2015届高三英语大一轮复习单元知识练习Book4Unit1Womenofachievement含解析_第1页
2015届高三英语大一轮复习单元知识练习Book4Unit1Womenofachievement含解析_第2页
2015届高三英语大一轮复习单元知识练习Book4Unit1Womenofachievement含解析_第3页
2015届高三英语大一轮复习单元知识练习Book4Unit1Womenofachievement含解析_第4页
2015届高三英语大一轮复习单元知识练习Book4Unit1Womenofachievement含解析_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2019 届高三英语大一轮复习单元知识练习Book 4 Unit 1 Women of achievementI.单项填空1 As we all know , Charlie Chaplin wasman of great achievements , who wasconsidered one ofgreatest actors all over the world.A the; theB the; /C a; theD a; /答案C解析考查冠词。句意为:众所周知,卓别林是一位取得重大成就的人,他被认为是全世界最伟大的演员之一。 a man of great achievements 一位

2、获得重大成就的人;第二空为形容词最高级前加the。2 If you do not know how toyourself at table in a foreign country , you should copy thehost.A dressB tellC showD behave答案D解析句意为:如果你在国外不知道就餐时如何做到举止得体,你就应该模仿主人。dress穿衣服;tell告诉;show展示;behave举止。由此可以判断正确答案为D, behaveoneself 举止规矩。3 Doing half an hour morning exerciseher habit in th

3、e morning every day.A areB hasC isD have答案C解析动名词作主语时,谓语动词需用单数。故选C 项。4 A person of greatcan usually achieve his goal.A instructionB informationC determinationD recognition答案C解析句意为:有决心的人才会实现目标。determination 决心。 instruction 教导;recognition 认可。5 Mr.Su is on his way to power with constant electionaround t

4、he streets in Taipei.A battlesB campaignsC warsD fights答案B解析考查名词词义辨析。这里指的是竞选活动,所以要选B。6 Some of the students have already learned enough English toa conversation with anative English speaker.A carry onBkeep onC go onD hold on答案 A解析 考查动词词义辨析。 carry on a conversation 进行对话。 keep on 继续; go on 继续,开始运行; ho

5、ld on 不挂断(电话 ) 。7 Mr.Smiththese days.I think he should take a holiday before he burns out.A has been overworkingBoverworkedC had overworkedD was overworking答案A解析考查时态。结合本句中的时间状语these days 以及下一句中的时态可知史密斯先生这些天一直在过度工作,所以用现在完成进行时。8 Have you been to the Great Wall? Perhaps not in my memory. , it might hav

6、e been during my early childhood.A If onlyBIf soC If everD If not答案C解析句意为: 你去过长城吗? 没印象。 如果去过的话, 应该是在我童年早期。if ever如果(曾经)有的话;if only要是僦好了); if so如果这样的话;if not要不是的话。9 People in Zhejiang are proud ofthey have achieved in the past few years.A thatB whichC whatD how答案C解析考查名词性从句的引导词。引导一个宾语从句,并在从句中作谓语动词achi

7、eve的宾语,所以用 what 。句意为:浙江人对过去的几年里他们所取得的成就感到骄傲。10 I failed again in the exam and only thenhow much time I had wasted.A I realizedB I had realizedC did I realizeD had I realized答案C解析 应注意“only 状语” 置于句首, 句子应该用倒装结构。根据时态应为 “ 那时我意识到” ,所以为一般过去时,故选 C 项。11 It was foolish of him tohis notes during the test, and

8、as a result, he got punished.A stick toB keep toC refer toD point to答案C解析句意为:他很愚蠢,在考试时参考笔记,结果受到了惩罚。refer to 参考,查阅。12 The workersthe glasses and marked on each box “ This Side Up ”(2019大纲全国I , 22)A carriedB deliveredC pressedD packed答案D解析句意为:工人们把玻璃杯装好,并给每个箱子标上“ 此面向上 ” 的标记。 carry扛,搬,背;deliver递送;press按

9、,压;pack包装,给 打包。故选 D项。13 the Internet is of great help , I don t think it s a good idea to spend too much timeon it.A IfB WhileC BecauseD As答案B解析while 意为 “ 尽管,虽然 ” ,引导让步状语从句。句意为:尽管因特网帮助很大,我认为在上面花费太多的时间不是好主意。14 On his way to the airport , ithim all of a sudden that he had forgotten his passport.A hitB

10、 knockedC occurredD beat答案 A解析考查固定句型。It hits/hit sb.that意为"某人突然想到 ”。15 The scientistthe behavior of the mice after they were given the drug.A lookedB observedC noticedD watched答案 B解析由句意可知,此处是指从不同的角度观察并研究,observe符合题意。n .完形填空When I was in primary school , I got into a major argument with a boy in

11、 my class.I can ' t 1 what it was about , but I have never forgotten the _2 I learned that day.I was _3_ that I was right and he was wrong and he was sure that I was wrong and he was right.The _4_ decided to teach us a very important lesson.She _5_ both of us up to the _6_ of the class and _7_ h

12、im on one side of her desk and me on _8 _.In the middle of her desk was a large, round object.I could _9_ see that it was black.She asked the boy what _10 the object was. "White, " he answered.I couldn ' t believe he said the object was white , 11 it was obviously black ! Another 12 st

13、arted between my classmate and me, this 13 about the color of the object.The teacher told me to go to stand where the boy was standing and told him to come to stand where I had been.We changed 14, and now she asked me what the color of the object was.I 15 answer, “ White." It was an object with

14、 two _16_ colored sides , and from his side it was white.17 from my side it was the color black.My teacher taught me a very important lesson that day: You must 18 in the other person; s shoes and look at the _19_ through their eyes in order to _20 _ understand their view.1 . A.thinkB. suppose C. rem

