版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、高考英语模拟试题及答案(十五)第一部分阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AGreat Activities for Nature LoversHikingOne of the easiest and most accessible ways to get close to nature is by setting out on a good old fashioned hike. Hiking generally doesn't require any
2、fancy equipment or special skills, just a piece of map and a thirst for adventure. This activity can be as relaxing as you make it.Backcountry CampingWhy limit yourself to just a day hike when you can have a full weekend for alonger adventure? Backcountry camping involves packing your tent, sleeping
3、gear ,food, and water on your back to set up camp in a remote location. I you re an experienced hiker and camper ,this is an excellent way to test your survival skills andexplore the wilderness.Mountain and Road BikingUnlike long hikes through the woods , biking allows you to cover more groundand tr
4、avel farther in nature. Mountain biking typically involves riding up and down steep slopes , between trees , and over rocks. If this sounds too intense or your tiresaren't suited for rugged terrain(地形) , consider taking a road bike on paved trailsthrough forest preserves or along country roads.
5、GardeningContrary to popular belief, you don't have to travel beyond your own backyard to experience the beauty of nature every day. If your personality is less adventurous or your mobility restricted, consider planting a garden to grow your own vegetables ,fruit , herbs, or flowers. There's
6、 something truly satisfying about mixing up a salad with fresh ingredients you grow yourself. One of the best parts about spending time in gardening is that it doesn't have to break your budget and anyone can do it.1 W hat do hikers need for hiking?A. Practical skills.BNecessary equipment.CA use
7、ful map.DA relaxed mood.2 W hat's NOT the advantage of gardening according to the text? A You don't need to go far to enjoy the beauty of nature.B. It gives you a sense of satisfaction when cooking with fresh ingredients.C. It doesn't take any energy or money to do it. D I s easy to star
8、t it for anyone who likes it.3. Which of the following can take you to travel farthest?A Hiking.BBackcountry Camping. CMountain and Road Biking.DGardening.【文章大意】这是一篇说明文。文章介绍了几种亲近大自然的户外活动。1 C 细节理解题。根据第一段“Hiking generally doesn't require any fancy equipment orspecial skills, just a piece of map an
9、d a thirst for adventure.”可知,徒步旅任何花哨的装备或特殊的技能,只需要一张地图和对冒险的渴望。徒步者们需要一张有用的地图,故选 C。2 C 推理判断题。根据第三段中“One of the best parts about spending time in gardeningis that it doesn't have to break your budget and anyone can do it.”可知,种的好处是不需要打破预算,每个人都可以做到,并不是不花费时间C. It doesn'ttakeanyenergy or money to do
10、 it.不需要花费任何精力和金钱,表述与原文不符,故选C。3 D 细节理解题。根据第三段中“Unlike long hikes through the woods , biking allows youto cover more ground and travel farther in nature.”可知,骑自行车可以是你在大自然旅行地更远,故选 C。BSeasicknessandsunburn.Takingcare ofoldpeoplein differentsituations.My medical friends did their best to persuade me. Ever
11、yone said that running away to seawould ruin my career. But after five sleep-deprived (睡眠不足的 ) years working as ajunior doctor, I was willing to take the risk.Hungry for adventure, I boarded a bright white ship in Singapore. With 2,000 passengers and crew, she was the size of a small town.To my reli
12、ef, the hospital was well equipped, with an X-ray machine and a blood analyzer.That first cruise (航行) was a learning experience, a tight schedule full of safetydrills ( 演习). There was so much new information to take in. Even remembering which of the uniforms to wear each day was a challenge. Most co
13、nfusing, I often forgot to change my clock when the ship crossed time zones.As a doctor, I was responsible for the 600 crew including waiters, engineers, cooks and navigators (领航员 ), and I was on call (随时待命的 ) for the entire ship.Far from treating seasickness and sunburn, as I d been warned, my pati
14、ents wer wide and varied. The ship s medicalwcaesnteesrsentially a floating emergency room,but we didn t have a team of specialists on hand for a second opinion. With long andunpredictable hours, it required mental toughness.As you can guess, many of the passengers were elderly. Heart attacks donre
