2022-2023学年山西省临汾市星杰中学高二英语期末试卷含解析_第1页
2022-2023学年山西省临汾市星杰中学高二英语期末试卷含解析_第2页
全文预览已结束

付费下载

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2022-2023学年山西省临汾市星杰中学高二英语期末试卷含解析一、 选择题1. Yuan Longping became the first agricultural pioneer in the world _ 20% more of the crop in the same field.A. to produce B. producing C. produced D. produce参考答案:A2. There is no reason why you shouldnt tell the headmaster _ that you are resigning because he has

2、 arranged your post. A. in effect B. in fact C. in advance D. in support参考答案:C3. Whose advice do you think I should take?_.A. You speak B. Thats it C. Its up to you D. You got it 参考答案:C略4. You are working too hard .Youd better keep a between work and relaxation. A .promise B .lead C. balance D. diar

3、y参考答案:C5. From his _expression, we can guess that the problem maybe was quite _.A. puzzled; puzzling B. puzzling; puzzled C. puzzled; puzzled D. puzzling; puzzling参考答案:A6. In the dark street, there wasnt a single person _ she could turn for help.A. that B. who C. from whomD. to whom参考答案:D7. The boss

4、 _ department Ms King worked ten years ago look down upon women. A. in which B. in thatC. in whoseD. whose参考答案:C8. The_ of Green Olympics, High-tech Olympics and Peoples Olympics will allow Beijing to become the focal point for tourists from across the globe.Apurpose Btask Cbrand Dtheme参考答案:D9. The

5、foreign office deals with international _.A. events B. matters C. accidents D. affairs参考答案:D10. Although the wind has _, the rain remains steady, so you still need a raincoat. A. turned up B. gone backC. died down D. blown out参考答案:C略11. When on earth will the bus come?We have been waiting here for w

6、hat seemed long ages.Look,_.A.there comes the bus B.there is the bus comingC.there the bus comes D.there is coming the bus参考答案:A12. Our company will organize a trip to Hongkong next month. I _ my mother there.Id rather you _. After all she has just recovered from her illness and she still feels weak

7、.A. will take; wont B. am taking; dontC. will take; didnt D. am taking; didnt参考答案:D13. _ of time and energy has been spent in making the earthquake-stricken areas a permanent museum to remind people how disastrous a natural disaster can be. A. Large quantities B. A great deal C. A good many D. A ple

8、nty 参考答案:C14. We were sitting quietly. All of sudden, a piece of classical music sounded, which gave life to the whole stadium.A. the; /B. the; theC. a; /D. a; the参考答案:C【详解】考查固定短语。句意:我们安静地坐着,突然,一曲古典音乐响起,这给整个体育场带来活力。all of a sudden突然地;give life to给带来活力。故选C。15. As you may have found, the Chinese langu

9、age is _ in idioms and proverbs. -Yes, I often get _. A. full; confusing B. abundant; confused C. different; to be confused D. varied; confuse参考答案:b略二、 填空16. 课文填空。 (共10小题,每小题0.5分,共5分) When boiling rock _(1)from a volcano and crashes back to earth, it causes less damage than you might imagine. This i

10、s because no one lives near the top of Mount Kilauea, where the _(2) fall. The lava that flows slowly like a _(3) down the mountain causes far more damage because it buries _(4) in its path under the molten rock. _(5), the eruption itself is really exciting to watch and I shall never forget my first

11、 _(6) of one. It was in the second week after I arrived in Hawaii. Having worked hard all day, I went to bed early. I was _(7) asleep when suddenly my bed began shaking and I heard a strange sound, like a railway train passing my window. Having experienced quite a few _(8) in Hawaii already, I didnt

12、 take much notice. I was about to go back to sleep _(9) I could see Mount Kilauea in the distance. There had been an eruption from the side of the mountain and red hot lava was fountaining hundreds of metres into the air. It was an _(10) fantastic sight.参考答案:课文填空1 erupts 2 rocks 3 wave 4 everything

13、5 However 6 sight 7fast 8 earthquakes 9 when 10 ly三、 阅读理解17. Here is an astonishing and significant fact: Mental work alone cant make us tire.It sounds absurd.But a years ago,scientists tried to find out how long the human brain could labor without reaching a stage of fatigue(疲劳).To the amazement of

14、 these scientists,they discovered that blood passing through the brain,when it is active,shows no fatigue at all!If we took a drop of blood from a day laborer,we would find it full of fatigue toxins(毒素)and fatigue products.But if we took blood from the brain of an Albert Einstein,it would show no fa

15、tigue toxins at the end of the day.So far as the brain is concerned,it can work as well and swiftly at the end of eight or even twelve hours of effort as at the beginning.The brain is totally tireless.So what makes us tired?Some scientists declare that most of our fatigue comes from our mental and e

16、motional(情绪的)attitudes.One of Englands most outstanding scientists,J.A.Hadfield,says,The greater part of the fatigue from which we suffer is of mental origin.In fact,fatigue of purely physical origin is rare.Dr.Brill,a famous American scientist,goes even further. He declares,One hundred percent of t

17、he fatigue of a sitting worker in good health is due to emotional problems.What kinds of emotions make sitting workers tired?Joy?Satisfaction?No!A feeling of being bored,anger,anxiety, tenseness,worry,a feeling of not being appreciatedthose are the emotions that tire sitting workers.Hard work by its

18、elf seldom causes fatigue.We get tired because our emotions produce nervousness in the body.5. What surprised the scientists a few years ago?A. Fatigue toxins could hardly be found in a laborers blood.B. Albert Einstein didnt feel worn out after a days work.C. The brain could work for many hours wit

19、hout fatigue.D. A mental workers blood was filled with fatigue toxins.6. According to the author,which of the following can make sitting workers tired?A. Challenging mental work. B. Unpleasant emotions.C. Endless tasks. D. Physical labor.7. We can infer from the passage that in order to stay energet

20、ic,sitting workers need to .A. have some good food. B. enjoy their workC. exercise regularly D. discover fatigue toxins参考答案:5. C 6. B 7. B试题分析:本文主要叙述了科学家的新发现:人们感到疲惫是因为我们的不良情绪。5. C 细节题。根据第一段最后一句To the amazement of these scientists,they discovered that blood passing through the brain,when it is active,shows no fatigue at all! 可知让科学家真正惊讶的事情是我们的大脑根本不会感觉到疲惫。故C正确。6. B 细节题。根据最后一段前两句What kinds of emotions make sitting workers tired? Joy? Sat

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论