版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、 PAGE 页码 7 / NUMPAGES 总页数 7译林版2022年五年级上册英语阅读理解专项调研班级:_ 姓名:_1. 阅读短文并判断正误。Its going to be Sport Day on Friday. There are some students on the playground.They are doing sports. Amy is running. She can run fast. Sam is jumping. He can jump really high. Daming is playing football. He can play it very wel
2、l. What is Lingling doing? She is playing basketball. She can catch the ball. But she cant catch it very well.( )(1)Sports Day is on Saturday.( )(2)Amy is going to run on Sports Day.( )(3)Sam can jump high.( )(4)Daming is playing basketball.( )(5)Lingling can catch the ball very well.2. 阅读理解。Dear Li
3、ngling,Last Sunday, it was September 9th. I had a good time. I had a picnic with my father, my mother, Aunt Li and Uncle Wang. We went to a park by car. There were lots of fruits on the trees. How beautiful they were! They were sweet and fresh. We helped the farmer pick the fruits. We came back at h
4、alf past five.Love from,John1When did John have a picnic?() A.yesterday B.last Saturday C.last Sunday2Who wrote this letter?() A.Lingling B.John C.Johns father3How did they go to the park?() A.On foot B.By car C.By bus4When were they back?() A.At 4:30 B.At 6:30 C.At 5:305Did they help the farmer?()
5、A.Yes, they did. B.No, they didnt. C.No, he didnt.3. 根据短文内容填空。Mikeismyfriend.Hesthirteen.HeisEnglish.Weareinthesameschool.Wearenotinthesameclass.Hisfather MrBlackisadriver.Heisforty.Hismorherisnotadriver.Sheisanurse.Sheisforty-three.Mikehasasister.1. Mikeis_yearsold.2. MrBlackisa_.3. Mikesmotherisa_
6、.4. Mikehasa_.5. MrBlackisMikes_.4. 阅读理解。Last summer holiday,I took a long trip with my aunt. We went to Australia by plane. It was winter in Australia. But in Beijing,it was summer. I played with snow. I went skating there and I took many pictures. I bought many presents for my friends,too. I was e
7、xcited,but I was tired,too.( )(1)Who did the writer go with?A.His parents.B.His aunt.C.His friends.( )(2)When the writer was in Australia for his holiday,it was _ in China.A.summerB.springC.autumn( )(3)What did the writer do in Australia?A.He went skating and bought presents.B.He played football and
8、 ate nice food.C.He swam in the sea.( )(4)How did the writer go there?A.By subway.B.By plane.C.By train.( )(5)How did the writer feel?A.He was bored.B.He was angry.C.He was excited, but tired.5. 阅读理解,判断对(T)错(F)。Bill got up at 7: 00. He brushed his teeth, then he had breakfast at 7: 20. He walked to
9、school at 7: 40. His friends and he played a game after school. He didnt win, but he was also very happy. He went back at 5: 30. It was time for dinner.1Bill didnt brush his teeth.(_)2Bill had breakfast at 7:40.(_)3Bill went to school on foot.(_)4Bill won the game, so he was very happy.(_)5Bill went
10、 back after dinner.(_)6. 阅读短文,判断下列句子正误。There are a lot of teachers in the world now. Teachers are very important. They teach students Maths, many languages, Art, Music and so on. Teachers help people know many things. Many people love teachers. But teaching work is hard. In China, Teachers Day is on
11、 September 10th. This is a nice day for teachers.( )(1)There are a lot of teachers in the world now.( )(2)Teachers teach students many subjects.( )(3)Teachers Day is on September 10th in America.( )(4)Teaching work is easy.7. 阅读对话,判断正误。One day, a tall man (M) Tom and a short woman (W) Rose are talki
12、ng in the room.M: When do you go to work every day, Rose?W: At 7: 45, Tom.M: Do you walk there?W: No, I always get there by bicycle. What about you?M: I go to work on foot. Which subject do you teach?W: I teach Musi C. But I cant play the piano well. How about you?M: I teach P. E. , because Im a P.
