版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、 PAGE 页码 9 / NUMPAGES 总页数 9人教PEP版小学五年级上学期英语阅读理解假期专项练习题班级:_ 姓名:_1. 阅读判断。Last summer I went to Qingdao. Qingdao is in the east of China. I went there with my mother and my grandma. The weather there was very hot. I swam in the sea every day. We ate lots of fish. We had a lovely time there.( )(1)I went
2、 to Qingdao with my parents.( )(2)The weather was cold in Qingdao last summer.( )(3)I swam in the sea every day.( )(4)I ate lots of fruit there.( )(5)I had a lovely time there.2. 阅读下列短文,完成填空。Do you know about the UK.? London is the capital city. Its flag is red, white and blue.They speak English. Bi
3、g Ben is very famous. Kings and queens live in palaces. I have an uncle. He lives in London.He says, London is clean and beautiful.He is a teacher. He works from Monday to Friday.On Saturdays and Sundays, he likes to play football and go for a walk. I want to go to the UK. Because I want to see Buck
4、ingham Palace.1._ 2._ 3._ 4._3. 阅读短文,回答问题。Im Kate. My mother and I want to buy some things. So we go to the supermarket by car. In the supermarket, we can see many food and school things (学习用品). We buy eggs, sugar, milk and butter for my mother. And also, we buy paints, paper, glue and socks for sch
5、ool. But I think socks are not for school.On the way home, we stop the car. Because the traffic light is red. “Look! Its green now! Lets go!”Then we get home.(1)Why do they go to the supermarket?(2)What can they see in the supermarket?(3)What does Kate buy for her mother?(4)Do they buy any shoes?(5)
6、Why do they stop the car?4. 读短文,判断对()错()。Hello, everyone! My name is Kate. I come from France. Now Im in China with my parents. Im a student of No. 2 Middle School (第二中学). The teachers there are very friendly (友好的) to me. The students there are friendly, too. I like them very much. Look at that tall
7、 man! Hes my father. He has big eyes and a big nose. Hes handsome. He is a doctor. He often helps people in need. That beautiful woman is my mother. She has long hair and big blue eyes. Shes a nurse. My parents and I all like China very much. The Chinese food is very yummy. The Spring Festival (春节)
8、is coming. We will spend (度过) the Spring Festival in Beijing.1Im Kate. I come from Russia. Now Im in China._2The teachers and students are friendly to Kate._3Kates father is a handsome teacher._4Kates mother has big blue eyes and short hair._5Kates family will spend the Spring Festival in China._5.
9、阅读短文,判断正误,用T或F表示。There is a supermarket near my home. Its big and clean. My mother is an assistant. He sells clothes. There are many nice T-shirts, dresses, trousers and so on. My name is Eddie. Im a pupil of Park School. I go to the supermarket on foot on Saturday. My pencils are short. I want to b
10、uy some. There are many pencils in it. Some are green and some are red. I like green ones. And my father goes there and buys food after work.1Eddies mother is a shop assistant.(_)2Eddies home is far away from the supermarket.(_)3Eddie wants to buy some red pencils.(_)4Eddie mother goes to the superm
11、arket on Saturday.(_)6. 阅读理解,判断正误。My name is Tom. I am ten years old. I want a new friend. I can swim. I can cook delicious food and play basketball. I often play basketball on the weekend. But I cant play the piano. I cant do any kung fu. Do you want to be my friend?1Tom is nine years old.(_)2Tom c
12、an cook delicious food.(_)3Tom often play basketball on the weekend.(_)4Tom can play the piano.(_)5Tom cant do any kung fu.(_)7. 根据短文内容,回答问题。Many years ago, people use a stick, a large piece of wood and dry leaves to make a fire. Today, wood, gas (煤气) and electricity (电) can all make a fire. I think
13、 wood is the most dangerous. And I like gas most because its easy.People use fire in many ways. At home, people use fire to cook food and boil water. In factories, workers use fire to melt (熔化) metals (金属) to makes things of different shapes. Some workers use fire to make glass.Fire can help us to d