15、about geography and emergency evacuations (疏散) were difficult to arrange.I recall one such patient, who was taken off the ship on a stretcher (担架) halfwaythrough the Panama Canal. After a terrifying ride in the back of an old ambulance, I was relieved that the patient survived long enough to arrive
16、at the hospital in Panama City.Thankfully, there were several unexpected benefits to the job. I regularly enjoyedthe passenger facilities, including the gym, spa and deck buffet (甲板自助餐 ). I even hosted my own table of passengers in the evenings. On rare days off, I volunteered asa tour guide on trip
17、s ashore (在陆地 ). I got to fly over Alaska in a seaplane and watched a ballet in St Petersburg.I now understand that being a cruise ship doctor is not a job it s a way of life.One year at sea became two. I lost my career ambitions, but I redefined happiness in my life.4. What can we know about the au
18、thor s first cruise?A She missed her job as a doctor.BShe enjoyed a relaxing lifestyle.CShe had to learn a lot of things. D She often felt confused about her job duties. 5 Why does the author mention the patient who was sent to the hospital in PanamaCity?A To tell that it was difficult to look after
19、 old patients. BTo prove that being a cruise ship doctor is more tiring.CTo stress the importance of a well-equipped hospital on the ship.D To show it was challenging to handle emergency situations on the ship. 6 What is Paragraph 9 mainly about?A The author s experience as a tour guide. BThe advant
20、ages of being a cruise ship doctor.C The loneliness of being the ship s only doctor.D Various facilities for passengers on the cruise ship.7. What does the author think of her experience as a cruise ship doctor? A It was too stressful to tolerate.B. It helped her build a better career.C. It changed
21、her understanding of happiness.D. It provided opportunities to make more friends.【文章大意】本文为记叙文。作为一名初级医生的作者不听医学朋友的劝告,做了游轮上的医生。游轮上的工作让作者受益匪浅,也改变了作者对幸福的理解。4 C 推理判断题。根据第四段中的 That first cruise (航 行 ) was a learning experience, a tight schedule full of safety drills (演 习 ). There was so much new informatio
22、n to take in. Even remembering which of the uniforms to wear each day was a challenge.可知,第一次巡航是一次学习的经历,紧张的行程中充满了安全演习。有太多的新信息需要了解。甚至每天要记住穿哪种制服都是一个挑战。由此可知,作者第一次航行要学会了许多东西。故选C。5 D 推理判断题。根据第七段中的Heartattacksdon tcareaboutgeographyand emergency evacuations (疏散) were difficult to arrange.(心脏病不关心地理和紧急疏散很 难安
23、排 ),接着在第八段被举例被送到巴拿马城医院的病人来说明这种紧急处理有很大的难度。故选 D。6 B 主旨大意题。主旨句是第九段的第一句Thankfully, there were several unexpected benefits to the job.可知,这份工作有几个意想不到的好处。接着下文对这主题句提出的好处进行详细的说明。由此可知,第九段主要叙述了作为游轮医生的优势。故选B。7 C 细节理解题。根据最后一段中的Oneyearat sea becametwo.I lostmycareerambitions, but I redefined happiness in my life.
24、可知,海上的一年变成了两年。我没有了我的职业抱负,但我重新定义了我生活中的幸福。由此可知,作者在游轮上的工作,让她改变 了对生活的理解。故选 C。COn winter, a fisherman Jim Savage was braving the freezing temperatures when he noticed a baby dolphin struggling to free herself from another fishermantraps the netting. Jim spoke to her and she calmed down as he cut her free
25、 from the line. Seeing she was too tired to swim away, he called the Wildlife Conservation Commission and they rescued the dolphin, named her Winter and took her back tothe center to get treatment.Winter was placed in a holding tank and the team put a feeding tube in her throat.Soon, though, Winter
26、learned how to eat from a bottle. But the line wrapping around Winter s tail had caused her tail to fall off piece by piece. Eventually all that was left was a fleshy stump (残肢). Though Winter did eventually start to swim, she taughtherself an entirely original way to swing her tail stump from side
27、to side like a fish.She learned very well and learned how to trust and love the people who cared forher. And she made a new non-human friend Panama, another rescued dolphin. The two became lifelong friends, completely inseparable.But her trainers were worried, her original moving way prevented her f
28、rom growingproperly. Then Kevin Carroll, a dolphin lover and maker of prosthetic limbs (假 肢 ) for people, stepped in. With a team of experts, vets, and trainers, Kevin developed anew tail for Winter. Winter was retrained to use the device (装置) to swim properly, but with lots of hard work she did it!
