版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、精选优质文档-倾情为你奉上2017-2018学年河南省洛阳市高二(下)期中英语试卷一、阅读理解(本大题共15小题,共30.0分)ATechnology is the collection of techniques, skills, methods, and processes used in the production of goods or services or in the accomplishment of objectives, such as scientific research Technology can be the knowledge of techniques, p
2、rocesses, and the like The simplest form of technology is the development and use of basic tools The prehistoric discovery of how to control fire and the later Neolithic Revolution increased the available sources of food, and the invention of the wheel helped humans to travel in and control their en
3、vironment Developments in historic times, including the printing press, the telephone, and the Internet, have lessened physical barriers to communication and allowed humans to interact freely on a global scale Dictionaries and scholars have offered a variety of definitions The Merriam-Webster Learne
4、r's Dictionary offers a definition of the term: "the use of science in industry, engineering, etc, to invent useful things or to solve problems "and" a machine, piece of equipment, method, etc, that is created by technology "Ursula Franklin, in her 1989 "Real World of Te
5、chnology" lecture, gave another definition of the concept; it is "practice, the way we do things around here "The term is often used to imply a specific field of technology, or to refer to high technology or just consumer electronics, rather than technology as a whole Technology can b
6、e most broadly defined as the things, both material and immaterial, created by the application of mental and physical effort in order to achieve some value In this usage, technology refers to tools and machines that may be used to solve real-world problems It is a far-reaching term that may include
7、simple tools, such as a crowbar or wooden spoon, or more complex machines, such as a space station or particle accelerator The word "technology" can also be used to refer to a collection of techniques In this context, it is the current state of humanity's knowledge of how to combine re
8、sources to produce desired products, to solve problems, ful6l1needs, or satisfy wants; it includes technical methods, skills, processes, techniques, tools and raw materials When combined with another term, such as "medical technology" or "space technology," it refers to the state
9、 of the respective field's knowledge and tools1. What's the easiest form of technology? _ A. The techniques used in the production of goodsB. The use of science in industry and engineeringC. The development and use of basic toolsD. The knowledge of how to combine resources2. What's the d
10、efinition of Ursula Franklin about technology? _ A. It is inventing useful things or solve problemsB. It is practice, the way we do things around hereC. It is a machine, created by technologyD. It is tools and machines, used to solve real-world problems3. What does the underlined word "It"
11、 in paragraph 4 refer to? _ A. Simple tools such as a crowbar or wooden spoonB. More complex machines such as a space stationC. The application of mental and physical effortD. The technology used to solve real-world problems4. Which of the following can be the best title of the text? _ A. The usages
12、 of technologyB. The definitions of technologyC. The applications of technologyD. The contents of technology【答案】【小题1】C【小题2】B【小题3】D【小题4】B【解析】1-4 CBDB 1C细节理解题根据第二段The simplest form of technology is the development and use of basic tools可知,最简单
13、的科技形式就是基础工具的发展和应用故选C 2B细节理解题根据第三段Ursula Franklin, in her 1989 "Real World of Technology" lecture, gave another definition of the concept; it is "practice, the way we do t
14、hings around here可知,乌苏拉富兰克林,在她1989年"现实世界的技术"讲座,给了另一个定义-实践,我们在这里做事情的方式故选B 3D词义猜测题根据第四段In this usage, technology refers to tools and machines that may be used to solve real-world problems It
15、is a far-reaching term 可知,此处的it指代前文提到的内容,即我们用来解决真实世界问题的科技故选D 4B主旨大意题根据全文可知,本文主要从字典、人们的使用等方面介绍technology的定义故选B本文为科教类阅读,文章主要从字典、人们的使用等方面介绍technology的定义,包括广义定义和狭义定义考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断BAugust or "Auggie&
16、quot; Pullman, a ten-year-old boy living in New York City, was born with a facial deformity (畸形) that has made it difficult for him to make friends He lives with his parents, his older sister Via, and his dog Daisy He has been homeschooled up until the fifth grade, but his parents have decided that
17、it is time for him to go to a real school They enroll him in Beecher Prep, a neighborhood private school, and take him to meet the principal, Mr Tushman While August is there , some of the kids who will be in August's grade take him on a tour of the school; one of them, Jack Will, is nice, but a
18、nother, Julian, is noticeably rude Jack is nice to him, and August believes he has found a friend August settles into the first few months of school and his classmates slowly get used :to the way his face looks He is friendly to others and performs well in class He becomes friends with Jack, and wit
