspiring.BTo build an incredible and successful relationshipis something like erecting a building. First of all, you s

21、hould start with an idea which is expected by everyone, and then you can put a solid foundation stone for thatidea. Putting a strong foundation stone is very important and it keeps your building steady. Every part of that building is totally depending upon that solid foundation.So, here are the thre

22、e rules to establish a successful relationship:压抑The first rule is just having fun. Once relationship is established then the things become stable. Once it gets stable then you start feeling stifled (的)and fun is no longer there in your relationship. But remember this thing is very dangerous for rel

23、ationship. You can plan something great like a weekend road trip. Even you can also plan some of your favorite activities at least twice amonth. Enjoy laughing with each other and try to find different ways to keep this laughter alive.The second rule is. In relationship it is important thatboth the

24、partners should deserve equal treatment. If anyone of the partnersdominates to the other then such relationship is surely not going to survivefora long time. Such relationships are called unbalanced relationship and it is going to give lots of pain. So, try to give respect to each other equally.The

25、third rule is always to be open and honest with each other. Another goodother thenand important part of any relationship is being honest and open-minded with your partner. Whenever the problem arises in your relations, honesty is very crucial. Even being open-minded with each other is a foundation t

26、o your good relationship.Honesty is most valuable thing. If you become very honest with each problems can be very easily sorted out.You need put lots of efforts to build a successful relationship. This effort is required from both the partners. And the reward which you are going to get will be fanta

27、stic. If the three rules mentioned above are maintained very well then there will be a strong chance of long term and wonderful relationship.41. What is the best title for this passageA. Good Relationship and SuccessB. How to Build a SuccessfulRelationshipC. Solid Foundation and Building Relationshi

28、p D. The Benefits from Good Relationship42. In the first paragraph the author mainly wants to tell us.A. the concept of good relationship B. the importance of goodrelationshipC. the characteristics of good relationship D.what is the most importantthing in building good relationship43. What' s th

29、e second ruleA. Giving respect to each other equally. B. Being generous to friends.C. Giving timely help to friends. D. Treating friends equally.44. The underlined word “crucial " in the fifth paragraph probably meansA. critical B. enough C. sufficient D. efficient45. It can be learned from the

30、 last paragraph thatA. it is not difficult to build a good relationshipB. one can benefit a lot from a wonderful relationshipC. honesty helps approaching problemsD. being open-minded is a basis to build a good relationshipCComputer Technician (Part Time Student Helper) Government Department Flexible

31、 schedule Good opportunity for the young adultsOur client, a Government Department, is now looking for numbers of Part TimeComputer Technicians to join their supporting team.Job Responsibilities: Responsib le for answering queries to end users on the use of computer and electronic systems and facili

32、ties Provide general technical support to end users Handle on regular health checks on equipment, reset problem terminals and reinstall softwareJob Requirements: Diploma/ higher diploma in Computer Science or related discipline obtained from Hong Kong University /IVE or above Part -time experience i

33、n Customer Services and/or IT support is an advantage Good at verbal and written English, Cantonese and Mandarin With basic knowledge or experience in IT networking Good working attitude, energetic and self -motivated candidate is highly preferred Students in Year 1 and Year 2 are preferred Training

34、 will be providedAttractive remuneration( 报酬)package will be negotiated to the right candidate. Interested parties please email a MSWord version resume and expected salary to(CC) and quote the job reference.Job Ref: 506-111213-IRJob Type: ContractLocation:Start Date: ASAPDuration:Salary/Rate:Contact

35、: Iris CheungOpen To: Hong Kong ResidentsOnlySubmitted: 12/04/201146. The main purpose of this passage is to.A. advertise a job B. introduce a companyC. introduce a career D. advertise a course47. The job has a lot of benefits EXCEPT.A. working in a government department B. a high salaryC. flexible