13、E. teacher.W: Do you often play football after school?M: Yes, I like playing it very much. Its interesting.W: I dont like playing football. Its too difficult for me.( )(1)Rose goes to work at a quarter to seven.( )(2)They both go to work on foot.( )(3)Rose is a music teacher.( )(4)Rose can play the
14、piano.( )(5)Rose and Tom both like playing football after school.8. 阅读理解。My grandpa lives in Changsha. He likes sports very much. Theres a very big park near my grandpas home. He plays sports there every day. My uncle works in a bank. The bank is on the right of the park. Behind the park, theres a s
15、hopping centre. My aunt always goes shopping there at weekends. Near the shopping centre, theres a cinema. My cousin and I often go there to see a film.( )(1)My grandpa likesvery much.A. watching TV B. cooking C. playing sports( )(2)My uncle works in a_.A. school B. bank C. hotel( )(3)The bank is on
16、 theof the park.A. right B. left C. straight( )(4)My aunt alwaysin the shopping centre at weekends.A. sees a film B. goes shopping C. draws pictures9. 阅读短文,根据短文内容把下面的表格补充完整,每空一词。Where are my students? They are not in the classroom. They are not on the playground. Where are they? They are in the libr
17、ary. Janet is doing her homework. Her Chinese book is on the desk. Ben is reading a storybook. Mike is not reading comic books (漫画书). He is asking Sally the maths questions. I am Mr White, their teacher. I am working in the teachers office.PeopleActivitiesJanetisherBenisa storybookMikeis askingquest
18、ionsMr Whiteisin the teachers office10. 阅读短文,判断正误。This morning, there is a strong wind and heavy rain in Shanghai. In the park, many trees are blown down. In the afternoon, we go to the park to do some cleaning. Our teacher gives us some advice to clear away the fallen trees, branches and leaves. Th
19、en we begin our work. After an hour, we are working hard when it begins to rain again. It rains heavily. We dont take any umbrellas or raincoats. The rain lasts two hours. And we have to stop our work.( )(1)This morning, the wind blows strongly in Shanghai.( )(2)Many trees in the school are blown do
20、wn.( )(3)We go to the park to clear away the fallen trees, branches and leaves.( )(4)We work in the park for two hours.( )(5)It doesnt rain in the afternoon.11. 判断短文后的句子是否符合短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示。It is Christmas Day. It snows heavily outside. The Blacks are going to a shopping mall. Mrs. Black go
21、es to a clothes shop. She wants to buy a coat for herself. The salesman shows her a red coat, but it is too small. Then the salesman shows her another purple coat, but it is too expensive. Finally, the salesman shows a pink coat to her, it is cheap and nice. Mrs. Black takes the pink coat and then g
22、oes to a bookshop with his son, Jimmy. There are many books in it. They are picture books, storybooks, magazines and dictionaries. Jimmy likes reading very much. His favourite books are picture books. Jimmy buys three picture books and a storybook .They have a nice Christmas Day( )(1)It is Christmas
23、 and the weather is very cold( )(2)Mrs. Black buys a purple coat( )(3)There are many books in the clothes shop( )(4)Jimmys favourite books are story books( )(5)Jimmy buys three storybooks and a picture book12. 阅读理解。There are three people in my family. My father is a worker, he often plays basketball
24、 with me. He hopes me to be “YAO MING”. My mum is a teacher, she often does housework, I often help her. I am very happy with my mum and my father. So, thats my happy family.1What does my father do?() A.A teacher. B.A worker. C.A student2What does my father like playing?() A.Basketball. B.Housework
