版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、五年级冀教版英语下册阅读理解难点知识习题班级:_ 姓名:_1. 阅读短文,回答问题。I''m Chen Jie. I don''t go to school on the weekend. I often do my homework on Saturday morning. I play computer games on Saturday afternoon. On Sunday morning, I often read books and watch TV. In the afternoon, I help my mother do housework.
2、(1)Does Chen Jie go to school on the weekend?(2)What does Chen Jie do on Saturdays?(3)Is Chen Jie helpful?(4)Does Chen Jie do homework on Sunday afternoon?2. 根据短文内容填空。My name is Liu Hua. I study in Guangming Primary School. I get up at 6: 30 every morning and eat breakfast at 7: 00. I go to school a
3、t 8: 00. I go home at 5:00 p. m. I usually do my homework before dinner. After dinner I watch TV. I go to bed at 9:00.Finish Liu Hua''s timetable.Liu Hua''s TimetableActivityTimeGet up 7:00 a.m.Go to school8:00 a.m. 5:00 p.m. &
4、#160; Before dinner After dinnerGo to bed 3. 阅读理解。Today is March 15th. I put some flower seeds(种子) into a big pot. I put in some water, too. Now it''s in the sun. Today is April 1st. I am so excited. I can see a sprout (芽). It''s small and green
5、. It''s so lovely. I water it again and put it in the sun. Today is April 15th. My plant(植物) has two green leaves. I water it every day and make sure it gets lots of sun. Today is May 1st. My plant is one month old! It''s tall and strong, but it has no flowers. Oh, come on! I can har
6、dly wait!(1)On _, I put some seeds into a pot.A. April 1st B. April 15th C. March 15th(2)On _, the plant has a sprout.A. April 1st B. April 15th C. March 15th (3)On _, the plant has two green leaves.A. April 1st B. April 15th C. March 15th (4)How old is the plant on May 1st?_.A
7、. One year old B. One month old C. A day old (5)What''s the plant like?_A. It''s tall and strong. B. It''s tall and thin C.It''s short and strong. 4. 阅读短文,判断下列句子正误。I have a pet dog. His name is Polly. Every morning Polly goes to the shop in
8、 the town. The girl in the shop gives him two things a small piece of meat and a newspaper. Polly eats the meat and then takes the newspaper in his mouth back home. I like reading newspapers when I have my breakfast. After I finish my breakfast, he goes out to wait for the bus. When he sees the bus
9、coming, he barks, and I run out to take the bus.( )(1)Polly is my pet dog.( )(2)The boy in the shop gives Polly a newspaper.( )(3)I like reading newspapers when I have my breakfast.( )(4)When Polly sees the bus coming, he laughs.5. 阅读理解。Nancys house is big and beautiful .There are many rooms in it.&
10、#160; There are five people in her family : her father , mother ,grandfather , grandmother and she .Look at Nancys bedroom .There are two toy bears on the bed , Near the bed , theres a desk . On the desk, there are some books and a computer . Under the desk, theres a cat. Its Mimi.1A. 阅读短文,判断正“
11、T”误“F”1. Nancys house is small. (_)2. There are three people in Nancys family. (_)3. There is no computer on the desk. (_)4. There is a cat in Nancys bedroom. (_)5. Nancys house is beautiful. (_)2B. 阅读短文,回答问题。1. Is there a cat in Nancys house?2. Where is the cat?3. What
12、s the cats name?4. How many toy bears are there on the bed?5. Are there any books in Nancys bedroom?6. 阅读理解。Hello, I am Mike. I get up at six o''clock in the morning every day. I eat breakfast at 6:30. Then I go to school at seven o''clock. We do morning exercises at eight o''
13、;clock. We have three classes in the morning and three in the afternoon. I go home at five o''clock in the afternoon. I play basketball at 5:30. I eat dinner at 7:30. Then I do my homework. I go to bed at nine o''clock. This is my day.( )(1)Where does Mike eat breakfast?A.At 6:30B.At
14、 schoolC.At home( )(2)How many classes does Mike have in a day?A.SixB.ThreeC.Five( )(3)When does Mike play sports in the afternoon?A. At five thirtyB.At fiveC.At four( )(4)When does Mike go home in the afternoon?A.At fiveB.At five thirtyC.At six( )(5)When does Mike go to bed?A.At nine o''clo
15、ckB.At seven thirtyC.At eight o''clock7. 阅读理解。Woman:Can I help you ?Anna:Yes, please .I need a new pants for school.Woman:Ok. What colour do you want?Anna:Blue.Woman:How about this one?Anna:It looks nice. How much are they?Woman:They are fifty-four yuan.Anna:I''ll take it. How much a
16、re those yellow shoes?Woman:Thirty-five yuan.Anna:Great! I''ll take them.Woman:Here you are.Anna:Thank you!Woman: You''re welcome.( )(1)What does Anna do ?A.Anna is a doctor.B.Anna is a famer.C.Anna is a student.( )(2)How much are the blue pants?A.Fifty-four yuan.B.Sixty-six yuan.C.S
