版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、PAGE 10 -温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养评价十三Module 5Introduction & Reading and Vocabulary. 根据汉语提示写出单词的适当形式1. The bank must be run(经营) in a cost-effective way. 2. A lot of people in our industry havent had very diverse(完全不同的) experiences. 3. People from ethnic minor
2、ities(少数民族) often face prejudice and discrimination. 4. Karl Marxs native(本土的)language was German but he wrote some books in English. 5. Social customs(风俗)vary greatly from country to country. 6. I should have done my seat belt (带子)up tighter, and not looked out of the window. 7. Of course not all m
3、emories are created equally, and so the reasons why we fail to recall information are many and varied (各种各样的). 8. Shirley has obviously inherited(继承)all the best genes from her parents. 9. He was careful not to damage other peoples property(财产). 10. Hatching(孵化)from some odd eggs, these birds look o
4、bviously different from other ones. . 根据语境用所给短语的适当形式填空wake up, get lost, in use, put together, be uninterested in, vary from. . . to. . . , pass from. . . to. . . , be home to1. These elements can be put together in an endless variety of combinations. 2. Many facilities are borrowed from the library
5、 where they are still in use. 3. What time do you usually wake up in the morning? 4. The letter was passed from one to another until everyone had read it. 5. Body languages vary from country to country, many of which are internationally unknown. 6. No matter how well you know Paris, it is easy to ge
6、t lost. 7. If you take a more casual approach to work, your boss may think you are uninterested in your career. 8. Mysterious Antarctica may be home to the oldest civilization. . 句型转换1. I didnt recognize him until he called me. (强调画线部分)It was not until he called me that I recognized him. 2. When the
7、 river is seen from the top of the tower, the river looks like a snake. (用非谓语动词作状语)Seen from the top of the tower, the river looks like a snake. 3. It may be hard, but do your best. (用however改写)However hard it may be, do your best. 4. When enough time is given to us, we will do the job better. (用独立主
8、格结构)Enough time given, we will do the job better. 5. A bookshop is opposite my school. (变成倒装句)Opposite my school is a bookshop. . 阅读理解A(2020福州高二检测)If you have a chance to go to Finland, you will probably be surprised to find how “foolish” the Finnish people are. Take the taxi drivers for example. Ta
9、xis in Finland are mostly high-class Benz with a fare of two US dollars a kilometer. You can go anywhere in one, tell the driver to drop you at any place, say that you have some business to attend to, and then walk off without paying your fare. The driver would not show the least sign of anxiety. Th
10、e dining rooms in all big hotels not only serve their guests, but also serve outside diners. Hotel guests have their meals free, so they naturally go to the free dining rooms to have their meals. The most they would do to show their good faith is to wave their registration card to the waiter. With s
11、uch a loose check, you can easily use any old registration card to take a couple of friends to dine free of charge. The Finnish workers are paid by the hour. They are very much on their own as soon as they have agreed with the boss on the rate. From then on they just say how many hours they have wor
12、ked and they will be paid accordingly. With so many loopholes(漏洞)in everyday life, surely Finland must be a heaven to those who love to take “petty advantages”. But the strange thing is, all the taxi passengers would always come back to pay their fare after they have attended to their business; not
13、a single outsider has ever been found in the free hotel dining rooms. And workers always give an honest account of the exact hours they put in. As the Finns always act on good faith in everything they do, living in such a society has turned everyone into a real “gentleman”. 【文章大意】文章讲述了芬兰的社会风俗, 人人讲诚信
14、, 共筑和谐美好的社会。1. The underlined words in this passage mean to“_”. A. be ready to help othersB. make good use of ones friendsC. be a little ahead of othersD. gain something at others expense【解析】选D。词义猜测题。根据前文的讲述可知芬兰各种制度非常宽松, 对那些喜欢占小便宜的人来说是一个好地方, 故选D。2. Which of the following is NOT true according to the
15、 passage? A. While taking a taxi in Finland, you can get off without first paying your fare. B. In a big hotel in Finland, you can enjoy free meals if youre living in the hotel. C. The bosses in Finland pay the employees according to registration of their working hours. D. The workers are always hon
16、est with their working hours. 【解析】选C。推理判断题。根据第四段中的From then on they just say how many hours they have worked and they will be paid accordingly. 可知工人说多长时间就会按多长时间付工资, 故C项是错误的。3. We can infer from the passage that _. A. the Finnish society is of very high moral(道德)levelB. there are many loopholes in ev
