版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、PAGE 10 -Unit 1 Science and Scientists课时素养检测四Unit 1Period 4. 阅读理解 Charles Darwin lived an unusually quiet life. In 1842, Darwin and his wife Emma moved from London to Kent in southern England to have as little disturbance(烦扰) as possible. They already had two children then, and would go on to have e
2、ight more in the country. Darwin had very regular habits. He rose early and went for a walk. After breakfast he worked in his study until 9: 30 am, his most productive time of the day, and then read his letters lying on the sofa before returning to work. At midday he would go for another walk with h
3、is dog, stopping at his greenhouse to inspect(查看)his experiments. Then he would go for another walk around an area of woodland. While walking on his “thinking path”, Darwin would consider his unsolved scientific problems. After lunch he read the newspaper and wrote letters. His network of friends pr
4、ovided information from all corners of the world. The Darwins were not very strict parents and the children were always seen running wild. Their father worked patiently to a background of playful shouts and little footsteps walking past his study door. After dinner Darwin played backgammon(a game fo
5、r two people to play) with his wife. He once wrote, “Now the result with my wife in backgammon stands like this: she. . . has won only 2, 490 games, while I have won, hurrah(a cheer of joy or victory), hurrah, 2, 795 games! ”Although he had poor health, Darwin continued to publish a lot of creative
6、works until his final book in 1881 came out. He died the following year, aged 73. Rather than a quiet space in the local churchyard, which he called “the sweetest place on Earth”, Darwin was given a state funeral(国葬) in Londons Westminster Abbey. 【语篇概述】本文描写了英国著名科学家达尔文安宁的个人生活。1. Why did the Darwins m
7、ove to Kent? A. To do more experiments. B. To cut their cost of living. C. To enjoy more peacefulness. D. To be together with their children. 【解析】选C。推理判断题。由第一段中的“moved from London to Kent in southern England to have as little disturbance as possible”可知达尔文夫妇搬家是为了免受外界的打扰, 以享受更多的安宁。2. What did Darwin d
8、o every day? A. He studied in the woods. B. He started to work at 9: 30 am. C. He wrote letters in the morning. D. He examined his experiments. 【解析】选D。细节理解题。由第三段中的“At midday he would go for another walk with his dog, stopping at his greenhouse to inspect his experiments”可知达尔文每天都会去查看实验的进展情况。3. What d
9、id Darwins children probably think of him? A. Strict. B. Warm. C. Cold. D. Brave. 【解析】选B。推理判断题。由第四段中的“The Darwins were not very strict parents. . . Their father worked patiently to a background of playful shouts and little footsteps walking past his study door. ”可推知在孩子们眼里, 父亲达尔文应该很温和。4. What is this
10、 text mainly about? A. Darwins scientific achievements. B. The unusual state funeral of Darwin. C. Darwins personal life. D. Darwin has a large family. 【解析】选C。主旨大意题。根据首段第一句即文章主旨句“Charles Darwin lived an unusually quiet life”。可知本文描写了英国著名科学家达尔文安宁的个人生活。. 阅读填句How to keep yourself safe from new virus? Af
11、ter a new-type coronavirus was detected in viral pneumonia cases in Central Chinas Wuhan city a month ago, more cases have been reported in recent days. 1: Wear masks outdoors Wearing a mask is one of the most effective ways to protect you from getting infected. Make sure to wear it properly by tigh
12、tening up the nose clip and pulling the bottom of it over your chin. 2, a mask is also needed to prevent you from spreading germs to others. Cover your coughs and sneeze with tissues(纸巾)Cover your mouth and nose with a tissue when you cough or sneeze, or you can cough or sneeze into your sleeve, but
13、 avoid covering with your hands directly. 3Wash your hands with soap and running water thoroughly for at least 15 seconds. Before eating and after using the toiletAfter returning homeAfter touching trash or garbageAfter contacting with animals or handling animal wastesStrengthen your immune system a
14、nd exercise regularly Exercise regularly is one of the most important ways to help you stay away from catching any infections. Make sure that shared spaces have good air flow and avoid going to crowded places such as hospitals, railway stations and airports. 4. Seek prompt(及时的)medical attention if y
15、ou have symptoms of fever and respiratory infection. Avoid close contact with people who have flu or cold-like symptoms. 5. Avoid eating raw meat or contacting with wild animals or farmed livestock without any protection. A. If your hands are not visibly dirtyB. Eat thoroughly cooked meat and eggsC.
