人教版英语选修六习题及解析答案_第1页
人教版英语选修六习题及解析答案_第2页
人教版英语选修六习题及解析答案_第3页
人教版英语选修六习题及解析答案_第4页
人教版英语选修六习题及解析答案_第5页
已阅读5页,还剩13页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2017 2018人教版英语选修六Unit 4习题及(解析)答案人教版选修六 Unit Four Global warming一、语法填空 (一)单句语法填空Why not buy a secondhand car if you dont have enough money for a new one?Thats a good(sugges t)I wrote him a letter to show my(appreciate) of his thoughtfulness.My first(impress) of him was that he was a kind and thoughtf

2、ul young man.Youd better write down the phone number of that restaurant for future(refer).John has grown up and changed beyond(recognize)【参考答案】1.suggestion 2.appreciation 3.impression 4.reference 5. recognition(二)短文语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。(2017贵州普通考试)When a woman took the seat beside

3、 me on a plane, I _1_ (feel) unhappy. She had to lower herself slowly, squeezing her body into the small space.“ My name is Kelly. Imfrom Canada. Where _2_ you from? ” She waved a hand in front of myface. “Ch ina I said as I shook her hand unwillingly. Kelly kept talking to me. She wasvery thoughtfu

4、l. When we _3_ (serve) drinks and meals, she made sure that I had enough room in my seat. I dont want to make4you(comfort) with my elephantsize!she said sincerely. I couldnt help letting down my guard. As we talked, I wassurprised by her wise _5_ (word). She had read many books and was very smart. I

5、 asked her if she ever thought about 6 (lose) some weight. Arent you worried about the diseases that come with being overweight ”“ Not at all. I eaj7 (health)food and walk regularly, She said. “I believe hneiaiy, the people who get diseasesare the ones who worry. You see advertisements from exercise

6、 centers that read,yourself from your extra baggage, so you are free to be _8_ (you) Youre free onlyyoure comfortable with who you are! ” I uddenly realized that Kelly wasmost beautiful and clever woman I had ever met in my life.【解题导语】本文讲述了作者乘坐飞机时起初对旁边胖胖的女乘客没有好感。后来她的热情及对生活的感悟让作者刮目相看。felt考查时态。本处叙述的是发

7、生在过去的事情,应用一般过去时,故用felt。are考查时态和主谓一致。本处 你来自哪里”是女乘客的问话,应用一般现在时;根据主语you可知,应用arewere served考查时态和语态。we与serve是逻辑上的动宾关系,且结合全文的时态可知,应用一般过去时的被动语态,故填were serveduncomfortable考查形容词。句意:我不想因为我的大块头让你不舒服。本处用形容词uncomfortable不舒服”作宾补。words考查名词。她智慧的话语”,word为可数名词,故本处应用名词复数形式。losing 考查动名词。介词about后接动名词,故填losing 0healthy/h

8、ealthful考查形容词。“有益于)健康的食物”,本处用形容词healthy/healthful 作定语修饰名词 food。yourself考查反身代词。你会自由做你自己”,根据主语you可知,应用反身代词yourself。if/when 考查连词。句意:如果/当你对自己感到舒服,你才是自由的。故本 处应用连词if/when。the考查冠词。最美丽最聪明的女子”,本处应用定冠词the修饰形容词的最高级。二、根据下列句子意思用所给词的首字母或所给汉语填空Although we are burning coal in huge q , we will not run out of it for

9、centuries.There s evidence to suggest that child abuse is not just a recent (现象).Global warming will have serious c for the environment.Scientists have many theories about how the universe first came into e.Paul tried to sound c but I could tell something was worrying him.There is no point in a impr

10、oved public transport unless we can pay for it.Vitamins are essential for healthy (健康成长).Sleep (使恢复)the body.It is difficult for a teacher to give (个另U的)attention to children in a large class.The electricity industry (消耗)large amounts of fossil fuels.1. quantities2. phenomenon3. consequences4. exist

11、ence5. casual6. advocating7.growth8. refreshes9. individual10. consumes三、完形填空阅读下面短文,掌握其大意,然后从21-40各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。It was the old ladys Snthdjay.up early to be ready for the post. From the second floor flatshe could see the postman when he came down the street, and a little boy , Johnnie,

