版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、单元检测卷(一)第一局部 听力(共两节,总分值30分)第一节(共5小题;每题1.5分,总分值7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最 佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话 仅读一遍。What are the monkeys doing?A. Eating.B - Lifting weights.C. Riding bikes.What information can the speakers get about the soldiers?A. Their birthdays.B Their hobbie
2、s.C Their hometowns.How many questions does the boy need to answer tonight?A. 9. B. 12. C. 29.Why does the woman need a new cell phone?A. She does not like her old phone.B , Her old phone no longer works.C She lost her old phone. What are the speakers doing now?A. Having a picnic.B Buying some table
3、s.C. Cleaning the house.第二节(共15小题;每题L5分,总分值22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项 中选出最正确选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每题5秒钟;听完 后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Why did the man call the woman?A. To pay her a visit.B To ask for directions.such as avoiding sugary drinks or walking 10,000 s
4、teps a day.Messages also provided brief feedback(回I 复)and tips.Every morning, the women received a text from an automated(自动的)system that said, “Please text yesterday s personal information of steps you walked and how many sugary drinks you had. Based on the women s responses to the text message, th
5、e system sent another text with personalized feedback and tips.After six months, the women who used daily texting lost an average of nearly 3 pounds, while another group of women who used traditional methods to keep food and exercise diaries gained an average of 2.5 pounds, according to the study, w
6、hich was published in the Journal of Medical Internet Research.“Text messaging has become popular and may be an effective method to simplify tracking of diet and exercise behavior, “ Dori Steinberg, who was responsible for this research, said.Steinberg said, “Text messaging offers several advantages
7、 compared to other self-monitoring methods.Unlike web-based diet and exercise diaries, data in a text message can be entered quickly on nearly all cellphone platforms, so it is very convenient to receive feedback.Besides, because of the limited number of words used in text messages, it saves time. ”
8、语篇解读 本文是一篇说明文,介绍了一种新型的减肥方法:text message。并介绍了这种方 法的优势:节约时间、方便快捷并能够及时收到反应信息。According to the study, traditional methods.are easier for people to lose weightmay cause people to give up losing weightprovide brief feedback and tipsare easy to track diet and exercise behaviorK答案U BK解 析I 细节理解题。根据第二段最后一句uUs
9、ing a computer or a pen and paper to record information, however, can be a burden and cause some people to give up.” 可次口, 使用传统方法 减肥通常不起效果,反而会让人放弃努力。故B项正确。Which is NOT true about text messaging according to Steinberg?It saves time.B It saves money.It can be entered quickly.It is easy to receive feedb
10、ack.R答案BK解析X细节理解题。根据第三段可知,这种方法可以节约时间。根据最后一段第二句可 知,这种方法方便快捷并且很容易收到反应信息。故A、C、D三项都是text message减肥的 好处,只有B项没有提及。What s the best title for the text?Texting Helps Keep HealthyTexting Saves Time and MoneyTexting Can Help You Lose WeightTexting Provides Brief Feedback and TipsK答案cK解 析H 标题归纳题。根据第一段可知,本文主要讲述的
11、是使用text message记录减肥的 好处。故C项正确。What s Dori Steinberg s attitude towards text messaging?A. Unknown.B. Negative.C. Positive.D. Unconcerned.K答案X cK解 析U 推理判断题。根据文章最后两句可知,他认为这种新型减肥方法节省时间、方便 快捷并能够及时收到反应。说明他对这种方法持积极的态度。故c项正确。DWe live in a digital world now, and a student? s technology needs have changed.For
12、 the early years, say when you are in primary school, you can get by with no technology at all.Even if you have a computer, it s a good idea to get children familiar with libraries.At this age, trips to the library are like family outings.As you get closer to middle school, a computer with Internet