16、 Wash your hands frequently and properlyD. Protect yourself and others from getting sickE. Wear a mask if transport or movement is necessaryF. If youre not feeling well or have symptoms of feverG. To prevent catching the infection, heres what you can do【语篇概述】本文主要讲述面对新型冠状病毒的挑战, 我们应如何保护自己和他人。1. 【解析】选G
17、。根据下文所提出的建议可知G项中的heres what you can do是承上启下的句子。2. 【解析】选F。根据下文a mask is also needed to prevent you from spreading germs to others. “戴口罩防止你把病毒传染给其他人”可知此处是说“如果你感觉不舒服或有发烧症状”。所以答案选F。3. 【解析】选C。此处是第三条建议, 应该用祈使句。根据下文内容可知此建议与洗手有关, 所以答案选C。4. 【解析】选E。根据上文avoid going to crowded places“避免去拥挤的地方”, 可知下文承接的是如果必须去的话建
18、议戴口罩。5. 【解析】选B。根据下文Avoid eating raw meat or contacting with wild animals or farmed livestock 可知此处是在饮食方面提出的建议, 所以答案选B, 意思是“肉蛋要彻底煮熟”。. 完形填空Almost all scientists failed many times before they finally succeeded. In their scientific work, they were all strict with themselves. When they first 1 their idea
19、s, they were always rejected. 2, they did not give up. It was their perseverance that made them successful. A 3 theory is the result of the scientific method. Scientists look at the world and try to describe and explain what they see. First they carefully observe what they are 4 in. To explain what
20、they have seen, they build a theory about the way in which things happen and the causes and effects. Then they were 5 in their work. Finally the scientists test the theory to see if it matches what they have seen and if it can In fact, every new thought or idea has to be linked to what we already kn
21、ew. Great thinkers or scientists are aware of this and try to 7 new and old ideas in 8 many different ways as possible. Some of the greatest scientists forced themselves to develop new ideas even when they tired or did not feel 9. They all knew that for each new idea that works, there are 10 ten tha
22、t do not. If we want to develop our 11, we can try using some of the thinking strategies(策略) of the great and famous. We may not be interested in becoming 12, but we probably all want to find new ways to improve our 13. Who knows, perhaps your next thought will be a new idea that changes the world?
