2022高考总复习英语配人教版(新高考新教材)-课后习题及答案-选择性必修第二册选择性必修第二册 UNIT 3 语言运用题组-求精准_第1页
2022高考总复习英语配人教版(新高考新教材)-课后习题及答案-选择性必修第二册选择性必修第二册 UNIT 3 语言运用题组-求精准_第2页
2022高考总复习英语配人教版(新高考新教材)-课后习题及答案-选择性必修第二册选择性必修第二册 UNIT 3 语言运用题组-求精准_第3页
2022高考总复习英语配人教版(新高考新教材)-课后习题及答案-选择性必修第二册选择性必修第二册 UNIT 3 语言运用题组-求精准_第4页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、选择性必修第二册UNIT 3语言运用题组求精准(25 mins).完形填空When people come together,its a beautiful thing.When someone tries to do something he cant do with everyone elses 1,that is a great moment.One beautiful afternoon,I had an important baseball game,which I was really 2 to win.As the game progressed the 3 got close.

2、The two teams drew 8-8 at the end of the last inning (局),and it was my turn to bat.I looked over at my 4,who was talking to my dad about something.As I was about to 5 the batters box,my coach stopped me and asked me one 6 question.He asked if it would be all right if my brother 7 for me.I was very 8

3、 because my brother wasnt on the team.He had never even played baseball due to his 9.He couldnt stand,let alone hit.But I responded very 10 for a kid of my age.“Of course he can,” I said.I was still puzzled as to how he would do it,though.As my dad 11 him to the plate,I realized that without his 12

4、he would have to be held up.The joy on his face couldnt be 13 for anything in the world.The crowd burst into wild 14 after realizing what was happening.That afternoon in the batters box,my brother had all the 15 he needed.1.A.appearanceB.supportC.permissionD.demand2.A.eagerB.willingC.worriedD.excite

5、d3.A.timeB.winC.endD.score4.A.brotherB.batterC.coachD.teammate5.A.step intoB.come acrossC.go throughD.look around6.A.difficultB.funnyC.importantD.strange7.A.practicedB.hitC.beatD.answered8.A.excitedB.embarrassedC.confusedD.disappointed9.A.experienceB.disabilityC.strengthD.preference10.A.quietlyB.pat

6、ientlyC.maturelyD.firmly11.A.carriedB.rushedC.heldD.followed12.A.assistanceB.recoveryC.treatmentD.wheelchair13.A.tradedB.blamedC.chargedD.mistaken14.A.tearsB.cheersC.laughterD.anger15.A.considerationB.appreciationC.rewardD.happiness.语法填空After traveling 1. space for seven months,Chinas Tianwen-1 prob

7、e (探测器) has reached Mars and 2.(smooth) entered the orbit on February 10,2021,according to China National Space Administration.The administration also published a black-and-white picture of Mars taken by Tianwen-1 3.the probe was about 2.2 million kilometers from Mars.The name “Tianwen”,4.(borrow) f

8、rom an ancient Chinese poem by Qu Yuan of the state of Chu,5.(mean) “the quest for heavenly truth”.Tianwen-1,the countrys first 6.(independence) Mars mission (任务),was launched by a Long March 5 heavy-lift carrier rocket,by far the 7.(large) launch vehicle in China,from the Wenchang Space Launch Cent

9、er in Hainan Province,on July 23,2020.The mission 8.(design) to study the composition of the Martian atmosphere as well as contribute to the ongoing search for the past and present life.9.will be the first mission in space history to complete orbiting,landing and wandering at a time.The final goal i

10、s to soft-land a rover in May on the southern part of Mars Utopia Planitia 10.(conduct) scientific surveys.选择性必修第二册UNIT 3语言运用题组求精准.【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了“我”在一次重要的棒球比赛中同意让身患残疾的哥哥上场击球的故事。1.B 根据上文中的“someone tries to do something he cant do”和下文中的“that is a great moment”可知,当某人在别人的支持下尝试去做一些他无法完成的事情时,那是一个伟

11、大的时刻。B项意为“支持”,符合语境。2.A 根据上文中的“I had an important baseball game”及语境可知,“我”很渴望赢得这场比赛。A项意为“渴望的”,符合语境。3.D 根据下文“The two teams drew 8-8 at the end of the last inning,and it was my turn to bat.”可知,随着比赛的进行,比分越来越接近了。D项意为“比分”,符合语境。4.C 根据下文中的“who was talking to my dad”和“my coach stopped me”可知,此处指“我”看向“我”的教练。C项意

12、为“教练”,符合语境。5.A 根据上文中的“it was my turn to bat”及语境可知,当“我”将要进入击球位置时,教练拦住了“我”。A项意为“进入”,符合语境。6.D 根据下文“He asked if it would be all right if my brother for me.”及语境可知,教练拦住了“我”,问了“我”一个奇怪的问题。D项意为“奇怪的”,符合语境。7.B 根据下文中的“He couldnt stand,let alone hit.”以及语境可知,此处指教练问“我”是否可以让“我”的哥哥替“我”击(球)。B项意为“击(球)”,符合语境。8.C 根据下文中的

13、“because my brother wasnt on the team”可知,“我”对教练的问题感到困惑,因为“我”的哥哥并不是球队中的一员。C项意为“困惑的”,符合语境。9.B 根据下文“He couldnt stand,let alone hit.”可知,“我”的哥哥因为残疾从来未打过棒球。B项意为“(身体上的)残疾”,符合语境。10.C 根据上文中的“But”、下文中的“Of course he can”及语境可知,但作为“我”这个年纪的孩子,“我”回答得很成熟。C项意为“成熟地”,符合语境。11.A 根据下文中的“to the plate”及语境可知,“我”的父亲把他带到了棒球场上

14、。A项意为“运送”,符合语境。12.D 根据上文中的“He couldnt stand”及语境可知,“我”意识到哥哥没有坐轮椅时得被人抬起来。D项意为“轮椅”,符合语境。13.A 根据语境可知,他脸上的喜悦是世界上任何东西都无法交换的。trade.for.意为“用交换”,符合语境。14.B 根据语境可知,当观众意识到发生了什么时,人群中爆发出热烈的欢呼声。B项为“欢呼声”,符合语境。15.D 根据上文中的“The joy on his face”及语境可知,“我”的哥哥拥有了他需要的全部快乐。D项意为“愉快,幸福”,符合语境。【破解长难句】When someone tries to do something he cant do with everyone elses suppor

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论