13、access becomes more of a necessity.Teachers will often give assignments that require a student to use the Internet for research.After a computer , technology choices for students become more difficult to make-especially when it comes to cellphones.Kids will beg their parents for a cellphone, especia
14、lly in middle school.For many parents, it s a safety issue: They want to know that their kids can reach them quickly if necessary.For teachers, cellphones can be used to record lessons when students are absent.But many teachers dislike cellphones.Some kids send messages or have talks in class.Sendin
15、g messages also raises the problem of cheating on exams.More and more schools are now forbidding the use of cellphones.Many kids see iPods as necessary things to have.iPods are great for music, but do they do anything good for your children s education ? Maybe they do.That s the opinion of Doug John
16、son, an educator for 30 years.Johnson says that educators should accept all new forms of technology in the classroom, including iPods. Some do more with their cellphones than we can do with our laptops, he jokes. don t think we should be afraid.The truth is that it,s easier to change the way we teac
17、h than to change the technology habits of an entire generation.语篇解读 本文是一篇说明文。介绍了电子产品的开展以及对不同开展阶段的学生的影响。According to the author, primary school children should.A. go to libraries to read more booksB - ask their parents to buy them cellphonesC. buy iPods to listen to musicD. use the computer and the I
18、nternet regularlyK答案AK解析U 细节理解题。根据第一段最后两句Even if you have a computer, itJ s a good idea to get children familiar with libraries.At this age, trips to the library are like family outings.“ 可 知,作者认为小学生应该多去图书馆看书。应选A。Why do parents agree to buy their children cellphones?They want their children to be co
19、ol.They think cellphones are helpful to their study.They want to keep in touch with their children.They want their children to keep up to date.K答案X cK解 析U 细节理解题。根据第二段中的 uFor many parents, it s a safety issue: They want to know that their kids can reach them quickly if necessary.n 可知,许多家长同意给孩子买手机, 是因
20、为他们想与孩子随时保持联系。应选C。The following are all reasons why many teachers dislike cellphones EXCEPT that. A. cellphones can be used to cheat on examscellphones can be used to record lessonsschoolchildren will send messages during classschoolchildren might talk on them during classK答案BK解 析R细节理解题。根据第二段最后四句可知A
21、、C、D均有涉及。应选B。35 . We can infer from what Doug Johnson said that.cellphones are not useful to studentsteachers should let students use cellphonesit s better for teachers to change their teaching methodsschoolchildren should follow the trends of fashionK答案U c工解 析X 推理判断题。根据文章最后一句 uThe truth is that it?
22、 s easier to change the way we teach than to change the technology habits of an entire generation., 可次口, Doug Johnson 建,义老 师们改变教学方法。应选C。第二节(共5小题;每题2.5分,总分值12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最正确选项。选项中有两项为多余选 项。Reasons Why You Should Go HikingWhether you re looking to lose weight, reduce pressure, or clea
23、r your head and get out into nature, hiking is the best choice.If you re looking for some motivation to get off the sofa, consider these reasons to start hiking.Hiking is healthy.According to the American Hiking Society, hiking is good fbr your health.You can lose weight, reduce heart disease and sl
24、ow aging by it.lt also offers mental health benefits by reducing pressure and worry.As you hike more frequently, you 11 begin to develop additional patience, skills and comfort along the way.The beauty of hiking is that we can do it naturally and easily.lt, s easy to stick with hiking because the fr
25、ustration(挫败)level for beginners is low and you can find the pace that works for you.Hiking is cheap. 38 Prepare good shoes, some proper clothes, a comfortable pack, and you re pretty much ready to go.Most of you have easy access to parks and natural areas, so you don t have to spend a lot of money
