高中英语必修二 Unit 2 Wildlife Protection Review 单元综合复习解析版_第1页
高中英语必修二 Unit 2 Wildlife Protection Review 单元综合复习解析版_第2页
高中英语必修二 Unit 2 Wildlife Protection Review 单元综合复习解析版_第3页
高中英语必修二 Unit 2 Wildlife Protection Review 单元综合复习解析版_第4页
高中英语必修二 Unit 2 Wildlife Protection Review 单元综合复习解析版_第5页
已阅读5页,还剩7页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Unit 2 Wildlife ProtectionReview单元综合复习测试单词拼写1. I had seen the _for the jazz festival in Monterey.(海报).2. He told me they had collected a great m _of data.(很多;大量)3. Many species are in danger of extinction because of destruction of their natural h_.(栖息地)4. He earns his l_ by doing all kinds of things

2、.(谋生)5.The demonstrators have now made a direct challenge to the _(权势) of the government.6. Under _(压力)from the public,many regional governments cleaned up their beaches.7.Im awfully sorry,but Ive forgotten r_ for a table.(预定)8. You have no right to r_ me, as Im not your employee.(开除)9. Its our drea

3、m that we all live in peace and_(和谐).10. How could anyone find pleasure in hunting and killing this beautiful _(生物)?【答案】poster 2. mass 3.habitats 4.living 5.authority 6.pressure 7.reserve 8.remove 9.harmony 10.creature【解析】本题主要考察学生在语境中对单词的语用能力。二、课文语法填空。A.Animals have been killed for their fur and fea

4、thers, and_(thousand) of kinds of animals have disappear from the world forever. In the US alone, about170 kinds 2._ (consider)in danger.Why should people care? 3._we need animals, and if they are gone, animal has its place in the balance of nature,4_ (destroy) one kind of animal can create many pro

5、blems. For example, when farmers killed large numbers hawks, the farmers stores of corn and grain were destroyed 5._ rats and mice. With no hawks to keep down their numbers, the rats and mice multiplied6_ (quick).Luckily, some people are working7 _( help)save the animal. Some groups raise money to l

6、et people know about8 _problem. And they try to get the government to pass laws protecting animals in danger. Quite a few countries have passed laws. These laws forbid the killing of any animals on the danger list. Slowly, the number of some animals in danger 10 _( be) growing.【解析】thousands 解析thousa

7、nds of为固定搭配,意为“成万的”。2. are considered解析本句的主语是“about 170 kinds,与consider 之间是被动关系,并且根据全文时态可知此句后用一般现在时。3. Because 解析根据前一句的问句“Why should people care可知,此空为答语,用because回答。4.Destroying 解析 “_one kind of animal 为主语,所以填destroy的动名词形式。5.by解析】句意.民们储藏的粮食谷物就会被老鼠毁掉了。此处表示“被.毁坏”,故用by。5. quickly解析此处考查副词修饰动词multiplied。7

8、. to help 解析此空表示目的。句意:幸运的是,一些人正在做一些帮助拯救那些动物的事情。故用to help。8.the 解析此空特指上文提到的问题,故用the。9. counties解析因为 quite a few修饰可数名词复数意为“相当多”,故用country的复数形式。10is解析 the number of +可数名词复数形式”做主语时,谓语动词用单数: “a number of +可数名词复数形式”做主语时,谓语动词用复数。故用isBMy guide is Zhaxi, a _1_ (village) from Changtang. He_ 2_ (work) at the C

9、hangtang National shelter for the 3_ ( animal) and plants of 4 ( northwest ) Tibet. To Zhaxi, the land is sacred and 5_ ( protect) the wildlife is a way 6_ life. Were not trying to save the animals, he says. 7 _ ( actual) , were trying to save ourselves.【答案】1. villager 2.works 3. animals 4.northwest

10、ern 5.protecting 6.of 7.Actually【解析】本题主要考察学生综合运用语言的能力。三、单句语法填空。1. Jim is _ (interview) by the reporters at the very moment. 2. It is reported that many a new house is_(build) at present in the disaster area. 3. He is ill. He is _(examine) by the doctor. 4. These animals are _ (hunt) at such a speed

11、that they will disappear soon. 5. Is the house you bought last month _ (decorate) now? 6. A modern school is _ (build) in his hometown. And it will be completed in six months. 7. Are the babies _(take) care of by this nurse now? 8. The little boy has made rapid progress recently and is always _d (pr

12、aise) by his teachers. 9. The plan is not _ (discuss) at the meeting now. 【答案】1. being interviewed 2. is being built3. is being examined 4. are being hunted.5. being decorated6. is being built7. being taken 8. is always being praised9. is not being discussed 【解析】主要考察现在进行时态的被动语态。四、阅读理解。每题2.5分。A I wor

