高考预测英语试题分类汇编阅读理解_第1页
高考预测英语试题分类汇编阅读理解_第2页
高考预测英语试题分类汇编阅读理解_第3页
高考预测英语试题分类汇编阅读理解_第4页
高考预测英语试题分类汇编阅读理解_第5页
已阅读5页,还剩183页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2022 年高考英语试题分类汇编阅读懂得 ( 2022 湖南) A L1PITOR ABOUT LIPITOR Lipitorisaprescriptionmedicine Alongwithdietandexercise, it lowers“ ba,d cholesterol胆固醇 inyourblood It canalsoraise“ goodcholesterol. Lipitor can lower the risk of heart attack in patients with several common risk factors , including family his

2、tory of early heart disease , high blood pressure, age and smoking. WHO IS LIPITOR FOR. Who can take LIPITOR : People who cannot lower their cholesterol enough with diet and exercise Adults and children over l0 Who should NOT take LIPITOR : Women who are pregnant , may be pregnant,or may become preg

3、nant. Lipitor may harm your unborn baby. women who are breast-feeding Lipitor can pass into your breast milk and may harm your baby. People with liver 肝脏 problems POSSIBLE SIDE EFFECTS OF LIPITOR Serious side effects in a small number of people : Muscle 肌肉 problems that can lead to kidney 肾脏 problem

4、s , including kidney failure Liver problems Your doctor may do blood tests to check your liver before you start Lipitor and while you are taking it Call your doctor right away if you have : Unexplained muscle pain or weakness ,especially if you have a fever or feel very fired Swelling of the face ,l

5、ips ,tongue,and or throat that may cause difficulty in breathing or swallowing - 1 - / 172 第 1 页,共 172 页 Stomach pain Some common side effects of LIPITOR are : Muscle pain Upset stomach Changes in some blood tests HOW TO TAKE LIPITOR DO : Take Lipitor as prescribed by your doctor. Try to eat heart-h

6、ealthy foods while you take Lipitor. Take Lipitor at any time of day, with or without food. If you miss a dose 一剂 , take it as soon as you remember. But if it has been more than 12 hours since your missed dose,wait Take the next dose at your regular time. Dont: Do not change or stop your dose before

7、 talking to your doctor. Do not start new medicines before talking to your doctor. 56. What is a major function of Lipitor. A. To help quit smoking. B. To control blood pressure. C. To improve unhealthy diet. D. To lower bad cholesterol. 57. Taking Lipitor is helpful for . A. breast-feeding women B.

8、 women who are pregnant - 2 - / 172 第 2 页,共 172 页C. adults having heart disease D. teenagers with liver problems 58. If it has been over 12 hours since you missed a dose, you should A. change the amount of your next dose C. have a dose as soon as you remember B. eat more when taking your next dose D

9、. take the next dose at your regular time 59. Which of the following is a common side effect of taking Lipitor. A. Face swelling. B. Upset stomach. C. Kidney failure. D. Muscle weakness. 60. What is the main purpose of the passage. A. To teach patients ways for quick recovery. B. To present a report

10、 on a scientific research. C. To show the importance of a good lifestyle. D. To give information about a kind of medicine. 本文为药品说明,主要介绍了药品 56. 答案: D 考点:细节懂得 Lipitor 的作用,适用人群,副作用及服药的相关留意事项; 解析:依据 “Alongwithdietandexercise,it lowers“ba,dcholesteorl胆固醇 inyourbloodIt can alsoraise“ goodcholesterol. ”可以推

11、断出答案; 57. 答案: C 考点:细节懂得 解析: 依据 “Lipitorcanlower the risk of heart attack inpatientswithseveralcommonrisk factors , includingfamilyhistory of earlyheartdisease,highbloodpressure,ageandsmoking. ”和 “Adults andchildrenoverl0”可以判定选 C 58. 答案: D 考点:细节懂得 解析: 依据 “If you miss adose一剂 , take it assoonasyou rem

12、ember. But if it hasbeenmore than12hourssinceyourmisseddose,waitTake the next dose at yourregular time. ”可以得出答 案 59. 答案: B - 3 - / 172 第 3 页,共 172 页考点:细节懂得 解析: 依据 “Somecommonside effects of LIPITOR are in some blood tests”可以得出答案 60. 答案: D 考点:推理判定题 :Muscle pain , Upset stomach, Changes 解析: 文章先总体介绍药品

13、Lipitor 的作用,接着介绍药品的适用人群及不适用人群,然后介 绍药品的副作用,最终介绍服药的留意事项,由此可以判定选 D 项; B When Mary Moore began her high school in 1951, her mother told her, Be sure and take a typing course so when this show business thing doesnt work out, youll have something to rely on. Mary responded in typical teenage fashion. From