19、h a girl named Summer who sits with him at lunch on the first day However , things get worse on Halloween, typically August's favorite day of the year, when August overhears Jack say to Julian and some other boys that he would kill himself if he looked like August He also says he is only nice to
20、 August because Mr Tushman asked him to be Jack is completely unaware that August himself is sitting nearby, dressed in a Bleeding Scream costume August gets hurt deeply and stops talking to Jack When Jack finds the truth, he feels guilty about being mean He really does want to be friends with Augus
21、t One day, Jack hits Julian for saying mean things about August After that, Jack and August become friends and start eating lunch together with Summer, At a wilderness camp, August is attacked by a group of seventh graders in order to protect Jack Henry, Amos and Miles, Julian's best friends, he
22、lp August and Jack escape Public opinion swings in favor of August and Jack In the end, August wins the Henry Ward Beecher medal, a special award for courage and kindness August is amazed that he survived fifth grade His friends and family make him feel like a regular kid The novel ends with his mot
23、her whispering in his car, calling him a "wonder"5. What makes August different from other children? _ A. His unfriendly classmatesB. His unusual parentsC. His bad temperD. His abnormal appearance6. Why does Jack feel guilty when August stops talking to him? _ A. He says something mean to
24、AugustB. He follows Mr Tushman's requirementC. He hits August without reasonD. Julian doesn't like August at all7. What's the ending of the story? _ A. August is really a failure at schoolB. August wins a medal for his courage and kindnessC. August drops out of school in the endD. August
25、 is not surprised that he survived fifth grade8. What type of writing is the text? _ A. A book reviewB. A news reportC. A 6lm reviewD. An advertisement【答案】【小题1】D【小题2】A【小题3】B【小题4】A【解析】1 D细节理解题根据文章第一段的句子"August or "Auggie" Pullman, a ten-year-old boy l
26、iving in New York City, was born with a facial deformity (畸形) that has made it difficult for him to make friends"可知,使August和其他孩子不同的是他的相貌故选D 2 A细节理解题根据文章第二段的句子"when August over
27、hears Jack say to Julian and some other boys that he would kill himself if he looked like August He also says he is only nice to August because Mr Tus
28、hman asked him to beWhen Jack finds the truth, he feels guilty about being mean"可知,当August不和杰克说话的时候,杰克感到内疚,因为杰克对August说了刻薄的话故选A 3 B细节理解题根据文章第三段的句子"August wins the Henry Ward Beecher medal,
29、160;a special award for courage and kindness"可知,August最后因为勇气和善良获得一枚奖牌故选B 4 A文章体裁题根据文章最后一句话"The novel ends with his mother whispering in his car, calling him a "wonder""可知文章是一篇书评故选A
30、本文是一篇书评,文章主要介绍了一本小说,讲述一位名叫August的男孩,这个男孩天生畸形,父母将他送到学校和普通孩子一起上学,他在学校遭遇到伤害,但是最终他因为勇气和善良获了奖此题主要考查学生的细节理解和推理判断能力做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断CFor someone who is such an extraordinarily successful investor, Warren Buffett is recognized as a pretty ordinary
31、 guy Born in Omaha, Nebraska, for more than 40 years Buffett has lived in the same gray house on Farnam Street that he bought for31,500 He wears shabby suits, drives his own car, drinks Cherry Coke, and is more likely to be found in a Dairy Queen than a four-star restaurant Looking back on his child
32、hood, one can seethe knowledgeable businessman Even as a young child, Buffett was pretty serious about making money He used to go door-to-door and sell soda pop He and a friend used math to develop a system for picking winners in horseracing Later, he also worked at his grandfather's grocery sto
33、re At the age of 11, Buffett bought his first stock(股票) When he was 14, Buffett spent1, 200 on 40 acres of farmland in Nebraska and soon began collecting rent from a local farmer, Buffett wasn't keen on going to college but ended up at Wharton at the University of Pennsylvania-his father encoura
34、ged him to go Buffett's investment strategy mirrors his lifestyle and overall philosophy He doesn't collect houses or cars or works of art, and he looks down on companies that waste money on so useless things, such as private dining rooms, and high-priced racing cars He is a creature of habi
35、t-same house, same office, same city, same soda-and dislikes change In his investments, that means holding on to "core holdings" such as American Express, Coca-Cola, and The Washington Post Co forever9. What can we know about Warren Buffet from this passage? _ A. He is a successful investo
36、r and looks ordinaryB. He leads an ordinary life and drives his own expensive racing carC. He spent all his life in the same gray house on Farnam StreetD. He prefers to have dinner in a four-star restaurant than in a Dairy Queen10. What is Buffett's investment strategy according to the passage?
