下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2021年成人学位英语备考习题及答案13套汇总Tourism has become a very big (1) For Spain. Italy and Greece it is the largest (2) of foreign exchange, and even for Britain, it is the fourth. Faced with this hug new income, no government can afford to look (3) on the business ; questions of hotel bath rooms, beach umbrella
2、s and ice-cream sales are now discussed by ministers of tourism with solemn expertise. Before the Second World War the tourist industry was widely regarded as being unmanly and stupid But tourism has become a new industry as trade business used (4) ;in Spain, Italy,« Greece and much of Eastern
3、Europe, new road systems have opened up in the country, first to tourists, and then to industry and locals*Much of tourism is a nationalized industry, a (5) part of national planning> In a place west of Marseilles, the French government is killing mosquitoes and building six big vacation places t
4、o (6) nearly a million touristsJn Eastern Europe, a whole new seaside (7) hassprung up (8) the last few years : the governments have greatly (9) when tourists from the West (10) from half a million four years ago to nearly two million last yean1请把答案填入()。A. firmB> businessC. companyD> affair答案:
5、B2请把答案填入()。A. factorB resourceC. sourceD. cause答案:c3请把答案填入()。A. upBatC. forDe down答案:D4请把答案填入()。A>be doneB. doneGto doDeto doing 答案:c 5请把答案填入()。A. keyB minorClinkingD questioning 答案:A6请把答案填入()。A. attractB. pullC. holdD contain答案:A7请把答案填入()。AeCivilizationBeCultureG writi ngD. book答案:B8 请把答案填入()。A.
6、 overB. forC. afterD beyond答案:A9 请把答案填入()。A. sufferedB. lostC. in vestedD. benefited答案:D10请把答案填入()。A. addedB dividedC reducedD. multiplied答案:D2020年成人学位英语备考练习题及答案1.1 think I'll wait until the mailA. should comeB. is comingC. comesDe will come答案:c2. We could have bought a new are last yeav; but we
7、reallyitA. can't affordB couldn't affordC. won't affordD. unable to afford答案:B3. If you don't pay your taxes .theyA. have you arrested (逮捕)B will have you arrestedC. must have you arrestedD have you arrest答案:B4.1meeting you ever since we parted*A. was looking forward toB. have been l
8、ooking forward toC. had been looking forward toD. looked forward to答案:B5. They told me that by the end of the monththeyin this flat for 12 years>A> has livedB will have livedC. has been livingDe would have been living答案:D6> Whether that is a good solution depends onA> how you look at itB
9、. you look at itC. that you look at itD« what you look at it答案:A7. How close parents are to their childrena strong influence on the character of the children.A. haveB. to haveC. hasD. having答案:c8. No sooner had we reached the top of the hillwe all sat down to restA. thatB. thenC. whenD. until答案
10、:A9. You will grow wiseryou grow olderA> whenB afterC. asD. since答案:c10. The time is not far away modemcommunications will become widespread in China's vast countryside>A. whenB beforeCe untilDe as答案:A11. A higher crime rate exists in cities a largepercentage of unemploymentA. where haveB
11、that haveC. which they haveD. that having答案:B12. The inflation made it hard for us to buy the necessitiesA> which need usB that we needC. what we needD. as we need答案:B2020年成人学位英语备考练习题及答案When we want to 1 other people what we think, we can do it not only with the help of words, but also in many 2
12、ways. For example, we sometimes move our heads 3 when we want to say "yes" f and we move our heads 4 when we want to say "no" People who can 5 hear 5 speak talk to each other with the help of their fingers. People who do notunderstand each other's language have to do the same
13、* The following story shows 6 they sometimes do it7 English man who could not speak Italian was 8 traveling in Italy. One day he entered a restaurant and sat 9 a table. When the waiter came, the Englishman opened his month, 10 his fingers into it 11 them out again and moved his lips. In the way he m
