大学英语三级模拟卷有答案解释_第1页
大学英语三级模拟卷有答案解释_第2页
大学英语三级模拟卷有答案解释_第3页
大学英语三级模拟卷有答案解释_第4页
大学英语三级模拟卷有答案解释_第5页
已阅读5页,还剩34页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Now the test will begin.1. A) $ 116. B) $ 150. C) $ 115. D) $ 126. 2. A) He cant explain the instructions clearly. B) He speaks too fast. C) He doesnt understand the instructions clearly. D) He is deaf. 3. A) John is a close friend of the womans. B) John is the best hairdresser in town. C) John is a

2、 hairdresser. D) John often helps the woman. 4. A) New York. B) Rome. C) Paris. D) San Francisco. 5. A) Sitting on her desk. B) Sitting at her desk. C) Standing near her desk. D) Walking on her desk.Conversation 1 6. A) The tree was broken. B) All the leaves fell down. C) One of the branches fell do

3、wn. D) The tree was cut down. 7. A) Good. B) Terrible. C) Worse. D) Wet. Conversation 2 8. A) She was troubled by a difficult mathematics question. B) She was worded about next Monday. C) She was afraid to take part in an examination. D) She was excited about the coming exam. 9. A) The exam is very

4、easy. B) Be relaxed and calm and she will make it. C) It is necessary to bring a dictionary with her. D) It is possible to discuss questions with others during the exam. 10. A) Some draft papers. B) Papers with some information. C) Dictionaries. D) Reference books.11. On what date did the house catc

5、h fire? The house caught fire on _, 1982. 12. Why did the old woman have trouble in walking? Because she was in _. 13. Who put the fire out? _. 14. whom was the man going to give the gifts to? He was on his way to give gifts to _. 15. what happened to the house at last? The house _.16. In spite of w

6、hat we said, he refused to _ to the police station. A) give away B) give off C) give himself away D) give himself up 17. It is imperative that the students _writing their papers by the end of the month. A) finish B) must finish C) will finish D) are to finish 18. I invited Tom and Ann to dinner, but

7、 _ of them came. A) both B) none C) either D) neither 19. The heart is an important organ of circulation _ function is to pump blood to all parts of the body. A) which B) whose C) of it D) its 20. _ with the size of the whole earth, the highest mountain does not seem high at all. A) when compared B)

8、 Compare C) While comparing D) Comparing 21. Training astronauts _ not an easy thing. A) are B) is C) were D) be 22. Would you be _ by the idea of going to Paris? A) exciting B) excitably C) excited D) excitedly 23. There is no _ that women are playing an important role in the world today. A) of den

9、y B) to denying C) denying D) of denying 24. I am rather concerned _ her, for I havent heard from her since last winter. A) of B) at C) with D) about 25. Look at the terrible situation I am in! If only I _ your advice. A) had followed B) would follow C) follow D) have followed26. Flying across the A

10、tlantic for the first time was a great (achieve) _ 27. The number of students in our department (be) _ more than 500. 28. The lecture was so (bore) _ that everyone went to sleep. 29. I am sorry that I have kept you (wait) _ for so long. 30. He made a suggestion that they (visit) _ their friends in N

11、ew York. 31. Youre always forgetting your assignments. Youre a very (forget) _ person. 32. Not only the students but also their teacher (have) _ participated in that football game. 33. Things got so bad (recent) _ that he decided to take a vacation in Greece. 34. It is a pity that those skirts are n

12、ot (avail) _ in your color and size. 35. When I arrived at the theatre, all the tickets (sell) _ out.36. Which of the following arguments is TRUE according to the article? A) The classical Greeks did not know the existence of suicide. B) Suicide has always been prevalent in all parts of the world. C

13、) In todays society, there are quite a number of people who commit suicide. D) Nowadays suicide is not as common as it was in the past. 37. Which of the following is NOT mentioned as a motive for suicide? A) Insanity. B) Pressure. C) The need for attention. D) Great anger. 38. Which of the following

14、 statements is NOT true? A) People who want to take their own lives often disguise their feelings. B) It is difficult to describe what kind of people tend to commit suicide. C) Suicide has been a problem in most cities since ancient times. D) People who commit suicide all share certain characteristi

15、cs. 39. The word “benevolent” (Line 3, Para. 3) means _. A) relevant B) kind C) serious D) effective 40. The third paragraph mainly tells us that _. A) a network of centers has been quite effective in reducing suicide B) a network of centers help the callers to realize that suicide is a common socia

16、l problem C) people are making efforts to help those who tend to commit suicide and in a way, they are successful D) in the US, people who want to commit suicide call a network of centers to get help Task 241. What were those American women tested for during the whole month? A) For the selection of