26、or time heading out on a hike.Hiking is real.We all spend too much time on computers at home, writing under electric lights or watching TV indoors (often you re writing while watching TV). 39Hiking is a great way to introduce kids to the world of the outdoors. 40 So let your kids hike together with
27、you and have a good time.Hiking is simple.Hiking is long and difficult.Hiking offers physical benefits by keeping you active.Compared to any other sport, the cost of hiking is low.It s also a sport in which they 11 be able to enjoy their whole lives.When you are hiking, you often feel tired and want
28、 to stop at once.However, hiking encourages you to walk out of your house and get close to nature.语篇解读 本文是一篇说明文。介绍了要徒步旅行的几个原因以及徒步旅行给我们带来的好 处。K答案U CK解 析I第二段首句Hiking is healthy.”是此段主题句。根据下文的“It also offers mental health benefits by reducing pressure and worry.”中的also可知,此空说的是徒步给人带来的身 体方面的好处。故C项(徒步旅行通过让
29、你保持活跃,给你带来身体上的好处)符合题意。其 中 “ physical benefits ” 和mental health benefits v 相对应。K答案I AK解析1 观察文章结构可知,每一小段的首句为主题句,因此该空应为第三段的主题句。 根据下文的 “The beauty of hiking is that we can do it naturally and easily.lt? s easy to stick with hiking.中的easily和easy可知,该段是说“坚持徒步旅行很容易”。故填A项。K答案DK解 析U 第四小段首句“Hiking is cheap.”是主
30、题句。选项D意为:与任何其他运动相比, 徒步旅行的费用是低的。u the cost of hiking is low v和“cheap”同义。应选D项。K答案X GK解析X 空前一句说的是:我们花太多时间在室内看电脑、看电视等,选项G意为:然 而,徒步旅行鼓励你走出去,接近大自然。however表示转折关系,前后句意比照。故填G 项。K答案H EK解 析U 此题线索是逻辑关系和代词指代。选项E意为:这也是一项运动,让他们能够 享受全部的生活。句中also表示递进关系,they是代词指代空前一句中的kids。应选E项。 第三局部 语言运用(共两节,总分值30分) 第一节(共15小题;每题1分,总
31、分值15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最正确选项。When I was about twelve years old, my mother told us that we would not be 41 Christmas gifts because there was not enough money.I felt sad and thought, “What would I say when the other kids asked what V d got? ” Just when I started to 42 that there woul
32、d not be a Christmas that year, three women 43 at our house with gifts for all of us.For me they brought a doll.I felt such a sense of relief that I would no longer have to be embarrassed when I returned to schooLI wasn t 44 ,Somebody had thought enough of me to bring me a gift.Years later, when I s
33、tood in the kitchen of my new house, thinking how I wanted to make my 45 Christmas there special and memorable, I 46remembered the women, s visit.Idecided that I wanted to create that same feeling of 47 for as many children as I could possibly reach.So I came up with a plan and gathered forty people
34、 from my company to help.We gathered about 125 orphans at the Christmas party.For every child, we wrapped colorful packages filled with toys, clothes, and school supplies, 48 with a child s name.We wanted all of them to know they were 49 .Before I called out their names and handed them their gifts,
35、I 50 them that they couldn, t open their presents 51 every child had come forward.Finally the 52 they had been waiting for came as I called out, “One, two, three.Open your presents! As the children opened their packages, their bright smiles 53 up the room.The 54 in the room was obvious, and 55 wasn,
36、 t just about toys.lt was a feeling-the feeling I knew from that Christmas so long ago when the women came to visit.I wasn t forgotten.Somebody thought of me.I matter.语篇解读 本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在圣诞节给125个孤儿分发圣诞礼物的故事, 从孩子们的笑脸中作者感受到了极大的快乐。A. sendingB. makingC. receivingD. sellingK答案RcK解 析send送;make制作;receive
37、收到;sell卖。根据上文可知,当时作者还是小孩 子,圣诞节来临时应该收到礼物。应选C。A. doubtB. hopeC. acceptD. suggestK答案cK解 析Udoubt怀疑;hope希望;accept接受;suggest建议。根据上下文内容可知,作者开始接受没有礼物的现实。应选C。A. broke inB. turned upC. settled downD. showed offK答案HBK解 析Ubreak in闯入;turn up出现;settle down定居;show off炫耀。根据上下文可知,此处指三个女士出现在作者家,给她们送来了圣诞礼物。应选B。A. warn