14、eant to say, "12 me something to eat." The waiter soon brought him 13 tea. The Englishman 14 his head and the waiter understood that he didnr t want tea. So he took it 15 and brought him 16coffee. The Englishman was angry* He was just going to leave the restaurant 17another traveler came i
15、n. When this man saw the waiter he 18 his hands on his stomack That was enough. In a 19 minutes there was a large plate of bread and meat 20 his table*1> A. say B> speak C. tell D. talk2. A. anything B another C. other D. others3. A. now and then B over and over C. up and down D> here and t
16、here4. A> from mouth to mouth B. from door to doorC. from the masses to the masses D> from side to side5. A. not onlybut also B. as well asC. eitheror D neithernor6. A. how Be why C. what D. which7. A. the B. An C. A D. Any8. A. ever B never C. before D. once9. A. in B. at C. on D upon10 A>
17、 laid Be played C. put D stayed11. A took B> put C. brought D. carried12 A Bring B Took C Fetched D. Carried13> A. a piece B a packet of C. a cup of D. a box of1A. A> shook B> nodded C. bent D showed15. A back B. away C. out D. along16. A> any B> some G little D. few17. A. when B w
18、here C. why D> howA> stood B> sat C. put D. placed19. A. a few B. few C. little D. a little20. A> at B> over C. under D. on参考答案:1. c告诉某人某事用:tell sb sth.2. C也用许多其它的方法in many other ways.这里A项显然不对,B项中another指的是两者之中的另一个,而这 里所表达的方法显然不止两种。D项中others其余的,前面要带the 起使用:the others其余的#后不再跟名词。3. C这里要
19、表达的是:比如,有时当我们想说"是"的时候就点头 / move our heads up and down4. D当我们想说"不"的时候就摇头 move our headsfrom side to side.5. D有些既不能听也不能与别人交谈的人中只能借助他们 的手指来获得帮助。Neithernor既不也不6. A这句话是说,接下来的故事就表现出了他们在这种情 况下是怎么样做的。所以要用how来引导这个方式状语从句。7. B 一个不会说意大利语的英国人曾在意大利旅游。通过 后面的谓语动词was可以肯定人称是单数,显然,用an ,因为 后面English
20、是以元音字母开头的。8D曾经,用once.其它选项代入句子不通。9B _天他走逬一家餐馆在一张桌子旁边坐下。在桌子旁 边坐用介词at10.C putinto放进ll.A takeout把取出12. A Bring me something to eat 给我些吃的,这里 bring是带来的意思。而take则表达拿去的意思。C# D显然 不合题意。13. C a cup of tea 杯荼。14. A 根据后面的:the waiter understood that he didn' t want tea我们知道他是对服务员的做法表示否定,这 时他只能是摇头,而不可能是点头。所以用sho
21、ok his head.15. B把拿走take away;根据前后语意可知#服务员知道他不是想要一杯荼于是就把荼端走了。16. B承接上句#于是给他带来了一些咖啡。不能用很多, 也不能用很少只是表达给他带来些咖啡而已。17. A这个英国人生气了。他正要离开的时候另一个服务员进来了。显然,时间状语从句由when来引导。18. C这个英国人一看到这个服务员就把手放到胃部。Puton把放在上面19. B这就足够了。很快一大盘面包和肉就放到了桌子上。In a few minutes很快#几分钟之内。20. D吃的东西显然要放在桌子上不是下面,也不是一边。用 on table.2020年成人学位英语备
22、考练习题及答案he first time V ve seen the whole thing though/* he said, "it was quite a struggle, really, for Cherie."The switchboard was reportedly lit up with calls from world leaders wishing them well, including a call from Hillary Colliery Clinton Former prime ministerJohn Major was the first
23、 public figure to get through on the phone at 7 a.m on Saturday.The baby came after a 12-year gap from the Blairs other three children-Euan, 16, Nicky, 14r and Kathryn. He is the first to be born to a serving Buitish prime minister in over 150 years.News of the pregnancy took Cherie and the rest of
24、the nation by surprise when it was announced last yearAfter decades of much older occupants at No<10 Downing Street, the Blairs' arrival at the prime minister' s residence with their children and assorted toys in tow was hailed as a breath of fresh airCherie Blair; a Queens Counsel barris
25、ter worked right up until the baby" s birth. And the often thorny issue of combining career and family was at the center of her work>On Tuesday, Mrs> Blair was at work in the High Court challenging her husband" s government over parental leave*1. Why does the writer mean by "bab
26、y alert" IN PARAGRAPH 2?A Because people in Britain didnr t expect Mrs.Blair to give birth to a boy.B. Because Mrs. Blair is at too high an age to give birth to a baby.C. Because there is a baby disease spreading about Britain*De Because people in Britain were frightened by the new born baby.2.