17、the responsible persons. B) For the condition of different group of the women. C) To see if they were suitable for the space work. D) To see how they would react to conditions like those aboard the space shuttle. 42. From the passage we can learn that _. A) many women wanted to take part in the test

18、s B) the pay was important for the women C) the women often quarreled with each other so they had to tolerate each other D) they could drink some wine after work 43. Which of the following statements is TRUE? A) They had to stand under the pressure three times the force of gravity. B) Ten days later

19、 in the test, they had to spend other twenty days in bed. C) During the whole test, they suffered backaches and other discomforts. D) Some of the women suffered great loss of calcium. 44. According to the passage, A) the women stayed together during the whole test B) most of the women taking part in

20、 the test are very active C) before the test, the women enjoyed smoking and drinking D) all the women taking part in the test traveled to space at last 45. What is the best title for this passage? A) Womens Power B) An Unforgettable Experience C) Tests Show Women Suited for Space Travel D) Man Shoul

21、d Not Travel to Space Any More Task 3 Directions: The following is a letter with complaint. After reading it, you are required to complete the outline below it (No. 46 to No. 50). You should write your answers briefly (in no more than three words) on the Answer Sheet correspondingly.Examples:(A)第一次鸦

22、片战争 (K)国事访问 51()经济体制 ()自由贸易政策 52()中英联合声明 ()高度的自治权 53()九龙半岛 ()第一任行政长官 54()立法委员会 ()领事馆 55()文化参赞 ()外交惯例 Task 556. Which day is the World No Tobacco Day? It is _ every year. 57. What is the World No Tobacco Day theme for 2003? It is _ Tobacco Free Fashion Action. 58. Who were invited to join the worldwi

23、de movement to rid films of their tobacco-promoting role? Many famous _. 59. What is the main idea of this report? It is the introduction to the World _ theme for 2003. 60. Who is calling to the entertainment industry to ensure their responsibility? They are _ and the Smoke Free Films project at the

24、 University of California in San Francisco.61. In terms of the economic situation, the policy has been largely ineffective. A)在这一阶段对经济进行改革的形势下,这一政策的作用不大。 B)就如何提高经济水平而言,这个政策很大程度上作用不大。 C)就改进经济形势方面而言,这个政策很大程度上作用不大。 D)就改进经济形势方面而言,这个政策很大程度上发挥了很大的作用。 62. Seen from space, our earth, with water covering 70%

25、 of its surface, appears as a “blue planet”. A)如果从太空中看地球的话,地球像一个蓝色的行星,而且地球的表面70%都是水。 B)地球表面的70%都被水覆盖着,从太空中看地球,它就像一颗蓝色的行星。 C)从太空上看我们的地球,它的表面的70%都被水覆盖着,看上去像一颗蓝色的行星。 D)从太空中看到地球的表面的70%都是水,它是一个蓝色的行星。 63. One should always keep in mind the old truth “First impressions are lasting”. A)人们应当永远把这个古老的真理记在心中,即“

26、先入为主”。 B)人们应当经常记住这样一句俗语“先人为主”。 C)人们应当永远记住这样一句俗语“一见钟情”。 D)人们应当经常记住“一见钟情”这个古老的法则。 64. Statistics show that the average family size increases in inverse ratio to the mothers years of education. A)统计数字表明,按平均数计算,母亲受教育年限越长,她的家庭人口就越少。 B)统计数字表明,家庭平均人口的增长与母亲受教育的年限成反比。 C)统计数字表明,母亲受教育的时间越长,她的家庭就越大。 D)统计数字表明,母亲

27、受教育的水平随着她的家庭人口的增多而增高。 65. Dear Sirs, We are pleased to recommend you Shanghai Carpet, which is available for export at present. This product has been widely sold to various markets abroad, and we believe that there is also a demand for it at your end. Now we enclose a copy of our catalogue for your

28、reference. Please study it and let us know your comments, so that we may discuss the business possibilities. Direction: This part is to test your ability to do practical writing. You are required to write a Notice according to the following instructions given in Chinese. Remember to write it in no l

29、ess than 80 words on the Composition/Translation Sheet. 事由:秋游 参加者:一年级新生 活动内容: 上午:参观植物园并看人与自然的展览 下午:颐和园 集合时间和地点:l2月27日上午7:00;校大门口 注意事项: 1)自带午餐 2)参加者在本周四前到学生会报名 Words for reference: the botanical garden植物园试卷答案Part I Listening Comprehension Section A 1. M: Where are you going on vacation this summer? W

30、: A nice place called Montague appeals to me. Its $18 a day or $115 a week. Q: How much would it cost to stay at Montague for a week? 【答案】C 【考点】价格数字 【解析】根据男士的回答“ItS$18 a day or$115 a week”可知,一周的价钱为115美元,故选C。 2. W: Are you clear about the instructions? M: Well, would you mind repeating them7 Q: Whats