12、_1_her letters from the ground floor on the rare_2_ when anything came.s hirthden ifToday she was sure there would be something.Myra_3_forget her mother she_4_wrote at other times. Of course Myra was busy , but? 5, Enid , the daughter the oldlady loved most, died two years ago. Since then Myra had b

13、een to see her mother three times, but her husband, Harold , never.The old lady was eighty today. She had put on her best dress. Perhaps-perhaps Myra might come.After all , eighty was a 6 birthday , another decade lined or tolerated just as you chose to look atit.7 Myra did not come , she would send

14、 a present. The old lady was 8 of that. Two spots of colour 9 her cheeks. She was 10 like a child. She would enjoy her day!Now , she stood by the window , 11.The postman turned round the corner on his bicycle. Herheart beat 12.Johnnie had seen him too and ran to the gate. Then clatter (咔嗒声),clatter

15、up the stairs. Johnnie knocked at her door. He had got her post-four envelopes. Three were unclosed cards from old friends. The fourth was closed , in Myra s writinThe old lady felt a sharp painof 13.There was no parcel for her ! Maybe the parcel was too large to come by letter post. Thatwas it. It

16、would come later by parcel post. She said to herself. She must be_14.Almost_15 she tore the envelope open.16 in the card was a piece of paper. Written on the card was a message under the printed Happy Birthday- Buy yourself something nice withthe 17 、 Myra and Harold. The cheque moved quickly to and

17、 for in the air to the floor like a birdwith a broken wing. Slowly the old lady_18_to pick it up. Her present ! Her 19 present!With_20 fingers she tore it into little bits.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了一个80岁老人在生日来临之际对自己唯一的亲人的殷殷期盼,但她最终盼来的确是一种无言的伤痛和失望。.A.took awayB. brought upC. moved offD. set down解析 根据语境可知,此句

18、是说老人把信件从the ground floor拿至the second floor。bring up意为 拿上来”,符合语境;take away意为 拿走,带走,move off意为 离开,出发“,set down 意为记下,放下”,均不符合语境。答案 B. A. occasionB. opportunityC. ceremonyD. anniversary解析 根据语境可知,此处是指在特别的场合”,与下文的other times作对比。occasion意为场合”,符合语境;opportunity意为 机会,ceremony意为 典礼,仪式,anniversary意为 周年纪念日”,均不符合

19、语境。7 A. Even ifB So that答案 AA. mustn tC wouldn t解析根据语境可知,此处是指老人坚信女儿一定不会忘记自己的生日。表示应用 wouldn t 。答案CA. occasionallyC almost解析 根据下文可知,符合语境; occasionally 意为 “偶尔,间或几乎 ” ,均不符合语境。答案 DA. UnhappilyC Unforgettably解析 根据常识可知,幸地 ” ,符合语境;“刻薄地,不客气地答案 BA. casualC special解析 根据常识可知, “人生 70 古来稀符合语境; casual 意为 “随便的, 临时的

20、统的,常见的 ” ,均不符合语境。答案 CB mightn tD needn t“一定不会 ”时,B alwaysD seldomMyra 由于工作繁忙,平常很少给妈妈写信。 seldom 意为 “很少,不常”always 意为 “总是,一直” , almost 意为 “差不多,B UnfortunatelyD Unkindly最爱的女儿Enid 的离去自然是一件 “不幸 ” 的事情。 unfortunately 意为 “不unhappily 意为 “不开心地 ”, unforgettably 意为 “令人难忘地” , unkindly 意为” ,均不符合语境。B remoteD conven

21、tional80岁生日自然尤为特别。special意为 特别的”,remote 意为 “遥远的, 疏远的 ” , conventional 意为 “传C In caseD Now that解析句意为:即使Myra 不来,她也会送一份礼物。由句意可知,前后分句之间为一种让步关系,所以应用表示让步关系的连词even if ,意为 “即使 ” 。答案AA. proudB capableC sureD afraid解析根据下文的描述可知,老人坚信她的女儿即便不来也会送她礼物。be sure of 为固定短语,意为 “坚信,确信” ,符合语境。答案CA. sharpenedB weakenedC wid