13、k with volunteers for Wildlife, a rescue and education organization at Bailey Arboretum in Locust Valley. Trying to help injured, displaced or sick creatures can be heartbreaking; survival is never certain. However, when it works, it is simply beautiful. I got a rescue call from a woman in Muttontow

14、n. She had found a young owl(猫头鹰)on the ground. When I arrived, I saw a 2-to-3-week-old owl. It had already been placed in a carrier for safety. I examined the chick(雏鸟)and it seemed fine. If I could locate the nest, I might have been able to put it back, but no luck. My next work was to construct a

15、 nest and anchor it in a tree. The homeowner was very helpful. A wire basket was found. I put some pine branches into the basket to make this nest safe and comfortable. I placed the chick in the nest, and it quickly calmed down. Now all that was needed were the parents, but they were absent. I gave

16、the homeowner a recording of the hunger screams of owl chicks. These advertise the presence of chicks to adults; they might also encourage our chick to start calling as well. I gave the owner as much information as possible and headed home to see what news the night might bring. A nervous night to b

17、e sure, but sometimes the spirits of nature smile on us all! The homeowner called to say that the parents had responded to the recordings. I drove over and saw the chick in the nest looking healthy and active. And it was accompanied in the nest by the greatest sight of allLUNCH! The parents had done

18、 their duty and would probably continue to do so. 【文章大意】本文讲述了一位住在Muttontown的女士打电话给“我”让“我”去救一只小猫头鹰, “我”为它做了检查、搭建了鸟巢, 并找到了小猫头鹰的父母。这是一件美好的事情。1. What is unavoidable in the authors rescue work according to Paragraph 1? A. Efforts made in vain. B. Getting injured in his work. C. Feeling uncertain about hi

19、s future. D. Creatures forced out of their homes. 【解析】选A。推理判断题。根据第一段的Trying to help injured, displaced or sick creatures can be heartbreaking; survival is never certain. 可知, 救一些受伤、流离失所或病残的动物有时是令人心碎的, 因为能否幸存完全不确定。由此可推断作者的救助有时是徒劳的。故选A。2. Why was the author called to Muttontown? A. To rescue a woman. B

20、. To take care of a woman. C. To look at a baby owl. D. To cure a young owl. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段的I got a rescue call from a woman in Muttontown. She had found a young owl on the ground. 以及第三段的I examined the chick and it seemed fine. 可知, 作者是去救一只小猫头鹰。C选项中的look at在此处相当于examine。故选C。3. What made the chick

21、 calm down? A. A new nest. B. Some food. C. A recording. D. Its parents. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段的I placed the chick in the nest, and it quickly calmed down. 可知, 是鸟巢使这只小猫头鹰镇静下来。4. How would the author feel about the outcome of the event? A. Its unexpected. B. Its beautiful. C. Its humorous. D. Its discour

22、aging. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段的sometimes the spirits of nature smile on us all可知, 小猫头鹰得救了, 作者认为这是一件很美好的事情。另外第一段的However, when it works, it is simply beautiful. 也是对救助工作成功的评价。故选B。B Nola (August 21, 1974November 22, 2015) was a northern white rhino who lived at the San Diego Zoo Safari Park near Escondido,

23、 California. At her death, she was one of only four remaining northern white rhinos in the world. The other three lived in Kenya. World Rhino Day, held on September 2, is to raise awareness(意识) of the less than 30, 000 other rhinos left on Earth. “Rhinos need our help today, not tomorrow,” Nolas lea

24、d keeper Jane Kennedy said. “Last year we lost over 1, 200 rhinos just in South Africa. If we continue to lose more than 1, 000 rhinos a year, in 10 to 20 years all the rhinos on the planet will be gone. ”“Unfortunately, most animals are in danger of dying out because of humans,” Kennedy says. “Huma

25、ns have either poached animals, or because there are over seven billion of us, weve taken up too much of the worlds resources”. Poachers illegally hunt rhinos for their horns. They sell the horns for thousands of dollars per pound, to be used for art, jewelry, and decorations. Experts believe that o

26、ne rhino is poached every eight hours. In 1975, the San Diego Zoo Institute for Conservation Research started the Frozen Zoo, a program through which researchers have collected cell (细胞) samples from more than 8, 000 different types of animals, including the northern white rhino. Scientists hope tha

27、t by studying the rhino cells, they will get greater understanding of it, and will find ways to increase its numbers. Jane Kennedy describes World Rhino Day as “a celebration of rhinos along with an awareness campaign for everybody across the world to know that rhinos need our help. “At the San Dieg

