2020福建高考英语一轮复习(北师全国卷1)课时规范练32Unit17_第1页
2020福建高考英语一轮复习(北师全国卷1)课时规范练32Unit17_第2页
免费预览已结束,剩余7页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、答案:C课时规范练 32 Unit 17(35 分钟)_课时规范练第 64 页I阅读理解My color televisi on has give n me nothing but a headache .I was able to buy it a little over a year agobecause I had my relatives give me money for my birthday in stead of a lot of clothes that would n t fit.I let asalesclerk fool me into buying a disc on

2、 ti nued model.I realized this a day later,whe n I saw n ewspaperadvertisements for the set at seventy-five dollars less than I had paid.The set worked so beautifully when I firstgot it home that I would keep it on until stations signed off for the night.Fortunately,I didn t get any cha nn elsshow i

3、ng all-ni ght movies or I would n ever have gotte n to bed.Then I started developing a problem with the set that involved static ( 静电) noise.For some reason,whencertain shows switched into a commercial,a loud noise would sound for a few sec on ds.Gradually,this no isebega n to appear duri ng a show,

4、a nd to get rid of it,I had to cha nge to ano ther cha nnel and the n cha nge itback.Sometimes this tech nique would not work,a nd I had to pick up the set and shake it to remove the soundactually began to build up my arm muscles( 肌肉)shaking my set.When n either of these methods removed the static n

5、o ise,l would sit helplessly and wait for the no ise togo away.At last I ended up hitting the set with my fist,and it stopped working altogether.My trip to the repairshop cost me $62,a nd the set is work ing well no w,but I keep expect ing more trouble.【解题导语】本文是一篇记叙文。作者一年多以前购买的一台电视机让他头疼不已。首先是出现静电噪声,

6、作者想了许多办法解决这个问题,直到最后作者不得不去修理店。I.Why did the author say he was fooled into buying the TV set?A. He got an older model tha n he had expected.B. He couldn t return it when it was broken.C. He could have bought it at a lower price.D. He failed to find any movie shows on it.解析 : 细节理解题。由第一段第四句 “I realized

7、this a day later,when I saw newspaper advertisements for theset at seventy-five dollars less than I had paid . ”可知 ,作者之所以说自己是被欺骗购买那台电视机是 因为他本可以用更低的价格购买它。故选 C 项。2.Which of the following can best replace the phrase “signed off ”in Paragraph 1?A.ended all their programsB.provided fewer channelsC.change

8、d to commercialsD.showed all-night movies答案:A解析 :词义猜测题。由该词组所在的句子句意“当我刚把那台电视机带回家时,它工作得非常好以至于我把电视一直开着直到当晚所有的电视台都停播节目。”可推知词组 sign off 的含义是 停播所有的节目 ”。故选 A 项。3. How did the author finally get his TV set working again?A. By shaking and hitting it.B. By turning it on and off.C. By switching channels.D. By

9、having it repaired.答案 :D解析 : 细节理解题。由最后一段第二、三句“At last I ended up hitting the set with my fist,and it stoppedworking altogether.My trip to the repair shop cost me $62,and the set is working well now,but I keep expectingmore trouble .可知,当最终电视机不工作的时候,作者把它送到修理店修好了。故选D 项。4. How does the author sound when

10、 telling the story?A.Curious. B.Anxious.C.Cautious.D.Humorous.答案 :D答案:A解析:推理判断题。由第一段第一句中的 headache,第二段最后一句 “actually began to build up my armmuscles(肌肉)shaking my set.以及最后一段第二句中的 hitting the set with my fist 以及最后一 句等,可以看出作者在讲述时,听起来非常幽默。n完形填空My 14-year-old son,John,and I spotted the coat at the same

11、time at a sec on d-ha nd cloth ing store .It hada black collar,delightful tailoring,a Fifth Avenue label( 标签)and a(n) 1 price of $28.We looked at 2 ,say ing nothin g, 3 Joh n s eyes sho ne.Dark,woole n topcoats were popular just the nwith 4 ,but could 5 several hun dred dollars now.Joh n 6 the coat.

12、He turned from side to side,eye ing himself in the mirror with a serious,studied _ 7_ thatsoon cha nged into a smile.The 8 was perfect.Joh n wore the coat to school the next day and came home 9 a bigsmile. How did the kids like your coat? I asked. They love it. He said, 10 folding it over the chair

13、and smoothingit flat.Over the n ext few weeks,the 11 came over Joh n. Quiet,reas oned discussi on was 12 argument.Hebecame more thoughtful and eager to 13. Good dinner,Mum, he would say everyevening.One day whe n I suggested that he might start on homework before dinn er,Joh n said, You are 14_,and

14、I guess I will .When I asked one of his teachers 15 caused the changes,she said with laughter, It must be his coat! atthe library,we 16 to meet a friend who had not seen our children for a long time . “ 17 this be John? heasked,looking up to John s new height,assessing the cut of his coat,and extend

15、ing his hand,one 18 to another.Joh n and I both knew we should n ever 19 a pers on s clothes for the real pers on with in them.As isknown, what is on the in side should be 20 with what is on the outside.【解题导语】 本文是一篇记叙文。作者通过一件新衣服使其儿子发生了改变,从而说明了一个人的外表需要与其内心相匹配。1.A. un believableB.specialC.reas on able