38、edB. forgottenC. lovedD. discussedK答案XBK解 析1warn警告;forget忘记;love爱;discuss讨论。结合上下文可知,收到这件礼物使作者感到自己没有被忘记。应选B。A. presentB. recentC. firstD. lastK答案cK解 析U present现在;recent最近的;first第一的;last最后的。根据上文中的new house” 可知,作者想让自己在新家过的第一个圣诞节有意义。应选C。A. hardlyB. recentlyC. regularlyD. instantlyK答案X DK解 析I hardly几乎不;r
39、ecently近来;regularly定期地;instantly立即地。作者立刻就想 到了那三位女士的来访。应选D。A. importanceB. independenceC. dangerD. safetyK答案AK解 析U importance重要;independence独立性;danger危险;safety平安。根据第一段 中描述的那次圣诞节礼物给作者的感受可知,她认为送圣诞节礼物可以使孩子们感受到(自己 的)重要性。应选A。A. noneB. fewC. eachD. someK答案X cK解 析U none没有人;few很少;each每个;some一些。根据上文中的For ever
40、y child”可知,此处应该是指每一个圣诞节礼物包裹上都有一个孩子的名字,所以选择each。应选C。A. fineB. normalC. helpfulD. specialK答案D工解 析U fine好的;normal正常的;helpful有帮助的;special特别的。作者想让孩子们都 知道:他们每个人都是独一无二的。应选D。A. adoptedB. designedC. remindedD. promisedK答案cK解 析I adopt采用;design设计;remind提醒;promise容许。根据下文的“One, two, three.Open your presents! ”可知
41、,此时在分发礼物,作者提醒他们不要翻开礼物,直到每个 孩子都到了。应选C。A. untilB. afterC. whenD. sinceK答案XAI解 析I 见上题K解 析U。until直到的时候;after之后;when当时;since自从。应选AoD. momentD. momentD. momentA. chanceB. giftC. moneyD. momentK答案X DK解 析U chance机会;gift礼物;money金钱;moment时刻。根据上下文可知,此处表 示大家等待的拆礼物的时刻到来了。应选D。A. tookB. litC. burnedD. cheeredK答案BK
42、解 析take拿;light照亮;burn燃烧;cheer欢呼。句意为:他们灿烂的笑容照亮了整 个房间。应选B。A. atmosphereB. angerC. joyD. sorrowK答案X cI解 析X atmosphere气氛;anger怒气;joy欢乐;sorrow悲伤。房间里的快乐是显而易见 的。应选C。A. suchB. itC. somethingD. everybodyK答案X B工解 析I such这样;it它;something某事;everybody每个人。句意为:欢乐不仅仅是因 为玩具。所以选择it,指代欢乐。应选B。第二节(共10小题;每题L5分,总分值15分)阅读下
43、面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Tiger Parents Do No Good to Kids DevelopmentDigging through kids, school bags, looking up all the assignments, sitting beside them going through each item, and finally 56.(have) all the homework checked with a name signed is a daily routine for most Chinese parents, as 5
44、7.(require) by teachers.A demanding task especially after a long day s work at office, isn t it? 58.(luck), some parents in Jinhua, Zhejiang Province, have been liberated.A local primary school has recently announced that parents will no longer have to sign their names on their kids homework, as stu
45、dents should be responsible 59. their own assignments.Making mistakes is 60. essential part of the process of understanding.Who cares how much you 61.(score) in your homework after you have settled down in life and found your directions? The 62.(able) to realize one s mistakes and learn from them is
46、 what matters, which is also the main purpose of education.Why not give students a chance 63. (find) out and correct their mistakes themselves?It is by no means parents? duty to go through the kids assignments.64. parents are supposed to do is to create a friendly studying environment for kids, and
47、teach them to be an independent learner.After alb independent learning is much 65.(important) than high scores.语篇解读 本文是一篇说明文。针对当下父母过多地参与孩子作业这一现象,本文告诉家长 不要过多地参与孩子的学习,而是应该让他们自己在错误中成长。K答案H havingK解 析U考查非谓语动词。此处与句中的Digging, looking和sitting并列,几个并列成分作主语,故填having。K答 案D requiredK解 析X考查状语从句的省略。此处完整句为:as they
48、 are required by teachers。K答案H LuckilyK解 析考查词性转换。此处表示“幸运的是”,此处是副词位于句首,修饰整个句子。故填 Luckily oK答案】forK解 析U 考查介词。此处指学生们应该为自己的作业负责。be responsible for对负责,是固定搭配。K答案HanK解析X考查冠词。part是可数名词,此处表示泛指。essential的发音以元音音素开头,故填an。K 答 案 U have scoredK解 析X 考查动词的时态。句意为:在你安定下来并找到自己的方向后谁还会在意你作业 得了多少分。此处表示过去的动作对现在的影响,故用现在完成时。
49、K 答案 I abilityK解析I考查词性转换。冠词后接名词,指认识自己错误的能力。故填ability。. K 答案 Dto findK解 析U考查非谓语动词。此处是不定式作定语修饰chance,指学生自己发现和改正错误的机会。K 答案 I WhatK解析I考查代词。此处引导主语从句且在从句中作宾语,指父母应该做的事情,故填WhatoK 答 案 I more importantK解 析X考查形容词的比拟级。根据句中的than可知,此处用形容词的比拟级形式。故填 more important o第四局部 写作(共两节,总分值40分)第一节(总分值15分)假如你是李明,根据学校安排,你给即将到你
