版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、精选优质文档-倾情为你奉上高中英语读后续写专项练习 1. 阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。I still remember it,like it was yesterday when my parents told me the news. It was the week before Christmas on Thursday morning when my parents said, “Stacy, start packing your things so we can go to Florida for the holidays.”“Okay, ”I resp
2、onded.We do this every year for Christmas and New Year. Its kind of a family tradition we have.We go every year because we like to visit some family members living in Florida.There has never been a year when weve missed a trip to Florida for the holidays. I was so excited to go on this trip because
3、Christmas is my favorite holiday, but to top it off I was going to get to celebrate it with my family.The next morning,my mother entered my room.“Stacy, wake up!We need to go to the airport so that we can get our plane tickets to Florida before they sell out.”I jumped out of bed and got ready as fas
4、t as I could.When we were on our way to the airport,I couldnt stop talking and smiling because I was too excited about getting our tickets.“Arent you just excited to go to Florida?” I asked.“Yes, I am.We can finally catch up with the family and drink hot cocoa,”responded my mother.The airport was so
5、 crowded. Some people were leaving to other countries and others were just visiting for the holiday. There was such a huge line in the airport because so many different people were buying plane tickets.When it was our turn, my mother said,“Three tickets to Florida on Christmas Eve please.”The lady w
6、orking there responded,“Well, you guys are lucky.You got the last three tickets to Florida.”My mother and I both smiled in relief and paid for our tickets and went back home to finish packing.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:When we
7、arrived home,we found father wasParagraph 2:After we left for the airport to buy tickets,a man climbed into our house to steal money.【答案】When we arrived home, we found father was lying on the floor, bleeding. Though we felt very surprised, we sent him to hospital at once.With the help of doctors, my
8、 father came back to life on Christmas Eve, which made our family pleased. My parents loved each other very much, so my mother kept my father company day and night,completely forgetting the trip to Florida. After my father woke up, he said sorry to us and told us everything that happened to him.Afte
9、r we left for the airport to buy tickets, a man climbed into our house to steal money. My father caught him and bravely fought with him, but unfortunately the man hurt my father. Hearing the news,we were proud of him. On Christmas Eve, we held a party in hospital for my father. Everyone got together
10、 around the Christmas tree and sang Christmas songs to him.That Christmas Eve was quite unusual and meaningful. I will never forget the time I spent with my father on Christmas Eve in hospital.2.阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。At a recent 6-yearolds birthday party together with my daughter,I wat
11、ched two girls playing in a playroom.Three boys came over and decided they were going to drive the girls away.“No girls allowed,”said one boy.The other two boys crowded around the girls for effect. One of the girls, in fear,did as she was ordered and left the playroom. The other girl stood her groun
12、d. “We were here first. You cant kick us out,”she said.They werent my kids, so I gently told the boys that everyone was allowed to play in the playroom. The boys ignored me, and continued to push the remaining girl out of the room. The girl fell on the ground and screamed in pain. The boys went on w
13、ith their nogirlsallowed game. I took the girl over to the parents at the party and explained what had happened.What followed was a lesson in how girls were schooled in male power and privilege(特权)The girls mother told her that she should have stayed away from the boys. The message to th
14、e girl was that it was her fault because she didnt do what the boys had ordered. A father of one of the boys laughed and told me that I should have caught the girl as she fell. There were no consequences for the boys. Their violence was so much an accepted part of their behavior that it didnt even r
15、aise an eyebrow. In fact, the attitude of the father was that using physical strength to get what you wanted was to be celebrated.The message to the boys was that they could hurt girls without any consequence. Another mother said,“Its so hard for boys and girls to play together at this age.”注意:1所续写短
16、文的词数应为150左右;2应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:To that mothers words,my response is:No!Its not!Paragraph 2:My sixyearold daughter observed the events at the party.【答案】To that mothers words,my response is:No!Its not!We are all humans,born witho
17、ut any difference. Though it seems to be a small thing,just a quarrel among children,what it shows is that girls are now suffering from prejudice. Actually,boys and girls are just like two poles of our Earth,so they cant be apart and there is nothing about who are better. Boys should have a respectf
18、ul attitude to girls. I think all the parents should teach their children that boys and girls have the same rights.My sixyearold daughter observed the events at the party. And afterwards she said,“Mom,I think those boys cant drive the girls away and even injure them.”I said,“Thats true,m
19、y dear. Girls are now being looked down upon,but you need to understand that we are equal,though some people dont think like this.” My daughter nodded and said,“I will try my best to stop violence against women and girls.”3.阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。During lunchtime,Emma suggested going to the z
20、oo to feed the animals and her mom agreed.“Well stop by the bakery and pick some bread up. Now hurry and eat and then well go. Its going to be a lovely day. Grandma is coming with us. Shell be here any minute,”mom said.Emma ate her lunch and then ran into her room to get her shoes.The problem was th
21、at she could only find one of them. She looked under her bed, but all she could see were dirty towels and pants. She moved some of her toys out of the way,but still couldnt find her shoe. After shed checked everywhere in her room,she ran into the kitchen. “Mom,I cant find my shoe.Will you wait while