22、enedD brightened解析 根据下文中的 “She would enjoy her day! ”可知, 此处应指老人红光满面, 面露喜色。brighten 意为 “使闪亮,使快乐,使露喜色” ,符合语境。答案 DA. excitedB alarmedC inspiredD satisfied解析根据语境可知,老人此时兴奋得像个孩子。excited 意为 “兴奋的,激动的 ” ,符合语境。 TOC o 1-5 h z 答案A A. thinkingB imaginingC welcomingD watching解析根据上下文语境可知,此句是指老人久久地站在门口,期盼着礼物的到来。因此选

23、watching 最符合语境,意为 “守望,眺望”。答案DA. steadilyB wildlyC nervouslyD randomly17 A. cardB bonus解析根据语境可知,此处应选wildly ,该词是一种夸张的表达,旨在体现老人无法掩饰的、因迫切而慌乱激动的心情。 TOC o 1-5 h z 答案BA. discontentB lonelinessC disappointmentD annoyance解析根据上下文语境可知,此句是指老人的心情由先前“狂乱的兴奋 ”跌之 “沉重的失望” ,是一种修辞上的对比。 disappointment 意为 “失望,沮丧” ,符合语境。答

24、案CA. patientB anxiousC urgentD mild解析根据语境可知,此句是指老人自我解嘲、 自我安慰的一种无奈的表达, 同时也暗含着一丝苦涩的期盼,所以老人告诫自己还要 “耐心一点儿 ” 。 patient 意为 “耐心的” ,符合语境。答案AA. immediatelyB cheerfullyC angrilyD unwillingly解析 根据语境可知,此句是指老人对自己期盼的 “礼物 ”非常失望,因此不愿意打开它。unwillingly 意为 “不情愿地,勉强地” ,符合语境; immediately 意为 “立刻,马上” , cheerfully意为 “高高兴兴地”

25、 , angrily 意为 “愤怒地 ” ,均不符合语境。答案 DA. PinnedB FoldedC LinedD Roped解析根据下文的“a piece of pape何知;此处应选fold,意为 折叠,合拢”,表示 在卡片里折了一张纸” 。答案 BD cashC cheque解析根据下文中的The cheque moved quickly可知,此处应选 cheque,意为 支票”,符合语境。答案 CA. bentB leanedC struggledD stretched解析综合考虑老人此时的心情和神态可知,她拾起支票的姿势应该是 弯腰”。bend意为 弯腰,弯曲” ,符合语境。lea

26、n 意为 “倾斜,倚靠” ; struggle 意为 “努力,挣扎” ,是一个中性词汇,不能体现身体的姿势; stretch 意为 “伸展,延伸” ,均不符合语境。答案 AA. painfulB sadC expensiveD lovely解析根据语境可知,此处应选 lovely , 表现的是一种强烈的讽刺效果, 增强了语言的表现力。而 painful , sad 两词会使语言的色调索然无味,暗淡无光。答案DA. movingB tremblingC reactingD freezing解析 根据语境可知, 当老人看到女儿给自己的礼物竟然是一张支票时, 她感到既失望又痛心,所以应选 tremb

27、ling ,意为 “颤抖的,战栗的 ” ,生动地表现了老人当时的心情和神态; moving意为 “动人的 ” , reacting 意为 “反应的 ” , freezing 意为 “冰冻的,严寒的” ,均不符合语境。答案 B四、阅读理解“Stop making excuses for him, Mom , I said. But maybe he is feeling unwell.” Momsaid. Maybe nothing I interruptedhad been tending Mom since her health began to decline and this would

28、 be the first time in a year that my husband and I had a night out together.Jerry had promised to stay with Mom.But again he let us down.And more often than not , his drinking had a lot to do with it.His irresponsibility upset me.I remembered our happy growing- up years in a small town in West Virgi

29、nia.With good family education, Jerry had been a kind kid.He was only 15 when Dad died.Unlike him , I got over the sorrow soon, but he started drinking.Soon he began hanging out with bad guys.Jerry and I didn t see each other bfewe talked on the phone.Usually , though, we ended upfighting.When Mom c

30、ame to live with us , Jerry dropped in regularly at first , but after a while his visits became sporadic.He explained he couldn t handle seeing Mom in such a bad condition.Another excuse , I thought.One day I went to see the doctor about my back.It had been aching for months.I can t findwrong with y

31、ou physically , the doctor said. But I can tell you re very tense.Is something bothering you? ” I poured out my story about Jerry.think heDo yosj likely to change he asked.Ishrugged. Probably not. , you cBmt, “ he said gently.Me ? Why did I have to change ? He was the one who constantly let us down.