17、eventy- four yuan.( )(3)What colour are these shoes?A.Blue.B.Yellow.C.Red( )(4)How much are these shoes?A.Thirty-four yuan.B.Thirty-seven yuanC.Thirty-five yuan.( )(5)What does Anna need for school?A.Anna needs a dress.B.Anna needs a pair of shoes.C.Anna needs a pair of pants.8. 根据短文内容判断下列说法的正误。Hell
18、o! I''m JohnI am a policeman.I work at night.I drive my car and go to work at 9:00 in the evening every daySo I eat dinner at 8:00I go home at 5:00 in the morningI eat breakfast at 5:30,then I go to bedI get up at 1:30 in the afternoonUsually I eat lunch at 2:00 and read some books at about
19、2:30I play spots from 4:00 to 5:00On the weekend,I usually go shopping with my family( )(1)John goes to work on foot( )(2)John goes to work at 9:00 in the evening( )(3)John goes home at 5:00 in the morning( )(4)John reads some books in the evening every day( )(5)John usually goes shopping with his f
20、amily on the weekend9. 阅读短文,选择正确答案。Dad: What date is it today, Ben?Ben: Its 10th of September. Oh, tomorrow is my birthday.Dad: Would you like a big cake for your birthday?Ben: Yes, please. Can I have a cake with lots of strawberries?Dad: Sure. Lets put “Happy Birthday, Ben!” on the cake.Ben: G
21、reat! Thank you, Dad.Mum: What would you like as a birthday present, dear?Ben: Id like some fish, please.Mum: What colour fish would you like?Ben: Id like a blue one and a yellow one, please.Ron: A blue fish! Can I have one too, Mum?Mum: OK, Ron. Ill buy one for you, too.Ron: Thank you, Mum.1(小题1)Be
22、ns birthday is on . () A. September 9 B. September 10 C. September 112(小题2)Ben would like a cake with on it. () A. apples B. strawberries C. grapes3(小题3)Mother wants to give Ben . () A. a big cake
23、 B. some fish C. some strawberries4(小题4)What colour fish does Ben like? () A. Blue and yellow. B. Red and yellow. C. Blue and red.5(小题5)Ron can have too. () A. a big cake B. a blue fish
24、0; C. a yellow fish10. 阅读短文,回答问题。I have many friends. They''re Sarah, Mike and Amy. We are in the same class. We have PE. English and maths on Mondays. We have bee and tomatoes for lunch onMondays. I like Mondays, because my favourite food is beef. But Sarah doesn''t likeMondays
25、, she doesn''t like tomatoes. She likes Fridays, because we have chicken and potatoes on Fridays. Mike''s favourite food is chicken, too Amy''s favourite food is pork. We are different but we are good friends.(1)What class do they have on Mondays?(2)What do they have for lunc
26、h on Mondays?(3)Does Sarah like tomatoes?(4)What does Mike like?(5)What''s Amy''s favourire food?11. 根据短文内容,判断下列句子的正误。It''s February. The Spring Festival is coming soon. People are very busy. Before the Spring Festival people like cleaning their houses. They always decorate (
27、装饰) their houses in red. During this festival, people usually do a lot of shopping. Parents buy new clothes for their children. All the family members will get together and have big meals. Children are very happy, because they have no school at the Spring Festival. They visit relatives (亲戚) and frie
28、nds. They play games and have great fun. They are very excited (兴奋的) because they can get lucky money(压岁钱) from adults (成年人). Everyone likes the Spring Festival.() (1)It''s the Spring Festival already(已经).() (2)People are free (空闲的) before the Spring Festival.() (3)Children wear new clothes
29、at the Spring Festival.() (4)Children don''t go to school during the Spring Festival.() (5)Children can get lucky money from their parents.12. 读短文,判断下列句子与短文内容是否相符。We often eat beef, chicken, fish and mutton at home. We never eat pork. Do you know why? Because we are Muslims. My friends never
30、 say 'pig' or 'pork' to me. I like my friends.I want to be strong, just like an ox. I like eating chicken and beef. They are tasty. I also like dumplings and I can make dumplings. They are traditional Chinese food.I also like to drink Coke. But my mum doesn''t want me to drin
31、k it. She says it is not good for me. She gives me milk. I want to be a tall boy in my class! I like milk now. I drink milk every day.( )(1)I never eat pork.( )(2)I am a Muslim.( )(3)My friends never say 'pig' or 'pork' to me.( )(4)I can''t make dumplings.( )(5)Milk is good f
32、or me.13. 阅读短文,判断正(T)误(F)。Hello! Im Zhang Peng. Id like to introduce my village to you. My village is in the mountain. There are many small houses and a river. There is a bridge over the river. The water is clean. There are many fish in it. There is a road near the river. There are many flowers besi
