版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、外研版四年级英语下册阅读理解专项加深练习题班级:_ 姓名:_1. 阅读理解。Kate: Hi, Jim ! Nice to meet you!Jim: Nice to see you again! Where are you from?Kate: I''m from Canada. How about you?Jim: I''m from England. What does your father do?Kate: My father is a policeman.根据对话内容和顺序将下列图画排序;根据对话内容判断句子的正误(1)根据对话内容和顺序将下列图画排
2、序。 ( ) ( ) ( ) ( )(2)Jim is from Singapore.( )(3)Ka te is from Canada. His father is a policeman.2. 阅读短文,判断正误。正确的写T,错误的写F。My best friend is Mary. She is a cute girl. She has curly hair. She is from America. She has a blue schoolba
3、g. Whats in it? Two English books, ten story-books and a math book. She like math very much. She likes music, too. There are five people in her family.( )1. Mary has curly hair.( )2. Mary has a red schoolbag.( )3. There are two English books in Marys schoolbag.( )4. Mary doesnt like math.( )5. There
4、 are four people in Marys family.3. 阅读判断。Look! This is my new schoolbagIt''s bigIt''s blue and whiteI have an English book,a Chinese book,a maths book,three notebooks and a pencil box in itIn my pencil box,you can see a ruler, two pens and seven pencilsOh,where is my schoolbag? It
5、9;'s on my chair根据短文内容,判断正误。( )(1)My schoolbag is small( )(2)I have a Chinese book( )(3)My pencil box is in my desk( )(4)I have seven pencils in the pencil box( )(5)The schoolbag is under the chair4. 阅读对话,判断句子正误。Assistant: Can I help you, Miss White?Miss White: Yes. I want a pair of sandals, ple
6、ase.Assistant: What size?Miss White: Size ten .Assistant: How about this pair? They are black. They are good.Miss White: How much are they?Assistant: They are 160 yuan.Miss White: Oh. They are too expensive.Assistant: These brown sneakers are cheaper. They''re 30 yuan.Miss White: OK. I will
7、take them.( )(1)Miss White wants a pair of sandals.( )(2)The sandals are size nine.( )(3)The black sandals are 60 yuan.( )(4)The brown sandals are 60 yuan.( )(5)Miss White takes the black sandals.5. 阅读短文,判断正误。Hello, I am John. I don''t like July. It''s too hot. The sun shines and shi
8、nes. I like March. In March, it''s warm. There are beautiful flowers in the park. They are beautiful. There are many bees and butterflies on the flowers. They are singing and dancing. I like black butterflies very much.This is my sister, Jane. She doesn''t like March. In March, it
9、9;'s rainy and wet. The sky is grey. She likes October. In October, it''s cool and dry. She can fly a kite in the park. She can play games with her friends in the park.( )(1)John and Jane are brother and sister.( )(2)John likes July.( )(3)March is in summer.( )(4)It''s cool and d
10、ry in autumn.( )(5)Jane can play games and fly the kites in December.6. 根据短文,回答问题,每线词数不限。There are no classrooms in Animal School, but there is a forest and a river. The forest is not small. It''s big and green. The river is small, but it''s long. Look, there are some animals there.