23、So we should be well prepared to meet 14 in new life now and try our best to make great 15【语篇概述】本文主要讲述了科学家的每一个促进社会发展的新思想和新理论都是经过严格的实践验证和无数次失败形成的。1. A. put upB. put onC. put asideD. put forward【解析】选D。短语辨析题。句意: 当科学家最初提出他们的思想时, 总是受到排斥。put forward“提出”; put up“举起, 张贴, 安排住宿”; put aside“忽视”; put on“穿上, 上演”
24、。根据句意选D。2. A. SoB. ThereforeC. HoweverD. But【解析】选 C。上下文语境题。根据语境可知此处表示转折, 且有逗号隔开, 所以用however。3. A. scientificB. certain C. sureD. expert【解析】选A。词汇复现题。由下文scientific method可知此处是scientific theory, 意为“科学理论是科学方法研究的结果”。4. A. curiousB. interestedC. cautiousD. characteristic【解析】选B。词语辨析题。be interested in“对感兴趣”
25、; be curious about“对感到好奇”; be cautious of“小心谨慎”; be characteristic of“表现了特征”。根据后面的介词in可知选B。5. A. absorbedB. devotedC. focusedD. centered【解析】选A。短语辨析题。句意: 然后他们专注于他们的工作。 be absorbed in“专心致志于, 集中精力于”。B项与to搭配; C和D项与on搭配。6. A. seeB. watchC. noticeD. foresee【解析】选D。上下文语境题。根据下文的future可知此处是预见未来事件。foresee“预见;
26、预测”。7. A. constructB. exposeC. analyseD. combine【解析】选D。逻辑推理题。根据上文every new thought or idea has to be linked to what we already knew可知“每一种新想法与我们所了解的有联系”, 所以我们要把新旧思想结合起来。combine. . . and. . . “使结合(联合)”。8. A. asB. thanC. soD. such【解析】选A。固定搭配题。as many as possible“尽可能多地”。9. A. puzzledB. inspired C. bored
27、D. confused 【解析】选 B。逻辑推理题。由上文when they tired以及or后面的did not feel可知空格处是一个与tired相反意义的词。inspired “有灵感的”。10. A. at mostB. at lastC. at leastD. in the least【解析】选C。上下文语境题。句意: 科学家都知道, 伴随着每一种正确的新思想, 至少有十种想法是不正确的。根据句意选C。11. A. creativityB. conclusionC. enquiryD. chart【解析】选A。词义辨析题。creativity“创造力”; conclusion“结
28、论”; enquiry“询问”; chart“图表”。句意: 如果我们也想发展我们的创造力, 应该尝试使用一些伟人或名人的思想策略。根据句意选A。12. A. artistB. scientistC. professorD. teacher【解析】选B。词汇复现题。根据上文讲述的内容可知此处是成为科学家。13. A. life B. levelC. universeD. sense【解析】选A。逻辑推理题。我们或许不想成为科学家, 但是我们可能会想办法改善我们的生活。所以答案选A。14. A. conflictsB. challengesC. cluesD. announcements【解析】
29、选B。词义辨析题。conflict“冲突”; challenge“挑战”; clue“线索”; announcement“宣告, 宣布”。此处表示迎接新生活的挑战。15. A. contributionsB. effortsC. arrangementsD. preparations【解析】选A。短语辨析题。make contributions to“对作出贡献”; make efforts to do“努力做”; make arrangements for“为做安排”; make preparations for“为做准备”。句意: 尽最大努力为未来社会做贡献, 根据句意选A。 . 语法填空
30、Louis Pasteur was a French scientist who developed cures for many dangerous 1. (illness). He also successfully invented a way to kill bacteria in milk and make it safe to drink. Pasteur was born in 1822, in Dole, France. He was a courageous student who 2. (frequent) asked questions, searched for ans
31、wers and challenged incorrect ideas. He 3. (receive) a Doctor of Science degree in 1847. While 4. (work) at the University of Lille, Pasteur discovered fermentation, a chemical change used to make bread, cheese and other foods, involved germs. He showed that heat killed the germs that cause fermenta
32、tion. This 5. (discover) led to his invention of a process for destroying harmful germs in food, which became 6. (know) as pasteurization(巴氏灭菌法). In the 1870s, Louis Pasteur sought to find a cure for anthraxa disease 7. mainly affects cattle. Firstly, he found anthrax was much more likely if farmers
33、 buried dead sheep with the disease in fields. Pasteur advised farmers not 8. (bury) any dead animals in areas where cattle may eat growing grass in the future. In 1881 he conducted an experiment to try out his vaccine(疫苗) for anthrax, which was 9. success. Pasteur died in 1895, in Saint-Cloud, Fran
34、ce. On his last day he remarked: “I should like to be younger, so as to devote myself 10. the study of new diseases. ”【语篇概述】本文介绍了法国化学家 、细菌学家巴斯德在巴氏灭菌及炭疽疫苗研究方面取得的重大成就。 1. 【解析】illnesses。考查名词复数。设空处作宾语, 表示“疾病”, 由many可知, 此处应用名词复数, 故填illnesses。2. 【解析】frequently。考查副词。设空处作状语修饰谓语动词, 表示“常常”, 所以填副词frequently。3.
