2021年天津高考英语复习练习课件:专题十三完形填空_第1页
2021年天津高考英语复习练习课件:专题十三完形填空_第2页
2021年天津高考英语复习练习课件:专题十三完形填空_第3页
2021年天津高考英语复习练习课件:专题十三完形填空_第4页
2021年天津高考英语复习练习课件:专题十三完形填空_第5页
已阅读5页,还剩424页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、A组自主命题天津卷题组Cloze 1(2020天津夏)Detective Ashley Jones works at a police department in England. He has recently made a signifi-cant1loneliness is a serious social problem that can contribute to depression and even crimes, but it can be2in a clever way. The3?Chat benches.Jones got the idea after he had ta

2、lked with an elderly lady who had been cheated of her4. The lady would get a call from a stranger every morning who5made her believe that he was her friend, and then she lent him about 31,000. Jones was6when she said that she didnt actually7being cheated.“Otherwise, I would never speak to another pe

3、rson for weeks on end,”she said.A组自主命题天津卷题组Cloze 1(2020天津夏)This led Jones to the conclusion that there are too many extremely8people in his community, who are easy targets of cheating. So he9to do something about it. He10the police department to al-low him to11a couple of “chat benches” in two of th

4、eir local parks. Then he hung a colorful sign on each of the benches that 12:“HAPPY TO CHAT”. Just a few days after the signs went up, he found people sitting there and engaging in active and13conversations.The idea is catching on14. There are now over 40 chat benches throughout England. More new ch

5、at benches have sprung up across the UK and beyond. All who participated have gained a(n)15outcome from getting involved. Jones idea has been fully16the “HAPPY TO CHAT”benches help17the invisible social barrier that keeps people from saying hello.This effort is not just a(n)18at being community mind

6、edits also a19measure. It prevents people who are cut off from society falling victim to cheaters.The Chat Bench is a fantastic new project that 20those of all ages to interact and get to know each other in the future.This led Jones to the conclusi1.A.choiceB.discovery C.visitD.promise2.A.experience

7、dB.suffered C.preventedD.felt3.A.solutionB.puzzle C.excuseD.intention4.A.pleasureB.prize C.creditD.money5.A.eventuallyB.frequentlyC.previouslyD.occasionally6.A.ashamedB.shockedC.excitedD.amused7.A.mind B.forgive C.riskD.enjoy8.A.active B.lonely C.cautiousD.stubborn9.A.learned B.refused C.pretendedD.

8、decided10.A.forced B.ordered C.convincedD.taught11.A.put away B.make outC.tear apart D.set up12.A.read B.claimedC.meantD.implied1.A.choiceB.discovery 13.A.formalB.joyfulC.awkwardD.crazy14.A.randomlyB.slowly C.quicklyD.purposefully15.A.positiveB.disappointingC.correctD.embarrassing16.A.realizedB.exam

9、ined C.discussedD.formed17.A.break downB.put up C.keep offD.take out18.A.glanceB.attemptC.knockD.attack19.A.heart-breakingB.risk-takingC.face-savingD.crime-cutting20.A.forbidsB.appointsC.encouragesD.troubles高级语块1.significant adj.有重大意义的2.contribute to 导致3.on end 连续地4.engage in 参加,从事5.catch on 变得流行 6.

10、fall victim to成为的受害者13.A.formalB.joyfulC.a答案语篇解读本文是夹叙夹议类文章,主题语境为人与社会,主题语境内容为人际关系与社会交往。文章介绍了琼斯警探通过在公园里设立聊天长凳的方式打破人们之间隐形的交流障碍,增加人们之间的交流,促进对彼此的了解。1.B此处表示“最近他有一项有重大意义的发现(discovery)”。A:选择;C:访问,参观;D:许诺,承诺。2.C此处表示“但是它可以以一种聪明的方式被阻止”。根据倒数第二段中It prevents people.可确定答案。A:经历,体验;B:遭受;D:感觉。3.A句意:解决办法是什么呢?根据下文可知琼斯警

11、探找到了解决孤独的方法。故选A项。B:不解之谜,疑问;C:借口;D:打算,目的。4.D句意:琼斯在和一位被骗了钱的老太太交谈后想到了这个主意。根据下文she lent him about 31,000可确定答案。A:高兴,愉快; B:奖品; C:信誉。5.A句意:这位女士每天早上都会接到一个陌生人的电话,他最终让她相信他是她的朋友,然后她借给他大约31,000英镑。B:频繁地;C:先前地;D:偶尔。6.B句意:当她说她实际上不介意被欺骗时,琼斯很震惊。A:惭愧的;C:兴奋的;D:觉得好笑的。7.A句意见上题。根据下文Otherwise,I would never speak to anothe