14、o many things, but sometimes fire is dangerous. Cigarettes and campfires can all start a fire in the countryside, in schools and at homes. We must be careful. We mustnt smoke in the countryside, and we mustnt cook without an adult (成年人). We mustnt play with matches. We mustnt play around a fire.(1)C
15、an people use the dry leaves to make a fire?(2)What do people do with fire at home?(3)Do workers make glass with fire?(4)Is fire dangerous?(5)Can children cook without an adult?8. 根据短文内容,选择正确答案。Hans is a poor(贫穷的)shoemaker(鞋匠)and Joe is a rich trader(商人).They live in the same house. Hans lives downs
16、tairs(楼下)and Joe lives upstairs.Hans likes singing very much. He always sings while mending(修补)shoes. He sings loudly(大声地).Joe doesnt like singing. So he says to Hans,“Hans, Ill give you a bag of money every day if you stop singing.” “Very well,”says the shoemaker.So he stops singing and gets a bag
17、of money from the trader every day. Day after day, he becomes(变得)richer and richer, but he feels unhappy and falls ill.One day, he comes to Joes home with all his money(钱). He says to him,“ Take your money back, I cant stop singing. It is my life.” Then he goes home and sings loudly.1Hans and Joe ar
18、e_.( )A.friends B.brothers C.neighbours(邻居)2Joe gives Hans some money because he _.() A.thinks that Hans is poorB.likes HansC.doesnt want to listen to his singing3Hans gets a lot of money, and he_.() A.becomes rich but unhappyB.makes friends with JoeC.becomes happy4One day, Hans gives back Joes mone
19、y, because_.() A.he doesnt like money B.he is rich C.he cant stop singing5From this story, we know_.() A.Money is very important(重要).B.Poor people dont like money.C.Happiness is more important than(比)money.9. 阅读短文,判断正(T)误(F)。Hello! My name is Liu Yan. I am a Chinese girl. I am a student. I live in B
20、eijing. I like to look at the map of the world.I know many countries. They are Canada, Australia, the U. S. and the U. K. I know about their capital cities, too.1Liu Yan is an English girl.(_)2Liu Yan lives in Canada.(_)3Liu Yan likes to look at the map of the world.(_)4Liu Yan knows many countries.
21、(_)5Liu Yan doesnt know the capital city of the U. S.(_)10. 根据短文内容,选择最佳答案。Aunt Judys birthday is coming. She will be 38 years old. Dad and Mum are going to take me to her house. She lives in Guangzhou. We are going to go there by train. Her birthday party will be on Saturday. We are leaving on Frida
22、y afternoon. And we are coming back on Sunday evening. I am going to give my dear Aunt Judy a picture. I am drawing it now. I am drawing some beautiful flowers. I am drawing a small dog, too. Thats because she likes dogs. The picture will be very nice.(1)Aunt Judys birthday party will be on_.A. Frid
23、ay B. Saturday C. Sunday(2)This is Aunt Judys _ birthday.A. thirty-eighth B. fortieth C. thirtieth(3)She lives in _, so we are going there by_.A. Shanghai; train B. Guangzhou; plane C. Guangzhou; train(4)I am drawing _.A. some dogs and a flower B. some flowers and a dog C. a dog and a flower11. 阅读短文
24、,判断正误。Its fine today. Mr Green and his family are in the park. Mr and Mrs Green are standing under the trees and looking at their children. Ann is flying a kite. The boy in a white shirt and blue trousers is her brother. Hes reading a book. Anns younger brother is too young. He cant walk and run. He
25、s drinking milk. Anns sister isnt in the park. She is at school.() (1)There are five people in Anns family.() (2)Ann is a girl.() (3)Anns sister is a student.() (4)Anns brother is flying a kite.() (5)Ann has two brothers.12. 读短文,判断句子正误。Tim and Coco want to have a picnic at Cloud Park.Tim: Here comes
26、 the bus. Lets get on!Coco: No, Tim. We cant jump the queue (插队).Tim: Oh, Im sorry.They are in the park now.Tim: Lets play football!Coco: No, we cant.Tim: Why?Coco: Look at the sign. It means we cant play football here.Tim: What a pity!Coco: We can play football in the school playground tomorrow.Tim