14、 that moment on, the very last thing I ever thought about doing was taking a typing course, she recalls. The show business thing worked out, of course. In her career, Mary won many awards. Only recently, when she began to write Growing Up Again, did she regret ignoring her morn, I dont know how to u

15、se a computer, she admits. Unlike her 1995 autobiography, After All, her second book is less about life as an award-winning actress and more about living with diabetes 糖尿病 . All the money from the book is intended for the Juvenile Diabetes Research Foundation JDRF, an organization she serves as inte

16、rnational chairman. I felt there was a need for a book like this, she says. I didnt want to lecture, but I wanted other diabetics to know that things get better when were self-controlled and do our part in managing the disease. But she hasnt always practiced what she teaches. In her book, she descri

17、bes that awful day, almost 40 years ago, when she received two pieces of life-changing news. First, she had lost the baby she was carrying, and second, tests showed that she had diabetes. In a childlike act, she left the hospital and treated herself to a box of doughnuts 甜甜圈 . Years would pass befor

18、e she realized she had to grow u p againand take control of her diabetes, not let it control her. Only then did she kick her three-pack-a-day cigarette habit, overcome her addiction to alcohol, and begin to follow a - 4 - / 172 第 4 页,共 172 页balanced diet. Although her disease has affected her eyesig

19、ht and forced her to the sidelines of the dance floor, she refuses to fall into self-pity. Everybody on earth can ask, why me. about something or other, she insists. It doesnt do any good. No one is immune 免疫的 to heartache, pain, and disappointments. Sometimes we can make things better by helping ot

20、hers. Ive come to realize the importance of that as Ive grown up this second time. I want to speak out and be as helpful as I can be. 61. Why did Mary feel regretful. A. She didnt achieve her ambition. B. She didnt take care of her mother. C. She didnt complete her high school. D. She didnt follow h

21、er mothers advice. 62, We can know that before 1995 Mary A. had two books published B. received many career awards C. knew how to use a computer D. supported the JDRF by writing 63. Marys second book Growing Up Again is mainly about her . A. living with diabetes B. successful show business C. servic

22、e for an organization D. remembrance of her mother 64. When Mary received the life-changing news, she . A. lost control of herself C. Med to get a treatment B. began a balanced diet D. behaved in an adult way 65. What can we know from the last paragraph. A. Mary feels pity for herself. B. Mary has r

23、ecovered from her disease. C. Mary wants to help others as much as possible. - 5 - / 172 第 5 页,共 172 页D. Mary determines to go back to the dance floor. 【语篇解读】本文为人物介绍说明文;主要介绍了玛丽摩尔的职业生涯及抗病之争; 61. 答案 D 考点:细节懂得题; 解析: 依据其次段“ Only recently , when she began to write Growing Up Again , did she regret ignori

24、ngher mom ,I don t know how to use a computer, she admits. ”可判定选 D 项; 62. 答案 B 考点:细节懂得题; 解析: 依据其次段 “ The show business thing worked out ,of course. In her career,Mary won many awards. ”可判定选 B 项; 63. 答案 A 考点:细节懂得题; 解析:依据第三段“ her second book is less about life as an award living with diabetes 糖尿病 . ”可

25、判定选 A 项; 64. 答案 A 考点:细节懂得题; winning actress and more about 解析: 依据第四段 “ In a childlike act ,she left the hospital and treated herself to a box of doughnuts 甜甜圈 . Years would pass before she realized she had to grow up diabetes, not let it control her. ”可判定选 A 项; 65. 答案 C 考点:推理判定题; again and take cont

26、rol of her 解析:依据最终一段中的 Mary Moore 所说的话 “ I ve come to realize the importance of that as I vegrownup this second time. I want to speak out andbeashelpfulas I can be. ”可推断她想尽 可能地去帮忙他人,应选 C 项; CPeople from East Asia tend to have more difficulty than those from Europe in distinguishing facial expression

27、s and a new report published online in Current Biology explains why. Rachael Jack, University of Glasgow researcher, said that rather than scanning evenly 均匀 - 6 - / 172 第 6 页,共 172 页的 across a face as Westerners do, Easterners fix their attention on the eyes. We show that Easterners and Westerners

28、look at different face features to read facial expressions, Jack said. Westerners look at the eyes and the mouth in equal measure, whereas Easterners favor the eyes and neglect 忽视 the mouth. According to Jack and her colleagues, the discovery shows that human communication of emotion is more complex