25、C.Piano.3Who does my father hope me to be?() A.He. B.Yao Ming. C.Liu Xiang.4Is my mother a teacher?() A.Yes, I am. B.Yes, she is. C.Yes, he is.5Who helps my mother do housework?() A.My father. B.Yao Ming. C.I13. 短文阅读。Hello. I am Jack. I come from America. I like Chinese food very much. I often have
26、mutton, tofu, fish and cabbage in Chinese restaurant. My favourite fruit is apples, because they are sweet. But my brother doesnt like apples. He likes oranges and grapes. I like Chinese class, because my Chinese teacher is very funny. I have four Chinese classes every week. I have many Chinese book
27、s on my shelf.(1)Jack is _.A.ChineseB.American.(2)Jack likes_.A.orangesB.apples.(3)Jacks brother doesnt like _.A.grapesB.apples.(4)Jacks Chinese teacher is _.A.funnyB.active.(5)Jack has _ Chinese classes every week.A.fourB.two.14. 阅读短文,判断正误。Zoom and Zip are good friends. They are planning a trip(旅游)
28、.Zip is going to Australia(澳大利亚)!Its so warm there. He can swim all day. He has a new bathing suit(游泳衣)and sunglasses(太阳镜).But Zoom doesnt like swimming. He likes skating. So he is going to Canada, its winter there now. He can skate all day. He has winter coats(冬衣)and some new skates(滑冰鞋).() (1)The
29、season in Australia and Canada is the same.() (2)Zoom and Zip are going to Canada.() (3)Zoom likes swimming.() (4)Zip has a new bathing suit and sunglasses.() (5)Zoom can swim all day in Canada.15. 阅读短文,判断正误。Hello, I am Tim. Its Sunday today. Today I have many things to do. I get up at6 oclock, and
30、then I do morning exercises. After that I eat breakfast and do my homework. At 10:30, I play sports with my classmates. I eat lunch at 12:00. In the afternoon, I go to the park with my friends and I have a picnic there. In the evening, I watch TV. And I go to bed at 9:00. What a nice day!( )(1)Its S
31、aturday today.( )(2)Tim gets up at 6 oclock every day.( )(3)Tim does his homework before 10:30.( )(4)Tim goes to the park with his parents and has a picnic there.( )(5)Tim goes to bed at 9 oclock in the evening.16. 阅读短文,判断正误。My father often takes me to the zoo, because I like animals very much. It i
32、s winter. The days are getting cold. Many animals stay in their houses. The elephants are big. They like to eat vegetables and bananas. The bears are by the elephants. They are brown. They like to sleep in winter. I go to say hello to them, but I cant wake them up. There are many monkeys in the Monk
33、ey Mountain. They feel cold, and they hide in the holes. A mother monkey takes a baby monkey in her arms and makes it warm. The pandas are lovely. They stay in the warm house and eat nice food. Many other animals in the zoo are happy in winter.() (1)In winter all the animals stay in the warm houses.() (2)Elephants like to eat bananas.() (3)The bear says hello to me.() (4)The mother monkey loves her baby very much.() (5)The pandas feel cold and they sleep.17. 阅读短文,判断正误。Tom ha
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 深度解析(2026)GBT 26949.13-2017工业车辆 稳定性验证 第13部分:带门架的越野型叉车
- 2026上半年河北事业单位招聘考试预参考笔试题库附答案解析
- 深度解析(2026)《GBT 26084-2010船舶电气橡胶制品通 用技术条件》
- 2025云南昆明医科大学科学技术处招聘科研助理岗位工作人员6人参考笔试题库附答案解析
- 2025年绍兴市上虞区中医医院医共体招聘编外人员5人参考笔试题库附答案解析
- 深度解析(2026)《GBT 25788-2010C.I.溶剂蓝104》(2026年)深度解析
- 2025湖北武汉长江新区公益性岗位招聘25人参考考试试题及答案解析
- 2025浙江杭州市萧山区机关事业单位第三次招聘编外人员35人备考考试试题及答案解析
- 2026湖北省第三人民医院人才招聘32人参考考试试题及答案解析
- 北京市丰台区北宫镇社区卫生服务中心招聘3人一参考笔试题库附答案解析
- 广东省广州市越秀区2024-2025学年上学期期末考试九年级数学试题
- 课标考试2025年版《义务教育数学课程标准》测试卷试题库(和答案)
- 金螳螂家装工程管理制度
- 【MOOC】电子线路设计、测试与实验(二)-华中科技大学 中国大学慕课MOOC答案
- 汽车离合器设计毕业设计(论文)
- 西南联大课件
- 创新创业创造:职场竞争力密钥知到章节答案智慧树2023年上海对外经贸大学
- 护理查房中风恢复期中医康复护理
- CET46大学英语四六级单词EXCEL版
- 核对稿500单元联锁
- GB/T 13172-2009裂变钼99-锝99m色层发生器
评论
0/150
提交评论