50、校任教的外籍教师Jack推荐一名学生助手。 请根据以下提示给Jack写一封介绍刘佳的推荐信。要点:.欢迎Jack的到来;.推荐刘佳同学做学生助手;.刘佳的基本情况(18岁,高三学生,学校十佳学生);.刘佳的特点和特长(温和友好;做事认真;酷爱英语;电脑技能;沟通能力等)。 注意:.词数80左右;.开头和结尾已为你写好,不计入总词数;.可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Jack,Yours,Li Ming 【参考范文】Dear Jack,r m Li Ming.lt s great to hear that you are going to teach in our school next
51、 term.I am asked to write to you to recommend Liu Jia, a Senior 3 student of 18, to be your assistant.Liu Jia is a friendly and gentle girl.She is always committed to her work.She can use the computer well and she is good at communicating with others.What s more, she is one of the top ten students i
52、n our school, and she has a passion for English.r m sure she can be helpful in your work and life in China.If you have any questions, please tell me.Yours,Li Ming 第二节(总分值25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。When I was four years old, I got stung(刺痛)by a bee twice in one week! After that, I had a
53、 fear of bees.When I saw bees or heard any sound from bees, I fled away immediately.That was whyC. To make an invitation.7. What will the man do next?Call the police.B - Walk to the museum.C Wait for the woman.听第7段材料,回答第8至10题。. What do we know about the man?A. He sells second-hand cars.B - He has ju
54、st bought a car.C. He lost his car last week.What information can the man give the woman?A. A phone number.B An address.C. A website.What will the man do next?A. Return the car.B - Call the seller.C. Go to the police station.听第8段材料,回答第11至13题。What does the man think of the special?A. It is exactly wh
55、at he wanted.B - It sounds like a lot of food.C. It isn t worth the price.What does the man want on his second pizza?A. Sausage, mushrooms, and onions.Sausage, chicken, and mushrooms.Chicken, peppers, and extra cheese. How much is the man s order?A. $23. B. $20. C. $17.听第9段材料,回答第14至17题。. What are th
56、e speakers mainly talking about?The coming exam.B , A singing competition.C. A party.my parents suggested that I learn about bees instead of being frightened.I went to libraries to borrow some books about bees, and I tried to watch videos about bees, though I didnJ t like them at first.And gradually
57、, I was interested in what I read and watched.! learnt that bees could help make the food we ate because of their pollination(传授花粉).Take pizza, for example.If we didn t have bees to pollinate(给 授粉)tomato plants, we wouldn? t have tomatoes for sauce.And we wouldn t have cheese without pollination, ei
58、ther.But, at the same time, I learnt some bad news.One was that bees were struggling to survive.Many were dying.Some scientists thought it might be because of the chemicals that were used to kill other insects.What would happen if there were no more bees? I wanted to help.I thought, “What if T make
59、lemonade, sell it, and raise money and donate it to groups who are saving bees? ” I talked to my grandmother, Helen.She was a good cook and she was supportive when she knew what my plan was.She gave me her recipe for lemonade.lt came from a cookbook from 1940.She had used it herself for more than 50
60、 years.She always made lemonade for us when we visited her at weekends.And we all liked it.Most importantly, she promised to help me make it. 注意:续写词数应为150左右。My part-time job as a cook started immediately.My dad showed me how to improve my sales.【参考范文】My part-time job as a cook started immediately.Ev
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年智能安防工程调试合同协议
- 2026年外卖平台配送员合同
- 家用天然气安全培训总结课件
- 2026届新高考英语冲刺复习 应用文+如何介绍传统文化
- 园长开学培训
- 园林绿化造价培训课件
- 2024年平安创建汇报材料
- 华英公司安全培训课件
- 华晨培训安全b成绩查询课件
- 市事业单位202年急需紧缺人才引进工作实施方案
- 水电厂电气自动化监控系统功能分析
- DB11T 381-2023 既有居住建筑节能改造技术规程
- 计算机应用数学基础 教学 作者 王学军 计算机应用数学课件 第10章 图论
- DF6205电能量采集装置用户手册-2
- 缺血性脑卒中静脉溶栓护理
- 电子电路基础-电子科技大学中国大学mooc课后章节答案期末考试题库2023年
- 四年级科学上册期末试卷及答案-苏教版
- 怀仁县肉牛养殖产业化项目可行性研究报告
- DB51T 2875-2022彩灯(自贡)工艺灯规范
- 主要负责人重大危险源安全检查表
- 《工程经济学》模拟试题答案 东北财经大学2023年春
评论
0/150
提交评论