29、Word about the disabled dolphin got it and everyone could relate to the dolphin. Now she seems to connect with everyone - from adults with prostheses to a little girl who didn t want to wear her hearing aid until she met Winter.8. What made Winter calm down? A.The netting.B. Jim s words.C. The rescu
30、e team.D. The new tail.9. Why did Jim phone the Wildlife Conservation Commission? A. To cure the baby dolphin.B. To deal with the fishing net.C. To rescue the other fisherman.D. To look at the baby dolphin.10. What made the trainers worried?A. Winter s relationship with Panama.B. Winterpospularity w
31、ith visitors.C. The effect of the damage on Winter.D. Winter s moving style like other dolphins.11. How would the author feel about the outcome of the event?A. It s beautiful.B. It s controversial.C. It s humorous.D. It s discouraging.文章大意:这是一篇记叙文。文章主要讲述了一只受伤的小海豚在一个渔民和野生动物保护中心的帮助下获救,并通过自己的努力学会用假尾巴游泳
32、,给人们带来鼓励和帮助的故事。8.B 细节理解题。根据第一段的 Jim spoke to her and she calmed down as he cut her freefrom the line. (吉姆对她讲话,她平静了下来,他把她从绳子上救下来)可知,吉姆的话让她平静了下来。B. Jim s words.()吉符姆合的以话上说法,故选 B 项。9.D 推理判断题。根据第一段的Seeingshe was tootiredtoswimaway, he calledthe Wildlife Conservation Commission and they rescued the dolph
33、in, named her Winterand took her back to the center to get treatment.(看到她累得游不动了,他打电话给野生动物保护中心,他们救了这只海豚,给她取名为冬天,并带她回到治疗中心接受治疗)可推测, 吉姆打电话给野生动物保护中心是让他们来看这只海豚。D. To look at the baby dolphin.(来 看这只小海豚 )符合以上说法,故选 D 项。10.C 细节理解题。根据第二段的Eventuallyall thatwas leftwas a fleshystump(残肢).Though Winter did eventu
34、ally start to swim, she taught herself an entirely originalway to swing her tail stump from side to side like a fish.(但是,缠在冬天尾巴上的鱼线使她的尾巴一片片地脱落了。最终,冬天开始了游泳,但她自学了一种完全独创的方法 像鱼一样左右摆动尾巴 )第四段的 But her trainers were worried, her original moving way prevented her from growing properly.(但她的训练员很担心,她最初的移动方式妨碍了
35、她的正常生长 )可知,训练员担心小海豚的伤最终会对她的生长造成影响。C. The effectofthedamage on Winter.(受伤给冬天造成的影响 )符合以上说法,故选 C 项。11.A 推理判断题。根据最后一段的 Now she seems to connect with everyone fromadults with prostheses to a little girl who didn t want to wear her hearing aid until metWinter.( 现在,她似乎和每个人都有了联系从戴着假肢的成年人到直到遇到冬天才戴上助听器的小女孩 )可
36、知, Winter这只海豚带给了许多人鼓励和帮助。由此推测,作者认为这件事情的结局是美好的。故选 A 项。DWe know that reading is good for children. Now, a new study suggests that just being around books has its benefits. A team of researchers in Australia finds thatgrowing up with a large library at home improves literacy(读写能力) ,number-sense ,andeve
37、ntechnologicalskillsin laterlife.It appearedinthejournalSocialScience Research.The researcherswereexploringtheadvantagesofscholarlyculture.Theywereinterestedina curiousobservationthatsomecall the“ radiation effect".“ Radiation effect is a situation where children grow up around books , but they
38、 don't read books.But somehow books benefit them, even though they don't read them as much as theirparents wish them to,” said Joanna Sikora , a sociologist in Australia. Joanna and her colleagues analyzed data collected between 2011 and 2015 by the Organization forEconomic Development. The
39、survey assessed the literacy, numeracy( 计算能力 ) , and technological competency of more than 160 , 000 adults from 31 countries. And it included a question about how many books participants had in their homes duringadolescence.“ What we were able to make clear was that people growing up around books h
40、ad better literacy , numeracy and digital problem-solving skills than peoplewho had fewer books growing up but had similar education levels , similar jobs,and even similar adult habits in terms of reading or working at variousnumeracy-improving activities," she said.In fact , teens who only mad
41、e it through high school but were raised in a bookish environment did as well in adulthood as college graduates who grew up in a house without books. Now , how might mere exposure lead to intellectual improvement?we grow up in a house , in a home where parents enjoy books , where books are given as
42、birthday presents and valued , this is something that becomes a part of our identity and gives us this lifelong urge to always come close to books and read more than we would.”So keep shelves piled with books. Your kids will not only be grateful, they'll be morelikely to be ableto spell“ gratefu
43、l" correctly as well. 12 What's“ radiation effect" according to the text?A. The terrible effect of radiation on the persons and things.B. The good influence of the bookish environment on adolescents.C. The beneficial effect of reading books on adolescents.D. The bad effect of the envir