33、de the road. My village is really beautiful. You can see green grass, many trees and a lake.Welcome to my village. Youll love it, too.1Zhang Pengs village is in the mountain. (_)2There isnt a bridge over the river. (_)3There are many tall buildings in the village. (_)4There is a road
34、near the river. (_)5There are no flowers beside the road. (_)14. 阅读短文,回答问题。Today is Saturday. It is seven twenty in the morning. It is fine. Helen and her parents are going to the Great Wall(长城). Helens father is a doctor. Her mother is a teacher. Now theyre getting on a big bus. There are
35、 twenty-two people on it. Some are English, and some are American(美国人)and Japanese(日本人). There are four Chinese on the bus. A young woman , shes a driver. A young man, hes a guide(导游). They look very happy. Theyre going to the Great Wall, too.1What day is it today?2Whats Helens father?3How many peop
36、le are there on the bus?4How many Chinese are there on the bus?5将下面的句子翻译成汉语: They look very happy.15. 阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。1Where is Ken? () A. He''s in the kitchen. B. He''s in the bathroom. C. He''s sleeping.2Ken''s father i
37、s in the . He''s making the bed. () A. living room B. bathroom C. bedroom,3Look! May the plants. () A. is watering B. are watering
38、 C. am watering4Sam is the floor in the living room. () A. sweep B. sweeping C. sweeps16. 阅读短文,判断对错。The city is very beautiful now. There weren''t many trees. Now there are many trees along
39、the streets. And there is a supermarket now. We can go shopping there. There was a small park here before. Now it''s big. Many people like going there.() (1)There were many trees before.() (2)There are many trees along the streets now.() (3)There are two supermarkets now.() (4)There wasn'
40、;'t a park here before.17. 阅读理解。根据材料内容判断正误。What did you do last Saturday?Jim:I read books in the library. It isn''t near my house. I had to go there by bus.Mike: I had a Chinese class. The school isn''t far from my home. I walked there.Anna: I played in the park. The park is very
41、 far. So I rode a bike there.Mary: I met some friends at the train station. It is very far and I took a taxi there.John: I went on a trip to New York. It is 400 kilometers away from my city, so I went there by train.( )(1)Jim borrowed (借) some books from the library.( )(2)Mike walked to the school t
42、o have a Chinese class( )(3)Anna and John did different things.( )(4)Mary took a taxi to the bus station.( )(5)The children talked about what they did last Sunday.18. 阅读理解。I have a very happy family. There are four people in my family-my parents, my younger brother and I. My father is a doctor. He w
43、orks in another (另一个) city. He goes home on Saturdays.My mother is a housewife. She can cook very delicious food and she is busy with some housework (家务). Sometimes, my brother and I help her clean the house after school.I love my family. I hope we can be happy forever (永远) !阅读短文,选择正确答案。1There
44、 are _people in my family. () A. five B. four C. three2My father is a_. () A. worker B. teacher C. doctor3My father''s workplace is _our home. () A. far from B. near C. next t
45、o4My mother is a_. () A. doctor B. housewife C. worker5_help my mother with some housework. () A. My brother B. I C. Both A and B19. 读短文,判断题后所给句子正误。Today is Sunday. Let me tell you the interesting children. There are twent
46、y children in the park. After a picnic, two children are washing the dishes, three children are running, four children are jumping, five children are drawing pictures, and six children are reading books. They are all having a good time.( )(1)The children are interesting.( )(2)Twelve children are in the park.( )(3)The children have a picnic in the park at first (起初).( )(4)Five children are drawing pictures.( )(5)
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年金融科技监管框架应用考试试卷:云计算在金融监管报告的真实性验证
- 2025年科技行业人工智能伦理认证算法公平地域发展均衡伦理考核试卷
- 2025年房地产行业绿色建筑认证数字化能力考核试卷
- 2026年中国铁路郑州局集团有限公司招聘普通高校毕业生(一)考试笔试备考题库及答案解析
- 2025常州工程职业技术学院招聘高层次人才(第二批)4人笔试考试参考试题及答案解析
- 2025甘肃省民航机场集团招聘38人考试笔试参考题库附答案解析
- 2025北京大兴区大学生乡村医生岗位招聘5人考试笔试备考试题及答案解析
- 2025中盛远创建设集团有限公司招聘考试笔试备考试题及答案解析
- 2025天津河东区派遣制中学教师招聘考试笔试备考题库及答案解析
- 2025年江西青年职业学院招聘校医1人笔试考试参考题库及答案解析
- 2025美国心脏协会心肺复苏(CPR)与心血管急救(ECC)指南解读课件
- 胆总管结石伴急性化脓性梗阻性胆管炎的护理查房
- 六年级数学上册第一单元测试卷及答案
- 附录C.1 陆上风电、光伏建设项目质量验收范围划分1
- 国开电大《当代中国政治制度》形考任务1-4答案
- 增值服务承诺书
- 郭德纲于谦经典相声《我要穿越》台词
- 深圳市龙岗区2023年九年级上学期《数学》期中试题与参考答案
- 无违法犯罪记录证明申请表(个人)
- 四川省绵阳市绵阳中学英才学校2022-2023学年小升初数学自主招生备考卷含答案
- 城市地理学7-城市规模分布理论-课件
评论
0/150
提交评论