15、ind D. remember答案 D解析从下文的never forgotten可知,我记不清为何争吵。2 . A.lessonB . lecture C. classD . text答案 A解析 从下文可知,多年前的那天我得到了一个教训,至今铭记在心。3 . A.toldB. wished C. convinced D. allowed答案 C解析 be convinced = be sure,意为“确信,深信”。从下文可知,当时我坚信自己是正确的,对方是错误的。4 . A.officerB . teacher C. doctorD . parent答案 B解析 下文提到了 The teac

16、her, My teacher,可知应选 B项。5 . A.toldB. cameC. brought D. woke答案 C解析 bring指"带到某处:其他选项不符合文意。6 A.backBfrontC middleDside答案B解析从下文的her desk 可知,老师把我们带到讲桌旁,讲桌应在教室前面,故选 B项。7 A.plantedBplacedC hadDfixed答案 B解析 place 意为 “ 放置,安置” 。根据下文内容可知,老师让我们分别站 (安置、放 )在讲桌的两边。其他几个选项都不符合文意。8 A.the otherBanotherC otherDothe

17、rs答案 A解析 从上文on one side of her desk可推知,我站到那个同学的对面,即讲桌的另一边,应是 the other。9 A.happilyBfortunatelyC clearlyDnearly答案C解析从下文的obviously 和文意可知, 从我这边很清晰地看到它是黑色的, 故选 clearly 。10 A.widthBshapeC colorDsize答案C解析从 black 和 white可知,老师在问物体的颜色。11 A.whenB unless C untilD if答案A解析从上下文可知,(我看到)它明明是黑色的,而我的同学却说它是白色的,我难以置信,所

18、以A项when(当的时候)符合文意。12 A.fightB argument C conversation D game答案 B解析 从文意和上文的 argument 可知,我们不同意对方的意见,又开始争吵了。13 A.timeB yearC monthD day答案A解析由上文又开始了新的争吵可知,time 是正确的,这一次是关于这个物体的颜色。其他选项显然与文意不符。14 A.placesBseatsCattitudesDglasses答案A解析由上句的内容可知,我们交换了位置。15 A.needed toBwas ableto Choped toDhad to答案D解析根据语境, 我们两

19、人互相交换了位置, 我看到了事物的另一面, 不得不承认是白色的,即我的同学刚才看到的颜色。16 A.similarlyB differently C beautifully D surprisingly答案 B解析 由下文 “from his side it was white ” 和 “from my side it was the color black ” 可知,物体两面的颜色不同,故differently 正确。17 A.StillB SinceC OnlyD Also答案 C解析 still仍然;since自以来;only可是,不过;also而且。通过上文可知,从他那面看,物体是白色

20、的,可是从我这面看它是黑色的。只有only 符合文意。18 A.seatB standC lieD put答案 B解析 stand in the other person' s shoes站在别人的立场上。stand符合文意。19 A.situationB movement C condition D behaviour答案A解析situation 局面,情况,局势; movement 动作; condition 状况; behaviour 行为。结合语境可知 situation 合适。20 A.unexpectedly B suddenly C quietly D truly答案 D

21、解析 通过上文可知, 只有当你站在别人的立场上, 从他们的角度看问题时, 你才能真正理解别人,故D 项 truly 正确。出.阅读理解As a preteen in New York , Whitney Johnson volunteered at soup kitchens and delivered clothes to the homeless.While at college , she started an English- language tutoring program for immigrant children.No one was surprised , then, wh

22、en she chose to volunteer in an orphanage in Khayelitsha , one of South Africa s poorest areas, during her junior year abroad.At the orphanage , Johnson discovered most of the children infected with HIV at birth , many abandoned by parents too sick to care for them, or neglected by surviving relativ

23、es.Few were receiving the care needed to stay healthy.Many died.When she left , all she wanted to do was to go back and change what she had seen.After graduation , Johnson began a fund-raising effort that eventually collected enough money to found UBA , a nonprofit organization intended to provide s

24、ervices for HIV- positive( 阳性的 ) kids aged 4 to 18 in Khayelitsha.Now UBA is housed in a church big enough for offices and the children.The staff includes counselors , a social worker , a nurse, a cook , and a handful of volunteers , ensuring that each child has access to proper care, a free healthy

25、 meal , and emotional support.Once a week , she makes sure the children receive age-appropriate lessons about AIDS.The social worker sees to it that the kids are enrolled( 注册 ) in school and have safe living conditions especially those without parents.Johnson plans to soon relocate UBA to an even la

26、rger location with more medical staff and a field “ so the kids can run around and just feel like kids ” She s also working with the South African Department of Health so that the new center can distribute drugs and give blood tests.“ Many people think that HIV means death , but it doesn t , ” Johns

27、on says.“ There s so much that can be done.In the five years since the center opened , no one of the 200 kids in the program has died.It s so emotional to see the strong , independent people they become. ” One teenage girl who had received help at UBA even announced that she wanted to become a nurse

28、.1 What is the passage mainly about?A A kind girl caring for children with HIV.B A poor area stricken by poverty and disease.C A nonprofit organization providing services for kids.D Abandoned children infected with HIV .答案A解析主旨大意题。根据文章内容可知,Whitney Johnson 从十几岁起至上大学期间就积极参加志愿者活动。 大学毕业后又回到非洲, 筹款成立 UBA , 帮助染上 HIV 的孩子,并取得了很大成就。故选 A 项。其余选项均为文中局部信息。2 After graduating from college , Whitney Johnson .A volunteered at soup kitchens in New YorkB went to study abroad for a yearC started an English-language tutoring programD began collecting money to found UBA答案 D解析 细节理解题。 根据文章第二段最后一句 “When she left , all

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论