31、 the mans problem? 【答案】C 【考点】逻辑推理 【解析】根据男士的回答“would you mind repeating them”可知,他并未理解那些说明,故选C。 3. M: I am afraid John is busy at the moment, madam. W: Oh, dear John always does my hair. Q: What do we know about John? 【答案】C 【考点】简单推理 【解析】根据女士的回答“John always does my hair”可知,John经常给她做头发,从而推断John的身份应该是个理发

32、师,故选C。 4. W: Ive traveled to Rome, Pads, London and New York, but I prefer living in San Francisco. M: Of course. Thats where your home is and your friends live. Q: Where does the woman live? 【答案】D 【考点】简单推理 【解析】女士表示自己喜欢在“San Francisco”居住;男士表示赞同并说出原因“ThatS where your home is and your friends live”。由此

33、可以推断女士所住的地方,故选D。 5. M: Did you see Mrs. Scott this morning? W: Yes, she was sitting at her desk when I came into the office. Q: Where was Mrs. Scott when the woman came in? 【答案】B 【考点】地点判断 【解析】根据女士的回答“she was sitting at her desk”可知,当时MrsScott所处的位置,故选B。 Section B Conversation 1 W: It was a heavy storm

34、 last night, wasnt it? M: It certainly was. The wind broke several windows. What weather! W: Do you know that big tree in front of my house? (6) One of the biggest branches came down in the night. M: Really? Did it do any damage to your home? W: Thank goodness! It is far away from that. M: I really

35、hate storms. Its about time we had some nice spring weather. W: Its April, you know. The flowers are beginning to blossom. M: Yes, thats true. But I still think the weather is terrible. W: (7)I suppose we should not complain. We had a fine March after all. Q6: What happened to the tree? 【答案】C 【考点】细节

36、理解 【解析】原文中提到大树的一根最大的枝桠在夜间掉了下来,故选C。A含义不明确。B意思与原文不符。D说大树被砍倒了,可原文并未提到。故选C。 Q7: what was the weather like in March? 【答案】A 【考点】逻辑推理 【解析】原文中有一句提到“我认为我们不应该抱怨。毕竟三月份天气不错。”故选A。 Conversation 2 W: (8) Im worried about Mondays exam. M: (9) Take it easy. Im sure you will do well if you take it easy and remain cal

37、m. W: Is it all right if I use dictionaries? M: You are not allowed to use them, I think. W: Do you think I could discuss the questions with others during the exam? M: Im afraid thats impossible. Teachers would not allow that to happen. W: (10) May I bring some paper to write drafts? M: Yes, thats a

38、ll right, I suppose. W: Thank you very much for the information. QS: What is the womans problem? 【答案】C 【考点】细节理解 【解析】由女士第一句话“Im worded about Mondays exam ”(担忧周一的考试)便可知正确答案,故选C。 Q9: What does the man tell the woman? 【答案】B 【考点】细节理解 【解析】原文中的“Take it easy and remain calm”意为“放轻松点,保持镇定”,故选B。 Q10: what can

39、be brought to the exam, according to the mans information? 【答案】A 【考点】细节理解 【解析】女士问“May I bring some paper to write drafts?”,男士的回答是“Yes”,故选A。 Section C A house in New York caught fire on (11) Christmas Eve, 1982. The woman who lived in the house was already in her eighties. Because she was (12) in poo

40、r health, she had trouble in walking even when things were fine. Her house was burning around her, but she was unable to go anywhere. The smoke made it difficult for her to breathe. (13) Fire fighters searched through the house. They started to put the fire out. But they didnt know that the old woma

41、n was still inside. A man dressed like Father Christmas was passing by. He was on his way to give gifts to (14) poor families. As soon as he heard the old womans cry, he ran into the burning house. After a while, he rushed out with the old woman on his back and carried her to safety. Ten minutes lat

42、er, (15) the house fell down. Q11: On what date did the house catch fire? 【答案】Christmas Eve 【考点】细节理解 【解析】由第一句话可知是发生在圣诞夜前夕的事。 Q12: Why did the old woman have trouble in walking? 【答案】poor health 【考点】细节理解 【解析】从材料中“Because she Was in poor health”可知,是因为她身体不好。 Q13: Who put the fire out? 【答案】Fire fighters

43、【考点】细节理解 【解析】由“Fire fightersThey started to put the fire out”可知,这里They指fire fighters Q14: Whom was the man going to give the gifts to? 【答案】poor families 【考点】细节理解 【解析】由“He was on his way to give gifts to poor families”可知,他是要把礼物送给穷人。 Q15: What happened to the house at last? 【答案】fell down 【考点】简单推理 【解析】