11、Listen, what are they talking?Mr Cow: Welcome to Animal School What''s the matter?Little Duck: I''m sad. I can''t run, and I can''t jump. I''m a bad duck.Mr Cow: I don''t think so. Please don''t be sad.Animals: Come on, everyone! Let''s
12、 swim together!Mr Cow: Have a try, Little Duck! You can swim very well.Animals: Wow! Look at the Little Duck! He is so fast!Little Duck: I''m the first! I''m so happy!(1)What colour is the forest?(2)Is the river short?(3)What can the duck do?(4)At last(最后), is the duck happy?7. 阅读理解,
13、回答问题。Sarah feels very sorry for her friend, Lily, because she dropped and broke Lily''s green bottle and spilled some milk on Lily''s yellow dress. Lily is very upset. Sarah is very sorry. The next day, Sarah gives Lily a new pink bottle. She says sorry to her again. Lily is very hap
14、py.(1)What happened to Lily''s bottle?(2)What''s the matter with Lily''s dress?(3)What does Sarah do next day?8. 阅读短文判断,正确的用“T”表示,错误的用“F”表示。Look, this is a photo of Jills family. You can see Jills grandpa. Hes an old man. He can swim fast. Jills grandma is fat, but she is bea
15、utiful. Jills father is a firefighter. Hes cool! Jills mother is thin and she can dance well. Jill has a sister. Her name is Tracy. Shes only three years old. She cant read, but she can play with her toys. Jill loves her family very much.( ) 1. Jills grandfather is not old and he can swim fast.( ) 2
16、. Jills mother can dance.( ) 3. Tracy is Jills cousin.( ) 4. Jills father is a cool driver.( ) 5. Jill loves her family.9. 阅读短文,判断对错,对的写“正确”,错的写“错误”。Hello, my name is Bo B. I''m 10 years old. I''m from the USA. But I am in Beijing now. I like China. I can speak a little(讲一点点) Chinese
17、. I have many friends at school. They are very friendly. I have lunch(午餐) at school. I can use chopsticks. I like Chinese food(食物). My favourite(最喜爱的) food is the Beijing Roast Duck(北京烤鸭).( )(1)Bob is an English boy.( )(2)Bob can not speak Chinese.( )(3)Bob''s friends are very friendly.( )(4
18、)Bob have lunch at home.( )(5)Beijing Toast Duck is a Chinese food.10. 阅读并判断对错。My name is John. This is my family. My mother is a teacher. She is very friendly. My father is a basketball player. He is tall and strong. My uncle is a cook. My aunt is a nurse. I am a student. I have no joB.(1)Is this J
19、ohn''s mother?( )(2)Is this John''s uncle?( )(3)Is this John''s father?( )(4)Is this John''s aunt?( ) 11. 阅读理解。The Smiths are Americans. They are now in Beijing. This is their first visit to China. They are going to stay in China for two months. They want to visi
20、t some cities and villages. They hope to learn some Chinese, too.Mr. Smith is a doctor. He will visit a hospital in Shanghai. Mrs. Smith is a school teacher. She is going to visit some city schools and village schools. Their daughter is a middle school student. She wants to meet some children studen
21、ts.They are going to take a lot of pictures in China. When they are back in America, they will show the pictures to their American friends. They want the American people to know more about China.( )(1)Mr. And Mrs. Smith and their daughter are now in America.( )(2)They want to stay in China for about
22、 fifty days.( )(3)Mrs. Smith is going to see a few schools both in cities and villages.( )(4)They will show the photos to their Chinese friends when they are back from China.( )(5)They hope that the American will know more about China.12. 读短文,判断下列句子的正误。I have a new teacher. Her name is Li Ying. She
23、has glasses and short black hair. She has two big eyes and a small mouth. She is tall and thin. She is very friendly. She likes reading books very much. There are many books in her study. I like my new teacher very much.( )(1)I have a new friend.( )(2)She has two big eyes and a small nose.( )(3)I li
24、ke my new teacher.( )(4)She likes musc.( )(5)She is very friendly.13. 根据短文内容填空。This is Mike''s bedroom. It''s new and nice. Today Mike''s friends, Tom and Lucy are here, too. They are playing video games. Many things are on the bed. It''s messy(凌乱的). The coat is Mike&
25、#39;'s. The T-shirt and the socks are Tom''s. There is a red cap. It must be Lucy''s.(1)Mike''s bedroom is new and .(2)Tom is Mike''s .(3)The T-shirt is .(4)They are playing