27、 Which of the following is not true abort the baby?A. This baby is not the third child of Tony BlairB He weighed in at 6 pounds, 12 ounces.C He was born in No>10 Downing StreetDe He is 16 years younger than his eldest brother3. Judging from the passagef Mrs BlairA> was a bit uncomfortable afte
28、r the laborB is a weak-bodied woman.C. is a strongminded woman.D. is a family woman.4. What does the word "thorny" (in the sentence " And the often thorny issue of combining career andfamily" ) mean?A. harp B. difficult C. many D> interesting.5. Which of the following can be u
29、sed as the best title for the passage?A. An Anecdote of Mrs. BlairB Prime Minister" s New Baby.C. Baby Alert in Britain*D. Mrs. Blair Has a Boy.Part II Vocabulary and Structure6. I hope to get my wifeon the next trip toEurope.A> to have come along with meB to come along with meC. coming alon
30、g with meD. with me to come along7. We all know the truththere are air waterand sunlight there are living things.A. in wherever B. that wherever Ghere D. that8. You should be able toright from wrong*A. perceive istinguish C. sight D observe9. I am too busy these days. I would rather all ofyounext mo
31、nth for a dinnerA. come B would comeC. cameD. have come10. He never wrote to his father he was inneed of money.A. except B. except whenC. except for D. except that11> I promised to lookthe matter as soon as Igot there*A> for B inC. into D after12.He spoke so quickly that I didn'twhathe sai
32、d.A> make for B. make sureC. make over D. make out13>I looked everywhere for some cooking oil, but I could only findA. a little B. littleC. a few D. few14. No sooner had we sat downwe found itwas time to go A. than B whenCe as De while15>tired after a hard work, he fell into bed and went st
33、raight to sleep.A> Felt B FeelingC. Being felt D. To feel16. This novel isthe better of the two.A> by far B. by tooC. far too De by the far17> Do you feel likea rest?A> have B> to haveC. had D> having18* You will soon this climate and then thechanges in temperature will not affect
34、you>A> get used to B get toC. get over D. get on with19. Your writing is goodsome spell errors*A> except B except forC. besides D. in addition to20. New ideas sometimes have to wait for yearsbeforeA. fully accepted B having fully acceptedC. fully accepting D> being fully accepted 参考答案:1.
35、 B解析:我们从原文第三段和倒数第四段可知,去年布莱尔夫人怀孕的消息一传开英国人感到非常吃惊:她45岁才生下 这个小孩这个年纪生小孩是很危险的年龄。英国人很担心他们 的首相夫人能否顺利生产。因此 B最符合原义。2. C考点:这是一个判断题;问的是以下哪一个有关这个婴儿的 说法是正确的。解析:从前四段我们可以看出,布莱尔夫人刚生下一个男孩;这个男孩是布莱尔夫妻的第四个孩子,他重六磅,12盎司。孩 子出生以后,由父母带回唐宁街十号。由此我们可以得知,这个 孩子不是在唐宁街十号出生的。故C不符合原文。考点:这是一个细节分析题;问的是布莱尔夫人是一个怎么 样的人。解析:该题的信息出现在文章最后两段。从
36、该部分我们可以 得知布莱尔夫人是一名律师她的孩子出生前一直在坚持工作, 星期二那天,她正在高等法庭工作,对她丈夫的产假制度提出了 挑战。由此我们可以看出,布莱尔夫是一位非常坚强的女性。所 以,本题的答案为C。4. B考点:这是一个词汇题;考的是如何通过上下文判断词义。解析:该词所在的句子出现在倒数第二段里,这句话的意思 是解决好事业和家庭的关系经常是她工作的焦点。事业和家庭之间的关系对她来说是一个棘手的问题;由此我们可以得知,该词 的意思是困难的,棘手的。这个词的意思还可以从该词的词根判 断出来。我们都知道,"thorny"的意思是荆棘",通过构 词法我们可以知道
37、小+ y构成了这个词的形容词形式。由此也 可知道,该词的词义是"棘手的"O5. D考点:这是一个主旨题;考的是文章的题目。解析:本文开头直接提到首相府邸新婴儿的出生。然后对母 子的情况作了简要的报告。整篇文章都是对布莱尔夫人生小孩的 报道,所以,最符合原文的题目应该是D。6.B get sb to do sth.意为”让某人做M.7 C where = in which, where., there are." 扌旨 ”哪儿有,就有在本句中/ where引导地点状语.8. B distinguish right from wrong 的意思是"分清是非&