22、 I look for it?”she asked.Her mom thought about how many times shed told Emma to clean her room up. She whispered something to Emmas grandma and then said to Emma,“You will have to stay home.Your dad and I will take Ryan to the zoo. Grandma will stay here with you.”“No!Please wait for me. I want to
23、go to the zoo,”Emma cried. “Im sorry, Emma. Ive told you a dozen times to clean your room and you ignored me.You cant find your shoe now. Its your own fault for not doing as I asked.You will stay home.”Emma ran into her bedroom, crying. Her mom came to the door and said,“Emma,clean that room of your
24、s before I get home. Ive told grandma not to give you any sweets until you finish the work.” She went out to the car with Ryan and Emmas dad and then they drove away.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:Emma sat on her bed and cried for
25、a long time.Paragraph 2:Emma and her grandma were sitting at the table,eating when her mom,dad,and Ryan came home.【答案】Emma sat on her bed and cried for a long time. And then she wiped her eyes and started to clean her room. It took her two hours to clean up the room.“I did it!”she said proudly. She
26、even found her missing shoe. She ran into the living room.“Grandma!Come and see. I cleaned my room and found my shoe.” Grandma looked in Emmas room. “If you had kept it this way, you wouldnt have lost your shoe.Come and have some sweets now,”she said.Emma and her grandma were sitting at the table,ea
27、ting when her mom,dad,and Ryan came home.“Well,look at Emmas room!Its clean,”her dad said.“How was the zoo?Did you have fun?I wish I could have gone there with you,”Emma said.“If you keep your room clean,we may go and see animals again,”her mom said. From then on,Emma tried her best to keep her room
28、 clean.4. 阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。It was a hot and wet day in July.I was driving to the local grocery store because the heat had made my bananas go from yellow to brown overnight.My air conditioner in my car was on high,but it still wasnt cooling me down. Suddenly, the car in front of me signa
29、led that it was pulling off.I pressed on the brakes and slowed down. Out of the corner of my eye I saw several teenagers standing in the summer sun.They werent playing, killing time, or hanging around though.They werent drinking,smoking, chatting, or looking at their cell phones.They were working on
30、 a porch(走廊)I recognized them immediately as one of the church work camps. For more years than I can remember these young men and women have volunteered their spring and summer vacations to come here and help repair the homes of poor people. I smiled when I saw them there sweating and working hard t
31、o do some good in this world.While the news headlineswere so full of murder,hate,and violence in our society,these young people were doing their best to share some love and light with others.In my heart and mind I heard the words once again:“I was hungry and you gave me food;I was a stranger and you
32、 welcomed me;I was naked(裸体的) and you gave me clothing;I was sick and you took care of me.”There is so much good we can do in this life.There are so many people we can help.There is so much love we can share.And as long as there is life,there is more to do.Whether it is repairing a house,sharing a s
33、mile,offering a hug,adopting a dog,visiting the sick,giving to charity(慈善),praying for others,sharing a kind word,or doing any act of goodness,every single thing we do is precious in the eyes of people.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph
34、1:Nowadays loving each other is a good deed and common in the society.Paragraph 2:Choose to love,and you will help others.【答案】Nowadays loving each other is a good deed and common in the society. Choose to love,and you will have joy.Therefore,learning from what the young men and women have done,I tak
35、e part in the church work camps on weekends,no matter how cold or hot it is.What the teenagers have done sets an example to me and changes my mind.Whenever I meet the people in need,I rush to help them.Choose to love, and you will help others. How do you want to experience life?Will you be more kind
36、?Begin with yourself. Realize that you are powerful and can create love. Take care of your thoughts and feelings and make sure they can reflect the positive aspects of you.You can then devote this love to people and places around you.Your love becomes the love other people feel.Be an angel and choos
37、e to live freely and joyfully. In this way, the society we live in will be better and better.5.阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。I was responding to a call from a small brick flat(用砖做的公寓) in a quiet part of town. I assumed I was being sent to pick up some partygoers, or someone who had just had a
38、fight with a lover, or a worker heading to an early shift at some factory for the industrial part of town.When I arrived at 2:30 a.m., the building was dark except for a single light in a ground floor window. Under such circumstances, many drivers just honk(按喇叭) once or twice, wait a minute, then dr
39、ive away. But I had seen too many weak people who depended on taxis as their only means of transportation.Unless a situation smelled of danger, I always went to the door.This passenger might be someone who needs my assistance, I reasoned to myself. So I walked to the door and knocked. “Just a minute
40、,” answered a frail, elderly voice. I could hear something being dragged across the floor.After a long pause,the door opened. A small woman in her 80s stood before me.She was wearing a print dress and a pillbox hat, like somebody out of a 1940s movie. By her side was a small nylon suitcase.The apart
41、ment looked as if no one had lived in it for years. All the furniture was covered with sheets.There were no clocks on the walls, no equipment on the counters.In the corner was a cardboard box filled with photos and glassware.“Would you carry my bag out to the car?” she said. I took the suitcase to the cab,then returned to assist the woman. She took my arm, and we walked slowly
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 电工采购电线合同范本
- 妇产科医患关系小品
- 拉萨市2022年7月华夏银行招聘《银行专业基础知识》试题及答案
- 企业用人合同(标准版)
- 海洋经济期刊排名
- 2025年辽宁省安全员《B证》考试题库及答案
- 2025年电信诈骗防范知识普及试题及答案解析
- 湘豫名校联考2025届高三下学期第三次模拟考试生物试卷(含答案)
- 2025年工程管理系统试题及答案
- 江西公务员考试《行测》真题模拟试题及答案解析【2022】7-16
- 2021同等学力申硕英语真题及答案解析(卷一卷二)
- 脑梗塞合并糖尿病的健康宣教
- 新能源汽车高压系统的电源电力转换与控制技术
- 高等数学(上册)
- 小学升初中衔接知识讲座
- 内伤(中医骨伤科学十三五教材)
- 中药煎煮方法ppt
- 煤矿每日一题题库带答案
- 2023版押品考试题库必考点含答案
- GB/T 34244-2017液体除菌用过滤芯技术要求
- 尿动力学检查操作指南2023版
评论
0/150
提交评论