29、 than previously believed. As a result, facial expressions that had been considered universally recognizable cannot be used to reliably convey emotion in cross-cultural situations. The researchers studied cultural differences in the recognition of facial expressions by recording the eye movements of

30、 13 Western Caucasian and 13 East Asian people while they observed pictures of. expressive faces and put them into categories: happy, sad, surprised, fearful, disgusted, angry, or neutral. They compared how accurately participants read those facial expressions using their particular eye movement str

31、ategies. It turned out that Easterners focused much greater attention on the eyes and made significantly more errors than did Westerners. The cultural difference in eye movements that they show is probably a reflection of cultural difference in facial expressions, Jack said. Our data suggest that wh

32、ereas Westerners use the whole face to convey emotion, Easterners use the eyes more and mouth less. In short, the data show that facial expressions are not universal signals of human emotion. From here on, examining how cultural factors have diversified these basic social skills will help our unders

33、tanding of human emotion. Otherwise, when it comes to communicating emotions across cultures, Easterners and Westerners will find themselves lost in translation. 66. The discovery shows that Westerners . A. pay equal attention to the eyes and the mouth B. consider facial expressions universally reli

34、able C. observe the eyes and the mouth in different ways D. have more difficulty in recognizing facial expressions 67. What were the people asked to do in the study. A. To make a face at each other. B. To get their faces impressive. - 7 - / 172 C. To classify some face pictures. D. To observe the re

35、searchers faces. 68. What does the underlined word they in Paragraph 6 refer to. A. The participants in the study. B. The researchers of the study. C. The errors made during the study. D. The data collected from the study. 69. In comparison with Westerners, Easterners are likely to . A. do translati

36、on more successfully B. study the mouth more frequently C. examine the eyes more attentively D. read facial expressions more correctly 70. What can be the best title for the passage. A. The Eye as the Window to the Soul B. Cultural Differences in Reading Emotions C. Effective Methods to Develop Soci

37、al Skills D. How to Increase Cross-cultural Understanding 【语篇解读】本文为科普说明文;主要介绍了最新的科学争辩发觉:东方人比西方人更难于 读懂他人的面部表情; 66. 答案: A 考点:细节懂得题 解析: 依据第三段 “Westernerslook at the eyes and the mouth in equal measure, whereas Easterners favor the eyes and neglect 忽视 the mouth. ”可以得出答案 67. 答案: C 考点:细节懂得题 解析: 依据第五段 “ by

38、recording the eye movements of 13 Western Caucasian and 13 East Asian people while they observed pictures of. expressive faces and put them into categories: happy, sad, surprised, fearful, disgusted, angry, or neutral. ”可以判定选 C 68. 答案: A - 8 - / 172 第 8 页,共 172 页考点:词义估量 解析: 依据定语从句 “that they show”所修

39、饰的 eye movements 在争辩中为 the participants 所 作(从 the eye movements of 13 Western Caucasian and 13 East Asian people”可知)可判定选 A 69. 答案: C 考点:细节懂得题 解析: 依据第六段 “It turned out that Easterners focused much greater attention on the eyes and madesignificantlymoreerrorsthandid Westerners. ”可判定选 C 70. 答案: B 考点:主旨

40、大意题 解析: 文章第一指出科学争辩的最新发觉:东方人比西方人更难于读懂人的面部表情;之后 更详细地介绍争辩的结构及其争辩过程,最终得出结论:文化差异丰富了懂得情感的基本社 会技巧, 即:不同的文化背景使人懂得他人情感的方式也不尽相同; 由此判定正确标题应为 B Part 1V Writing 45 marks Section A 2022 marks Directions: Read the following passage. Fill in the numbered blanks by using the information from the passage. Write NO MO

41、RE THAN THREE WORDS for each answer. An apprenticeship is a form of on-the-job training that combines workplace experience and classroom learning. It can last anywhere from one to six years, but four years is typical for most. An apprentice spends the majority of the time in a workplace environment

42、learning the practical skills of a career from a journeyman- someone who has done the job for many years. The rest of the apprentices time is spent in a classroom environment learning the theoretical skills the career requires. Being an apprentice is a full-time undertaking. One of the advantages of

43、 apprenticeship is that it does not cost apprentices anything. The companies that hire them pay for school. Whats more, it offers apprentices an earn while you learn opportunity. They usually start out at half the pay of a journeyman, and the pay increases gradually as they move further along in the

44、 job and studies. Near the end of the apprenticeship, their wages are - 9 - / 172 第 9 页,共 172 页usually 90 percent of what a journeyman would receive. Apprenticeship also pays off for employers. It can offer employers a pool of well-trained workers to draw from. Despite the advantages, apprentices ar