35、 【解析】received。考查动词时态。由in 1847可知, 设空处表示的动作发生在过去, 应用一般过去时。4. 【解析】working。考查非谓语动词。此处动词-ing形式在句子中作状语。Pasteur与work之间是逻辑上的主谓关系, 且由While可知, work表示的动作与谓语动作同时发生, 故填working。5. 【解析】discovery。考查名词。根据空格前的限定词This可知填名词, 作主语, 意为“发现” 。6. 【解析】known。考查过去分词。设空处作表语, which在此指代process, 因为know与process之间是逻辑上的动宾关系, 故填known。7
36、. 【解析】that/which。考查关系代词。设空处引导限制性定语从句, 修饰disease, 且在从句中作主语, 故填that/which。8. 【解析】to bury。考查非谓语动词。此处动词不定式作宾语补足语。advise sb. not to do sth. 意为“建议某人不做某事”。9. 【解析】a。考查不定冠词。success在此是抽象名词具体化的用法, 表示“一件成功的事” 。10. 【解析】to。考查介词。devote oneself to. . . 意为“致力于”。阅读理解Childhood obesity rates are rising in many parts of
37、 the world, but in Amsterdam they are falling. The citys healthy weight programme has seen a 12 percent drop in overweight and obese children. “ Go! ”shouts the instructor. Tyrell throws himself forward to do sit-ups, then jumps up and runs to the end of the gym and back again. Though tired, the nin
38、e-year-old is smiling, working hard and having fun. He is also part of Amsterdams efforts to improve the health of its children. At the back of the gym, Tyrells mother, Janice, is sitting with other parents watching the fitness class. “Hes really happy, because he knows he is doing something. ” she
39、says. A year ago, Tyrells school told Janice her son was overweight. Children in Amsterdam are now regularly weighed and tested for agility(敏捷) and balance. Kristel is Tyrells health nurse. In a health centre in south-east Amsterdam, Kristel explains how she helps families such as Tyrells. The most
40、important thing is not to communicate in a standard way, because everybody already knows eating sugar and eating fast food are unhealthy. She says, “You really want to communicate the message on the level the parent and the child understand. So, when the child is overweight, it is more important for
41、 them to tell you what they think is going wrong. ” Janice thinks Tyrell was snacking on unhealthy food and playing computer games after school too much. Tyrell has been taken to the supermarket to find healthier food choices and also introduced to some after-school activities. He now plays tennis, goes to gym class and is
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 电力车间施工方案(3篇)
- 新课标数学活动方案策划(3篇)
- 护栏真石漆施工方案(3篇)
- 开学拜年活动方案策划(3篇)
- 北京拆除施工方案(3篇)
- 护理管理制度培训
- 2025年高职(文化产业管理)文化产业运营试题及答案
- 高职第二学年(大数据与会计)成本会计核算2026年试题及答案
- 2025年大学教育学(教育社会学)试题及答案
- 2025年高职有色金属冶炼技术(冶炼原料处理)试题及答案
- BIM标准管线综合BIM指南
- 《MH-T7003-2017民用运输机场安全保卫设施》
- 阅读存折模板(一年级)
- 如何应对无信号灯控制的路口
- 眼科白内障“一病一品”
- FSSC22000V6.0体系文件清单
- 支座的铸造设计
- 竣工决算服务方案模版
- 集团下属单位收益管理办法
- 股骨粗隆间骨折(半髋关节置换)临床路径说明
- GB/T 7267-2015电力系统二次回路保护及自动化机柜(屏)基本尺寸系列
评论
0/150
提交评论