44、这里要注意问句中的at last,由最后一句 “Ten minutes later,the house fell down”可知,房子最后倒塌了。Part Structure Section A 16 【答案】D 【译文】不管我们怎么说,他都拒绝去警局自首。 【考点】动词短语的词义辨析 【解析】give sbup意为“自首,表示对没有希望”。例:It was so late that we had given him up已经很晚了,我们认为他不会来了。give away意为“送掉,分发,放弃,泄露,出卖,让步,陷下”。例:He was invited to attend the closin

45、g ceremony of the tournament and to give away the prizes他应邀出席锦标赛的闭幕式并颁发奖品。He gave away the secret without meaning to他无意中把秘密泄露了。give off表示“发出,放出(蒸汽、气味等)”。例:This kind of coal gives off dense smoke这种煤烧起来直冒浓烟。根据题意,故选D。 17 【答案】A 【译文】学生必须在月底以前做完论文。 【考点】虚拟语气 【解析】imperative的意思是“必要的,强制的”。当表示建议、指令、愿望、个人意见或判断、

46、要求时,构成It isthat结构,主语从句要用虚拟语气,动词形式为“should+动词原形”或只用动词原形,故选A。 18 【答案】D 【译文】我邀请了Tom和Ann共进晚餐,但是他们一个都没来。 【考点】代词的用法 【解析】both指两个都,none指没有一个(通常是指三个或三个以上的范围中),either指两个中的任意一个, neither指两个都不。根据本题的意思,故选D。 19 【答案】B 【译文】心脏是血液循环的器官,它的功能是把血液输送到身体的各个部位。 【考点】定语从句 【解析】选项A的which应该在定语从句中担任一定的成分,但空格之后的句子是主系表结构,主谓成分已经很齐全,

47、所以不适合;选项C不能使原句的结构成立;而假如把its放在空格处,在其前应该加句号将两句分开,故D也不合适;选项B的whose作关系代词时,既可指人,也可指物,符合题意,故选B。 20 【答案】A 【译文】和整个地球的大小相比,地球上最高的山看来一点儿也不高。 【考点】分词作状语 【解析】句中compare是及物动词,其动作的对象是句子的主语the highestmountain,为此须用表示被动意思的过去分词compared,而不能用现在分词comparing,故选A。 21 【答案】B 【译文】训练宇航员可不是件容易的事。 【考点】主谓一致 【解析】当分词短语作主语时,谓语动词用单数,故选

48、B。 22 【答案】C 【译文】去巴黎的想法会不会让你感到很兴奋? 【考点】形容词辨析 【解析】动词变成形容词有两种形式:主动和被动。主动形式一般用来表达物的性质:被动形式一般用来表达人的态度、情绪等特征。例:The book is interestingHe is interested in politics根据题意,故选C。23 【答案】C 【译文】女性在当今社会中发挥着相当重要的作用,这已是不争的事实。 【考点】词形辨析 【解析】no作限定词时后面接名词,相当于not a(n)或not any。denying为动名词,具有名词的性质,故选C。 24 【答案】D 【译文】我十分担心她,因为

49、自去年冬天到现在我都没有收到她的信。 【考点】固定短语 【解析】be concerned about是固定搭配,意为“担心,挂念”,故选D。 25 【答案】A 【译文】瞧,我的处境多糟糕,要是听了你的主意该多好啊! 【考点】虚拟语气 【解析】if only引导的句子,表示说话人的一种愿望,希望过去发生的事能与事实相反。由此可见,在本题中,事实上说话人并不曾听劝告,用过去完成时表达对过去的一种愿望,故选A。 Section B 26 【答案】achievement 【译文】首次飞越大西洋是一项了不起的成就。 【考点】词性转换 【解析】由空格前的冠词a可知要填的是名词形式。所以achieve需变作

50、achievement。 27 【答案】is 【译文】我们系的学生人数超过了500。 【考点】主谓一致 【解析】词组the number of+可数名词复数,表示数量,其后的谓语动词要用单数形式。 28 【答案】boring 【译文】讲座太枯燥了,所以大家都睡着了。 【考点】词性转换 【解析】因为前面有系动词is,所以这里需要用形容词形式。boring形容事物,bored形容人。 29 【答案】waiting 【译文】对不起,让你久等了。 【考点】固定句型 【解析】keep sbdoing sth意为“让某人持续做某事”。 30 【答案】should visit 【译文】他建议大家去纽约访友。 【考点】虚拟语气 【解析】suggestion后面有that引导的同位语从句时,用should+动词原形表示虚拟语气。 31 【答案】forgetful 【译文】你总是忘记做作业,你真是个健忘的人。 【考点】词性转换 【解析】由句意可知,此处应填写forget的形容词形式forgetful。 32 【答案】has 【译文】不仅仅是学生,他们的老师也参加了那场足球赛。 【考点】主谓一致 【解析】not onlybut also连接两个事物作主语时,谓语动词的形式应与最邻近的主语保持一致。 33 【答案】re

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论