45、e usually required to work during the day and attend classes at night, which leaves little time for anything else. Sometimes, they might be laid off 下岗 if business for the employers is slow. Once they have completed the apprenticeship and become journeymen, they receive anationally recognized and po

46、rtable certification and their pay also increases again. Some journeymen continue employment with the companies they apprenticed with; others go onto different companies or become self-employed contractors. 71. Apprenticeship 72. classroom learning 73. the majority 74. theoretical 75. at the beginni

47、ng 76.ajouneymans wages77. many well-trained workers. 78. being laid off 79. Results 80. another pay increase 71. 答案 Apprenticeship 解析: 全文是围绕“ Apprenticeship ”而开放描写的,故填 72. 答案 classroom learning - 10 - / 172 Apprenticeship ; 解析: 依据第一段第一句“ An apprenticeship is a form of on the job training that combi

48、nes workplace experience and classroom learning. ”可判定; 73. 答案 the majority 解析: 依据第一段“ An apprentice spends the majority of the time in a workplace environment learning the practical skills of a career from a journeyman ”可判定; 74. 答案 theoretical 解析:依据第一段 “ The rest of the apprentice s time is spent in

49、 a classroom environment learning the theoretical skills the career requires. ”可判定; 75. 答案 at the beginning 解析: 依据其次段“ They usually start out at half the pay of a journeyman , and the pay increases gradually as they move further along in the job and studies. ”可判定; 76.答案 ajourneymans wages 解析: 依据其次段“

50、 Near the end of the apprenticeship ,their wages are usually 90 percent of what a journeyman would receive. ”可判定作答 77. 答案: many well trained workers 解析: 依据其次段 “It can offer employersapool of well-trainedworkers to draw from. ”可判定 78. 答案: being laid off 解析: 依据第三段 “Sometimes,they might be laid off 下岗

51、if business for the employers is slow. ” 可判定 79. 答案: Results 解析: 综合右栏内容可判定 80. 答案: another pay increase 解析: 依据最终一段 “Once they have completed the apprenticeship and become journeymen, they receiveanationallyrecognizedandportablecertificationandtheirpayalsoincreasesagain.”可判定 Section B 2022 marks Dire

52、ctions: Read the following passage, Answer the questions according to the information given in the passage. Secret Santas On Christmas morning, Linda wakes up, and tries to imagine the wide-eyed surprise of - 11 - / 172 第 11 页,共 172 页children in another household as they unwrap the presents she care

53、fully chose for them. Linda has never met the children, but that s all part of the joy of givingas secret Santas, she says. Its an amazing feeling to buy gifts on an anonymous 匿名的 basis, says Linda. It brings a whole new meaning to the holidays. Linda and Tony are an American couple living in Toront

54、o, Canada, and Linda did charitable work as a member of the American Womens Club of Toronto. As the name suggests, members are U. S. citizens living in Toronto, who join together for fellowship and community service. To find her adopted family, Linda goes to the local schools and requests a wish lis

55、t for a family thats struggling to survive. Last year she helped a single mother with three children. The mother works as a cleaning lady in a nursing home. The list is always heartbreaking. They have an opportunity to ask for anything and do just the opposite, asking for basic clothes or simple toy

56、s, she says. We always buy the kids a new winter coat, hats, and gloves. She also buys gifts for the parents. Last year Linda asked the mother for a second wish list-one that didnt include the basics. Every child should have a Christmas that sticks with them for a lifetime. She purchased iPods for t

57、he two older children and a video game system for the youngest. I have learned a very valuable lesson in all of this, says Linda. Pay attention to whats going on in your own backyard-no matter where you live. The joy of giving as secret Santas is much sweeter when the gift is anonymous. 81. What rea

58、ction does Linda imagine the children will have. No more than 5 words 2 marks They will feel greatly surprised. 82. Why did Linda join the American Womens Club of Toronto. No more than 2022 words 2 marks She joined it for fellowship and community service. 83. Why did Linda ask for a second wish list

59、. No more than 15 words 3 marks She wanted to give the children some other gifts rather than the basics. 84. What kind of people does secret Santas in the passage refer to. No more than 12 words 3 marks - 12 - / 172 第 12 页,共 172 页It refers to people who give away anonymous gifts on Christmas. 81. 答案

60、: They will feel greatly surprised 解析: 依据第一段 “Lindawakes up, and tries to imagine the wide -eyed surprise of children in anotherhouseholdas they unwrap the presentsshecarefullychose for them. ”可判定作答 82. 答案: She joined it for fellowship and community service 解析: 依据第三段 “Lindadid charitable work as a m

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论