37、_ A. Saving for rainy daysB. Encouraging changesC. Holding on to famous international companiesD. Never wasting money on unnecessary things11. Which of the following things would Warren Buffett be interested in? _ A. Fantastic racing carsB. Works of artC. Private dining roomsD. Stock of Coca-Cola【答案
38、】【小题1】A【小题2】D【小题3】D【解析】1-3 ADD 1A细节理解题根据"For someone who is such an extraordinarily successful investor, Warren Buffett is recognized as a pretty ordinary guy"可知,巴菲特他是一位成功的投资者,但是看起来很普通故选A 2D细节理解题根据"
39、160;he looks down on companies that waste money on so useless things, such as private dining rooms, and high-priced racing cars"可知,他的投资策略是不要把钱浪费在不必要的事情上故选D 3D细节理解题根据"such as Americ
40、an Express, Coca-Cola, and The Washington Post Co forever"可知,可口可乐公司的股票,也是他投资的一部分故选 D本文是一篇社会文化类阅读,文章主要介绍了股神巴菲特,以及他的传奇经历此题主要考查学生的细节理解和推理判断能力做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断DOne of my all time favorite holiday de
41、stinations is the Gold Coast With its beautiful beaches, mountain hinterland and theme parks, the variety from one location to another is fantastic! And it's also important that it's like a playground for my children The Gold Coast certainly offers something for every member of our family We
42、 all love heading down to the beach for an early morning swim or surf The beaches feature some of the softest golden sand and pumping waves, making them ideal for surfing Safety is important, especially when I'm out with the kids, and I feel better knowing that lifeguards are continually on patr
43、ol(巡逻) The long coast also offer the perfect setting for a leisurely walk at sunset-a favorite activity of mine Then, of course, there's the bargain- hunting in the city's center For shopping-goers, there are amazing shopping centers, boutiques and the usual chain stores I always pick up loa
44、ds of goodies at Pacific Fair "The Gold Coast is popular for its theme parks-Sea World, Warner Bros Movie World and Dream World The seal and dolphin presentations at Sea World keep both children and adults on the edge of their seats as the sea creatures go through a series of complicated jumps,
45、 flips and rolls It's great entertainment and an educational window to the underwater world for the kids Our kids also enjoy meeting the characters at Movie World and watching how real movies are made Night-time is equally fun , as we usually set off to find the best local restaurants and cafes
46、The mix of cultures and influences has given the Gold Coast a wide variety of choices, including modem Australian, Italian, Asian and seafood, although sometimes nothing beats fish and chips! A visit to the Gold Coast in the Sunshine State is worthwhile and fun12. Why docs the author consider the Go
47、ld Coast as her ideal holiday destination? _ A. There are a lot of shopping centersB. The whole family can have fun thereC. It's a safe and interesting place for kidsD. The author can walk leisurely along the coast13. What does the underlined word "boutiques" probably mean? _ A. Theme
48、parksB. Beautiful parksC. Small shopsD. Local restaurants14. What docs Paragraph 4 mainly talk about? _ A. What the theme parks offerB. How popular the Gold Coast isC. Why kids love theme parks so muchD. What people can do in the Gold Coast15. What makes night-time in the Gold Coast attractive for t
49、ourists? _ A. The presentationsB. Different entertainmentsC. The shopping centersD. Various choices【答案】【小题1】B【小题2】C【小题3】A【小题4】D【解析】BCAD 1B细节理解题根据第一段"With its beautiful beaches, mountain hinterland and theme parks, the variety from one location to another is fantastic! And it's also importan
50、t that it's like a playground for my children"可知作者认为黄金海岸是她理想的度假目的地是因为全家人都可以在那里玩得开心故选B 2C推理判断题根据第三段"For shopping-goers, there are amazing shopping centers,boutiques and the usual chain stores"可知对于购物爱好者来说,这里有令人惊叹的购物中心,精品店和通常的连锁店,"boutiques"意为"精品店"故选C 3A推理判断题根据第二段