26、0;.(5)Lucy''s cap is .14. 读一读,选择正确答案。It is Saturday today. I go to playground with my friends in the morning. We play basketball and run. After lunch, we take a bus to the library. We read some English books there, but we dont play computer games. In the evening, we dr
27、aw some beautiful pictures together in my garden.(1) They play ball_.A. in the garden B. at home C. on the playground(2) They go to the_ after lunch.A. playground B. library C. computer room(3) They_ today.A. read some Chinese booksB. dont read any English booksC. dont
28、 play computer games(4) They are good at_.A. Music B. Art C. Science15. 阅读短文,判断正(T)误(F)。I lost my pencil box this morning. I put it in my desk. Its blue and black. The picture on it is a toy car. Its new. There is a red pen, two pencils, two rulers, three erasers and three candies in it. I lik
29、e it very much. Can you help me find it?1My pencil box is blue and black. (_)2My pencil box is in my desk this morning. (_)3I have two pens in my pencil box. (_)4My pencil box is new. (_)5I put my pencil box in my schoolbag. (_)16. 阅读短文,判断正()误(×)。Hi! Im Jim. I like to s
30、ing songs. I have some friends. They are Lily, Lucy, Frank and Peter. Lily likes to dance. Lucy likes to draw pictures. Frank likes to swim. Peter likes to run in the morning.( ) (1) Jim likes to sing songs.( ) (2) Lily likes to sing songs.( ) (3) Lucy likes to dance.( ) (4) Frank likes to swim.( )
31、(5) Peter likes to run in the afternoon.17. 阅读短文,判断对错。Look, Class One, Grade Four, it is our classroom. Let''s go and see our classroom. It''s a nice classroom. We like our chairs, we like our desks, too. Mr. Yang is our teacher. Miss Gao is our teacher, too. We like our classroom.(
32、)(1)We''re in Class One, Grade Four.( )(2)Our classroom isn''t a nice classroom.( )(3)Miss Gao is our teacher.( )(4)We like our chairs and desks.( )(5)Mr. Yang isn''t our teacher.18. 阅读理解,判断正误。 正确的用“T”表示,错误的用“F”表示。A: Good morning, Su Hai. B: Good morning, Nancy.
33、160;A: Whats that? B: Its a big basketball.A: Is that your ball? B: No, it isnt. I think(认为)its Liu Taos.A: Wheres Liu Tao? B: In the library.A: I want(想)to get the ball for him. B: OK. Here you are.1The football is big. (_)2Its Su Hais ball. (_)3Liu Tao is in the library.
34、60;(_)4Its in the morning. (_)5A is Su Hai. B is Nancy. (_)19. 阅读判断。It''s sunny today. The sun is shining(照耀)in the sky and it''s very hot. Nancy goes to the train station(车站)to meet her mother at noon. She walks in the street. There are no trees and she'
35、9;s fat. So she feels very hot. But she doesn''t find (发现)a boy walking behind her. And she meets a friend and says 'Hello' to him. 'Who''s the boy behind you?' asks(问) the man. Now she sees the boy. She is angry and asks, 'Why(为什么) do you walk behind me, boy?'
36、; there''s no shade(阴凉处) in the street, you know' answers the boy. 'It''s cool behind you, I think(想).'( )(1)It''s sunny and hot today.( )(2)Nancy goes to meet her mother at the bus station at noon.( )(3)There are no trees in the street, so there''s no sha
37、de in the street.( )(4)There is an old man walking behind Nancy.20. 阅读短文,判断对(T)错(F)。In my dream house, there is a big garden. There are many beautiful flowers and green trees in the garden. There is a comfortable(舒适的)living room. In the living room, there is a color TV, a sofa, a table and many other things. On the left(左边)of the living room, there is a dining room. A large table is there. Behind(后面)the dining room, there is a kitchen. The bathroom is next to the kitchen. On the right(右边)of the living room, there are two bedrooms.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 心怀希望追逐梦想的议论文(9篇)
- 下载电工考试题库及答案
- 人工智能领域责任承诺书3篇范文
- 产品开发与知识产权保护承诺函8篇范文
- 2025年健康科技行业健康管理与健康科技创新研究报告及未来发展趋势预测
- 会议计划与准备流程指南会议效果保障型
- 医疗服务安全操作规范承诺函4篇
- 生活中的小事情:记事作文6篇
- 证券业从业人员考试资格及答案解析
- 跨部门沟通协调系统执行方案模板
- 私人出租音响合同协议
- 四川省成都市金堂县2024-2025学年六年级上学期英语期中试卷(含答案)
- 2025年燃气管道运营维护服务合同协议
- 2025年健康管理师(二级)技能考核试卷
- 部编版小学语文三年级上册第四单元作业设计
- 2025北京市公安局顺义分局勤务辅警、流动人口管理员招聘100人考试笔试模拟试题及答案解析
- 校园消防安全培训课件
- 2025年份护理学导论试题及答案
- 2025-2026学年海南省海口市六年级语文上册期中考试试卷及答案
- 七年级语文句子排序练习题集
- 消防员宣传火灾知识培训课件
评论
0/150
提交评论