44、onment without books on adolescents.13 How does the exposure to books improve intellect?A. Books bring a sense of identity and eagerness to read more.B. Books help to provide a chance to come close to society, CBooks are always given to adolescents as valuable presents.D Books will offer the teens a
45、n urge to make great achievements. 14 What's the author's attitude towards bookish environment?A Opposed.BNeutral.CIndifferent.DSupportive. 15 What's the best title for the text?A Reading More Helps Improve Children's Abilities BReading at Home Brings Children Many AdvantagesCGrowing
46、 Up Around Books Benefits Children a LotD Creating a Bookish Environment for Children Is of Much Importance【文章大意】这是一篇说明文。文章讲述了书香环境对于孩子成长的好处。12 B 推理判断题。根据第二段中“Radiation effect is a situation where children grow up around books , but they don't read books. But somehow books benefit them, eventhoug
47、h they don't read them as much as their parents wish them to”可知,辐射在本文中指在书香环境中长大的孩子,虽然他们没有像父母期待的那样读那么多的书,但他们仍然从书中受益良多。由此推断出,书香环境对青少年的良好影响,故选B。13 A 推理判断题。根据第三段中“If we grow up in a house , in a home where parents enjoy books , where books are given as birthday presents and valued , this is somethin
48、gthat becomes a part of our identity and gives us this lifelong urge toalways come close to books and read more than we would.”可知,如果我们生长在父母热爱书、珍惜书的家庭中,这将成为我们认知中的一部分,让我们终身都有接近书,多读书的渴望。故选 A。14 D 观点态度题。根据最后一段中“So keep shelves piled with books.”所以书满书吧。由此可知,作者对于书香环境是支持的,故选D。15 C 主旨大意题。根据全文的大意,尤其是第一段中“We
49、know that reading is good for children. Now, a new study suggests that just being around books has its benefits.可知,本文主要讲述了书香环境对孩子成长的好处。故选C。第二节 (共 5小题;每小题 2 分,满分 10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。You don t need to be a world-class mountaineer to stand out in a job interview.Here s my advi
50、ce on how to nail the most common interview question.Most people are so eager to show off what they ve been involved in. Don and there will be time for that. The interviewer has reviewed your resume and will askyou plenty about your expertise.“ Tell me about yourself” is a question you be askedat an
51、y jobinterview.16.However,sharingsomethingthatshowswhoyou really are beyond a piece of paper is a good idea. It will allow theinterviewer to know something about your life outside of work.Everyone has something interesting to share about themselves. I ve heatalk about everything from being a world-c
52、lass sushi chef to an ice carver.17. Such asyou participate in competitive sports, you're an accomplished (技艺高超的 ) pianist and you re writing your first detective novel. If the information showcases a unique aspectof yourself, and especially if you can link it to what you can bring to your next
53、job, then go for it.Another way to think about the question is:“ What gets you up every morning?Thepersonalsowantstoknowwhatyoursenseofpassionandpurposeis. That volunteer work on a farm cooperative in South America, for example, shows youhave a globalperspective.18.It doesn tmatter how big or small
54、the accomplishment is, aslongas it showsyou restrugglingto improveyourself.When people are motivated by contributing to something bigger than themselves, they getmore satisfaction.19. Relax, be yourself and tell the truth. Don't approach the interview like youtrying out for Broadway. It s more t
55、han obvious when someone is trying to memorize their lines and“ play the part” . Also, if you overstate what you've done or fully invent a story about yourself, you'll be exposed.20. A. Take a risk to get personal.B. Showing honesty is one of the most important things.C. Running your first 1
56、0 kilometers shows you like a challenge.D. And then everything you say about yourself will be questioned.E. It's also important to tell it in a way that makes you memorable.F. Too many people respond to it by giving a recital of their resume.G. "Tell me about yourself" is an invitation for you to share brief information.文章大意:这是一篇应用文。作者在文章中提出了如何回答面试中最常见问题的建议,从而使得人们在面试中脱颖而出。26.F 根据下一句 However, sharing something that shows who you really are beyond a piece of paper is a good idea. It will allow the interviewer to know something aboutyour life outside of work. 然而
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 拆迁协议书的性质
- 奥迪轿车转让协议书
- tyec数字耳机协议书
- 2025年RCEP项下药品原料原产地规则应用考核试卷
- 2025初级商业人像摄影师布光失误后期补救技巧考核试卷
- 陪读幼儿安全协议书
- modbus协议书的实现
- 2025年广告营销行业数据挖掘与精准营销研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年科技行业智慧物流供应链可视化转化科技成果转化考核试卷
- 2025年公共服务行业数字政府建设与公共服务创新研究报告及未来发展趋势预测
- 2022年10月上海申康医疗卫生建设工程公共服务中心招考3名工作人员2笔试参考题库含答案解析
- 大学物理《密立根油滴实验》精品课件
- 金风科技-风电产业集团-供应商现场作业基础安全考试附答案
- 全国青少年机器人技术等级考试:一级培训全套课件
- 盾构施工风险及典型事故案例(多图)
- 陕西省流动人口信息登记表
- (含详答)2023年上海春考数学试卷
- 脐带血采集流程课件
- 气功疗法的特点、适用范围、禁忌症课件
- 公共管理学课件(经典).ppt
- 住宅大连远洋时代城2012.09ua11汇总
评论
0/150
提交评论