下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、PAGE PAGE - 3 -用心 爱心 专心2012届高考英语二轮专题总复习阅读能力培养精品系列(二十七)阅读理解 A In the kitchen of my mothers houses there has always been a wooden stand(木架)with a small notepad(记事本)and a hole for a pencil.Im looking for paper on which to note down the name of a book I am recommending to my mother. Over forty years sin
2、ce my earliest memories of the kitchen pad and pencil, five houses later, the current paper and pencil look the same as they always did. Surely it cant be the same pencil! The pad is more modern, but the wooden stand is definitely the original one.“Im just amazed you still have the same stand for ho
3、lding the pad and pencil after all these years.” I say to her, walking back into the living-room with a sheet of paper and the pencil. “You still use a pencil. Cant you afford a pen?”My mother replies a little sharply, “It works perfectly well. Ive always kept the stand in the kitchen. I never knew
4、when I might want to note down an idea, and I was always in the kitchen in these days.”Immediately I can picture her, hair wild, blue housecoat covered in flour, a wooden spoon in one hand, the pencil in the other, her mouth moving silently. My mother smiles and says, “One day I was cooking and watc
5、hing baby Pauline, and I had a brilliant thought, but the stand was empty. One of the children must have taken the paper. So I just picked up the breadboard and wrote it all down on the back. It turned out to be a real breakthrough for solving the mathematical problem I was working on.”This storywhi
6、ch happened before I was born-reminds me how extraordinary my mother was, and is, as a gifted mathematician. I feel embarrassed that I complain about not having enough child-free time to work. Later, when my mother is in the bathroom, I go into her kitchen and turn over the breadboards. Sure enough,
7、 on the back of the smallest one, are some pencilled marks I recognize as mathematics. Those symbols have travelled unaffected through fifty years, rooted in the soil of a cheap wooden breadboard, invisible(看不到的)exhibits at every meal.1. Why has the authors mother always kept the notepad and pencil
8、in the kitchen?A. To leave messages.B. To list her everyday tasks. C. To note down maths problems.D. To write down a flash of inspiration.2. What is the authors original opinion about the wooden stand?A. It has great value for the family.B. It needs to be replaced by a better one.C. It brings her ba
9、ck to her lonely childhood.D. It should be passed on to the next generation.3. The author feels embarrassed for _. A. blaming her mother wronglyB. giving her mother a lot of troubleC. not making good use of time as her mother didD. not making any breakthrough in her field4. What can be inferred from
10、 the last paragraph? A. The mother is successful in her career.B. The family members like travelling.C. The author had little time to play when young.D. The marks on the breadboard have disappeared.5. In the authors mind, her mother is _.A. strange in behaviourB. keen on her researchC. fond of colle
11、cting old thingsD. careless about her appearanceBIn the atmosphere,carbon dioxide allows the suns rays to enter but prevents the heat from escaping. According to a weather experts prediction,the atmosphere will be warmer in the year 2050 than it is today, if man continues to burn fuels at the presen
12、t rate. If this warming up took place, the ice caps in the poles would begin to melt, thus raising sea level several meters and severely flooding coastal cities.Also, the increase in atmospheric temperature would lead to great changes in the climate of the northern hemisphere.In the past, concern ab
13、out a man-made warming of the earth has concentrated on the Arctic because the Antarctic is much colder and has a much thicker ice sheet. But the weather experts are now paying more attention to West Antarctic, which may be affected by only a few degrees of warming, in other words, by a warming on t
14、he scale that will possibly take place in the next fifty years from the burning of fuels.Satellite pictures show that large areas of Antarctic ice are already disappearing. The evidence suggests that a warming has taken place. This fits the theory that carbon dioxide warms the earth.However, most of
15、 the fuel is burnt in the northern part of the earth, where temperatures seem to be falling. Scientists conclude,therefore, that up to now natural influences on the weather have exceeded those caused by man. The question is: Which natural cause has most effect on the weather?One possibility is the b
16、ehavior of the sun. Astronomers at one research station have studied the hot spots and “cold” spots,that is,the relatively less hot spots, on the sun. This seems to have a greater effect on the distribution of the earths atmospheric pressure, and consequently on wind circulation(循环). The sun is also
17、 variable(可变的) over a long term.Its heat output(输出)goes up and down in cycles. The latest trend being downward is on the way. But that is only an imagination.6. The carbon dioxide in the atmosphere would_.A. prevent the suns rays from reaching the earths surfaceB. mean a warming up in the ArcticC. a
18、ccount for great changes in the climateD. raise the temperature of the earths surface7. The article was written to explain_.A. the greenhouse effectB. the solar effects on the earthC. the solar weatherD. the causes affecting weather8. Although the fuel is greater in the northern part,temperatures th
19、ere seem to be falling.This is _.Amainly because the carbon dioxide is risingBpossibly because the ice caps in the poles are meltingCdue to the effect of the earths climateDpartly due to the activity of the sun9. What does the underlined word “exceeded” mean?A. To be the same as. B. To be slower tha
20、n.C. To be better than. D. To be bigger than.参考答案. 1. 解析:选D。细节理解题。由第四段最后一句“I never knew when I might want to note down an idea”到下一段的“and I had a brilliant thought, but the stand was empty”可知,应选D。2. 解析:选B。根据第三段中“Im just amazed you still have the same stand for holding the pad and pencil after all these years”可推断,作者认为the wooden stand该换成更好的了。3. 解析:选C。细节理解题。由最后一段等二句“I feel embarrassed that I complain about not having enough child-free time to work”可知,应选C。4. 解析:选A。推理判断题。根据最后一段的第一句“This story
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025湖南邵阳市绥宁县政务服务中心招聘见习大学生岗位工作人员1人考试备考题库及答案解析
- 世界地球日设计实施方案
- 深度解析(2026)《GBT 26039-2010无汞锌粉》(2026年)深度解析
- 深度解析(2026)《GBT 25903.1-2010信息技术 通 用多八位编码字符集 锡伯文、满文名义字符、显现字符与合体字 16点阵字型 第1部分:正白体》
- 深度解析(2026)《GBT 25828-2010高温合金棒材通 用技术条件》(2026年)深度解析
- 深度解析(2026)《GBT 25792-2010反应红W-2G(C.I.反应红84)》(2026年)深度解析
- 2026中国农业科学院第一批招聘359人备考笔试试题及答案解析
- 2026西藏那曲市慈善总会会员招募模拟笔试试题及答案解析
- 2025云南磨憨站城城市开发有限公司招聘综合行政办公人员(1人)考试备考题库及答案解析
- 2025年杭州市临安区第三人民医院招聘编外工作人员2人备考考试试题及答案解析
- 猪肉推广活动方案
- 电工职业道德课件教学
- 周杰伦介绍课件
- 学堂在线 雨课堂 学堂云 生活英语听说 期末复习题答案
- 第十四届全国交通运输行业“大象科技杯”城市轨道交通行车调度员(职工组)理论知识竞赛题库(1400道)
- 2025年希望杯IHC真题-二年级(含答案)
- T/CCT 002-2019煤化工副产工业氯化钠
- 砂石运输施工方案
- 医院如何规范服务态度
- 输液空气的栓塞及预防
- 中建钢筋工程优化技术策划指导手册 (一)
评论
0/150
提交评论