38、quot;,是走搭配。所以B是正确答案。A的意思是"感觉.觉察" C的意思是"看到发现"z D的意思是"观察"均不符合题意。9. C would rather + 句子(过去时)(虚拟语气):F d rather you didn* t tell anyone what I said你最好别告诉任何人我 所说的话。I* d rather you came with me.你还是和我一起 来吧。10. B except和except for都是介词#后面接短语。 而except that和except when后面接宾语从句。that在
39、从 句中只起连接作用。而when在从句中做状语。如:She knew nothing about his journey except that he was likely to be away for three months关于他们的旅行她不清楚,只知 道他大概要离开三个月。(that在宾语从句中只起连接作用)He was a man of fine character in all points except that he was rather timid他在各方面都很好#除了有点胆小。而本句 要选择except when ,因为when在从句中做状语。11. C "look
40、 into ”的意思是"调查"本句的意思是 "我保证一到那就调查这件事情"。"look for":寻找。Willyou help me look for my gloves?你能帮我寻找我的手套 吗?look in:朝里面看。I looked in my purse and discovered I* d only got a five-pound note我朝钱包里一看#发现只有 一张五英镑的钞票。look after:照顾.照看。He has looked after his elderly parents for many ye
41、ars.他照料年迈的父 母已经多年了。12. D make out有辨认出.听出的意思。又如:It was difficult to make out what was said over the loudspeaker in the square.很难听清楚广场上的扩音喇叭里 在说什么。make for:走向 潮前逬。Itr s late, we'd better家。Make formake for home.时间不早了,我们最好赶快the beach!向海滩前进!make sure:设法保证。He went round making sure that all the window
42、s were closed 他巡视了一遍,看看所有的窗户是否都已关上。make over:翻 新、改造。The house has been made over into a school. 房屋已经改成一所学校。Human nature can' t be made over so easily.人性并非那么容易改变的。13. B这句话的意思是:我到处找食用油,但是一点也没有 找到注意little 一点,一些;虽然也用于修饰不可数名词,但是 表达否走含义它前面有一个转折词but,说明后句与前句的关 系,结果应该是与找油的目的相反的含义,找了,但是没有找到. 所以用B.14. A我们刚
43、坐下就发现是该走的时间了n。soonerthan§.走结构,引起句子倒装这种形式会经常考到.15. B繁重的工作之后他感到很累,就躺到床上睡了现在分词形式做伴随状语.16. A by far强调比较级或最高级,在强调比较级时,比较 级前也要用the.17. D feel like doing sth.意为”想做某事18. A你将很快适应这里的气候,然后气温的变化就不会影响你了注意:be used to sth/doing sth 和 get used tosth./doint sth 都表示"习惯于 "19. B except for "除了外"
44、;,前后不属于同一性质, 常用来表示可惜或者美中不足的语气,例如,本题前半部分讲到 的是“你的写作发好“,而后半部分讲到“一些拼写错误”,前后显 然不属于同一性质;except是“除了之外”,前后属于同一性 质;besides, in addition to都指"除了z还有"20. D新思想往往要到若干年后才能被完全接受新思想是 被接受的z所以要用被动形式z故D选项正确.2020年成人学位英语备考练习题及答案1. The Department is also deeply in variousimprovement schemes.A> connectedB incl
45、udedC. involvedD> implied答案C involved.注释be involved in 参与。Be included in 包括在中。2. Keys should never be hidden around the house since thievesknow where to look.A> virtuallyB variouslyC. unavoidablyD. invariably答案D invariably.注释invariably总是.不变地。Virtually事实上 实际 上。unavoidably不可避免地。3. The boy had ae
46、scape when he ran acrossthe road in front of the bus.A. closeB shortC. na rrowD. fine答案c. narrow.注释have a narrow escape 幸免遇难。4. Do you mind if Iwith my work while you aregetting tea ready.A> get throughB turn toC. carry onD. come on答案c. carry on.5. I left for the office earlier than usual this mo
47、rningtraffic jam.A. in line withB in case ofC. for the sake ofD at the risk of答案B. in case of.注释in case of以防In line with (=in agreement with)与 一致"符合: His actions were not in line with his belief本句中 in line with作表语。In line with history and social evolution socialism is inevitable.本句中in line with
48、引导地短语作状语.意为按For the sake of 为了起见。At the sake of 冒的风险。6> The finance minister has not been sosince he raised taxes to such a high leveLA. popular B well-knownC. favorableDe preferable答案A. popular.注释popular 此处意为"(=liked and admired)受爰戴的.有名声或声望的"。7. It is wrong for someone in such a highin
