高中英语必修二 Unit1CulturalHeritage单元测试含答案与解析_第1页
高中英语必修二 Unit1CulturalHeritage单元测试含答案与解析_第2页
高中英语必修二 Unit1CulturalHeritage单元测试含答案与解析_第3页
高中英语必修二 Unit1CulturalHeritage单元测试含答案与解析_第4页
高中英语必修二 Unit1CulturalHeritage单元测试含答案与解析_第5页
已阅读5页,还剩9页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、高中英语 必修第二册 14/14Unit 1 单元测试一、阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题,每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AFrom early times, man has been interested in art. People have often worked together to collect and save the worlds art treasures. Fine art treasures from many countries are kept in an art museum cal

2、led the Louvre in Paris, France. The works of art have been collected by the people of France over many centuries. It is one of the biggest art museums in the world.The Louvre has not always been a museum. The first building was a fort(堡垒). In 1190, it was the kings castle with high walls and a roun

3、d tower. It had a moat(护城河) to keep out the enemies. Over the years, the number of buildings around the castle grew. By 1350, the castle no longer needed a fort. The Louvre became a palace home for French kings and queens.During the time of peace, new treasures were brought in. During the days of wa

4、r, many treasures were stolen, and the buildings were damaged.When Francis I became the King of France in 1515, he brought in many artists from other countries. One of the artists was Leonardo da Vinci from Italy. Da Vincis Mona Lisa is the best known painting in the museum today.In 1793, the Louvre

5、 became a public museum. It is a place where art treasures are kept for everyone to enjoy. Every year millions of people from all over the world come to the Louvre to see the masterpieces.1. Most of works of art in the Louvre have been collected probably by _.A. the French peopleB. Francis IC. Leona

6、rdo da VinciD. people of the world2. Why is it good for the works of art to be kept in public museums?A. The works of art will not be stolen.B. The works of art will not be damaged.C. Artists can study the works of art.D. Everyone has a chance to enjoy the works of art.3. According to the passage, w

7、hich of the following statements is TRUE?A. The Louvre is always a museum since it was built.B. All the art treasures in the Louvre have been destroyed in the war.C. The Louvre was once the kings castle in history.D. There is still a fort near the Louvre now.BWhat killed King Tut? Historians and sci

8、entists have long believed that ancient Egypts most famous king was probably murdered. But a recent scientific study claims to have found a different answer to this more than 3,300-year-old mystery. A team of researchers now say that King Tut, the boy ruler, died of complications (并发症) from a broken

9、 leg.Tuts full name was Tutankhamun. He was just 9 years old when he became the ruler of Egypt in 1333 BC. His treasure-filled tomb was discovered almost a century ago. It was filled with royal riches, including a solid-gold coffin, a gold mask, and piles of jewelry.Unfortunately Tut died at the age

10、 of 19. Many experts have thought that Tut was killed by one of his advisers, named Ay, who wanted to be king. But thanks to a major modern science project, it seems Ay is innocent.Researchers set out to solve the mystery of King Tuts death by using the tools of science, including DNA tests and elec

11、tronic scans of his mummy(木乃伊). Scientist Carsten Pusch carried out the tests on Tut for the new study. He thinks a broken leg led to the young kings death. More than 100 walking sticks were found in King Tuts tomb. This supports the teams findings. But how could a person die from a simple broken le

12、g?Pusch also found DNA evidence in Tuts body that shows he had malaria, a disease carried by mosquitoes. Malaria seriously weakens the immune system(免疫系统).Pusch and his fellow researchers believe the malaria and the bone disease together caused the kings fracture(骨折) to become deadly. Finally, the y

13、oung king was just too weak to recover. So effects of the disease combined with the bad luck of a broken bone not a jealous adviser are likely the real, causes of King Tuts death.4. It has long been believed by historians and scientists that _.A. King Tut was the youngest ruler in the world historyB

14、. King Tut was the richest ruler in the history of EgyptC. King Tut was murdered by one of his advisersD. King Tut was poisoned by one of his servants.5. With the help of modern technology, the new study discovered that the king _.A. died directly of a disease called malariaB. died of complications

15、from a broken legC. died of a simple cut in the broken legD. was bitten to death by deadly mosquitoes6. Researchers uncovered the mystery of King Tuts death by _.A. testing the Kings immune systemB. studying the walking sticks found in the tombC. performing experiments on mosquitoesD. applying DNA t

16、ests and electronic scan technology7. The passage mainly tells us about _.A. a different answer to King Tuts deathB. a famous boy king in ancient EgyptC. a treasure-filled tomb discovered in EgyptD. a team of researchers studying ancient tombsCIn the 1960s, while studying the volcanic history of Yel

17、lowstone National Park, Bob Christiansen became puzzled about something that, oddly, had not troubled anyone before: he couldnt find the parks volcano. It had been known for a long time that Yellowstone was volcanic in nature thats what accounted for all its hot springs and other steamy features. Bu