27、 and Coco have a good time in the park. They see many beautiful flowers. They hear the birds singing happily. They enjoy the sunshine too. Its time to go home.Coco: Wheres the exit?Tim: Look at the map. Its over there.Coco: OK. Lets go.() (1)Tim and Coco want to see a film.() (2)Tim wants to jump th
28、e queue.() (3)Tim and Coco can play football on the grass.() (4)Coco sees the sign Dont pick the flowers!() (5)They cannot find the exit.13. 根据短文内容,判断下列句子正误。Last week Mrs Milly went to London. She does not know London very well, and she lost her way (迷路). Suddenly (突然), she saw a man near a bus stop
29、. I can ask him the way, she said to herself. Excuse me, she said. Can you tell me the way to King Street, please? The man smiled. He did not understand English! He was a tourist (游客). Then he put his hand into his bag and took out a notebook (笔记本). He opened the book and found a sentence (句子). He r
30、ead the sentence slowly. I am sorry, he said, he said. I do not speak English.() (1)Mrs Milly went to London last week.() (2)Mrs Milly asked a man the way to a bus stop.() (3)The man didnt know the way to King Street.() (4)The man was a tourist and he knew English well.() (5)The notebook was in the
31、hand of the man.14. 看表格,选问句或答语。Nov. 2ndDe C. 4thJuly. 1stMar. 5thSept. 2ndEnglish testmaths testsinging contestschool trip MissChens birthdayA. Its on December 4th.B. Yes, it is.C. When is the singing contest?D. When is Miss Chens birthday?E. Its on November 2nd.(1)When is the English test?(2)When i
32、s the maths test?(3)Is the school trip on March 5th?(4)Its on September 2nd.(5)Its on July 1st.15. 阅读短文,判断正误。This is Mikes new home. There is a photo and a bike in the bedroom. There is a clock in the study. There is a plant in the living room. There is a water bottle in the kitchen. Oh, whats that?
33、 Its a cat, and its on the chair. Mike likes his new home very much!( )(1)The bike is in the living room.( )(2)There is a clock in the study.( )(3)There is a water bottle in the kitchen.( )(4)There is a photo in the study.( )(5)Mike has a new home.16. 阅读理解。Rose lives in the U.S. with her parents. Th
34、ey speak English. Her aunt and uncle live in China with their children. They speak English at home. They speak Chinese with their friends. Rose likes China. This summer holiday she will visit her aunt and uncle. She will go there by plane. She wants to go to the Great Wall. She thinks the Great Wall
35、 is very great. She wants to take pictures on it.(1)Who lives in China?() A. Rose. B. Roses parents. C. Roses aunt and uncle.(2)What do her aunt and uncle speak in China? () A. Chinese. B. English. C. A and B(3)How will she go to China? () A. By car. B. By bus. C. By plane.(4)Where does she want to
36、go?() A. The Great Wall. B. The Palace Museum. C. Tiananmen Square.(5)What does she want to do on the Great Wall?() A. Take a plane. B. Take pictures. C. Go to China.17. 阅读短文,选择最佳答案。Anna has two cats. One is very big and the other is very small. She likes them very much. One day, Yangyang, a friend of her, comes to see he
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025湖南省招标有限责任公司公开招聘5人笔试参考题库附带答案详解(3卷)
- 2025浙江湖州市体育产业发展有限公司招聘笔试参考题库附带答案详解(3卷)
- 2025浙江台州市建设工程质量检测中心招聘编制外用工4人笔试参考题库附带答案详解(3卷合一版)
- 2025年重庆市璧山区农民合作社服务中心有限公司招聘人员2人笔试参考题库附带答案详解(3卷合一版)
- 2025届华发股份春季校园招聘正式启动笔试参考题库附带答案详解(3卷)
- 2025中智投资有限公司招聘3人笔试参考题库附带答案详解(3卷)
- 2025一汽进出口公司校园招聘笔试参考题库附带答案详解(3卷)
- 温州市2024浙江温州市乐清市大数据管理中心招聘编外人员2人笔试历年参考题库典型考点附带答案详解(3卷合一)
- 2026年厦门单招口腔医学技术专业技能经典题含答案
- 2026年上海中职生单招专业技能对口升学通关卷含答案原专业精准匹配
- 2025年智能林业林业信息智能化系统建设方案
- 装饰装修工程预算编制方法及案例
- 供水管网工程风险评估与应对方案
- 室内设计装饰施工方案
- 军队安全行车课件
- 铅锭贸易专业知识培训课件
- 人教精通版(2024)四年级上册英语 Unit 1 Sports Lesson 3 教学设计
- 2025一建《建筑工程管理与实务》案例简答300问
- 变电安规三种人课件
- TCACM1020.103-2019道地药材第103部分广地龙
- 农村集体经济发展模式讲座
评论
0/150
提交评论