49、 thegovernment to behave too badly in publicA. situation B< positionC. employmentD profession答案B. position.注释position此句中指地位”(不可数,有时加不走冠1) She was a woman of high position.2) a high (low) position society*8> We all knew from the very that the planwould faiLA. outcomeB outsetC. incomeD> outpu
50、t答案B. outset注释outset 开端.开始.from the very outset (从一 开始)。outbreak爆发"发生。outcome结局income收入。 output 产量。9. He looked rather untidy as there were twobuttonsfrom his coatA> loosingB. losingC. offD< missing答案Dmissing注释missing 缺少的;a book with some missing pages.(缺页书)。10. Lawyers often make higherf
51、or their workthan they shouldA. billsB chargesC pricesD. costs答案B. charges注释make charges for对收(费);索(价)。 charge也可以用作动词.表示"收费.索价"f如:1)We don't charge anything for that.(对此我们不收 费。)2)How much do you charge for a haircut?(理个发要 收多少钱?)2020年成人学位英语备考练习题及答案1. She was such a proud person that she
52、 would die she would admit she was wrong.A>rather thanB. untilGafterDe before答案:D2. At the climate conference, China promised totake its responsibilityurging(要求)that the majordeveloped countries should show their political will about the matter of global warmingA>whileB. whenGasD.until答案:A3. I
53、' II join the music clubMary is in the club,too*You mean if Mary joins the club you" II dof too. A> in caseB. so thatC. now thatD on condition that答案:D4.In peace, too, the Red Cross is expected to send helpthere is human suffering.A. whoeverB howeverC. whateverD. wherever答案:D5. you must
54、remain calm.A>Whatever you may be frightened B<However frightened you may be GWhatever frightened you may be D<However you may be frightened 答案:B6. you1 ve got a chance to go abroad forfurther study, why not seize it ?A. Now thatB. As thoughGin caseD.Ever since答案:A7. it is true that a stude
55、nt' s most importantgoal is to do well in his or her studies, it doesn' t need to be the only goal.A. WhenB. AsC. WhileD. Before答案:C8. f a small advertisement held my attention,which read "Easy job. Good wages. No experience necessary."A> Looking through the newspaperBe While I
56、was looking through the newspaperC. To look through the newspaperD. I was looking through the newspaper答案:B9. most children nowadays are the onlychildren, they tend to be more self-centered.A. Ever sinceB. Now thatC. Only ifD. Even though答案:B考查状语从句的连接词。此处now that意为:既然。句意:因为当今大多数孩子是独生子,所以他们更加自私。10>
57、;r m not sure whether I will have anything else to do this evening.r I will try every possible means tocome to your birthday party.A>Even thoughB<If soGAnyhowDelnstead答案:cll>He will never give up the chance to go abroad forfurther educationthe situation is A>whateverB« howeverGwhe neverDe where ver答案:A考查让步状语从句。句意:不管什么情况他都不放弃出国逬 修的机会。此处whatever修饰名词。12>The river is so seriously
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年复旦大学管理职员统一公开招聘备考题库及1套参考答案详解
- 2025年广东大厦招聘接待员备考题库及参考答案详解1套
- 天津海顺物业管理有限公司2025年社会招聘备考题库完整答案详解
- 中国煤炭地质总局2026年度应届高校毕业生招聘备考题库参考答案详解
- 2025年湖南盐业集团有限公司所属企业公开招聘18人备考题库及参考答案详解1套
- 2026届公费师范生招聘备考题库及一套参考答案详解
- 2025年喀喇沁旗公开招聘基层医疗卫生机构专业技术人员备考题库及完整答案详解一套
- 2026年常州市卫生健康委员会直属事业单位公开招聘卫技人员备考题库及参考答案详解一套
- 2025年重庆护理职业学院(第一批)公开招聘工作人员备考题库及1套完整答案详解
- 2025年陇西县马河镇卫生院招聘乡村医生备考题库及参考答案详解一套
- 2025人形机器人生态报告
- 2026年九江职业技术学院单招职业技能测试必刷测试卷及答案1套
- 泌尿外科科普护理课件
- 华为LTC流程管理培训
- 2025年行政法与行政诉讼法期末考试题库及答案
- 《财务管理》营运资金管理
- 社区禁毒帮教协议书
- 北师大版五年级数学上册 第五章 分数的意义 考点专项练习题(含解析)
- 报关业务年终总结
- 安徽省江南十校2024-2025学年高二上学期12月联考物理试卷物理试题
- 2025年总工会工作总结及2026年工作打算
评论
0/150
提交评论