18、t Christiansen couldnt find the Yellowstone volcano anywhere.Most of us, when we talk about volcanoes, think of the classic cone(圆锥体) shapes of a Fuji or Kilimanjaro, which are created when erupting magma(岩浆) piles up. These can form remarkably quickly. In 1943, a Mexican farmer was surprised to see

19、 smoke rising from a small part of his land. In one week he was the confused owner of a cone five hundred feet high. Within two years it had topped out at almost fourteen hundred feet and was more than half a mile across. Altogether there are some ten thousand of these volcanoes on Earth, all but a

20、few hundred of them extinct. There is, however, a second less known type of volcano that doesnt involve mountain building. These are volcanoes so explosive that they burst open in a single big crack, leaving behind a vast hole, the caldera. Yellowstone obviously was of this second type, but Christia

21、nsen couldnt find the caldera anywhere.Just at this time NASA decided to test some new high-altitude cameras by taking photographs of Yellowstone. A thoughtful official passed on some of the copies to the park authorities on the assumption that they might make a nice blow-up for one of the visitors

22、centers. As soon as Christiansen saw the photos, he realized why he had failed to spot the caldera: almost the whole park 2.2 million acres was caldera. The explosion had left a hole more than forty miles across much too huge to be seen from anywhere at ground level. At some time in the past Yellows

23、tone must have blown up with a violence far beyond the scale of anything known to humans.8. What puzzled Christiansen when he was studying Yellowstone?A. Its complicated geographical features.B. Its ever-lasting influence on tourism.C. The mysterious history of the park.D. The exact location of the

24、volcano.9. What does the second paragraph mainly talk about?A. The shapes of volcanoes.B. The impacts of volcanoes.C. The activities of volcanoes.D. The heights of volcanoes.10. What does the underlined word “blow-up” in the last paragraph most probably mean?A. Hot-air balloon.B. Digital camera.C. B

25、ig photograph.D. Birds view.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。It is natural for us teenagers to feel upset. 11 Here I am offering some useful suggestions.Move your body. 12 Have you ever noticed that you feel happier and have a sense of achievement after a good workout? T

26、hats because working out creates endorphins body chemicals that make us feel happy. No matter how low you are feeling, your mood will get a well-deserved boost(改善) after a workout. Exercise also helps you keep your heart in shape, makes you stronger and helps you stay at a healthy weight. And exerci

27、se is totally fun and its great for your self-esteem, too.Talk about it. 13 Friends ears can be a great source of support since youre all in the same boat. And dont forget your mom she was once a teenager as well and may understand more than you realize. Even talking to your pet can help just saying

28、 things out loud can help you see things differently and calm you down.Laugh a lot.Humour can rescue you from an upset moment or make you feel better when youre in an unpleasant mood. No matter whats going on, the ability to laugh at yourself and your situation is really important. 14 Its true! Usin

29、g your smile muscles tells your brain to make more endorphins and that boosts your mood.Cry its okay!Sometimes the only way to get out of your feelings is to cry so go ahead! Shut yourself in your room and cry your eyes out! No one says you have to be happy all the time. 15 A. Why not pack up your s

30、uitcase and take a trip?B. We cant say enough good things about exercise.C. But still we should find ways to manage our feelings.D. So smile at whatever is happening and choose to be happy.E. And do you know just smiling can help better your mood?F. When you are done, youll be ready to face the worl

31、d again.G. Dont hold in all those feelings until you are ready to explode.二、语言运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Just ListenI suspect that the most basic and powerful way to connect with another person is to listen. Just listen. Perhaps the most importan

32、t thing we ever give each other is our 16 , and especially if its given from the 17 . When people are talking, theres no need to do anything but 18 them. Just take it 19 . Listen to what theyre saying. Care about it. Most times caring about it is even more important than 20 it.One of my patients tol

33、d me that when she 21 to tell her story, people often 22 to tell her that they once had something just like what happened to her. Subtly(微妙地), her pain became a story about themselves. 23 she stopped talking to most people. She was just to 24 . We connect through listening. When we interrupt what so

34、meone is saying to let him know that we understand, we move the 25 of attention to ourselves. But when we listen they know we care.I have ever learned to 26 to someone crying by just listening. In the old days I used to reach the tissues(纸巾) 27 I realized that passing a person a tissue may be just a

35、nother way to shut them 28 , instead of taking them out of their 29 of sadness and pain. Now I just listen. When they need to cry, they find me there 30 them. This 31 thing has not been that easy to learn. It certainly went against everything I had been 32 since I was very young at school. I thought

36、 people listened only because they were too 33 to speak or did not know the answer. A loving silence often has far more 34 to connect than the comforting 35 .16. A. introductionB. determinationC. attentionD. relaxation17. A. headB. memoryC. mindD. heart18. A. talk toB. listen toC. object toD. stick