36、working plan D. opportunities for young adults48. If someone wants to apply for the job, he must.A. have graduated from IVE B. have been trained beforeC. be a student in Year 1 D. submit his applications by 12/04/201149. The job will be offered only to.A. citizens from Hong Kong B. university studen

37、ts C. computer technicians D.young people50. Which of the following is NOT a responsibilityA. To provide general technical help to end users. B. To answer queries to endusers.C. To reset problem terminals.D.To receive relevant training.DFollowing some of the tips for green living helps save our plan

38、et. All of these involve just a few changes to our daily habits.Just walk and limit the use of your car. One of the poster images of pollutionis our vehicles. It burns fuel. It is not as efficient as we hope it could be,and we use it every single day. To lessen the effects of the air pollutioncaused

39、by our vehicles, we should limit their use. If we can walk to our destination then just let us go. Not only do we lessen our carbon dioxide emissions, but we also get a good exercise out of it.Use a laptop instead of a computer desktop. Laptops are more energy efficient compared to their bigger coun

40、terparts. A laptop is generally 50 percent more efficient in using electricity. Aside from that there are other benefits of a laptop. It is portable so you can work anywhere you like and that you get powerful features without the large size of desktop units.Turn off the faucet while you are brushing

41、 your teeth. It is always a betteridea to use a glass when we are brushing our teeth and not to just letthe faucetkeep on running. Therefore , there is less water to waste while we are cleaning our pearly whites. Simply turn off the faucet when you are not using it.Make good use of natural light.We

42、have a great and natural lamp - the sun,and we should learn how to take full advantage of it during daytime. So instead of turning on our lights or lamps even if it is still not evening, we should pull up the drapes and let the natural light come in from the windows.These are just some of the best t

43、ips for green living, but of course thereare still many of these tips if you justsearch for them. But you can do your ownvariation any time just always prioritize how you can use less energy and produce even lesser trash and pollution.51. What s the best title for the passageA. How to Save Our Plane

44、t B. How to Change Our Daily HabitsC. Tips for Green Living Today D. Green Living and Serious Pollution52. Compared with a computer desktop, a laptop .A. less energy efficient B. faster at work C. easy to repair D. easy tocarry53. How many tips does the passage mention for green living todayA. Three

45、 B. Four C. Five D. Six54. The underlined word “ prioritize ” in the last paragraph can be replaced bythe word .A. decrease B. consider C. imagine D. guess55. Which of the following is NOT trueA. A few changes to daily habits can help a lot.B. While washing teeth we should turn off the faucet.C. Veh

46、icles bring pollution and we should try to avoid.D. In the daytime we should not pull up the drapes.四、书面表达(共1 题, 15 分)假设你是李华,2011 年 9 月 16 日上午你班同学参观了中国科技馆,请你根据以下提示为你校的英语报写一则短文:(1) 8:00 坐校车到中国科技馆;(2) 8:30 工作人员对科技馆进行大体介绍以及介绍参观注意事项;(3) 8:40 同学们分组参观科技馆;11:30 返回;(4) 你的感受。注意:(1)可根据内容需要适当增加细节,以使行文连贯;(2)词数:

47、120左右。高中英语教师招聘试题答案解析语法填空 1 reported 2 richest/wealthiest 3 by 4 when 5 up 6 However 7 younger 8 Both 9 acting 10 who16 .【解析】选 Co本文主要讲述“我”作一个志愿者的一段经历和对“爱”的思考。Reflection 反思,考虑,符合语境。tales(充满惊险的但不一定真实的)故事;feeling感觉;action 行动。17 .【解析】选A。根据上下文,此处表示“像”你一样的人们。18 .【解析】选D。从下文可知,此处表示作者给他人唱歌或表演诗歌,故应该选用performin