32、But what had I done ? Maybe the doctor was right.I couldn t love his3uehavudd love him the way I did whenwe were little.As I walked into the house I sensed a relief.Jerry died young due to drinking.I miss him.But Im grateful I was given the opportunity to showhim I loved him as he was, not as I want

33、ed him to be.【语篇解读】 爱一个人,并不意味着他很完美。有时,即便他有着让人难以忍受的缺点,也要学会去爱 爱他不是因为他是你所期望的那样,而是爱他本人。 TOC o 1-5 h z When Jerry failed to carry out hispromise that night, his mother.A felt very angryB tried to defendhimC was indifferent about itD phoned him toask him tocome back解析: 推理判断题。 根据第一段“ Stop mkaing excuses fo

34、r him , Mom , ” I said. “ But maybe he isfeeling unwell. 可推断,答案为 ”B 。答案: BJerry got into the habit of drinking mainly because.A he was influenced by bad guysB his mom left to live with his sisterC nobody cared for him after his father diedD he couldn t get over the sadness of losing his father解析: 细节

35、理解题。 根据第二段Unlike him , I got over the sorrow soon , but he started drinking可知,答案为 D 。答案: DThe underlined word “ sporadic ” in Paragraph 3 probably means “ ”B frequentA occasionalC formalD unpleasant解析: 词义猜测题。根据句中 Jerry dropped in regularly at first , but. 可判断,刚开始Jerry经常来看望妈妈,但不久就很少来了,故答案为 A 。答案: AWh

36、at did the author think of the doctor s suggestion at first?A It was acceptable.B It gave her much hope.C It was unreasonable.D It made her confused.解析: 推理判断题。 根据第五段Me? Why did I have to change ? He was the one who constantlylet us down.可推断,答案为 C。答案: CWhat s the main idea of the passage?A Love can h

37、elp a person give up bad habits.B Too much tension will destroy a person s health.C We shouldn t expect too much of a person.D We should try to love a person as he is.解析: 主旨大意题。根据末段But I m grateful I was given the opportunity to show him I lovedhim as he was, not as I wanted him to be 可推断,爱一个人,要爱他本人

38、,而不是因为他是你期望的那样,故答案为 D 。答案:BShay asked, “ Do you think they ll let me play? ” Shay s father knew that most of the boys would not want someone like Shay on their team, but the father also understood that if his son, mentally and physically disabled, were allowed to play, it would give him a much-neede

39、d sense of belonging and some confidence.Shay s father approached one of the boys on the field and asked if Shay could play, not expectingmuch. The boy looked around and said,“ we re losin眈y sixdrthes g(ame is in the eighthinning (局).I guess he can be on our team and we ll try to put him in to bat i

40、n the final inning.Shay struggled over to the team s bench and put on a team shirt with a broad smile and his father hada small tear in his eye and warmth in heart. The boys saw the father s joy at his son being accepted.In the bottom of the eighth inning, Shay s team scored a few runs but was still

41、 behind by three. In thetop of the final inning, Shay put on a glove and played in the field. Even though no hits came his way,he was obviously joyful just to be in the game and on the field. In the bottom of the final inning,Shay s team scored again. Now, Shay was scheduled to be next at bat. Would

42、 they let Shay bat andgive away their chance to win the game?Surprisingly, Shay was given the bat. Everyone knew that a hit was almost impossible. The first pitch(投 ) came and Shay missed. The pitcher again took a few steps forward to throw the ball softlytowards Shay. As the pitch came in, Shay swu

43、ng at the ball and hit a slow ground ball right back tothe pitcher.The pitcher could have easily thrown he ball to the first baseman and Shay would have been out andthat would have been the end of the game .Instead, the pitcher threw the ball right over the head ofthe first baseman, beyond the reach