37、to19. A. inB. upC. offD. away20. A. persuadingB. rememberingC. questioningD. understanding21. A. managedB. triedC. hopedD. expected22. A. encouragedB. interruptedC. discouragedD. requested23. A. EventuallyB. ImmediatelyC. CompletelyD. Exactly24. A. impoliteB. carelessC. lonelyD. selfish25. A. middle

38、B. focusC. centerD. choice26. A. respondB. compareC. linkD. regret27. A. unlessB. ifC. untilD. when28. A. downB. awayC. inD. off29. A. experimentB. mixtureC. judgmentD. experience30. A. withB. againstC. forD. among31. A. complexB. simpleC. complicatedD. single32. A. mentionedB. publishedC. taughtD.

39、proved33. A. shyB. greedyC. activeD. proud34. A. strengthB. energyC. powerD. force35. A. gesturesB. praiseC. criticismD. words第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。A Brave MaidA wooden vase at the 36 (enter) to the reception hall amazed everyone. The artists designed it in 37 rare

40、style and selected valuable jewels 38 (decorate) it. People thought 39 (high) of its fancy colour of honey and the beautiful paintings on it. The vase 40 (use) to belong to an old castle. But when the country was 41 war, the enemy troops exploded the castle. Debates on how the vase 42 (survive) went

41、 on and on. In order to remove peoples doubt, a team of no less than 20 people carried out an 43 (formal) investigation. The evidence they found showed that a maid took the vase apart and asked a sailor to sink it in a local well. She never gave away the secret even under the cruel trial of the enem

42、ies 44 were in search of treasures.It is worth 45 (give) this brave maid a fortune in return.三、写作(共两节,满分40分)第一节 应用文写作(满分15分)假定你是校学生会主席李华,你校将举办一次英语演讲比赛(speech contest),想邀请学校外籍教师Smith女士来做评委。请参照以下比赛信息给她写一封信。主题:如何保护文化遗址时间:12月31日下午2:00 5:00地点:201教室参赛选手:16名学生联系人:李华(电话82196666)注意:1.词数80左右,开头和结尾已为你写好,不计入总词数

43、;2.可以适当发挥,以使行文连贯。Dear Ms Smith,I am Li Hua, Chairman of the Students Union. _Yours,Li Hua第二节 读后续写(满分25分)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。Located in the checkroom in Union Station as I am, I see everybody that comes up the stairs. Harry came in a little over three years ago and waited at the head of the

44、 stairs for the passengers from the 9:05 train.I remember seeing Harry that first evening. He wasnt much more than a thin, anxious kid then. He was all dressed up and I knew he was meeting his girl and that they would be married twenty minutes after she arrived.Well, the passengers came up and I had

45、 to get busy. I didnt look toward the stairs again until nearly time for the 9:18 and I was very surprised to see that the young fellow was still there.She didnt come on the 9:18 either, nor on the 9:40, and when the passengers from the 10:02 had all arrived and left, Harry was looking pretty desper

46、ate. Pretty soon he came close to my window so I called out and asked him what she looked like.“Shes small and dark,” he said, “and nineteen years old and very neat in the way she walks. She has a face,” he said, thinking a minute, “that has lots of spirit. I mean she can get mad but she never stays

47、 mad for long, and her eyebrows come to a little point in the middle. Shes got a brown fur, but maybe she isnt wearing it.”He showed me the telegram hed received: ARRIVE THURSDAY. MEET ME STATION. LOVE LOVE LOVE LOVE. MAY. He told me she was a typist and when he telephoned her former boss, all they

48、knew was that she left her job to get married.Harry met every train for the next three or four days. I could see that they all thought that May had simply played a trick on him. But I never believed that, somehow.注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2.至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关

49、键词语。Paragraph 1:After about two weeks, Harry said he had to get a job and began to work as a clerk for Tony, the owner of the magazine stand(售报亭). _Paragraph 2:For a while they just hung there to each other laughing and crying. _Unit 1 单元测试答案解析一、第一节1.【答案】A【解析】细节理解题。由第一段中的“The works of art have been

50、collected by the people of France over many centuries.”可以看出,卢浮宫的大多数艺术品是法国人民收集而来的。2.【答案】D【解析】细节理解题。由最后一段中的“It is a place where art treasures are kept for everyone to enjoy.”可知D项正确。3.【答案】C【解析】细节理解题。由第二段中的“In 1190, it was the kings castle with high walls and a round tower.”可知C项正确。4.【答案】C【解析】细节理解题。根据第一、