28、o Zoo, children and adults are welcome to visit and speak with zookeepers to learn about rhinos. But you dont have to live in San Diego to celebrate World Rhino Day. It is observed around the world, with zoos and wildlife parks holding special events and programs to teach people about rhinos, and en

29、able them to see the animals up close. For more information, go to www. worldrhinoday. org. 【文章大意】本文是一篇说明文, 作者在文章里介绍了白犀牛的数量在急剧减少, 与此引出对此类濒危动物的担忧, 分析了出现濒危动物的原因并呼吁人们增强保护动物的意识。5. What do we know about Nola? A. It was a baby white rhino. B. It was one of the last of its kind. C. It lived with other nort

30、hern white rhinos in Kenya. D. It died on September 22 at the San Diego Zoo Safari Park. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段 “At her death, she was one of only four remaining northern white rhinos in the world. ”可知Nola是世界上为数不多的仅存的白犀牛之一。故B项正确。6. What troubled Jane Kennedy according to Paragraph 2? A. The rhinos uncer

31、tain future. B. The rhinos strange activities. C. The limited natural resources. D. The rare animals in South Africa. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段“Rhinos need our help today, not tomorrow, . . . If we continue to lose more than 1, 000 rhinos a year, in 10 to 20 years all the rhinos on the planet will be gone.

32、 ”可知犀牛现在就需要我们的帮助, 如果犀牛继续以现在的速度减少。那么很快犀牛就会灭绝了。说明Jane Kennedy对犀牛的未来很担心。故A项正确。7. What does the Frozen Zoo aim to do? A. Invent new kinds of animals. B. Keep animals from dying out. C. Prevent rhinos from being hunted. D. Raise public awareness of rhinos. 【解析】选B。推理判断题。根据第四段最后一句“Scientists hope that by s

33、tudying the rhino cells, they will get greater understanding of it, and will find ways to increase its numbers. ”可知科学家希望通过这个项目, 研究犀牛等濒危动物的细胞, 对这些动物有更深的理解, 最终能够阻止这些濒危动物灭绝, 增加这些动物的数量。所以the Frozen Zoo的目标是阻止动物灭绝。故B项正确。8. What is the main purpose of the last paragraph? A. To help people know more about a

34、nimals. B. To encourage people to protect rhinos. C. To report special events in San Diego. D. To introduce World Rhino Day. 【解析】选D。主旨大意题。根据最后一段第一句可知本段主要介绍了世界犀牛节的有关信息, 故D项正确。五、微话题写作。话题: Whether it is good to keep endangered animals in zoos. 正方观点: provide chances for people to see wild animalsdevelop

35、 peoples love for animals and naturebe protected from danger in the wild. 反方观点: waste a lot of moneydamage the balance of naturelose their freedom if caged in the zooWhich opinion do you agree with? Why? Your opinion:_The reason: _【参考答案】(1)I think it is good to keep animals in zoos. To begin with, i

36、t provides chances for people to see wild animals. Secondly, it might also develop peoples love for animals and nature. Lastly, animals in zoos can be protected from dangers in the wild. (2)I dont agree that endangered animals are kept in the zoo. Firstly, it is a waste of money and labor to keep an

37、imals in zoos. Secondly, it will also damage the balance of nature. Finally, animals will lose their freedom if caged in zoos.六、读后续写。阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。On a bright, warm July afternoon, Mac Hollan, a primary school teacher, was cycling from his home to Alaska with his friends. One of his

38、friends had stopped to make a bicycle repair, but they had encouraged Mac to carry on, and they would catch up with him soon. As Mac pedaled (骑行) along alone, he thought fondly of his wife and two young daughters at home. He hoped to show them this beautiful place someday. Then Mac heard quick and l

39、oud breathing behind him. “Man, thats a big dog!” he thought. But when he looked to the side, he saw instantly that it wasnt a dog at all, but a wolf, quickly catching up with him. Macs heart jumped. He found out his can of bear spray. With one hand on the bars, he fired the spray at the wolf. A bri

40、ght red cloud enveloped the animal, and to Macs relief, it fell back, shaking its head. But a minute later, it was by his side again. Then it attacked the back of Macs bike, tearing open his tent bag. He fired at the wolf a second time, and again, it fell back only to quickly restart the chase(追赶).M

41、ac was pedaling hard now. He waved and yelled at passing cars but was careful not to slow down. He was a steep uphill climb before him. He knew that once he hit the hill, hed be easy caught up and the wolfs teeth would be tearing into his flesh.At this moment, Paul and Becky were driving their car o

42、n their way to Alaska. They didnt think much of it when they saw two cyclists repairing their bike on the side of the road. A bit later, they spotted what they, too, assumed was a dog running alongside a man on a bike. As they got closer, they realized that the dog was a wolf. Mac heard a large vehicle behind him. He pu

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论