44、 of all teammates, The audience and the players from both teamsstarted screaming, “ Shay, run to first! ” Never in his life had Shay ever run that far but made it to first base, wide-eyed and shocked.Everyone should, “ Run to secConadtc!hing” his breath, Shay awkwardly ran towards second. By thetime

45、 Shay rounded towards second base, the smallest guy on their team, who had a chance to be thehero for his team for the first time, could have thrown the ball to the second baseman, but heunderstood the pitcher s intentions and he too intentionally threw the ball high and far over the third baseman s

46、 head.All were screaming ,“ Sha,y Shay, Shay , all the way Shay. ” Shay reached third base when oneopposing player ran to help him and shouted,“ Shay, run to third. ” As Shay rounded third, all wetheir feet, crying,“ Shay!, ”runShoamy eran to home, stepped on the home base and was cheered asthe hero

47、 who t won the game for his team.That day, the boys from both teams helped bring a piece true love and humanity into this world. Shaydidn t make it to another summer and died that winter, having never forgotten being the hero andmaking his father so happy and coming home and seeing his mother tearfu

48、lly hug her little hero ofthe day!( ) 1. Not e xpecting much, Shay s father still asked the boy if Shay could play, mainly because thefather .noticed some of the boys on the field were heistingguessed his presence would affect the boy s decisionlearned some of the boys on the field knew Shay wellund

49、erstood Shay did need a feeling of being accepted( ) 2. In the bottom of the final inning Shay was given the bat because the boys .believed they were sure to win the gamewould like to help Shay enjoy the gamefound Shay was so eager to be a winnerfell forced to give Shay another chance( ) 3. The smal

50、lest boy threw the ball high and far over the third baseman s head, probably bthat boy .was obviously aware of the pitcher s purposelooked forward to winning the game for his teamfailed to throw the ball to the second basemansaw that Shay already reached second base( ) 4. Which of the following has

51、nothing to do with Shay s becoming the hero for his team?The pitcher did not throw the ball to the first baseman.The audience and the players from both teams cheered for him.The opposing players failed to stop his running to home.One of the opposing players ran to help him.( ) 5. What to you think i

52、s the theme of the story?True human nature could be realized in the way we treat each other.Everyone has his own strength even if mentally or physically disabled.Everyone can develop his team spirit in sports and please his parents.The results of the game should not be the only concern of the player

53、s.本篇文章是一篇关于爱的教育的故事。 一位父亲鼓励帮助自己心智和身体残疾的儿子, 和正常人一样参与棒球运动,并且得到同伴的认可。文章富有教育意义。.细节题。根据题干关键词定位到文章第一段,but处出题,最后一句it would give him amuch-needed sense of belonging and some confidence 得出答案D” 为正确选项。.细节题。答案在原文第五段surprisingly 处,显示了一种转折。在上一段讲了 Shay 的团队赢分了,在上文even though 点出尽管他没有一个球是他进的,但他仍然感到很喜悦。在第五段文章说他被伙伴们同意进入

54、了最后一局。可见答案B 是正确的,所有人都希望能够帮助他成功。.细节题。根据题干将关键词定位到第七段the smallest guy on their team,这是个长雉句,who引导了一个非限制性定语从句,他本可以成为比赛最后的hero,可but点出了转折,他明白 pitcher 的意图并且帮助了 Shay 的成功。可见答案A 正确。Shay, run.推断题。题干问下面哪一项是和Shay的成功无关的。文章第八段最后说众人喊道home”当他run home之后,我们看到结果是他成功了,他成为了Hero,可见没有任何人在这个时候阻止了他。可见 C选项是与他的成功无关的,为正确选项。.主旨大意

55、题。文章处处渗透了球队人与人之间的相互尊重,因此A选项包容Tfet大,B,C,D都是很片面的。五、短文七选五(2017浙江一高考选练题)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Questions to Ask Before Getting Your Child a CellphoneAt what age should you get your child a cellphone ? 1 However, before you decide to add your child to your family plan, ask yourself thes

56、e questions.2If you and your child are not often apart beyond school hours, a cellphone may not be a serious necessity, but if he is independent or involved in extracurricular ( 课夕卜的)activities outside your home, a cellphone could be useful, especially during emergencies as a convenient means of communication with you.Does your child understand the cost?Make su

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论