51、三段可知,长期以来,历史学家和科学家们认为古埃及法老Tut是被他的一位谋士谋害的。5.【答案】B【解析】细节理解题。根据第一段最后一句及下文的具体描述可知,一个专家小组借助现代科技(包括DNA检测和电子扫描)发现,古埃及法老Tut死于由腿伤引起的并发症。6.【答案】D【解析】细节理解题。根据第四段可知,研究人员运用了DNA检测及电子扫描技术对古埃及法老Tut的木乃伊进行了研究,从而获得了新发现。7.【答案】A【解析】主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了一项新的研究发现为古埃及法老Tut的死亡提供了一种不同的解释。8.【答案】D【解析】细节理解题。根据第一段中的“.Bob Christian

52、sen became puzzled about. had not troubled anyone before: he couldnt find the parks volcano.”可知让鲍勃感到迷惑的是,他在黄石国家公园没有找到火山,即:火山的准确位置。9.【答案】A【解析】主旨大意题。文章的第二段主要介绍了两种类型火山的形成过程,一种是形成圆锥体形状的火山,富士山和乞力马扎罗山就是其典型代表;另外一种是通过爆裂岩浆而形成巨大裂口的火山,而黄石国家公园恰恰就是这一种,所以本段主要讲述了火山的形态,故选A项。10.【答案】C【解析】词义猜测题。根据第三段中的“.a nice blow-up

53、 for one of the visitors centers. As soon as Christiansen saw the photos”可知,the photos所指的就是前面提及的blow-up,所以推断blow-up相当于photo(photograph),故选C项。第二节11.【答案】C【解析】第一段是主旨段,点明就哪一方面提出建议。各选项中只有C项(但我们还是应该找到管理情绪的方法)与上文“我们青少年感到烦恼是很自然的”衔接紧密,故为答案。12.【答案】B【解析】本段的建议是“让身体动起来”,也就是说要锻炼身体,空格后列举了运动的好处,B项(运动的好处真是不胜枚举)是对该建议

54、的概括性叙述,与下文街接紧密,故为答案。13.【答案】G【解析】本段的建议是“谈论它”,各选项中只有G项(别把不良情绪憋在心里,直到爆发)与本段的建议相关,故为答案。14.【答案】E【解析】本段的建议是“多笑笑”,再结合空格后的“Its true!”可知所填句子应该是一个问句,由此推断选E项(你知道只是笑一笑就能有助于改善心情吗?)。15.【答案】F【解析】本段的建议是“哭出来,没事的”,开头提到“有时从情绪中走出来的唯一方法就是哭,那就放声哭吧”,F项(哭完之后,你就准备好再次面对世界了)与本段主旨一致,故为答案。二、第一节16.【答案】C【解析】作者认为和别人沟通的最基本、最有力的方式是聆

55、听只需聆听,而聆听需要全神贯注,“注意(attention)”对方说的内容。17.【答案】D【解析】聆听需要集中精力,尤其需要发自“内心(heart)”。18.【答案】B【解析】当人们说话时,我们没有必要做任何事情,“聆听(listen to)”即可。19.【答案】A【解析】上文讲述的是要专心聆听对方的话,只要去领会对方所有的话语。take in理解,领会;take up占据;take off脱掉,起飞;take away带走。20.【答案】D【解析】上文强调的是聆听的重要性,由此可知聆听对方的倾诉大多数时候比“理解(understanding)”对方的话的意思更重要。下一段的最后两句也是线索

56、提示。21.【答案】B【解析】根据本句后半部分中的内容可知她“试图(try)”讲述自己的故事。manage to do sth.表示“设法做成某事”,强调的是成功的结果;C、D两项的意思基本相同,可排除。22.【答案】B【解析】当她试图讲述自己的故事时,人们经常“打断(interrupt)”她,告诉她他们曾经有过类似的经历。23.【答案】A【解析】由于她的话经常被别人打断,“最终(eventually)”她不再和大多数人交谈。C项表示“彻底地”。过于绝对。24.【答案】C【解析】她不再和大多数人交谈,最终封闭了自己,自然非常“孤独(lonely)”25.【答案】B【解析】我们打断别人的谈话,让

57、他们知道我们理解他们时。就把注意的“焦点(focus)”转移到我们自己身上了。26.【答案】A【解析】作者学会了仅仅通过聆听来回应哭泣的人。respond to对作出反应。27.【答案】C【解析】作者以前是递给对方纸巾,“直到(until)”后来意识到这样做可能是另一种将对方关在悲痛中的方式。如今作者只是聆听。28.【答案】A【解析】作者发现递给对方纸巾的结果是把对方关在悲痛中,让对方的痛苦无处释放。shut down关闭;shut away藏起来,隔离;shut in把关在房间里;shut off停止运转。29.【答案】D【解析】作者意识到递给对方纸巾不能让对方摆脱悲伤和痛苦的“经历(experience)”30.【答案】A【解析】他们需要哭泣时就应该发泄出来,只要发觉作者

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论