48、g 。19 .【解析】选B。从下文看,此处表示“我"开始从事志愿者活动,故选用volunteered20 .【解析】选Co此处文意为“我”由过去给母亲的朋友唱歌,慢慢地转向给别人或其 他组织或团体唱歌。used to do 表示“过去习惯/常常”。21 .【解析】选A。charity gala表示“义演",从搭配角度考虑,此处使用 put on (上 演)。22 .【解析】选D。四个备选项均可与in搭配,从意义上看使用 production °in production表示“在生产中",意即还未出版。in place在位;in practice 在实践中

49、;in use 在使用中。23 .【解析】选B。此处表示“我”把卖书得来的资金全部捐给儿童慈善机构。24 .【解析】选Do war战争;fight打斗,打架;battle 战役。此处campaign意为“(为社会、商业或政治目的而进行的一系列有计划的)运动”,符合语境。25 .【解析】选Ao根据后面的abused知此处选用shelter ,表示为受到虐待的儿童找到 一个收容所(庇护所)。26 .【解析】选 Co从28空后面的一句I visit them and sing for them.可以推断此处使用visit 。27 .【解析】选Bo do one' s hair 表示“梳头,整

50、理头发“。28 .【解析】选 B。根据hospice和30空后面的sick可知此处使用 patients 。29 .【解析】选Ao fulfilling 表示“让人感觉有意义的;令人满足的;有成就感的“。根据后面的 I' -ve done these there ' s a smile on that person ' s face 知,作者对自己做的事情感到很满意,故 fulfilling符合语境。30 .【解析】选 Do根据hospice和30空后面的sick可知此处使用dying ,表示一些即 将离世的或一些危重病人。31 .【解析】选C。此处表示一些危重病人情况

51、,根据前面的sick可知,此处使用aware,表示对外界发生的事情没有多少意识的病人。32 .【解析】选Co前面提到病人的情况很严重,此处使用but表示转折,“我”给他们唱完歌以后,他们的脸上露出了微笑。33 .【解析】选A。分析句子成分可以看出,此处使用what引导一个表语从句,what在从句中作wants的宾语。34 . 【解析】 选 B。根据前面的 I find that everyone needs love, everyone can givelove 可知,此处表示作者把love 比喻成一个“链条”,总有人不断地付出爱,这种方式会持续下去。35 . 【 解析】 选 D。 endle

52、ss 无休止的,无穷尽的;temporary 临时的, 暂时的; contemporary当代的,同时代的;ageless 青春永驻的,永恒的。根据前面的You change when you getolder 可以推知,此处文意为随着时间推移爱是永恒的,所以选D。答案解析三、阅读理解A36 .【解析】选 Co推理判断题。本文前面的大部分来介绍一本书"The Woman WasBornto Be" 的主要内容,根据倒数第二段的I love this book! 可以推断此文是一则书评。37 .【解析】选 Co细节理解题。从第二段最后一句There she would han

53、g posters ofher musical idols on the wall and sing popular music into a hairbrush that she pretended was a microphone 可以判断出 C项正确。她卧室里贴满偶像的海报,她以发 刷为麦克风唱流行歌曲。38 .【解析】选 A。细节理解题。 A项与第三段第三句The siblings accused her motherof not expecting more out of Susan 信息不符,故选此项。39 . 【解析】 选D。 细节理解题。根据倒数第三段的最后一句The writ

54、ing is supplementedby photos from her albums. 可以看出D 项正确。40 .【解析】选D。观点态度题。从短文介绍的 Susan Boyle的成长经历和短文最后提到的对书的评价可知,作者认为Susan Boyle 是一个意志坚强的、令人振奋的楷模。B41 .【解析】选B。主旨大意概括题。从短文第二段可以看出本文主要讲述怎样建立成功 的人际关系。42 . 【解析】选 D。 细节理解题。第一段主要告诉读者打好基础在建立良好关系中的作用。43 .【解析】选A。细节理解题。根据第四段的最后一句可知A项正确。D项所提到的只是彼此尊敬的一个表现方面,故最佳答案为 A项。44 .【解析】选Ao词义猜测题。若把原句honesty is very crucial补充完整则为honesty is very crucial in solving

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论