16、D.average解析 :由下一段中的several hundred dollars now 可知,此处表达这件外套的价格 “令人难以置信(unbelievable) ”。2.A.the otherB.othersC.one anotherD.each other答案 :D解析:作者和儿子 互相(each other)看着对方,什么也没说。3.A.thereforeB.howeverC.thusD.but答案:D解析:前文说明两个人都没说话,后面说约翰的眼睛放光,语意存在转折,故应用 but。4.A.teenagersB.peopleC.parentsD.adults答案 :A解析:此处说明当

17、时这种外套很受青少年(teenagers)的欢迎。5.A.spendB.costC.payD.take答案 :B解析 : 主语是衣服应用 cost 表示 “花费6.A.touchedB.heldC.buttonedD.obtained答案 :C解析 :由后面说明约翰在镜子里审视自己可知,他在试穿这件外套,把它的 “纽扣扣上 (button)。7.A.gestureB.expression答案:C答案:B解析:由后面 that soon changed into a smile可知,此处说明的是约翰 表情(expression)的变化。8. A.colorB.fitC.priceD.style答

18、案:B解析:表示尺寸大小正合适应用fit。9.A.havi ngB.show ingC.behavi ngD.weari ng答案:D解析:由下文 They love it. ”T 知,约翰回到家很高兴,脸上 带着(wear) ”微笑。10.A. carefullyB.carelesslyC.patie ntlyD.hurriedly答案:A解析:根据语境可知,约翰很喜欢他的衣服,所以折叠都是十分小心仔细(carefully) ”。11.A. cha ngeB.satisfact ionC.happ in essD.ge nerosity答案:A解析:由下一句 Quiet,reasoned d

19、iscussion was 12 argument.可知,约翰发生了 改变(change)”12. A.because ofB.aware ofC.i nstead ofD.apologize解析:Quiet,reasoned discussion 代替(instead of) 了 argument。C.attitudeD.feeli ngC.complainD.apologize答案 :B解析:由后面的 Good dinner,Mum, ”可知,约翰十分想 取悦(please)他人。14.A.troublesomeB.trueC.rightD.wrong答案:C解析:由下文的 and I g

20、uess I will 可知 ,约翰表示作者说得 “对( right) ”15.A.whatB.howC.whenD.that答案 :A解析:作者询问老师是 什么(what)导致了约翰的改变。16.A.decidedB.cameC.intendedD.happened答案 :D解析 :happen to do 表示 “碰巧做17.A.CouldB.WouldC.MustD.Should答案 :A解析 :根据语境可知此处表示推测。18.A.friendB.teacherC.gentlemanD.fellow答案 :C13.A.regretB.please解析:根据语境可知此处表示评价很高,即是一

21、位 绅士(gentleman)对另一位绅士的评价。19 .A.watchB.mistakeC.con sider答案:B解析:根据语境可知,此处表达不要把一个人的外表错当作(mistake)他的内心。 mistake.for 表示把错当作答案:D(2018 山东烟台期中)Every year thousa nds of tourists visit Pompeii,ltaly.They see the sights that Pompeii is famous for 1.(it)stadium,theatres,shops and restaurants.The tourists do no

22、t,however,see Pompeii s people.No one has livedin Pompeii for almost 2,000 years.On ce,Pompeii was a busy city of 22,000 people .It 2. _ (lie)at the foot of Mount Vesuvius,agrass-covered volcano.Mount Vesuvius had not erupted for 3. _(century),so the people ofPompeii felt that they were in 4. _ (saf

23、e).In August of AD 79,M ount Vesuvius erupted.The en tire top of the mountain exploded,5. _a huge black cloud rose into the air.So on stones and hot ashes bega n to fall on Pompeii.Whe n the erupti onen ded two days later,Pompeii 6._ (bury )un der 20 feet of stones and ashes.Almost all ofits people

24、were dead.From the n on ,Pompeii rema ined un der stones and ashes.The n an Italia n scie ntist 7._(n ame)G in seppe bega n to un cover Pompeii.8_ (slow)a nd carefully,Gi nseppe and his mendug.The city looked almost the same as it had looked in AD 79.There were streets and fountains,housesand shops.

25、There was a stadium 9._ 20,000 seats.Perhaps the most importa nt of all,there wereD.judge20.A.comparedB.connectedC.combinedD.matched解析:作者的看法是一个人的内心应该与外表相川.语篇填空匹配(match) ” match.with.表示 与什么相匹配”everyday objects,10._ tell us a great deal about the people who lived in Pompeii.Gi nseppe hasdied,but his w

26、ork con ti nu es.答案:1.its 修饰名词 stadium,theatres,shops and restaurants 应用形容词性物主代词。2.lay 根据语境可知,此处应用过去时态。3. ce nturies 表示多个世纪以来,故应用名词的复数形式。4. safety 介词后应用名词。5. and 表示承接关系,应用连词 and。6. was buried 描述过去应用过去时态,且此处为被动意义,应用过去时态的被动语态。7. named 修饰名词 scientist,且 name 和 scientist 之间为被动关系,故应用过去分词充当定语。8.Slowly修饰动词 dug 应用副词。9. with 表示伴随状况应用介词with。10. which 引导非限制性定语从句应

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论