17、eryday life in FinlandC. in Finland, most taxi drivers will not charge you anythingD. everyone in Finland is like a gentleman, for they have faith in themselves【解析】选A。推理判断题。文中从坐出租车、在旅馆的食宿、工人工资的支付几个例子证明了芬兰人的道德水平很高。BMany of you may know of the touristcrowded Lijiang in Southwest Chinas Yunnan Province
18、. But few of you may have heard of Shuanglang Village. With poetic scenery and tranquil(宁静的)guesthouses, the small fishing village has become a favorite escape from urban living. For over a thousand years, the local Bai Minority people here made their living by fishing in the lake. But the past 10 y
19、ears have brought in a change to life. The small tranquil village is now popular with visitors looking to relax and enjoy a slower tempo(节奏). The weather here always seems perfect, making it a great retreat(静居所)anytime of the year. It is also home to some of the most romantic guesthouses in China. B
20、axun is the head of the village and the owner of the first guesthouse here. He said, “UA guesthouse is not a hotel. It is much more personal. The decoration varies in different guesthouses. Each and every one of them represents the owners unique style. ” There are more than 120 guesthouses now, offe
21、ring much choice for a comfortable stay. Most face the Erhai Lake and have decks providing breath-taking views. A tourist said, “I like staying here. It feels like home. ” And many tourists really do make this their other home. Xiaoyun and her husband came to Shuanglang in 2009 from Beijing, and fel
22、l in love with the quiet village right away. The couple later quit their jobs to set up their own guesthouse here. As with everywhere in China, change is coming to Shuanglang. It is hard not to notice that there are several new guesthouses being built. The new bar and restaurant area will certainly
23、change the mood of the village. But hopefully it will be a few years before this hidden treasure becomes a mini-Lijiang. 【文章大意】本文介绍了云南丽江的双廊村吸引游客来体验慢生活, 欣赏秀丽风景。4. Why do visitors come to Shuanglang Village? A. They want to make money by fishing. B. They want to relax and slow themselves down. C. They
24、 want to settle in Shuanglang Village. D. They want to know about the life of Bai Minority. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段最后一句“The small tranquil village is now popular with visitors looking to relax and enjoy a slower tempo. ”可知, 游客来这里是为了放松, 享受一下慢节奏的生活。5. In the authors opinion, _. A. Shuanglang Village is cro
25、wded with tourists nowB. the local villagers are replaced by tourists graduallyC. any season is suitable for traveling in Shuanglang VillageD. the new guesthouses that are being built wont change Shuanglang Village【解析】选C。细节理解题。根据第三段首句“The weather here always seems perfect, making it a great retreat
26、anytime of the year. ”可知, 这个村子在任何季节都适合旅行。6. What can be learned about guesthouses in Shuanglang Village? A. Some guesthouses are opened by the previous tourists. B. Baxun is the owner of all the guesthouses. C. All the guesthouses are decorated in the same way. D. All the guesthouses face the Erhai
27、Lake. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段中的“The couple later quit their jobs to set up their own guesthouse here. ”可知, 一些小宾馆是由以前的游客开的。. 阅读填句(2020北京高二检测)As you grow rapidly through your teenage years, you will experience a lot of changes. The changes may seem difficult. 1 Dont panic! You will deal successfully with t
28、hem! You are a young adult now! With more responsibility, you will find more freedom to make your own choices. This is a time to be well informed about making choices. In this way you can make healthy and balanced decisions. 2 You may already know your career path or you may have no idea at all what
29、 you want to do. Both situations are fine! Work hard and the right opportunity will present itself to you. Young adulthood means greater freedom and more choices. 3 But try not to shut your family out of your life. You should learn to think of others even though you are old enough to look after yourself. It is also perfectly natural at this time for you to spend more time with your friends than your family. 4 A true friend will stand by you no matter what happens. This period is a part of the life cycle. There are some people who will be with you throughout lifes journey. There
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 深度解析(2026)《GBT 39261-2020纳米技术 纳米材料毒理学评价前理化性质表征指南》(2026年)深度解析
- 深度解析(2026)《GBT 39236-2020能效融资项目分类和评估指南》
- 期末真题重组卷01(北京专用)-统编版七年级《语文》上学期期末复习讲义
- 深度解析(2026)《GBT 34367-2017轻型输送带 松弛弹性模量的测定 》
- 深度解析(2026)《GBT 34201-2017结构用方形和矩形热轧无缝钢管》
- 2026年七年级历史上册期末考试试卷及答案(五)
- 广州期货交易所科技有限公司2025-2026年招聘备考题库及答案详解一套
- 2026年富宁县紧密型医共体花甲分院招聘编外专业技术人员的备考题库及参考答案详解
- 2026年丹东市疾病预防控制中心(丹东市卫生监督所)面向普通高校公开招聘急需紧缺人才备考题库及答案详解参考
- 2026年东莞市高埗镇东联小学招聘临聘教师备考题库及完整答案详解1套
- 花青素行业研究报告
- 【化 学】金属活动性顺序的验证与探究专项训练-2024-2025学年九年级化学人教版(2024)下册
- 2023特斯拉企业文化手册
- 新疆克拉玛依市(2024年-2025年小学六年级语文)统编版期末考试(上学期)试卷及答案
- 防火门新标准知识培训
- 2024年WPS计算机二级考试题库350题(含答案)
- 《文创产品策划运营人员要求》征求意见稿
- 国家开放大学《合同法》章节测试参考答案
- 皮肤管理师行业现状分析
- 肩关节镜手术的麻醉管理
- 《干部履历表》1999版电子版
评论
0/150
提交评论