51、"The Gold Coast is very popular for its theme parks-Sea World, Warner Bros Movie World and Dream World The seal and dolphin presentations at Sea World keep both children and adults on the edge of their seats as the sea creatures go through a series of complicated jumps"可知第4段主要讲的是主题公园提供什么故选
52、A 4D推理判断题根据倒数第二段"The mix of cultures and influences has given the Gold Coast a wide variety of choices, including modern Australian, Italian, Asian and seafood, although sometimes nothing beats fish and chips!"可知不同选择的食物让夜晚的黄金海岸对游客有吸引力故选D本文是一篇科教类阅读,文章主要介绍了我最喜欢的度假胜地之一是黄金海岸拥有美丽的海滩,山脉腹地和主题公园,从
53、一个地方到另一个地方的多样性是非常棒的!这对我的孩子们来说也很重要考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断二、阅读七选五(本大题共5小题,共10.0分)Cloning in biotechnology refers to processes used to create copies of DNA pieces, cells or organisms The term clone comes from the ancient Greek word
54、 "twig"( 1) _ Thirteen American stales ban reproductive cloning and three states prohibit use of public funds for such activities A scientist said if the U S Government bans human cloning, his organization would intend to find a country where it is legal and then create cloned babies for c
55、ouples who aren't able to bear a baby " (2) _ " Zavos, a Kentucky reproduction researcher, said at a meeting of the Association of Reproductive Health Professionals( 3) _ Zavos would not say where his organization is doing its research He said that so far the experiments have involved
56、only animals, but the group is moving steadily toward an eventual attempt to clone humans The remarks from Zavos came during a debate with Dr Paul R Billings ( 4) _ If we want to know what would happen with humans, we need to do it in humans Zavos said his organization would not attempt to clone hum
57、ans until they are confident they can do it safely(5) _ A Animals are animals B People want to have a biological child of their own C It refers to the process where a new plant can be created from a twig D Dolly, the first cloned sheep suffered from obesity and brain disabilities E "We don'
58、t say we need America," Zavos said "The world is wide open to us" F The problems experienced in animal cloning must be evaluated on a scientific level G And he said his organization has had an animal-cloning success rate of more than 30percent16. A. AB. BC. CD. DE. EF. FG. G17.
59、 A. AB. BC. CD. DE. EF. FG. G18. A. AB. BC. CD. DE. EF. FG. G19. A. AB. BC. CD. DE. EF. FG. G20. A. AB. BC. CD. DE. EF. FG. G【答案】【小题1】C【小题2】B【小题3】E【小题4】A【小题5】G【解析】1-5 CBEAG 1C细节理解题根据上文"The term clone comes from the ancient Greek word "twig"克隆一词来源于古希腊单词"twig
60、""可知此处应填"它指的是用一根小树枝创造新植物的过程"故选C 2B细节理解题根据下文"Zavos, a Kentucky reproduction researcher, said at a meeting of the Association of Reproductive Health Professionals肯塔基州生殖研究人员扎沃斯在生殖健康专家协会的一次会议上说"可知此处应填"人们想要自己的亲生孩子"故选B 3E细节理解题根据下文"Zavos would not say where his
61、organization is doing its research扎瓦斯不愿透露他的组织在哪里进行研究"可知此处应填"我们没有说我们需要美国"世界向我们敞开大门"故选E 4A推理判断题根据下文"If we want to know what would happen with humans, we need to do it in humans如果我们想知道人类会发生什么,我们需要在人类身上做"可知此处应填"动物就是动物"故选A 5G推理判断题根据上文"Zavos said his organizati
62、on would not attempt to clone humans until they are confident they can do it safely扎沃斯说,他的组织不会试图克隆人类,除非他们确信自己能安全完成"可知此处应填"他说他的组织已经有超过30%的动物克隆成功率"故选G本文是一篇选句填空,文章主要介绍了在生物技术中克隆是指用来复制DNA片段、细胞或有机体的过程克隆一词来源于古希腊单词"twig",它指的是用一根小树枝创造新植物的过程"此题主要考查学生的细节理解和推理判断能力做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断三、完形填空(本大题共20小题,共30.0分)Attitude with action is everything That's what I've (21)from a simple person at our office gym Last month our city conducted a fi
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 绘画艺术品跨界电商行业跨境出海项目商业计划书
- 羊肉品牌跨界合作企业制定与实施新质生产力项目商业计划书
- 自动驾驶物流车辆园创新创业项目商业计划书
- 紫薯仙贝企业制定与实施新质生产力项目商业计划书
- 2025年护理面试题库及答案大全
- 2025年护理外科试题库及答案
- 2025年玻璃浮球项目发展计划
- 2025年永磁式步进电机项目合作计划书
- 中小学健康教育课程开发方案
- 苏教版小学语文病句修改专项练习
- 2023年8月26日全国事业单位联考A类《职业能力倾向测验》真题+解析
- 压力容器教育培训知识课件
- 防爆安全教育培训记录课件
- 2025银川市第一幼儿园招聘保健医1人笔试模拟试题及答案解析
- 2025年成考高起点语文真题含答案
- 语言:轰隆隆来了
- 白云区五年级上学期语文期末试卷
- 报名统计表格
- 软件系统上线试运行申请表方(仅用于个人学习的参考模板)
- 特许经营管理手册范本(餐饮)
- 配电箱配电柜专项施工方案
评论
0/150
提交评论