12、r person可知,女士并不介意受骗。B:原谅,宽恕;C:冒险;D:享受的乐趣。答案8.B此处表示“他的社区里有太多非常孤独的人”。根据第一段中loneliness is a serious social problem可确定答案。本题属于同根词复现。A:积极的,活跃的;C:小心的,谨慎的;D:倔强的,固执的。9.D句意:因此,他决定对此做点儿什么。根据下文可知琼斯警探采取了措施,故选D项。A:得知,学习;B:拒绝;C:假装。10.C句意:他说服警察局允许他在他们当地的两个公园里设置几个“聊天长凳”。A:强迫,迫使;B:命令;D:教授。11.D句意见上题。A:将收起,把放回原处;B:辨认出,

13、理解,明白;C:撕毁,撕碎。12.A句意:然后,他在每一张长凳上挂了一个彩色的标牌,上面写着“快乐聊天”。B:声称;C:意思是;D:暗示。13.B句意:就在标牌挂起来的几天后,他发现人们坐在那里,活跃而愉快地交谈。A:正式的;C:使人尴尬的;D:疯狂的。14.C句意:这个想法迅速流行起来。根据下文There are now over 40 chat benches.可知这种想法很快流行起来,故选C项。A:随机地,随意地;B:缓慢地;D:有明确目标地。15.A此处表示“所有参与的人都获得了积极的结果”。故选A项。B:令人失望的;C:正确的;D:令人尴尬的。8.B此处表示“他的社区里有太多非常孤独

14、的人”。根据第一段16.A句意:琼斯的想法已经完全实现“快乐聊天”长凳有助于打破阻碍人们打招呼的无形的社交障碍。B:检查;C:讨论;D:组成,形成。17.A句意见上题。B:举起,张贴;C:(使)不接近;D:拿出。18.B句意:这一努力不仅仅是一种社区意识的尝试,它也是一种减少犯罪的措施。A:瞥一眼;C:敲,碰撞;D:攻击。19.D句意见上题。根据下文.falling victim to cheaters可知这一措施能减少犯罪,故选D项。 A:令人极伤心的;B:冒险的;C:保全面子的。20.C句意:聊天长凳是一个极好的新项目,它鼓励所有年龄段的人互动并在将来相互了解。故选C。A:禁止;B:任命,

15、委派;D:使忧虑。难句分析原句:The lady would get a call from a stranger every morning who eventually made her believe that he was her friend, and then she lent him about 31,000. 分析:本句为并列复合句,由and连接前后两个分句。在第一个分句中who引导定语从句,其先行词为stranger,在定语从句中that引导宾语从句。译文:这位女士每天早上都会接到一个陌生人的电话,他最终让她相信他是她的朋友,然后她借给他大约31,000英镑。16.A句意:琼

16、斯的想法已经完全实现“快乐聊天”长凳有Cloze 2(2020天津第一次统考)For the past ten years, my dad and I have attended the same schoolhe as an administrator and I as a student. Our relationship, in and out of school, has been totally unpredictable.When I was younger, all that my dad said was doctrine (信条) and anything he did I,

17、 1, copied. We played games together, and stayed up late reading bedtime stories. I could 2 my dad taking me to school, running into him 3 during the day and riding home with him every afternoon.As I grew older, we were not as 4 as we used to be. He wasnt cool any more. He wore his socks too high, l

18、istened to 5 country music and laughed too loudly in front of my friends. He became a total embarrassment. However, the 6 that occurred in school were even worse. The worst one happened in seventh grade. My dad came to our New Year party, 7 as Donald Duck, guitar in hand, singing silly songs. Just k

19、ill me! I wanted to run away.This 8 continued into high school, but we somehow began to find a balance. Things started to 9 around the time of my 10th-grade physics project. The 10 was to build a wood bridge with the best strength-to-weight ratio (比率). All the students and physics teachers 11. So di

20、d my dad, the only administrator! Embarrassed, as usual, I 12 the scene. 13, later when I learned from my Cloze 2(2020天津第一次统考)friends that my dad 14 all competitors and won everyones admiration, I found that mixed in with my 15 was a touch of pride.I had needed someone else to show me what I 16 in m

21、y dad. It wasnt the fact that hed won; it was more than that. I began to 17 that we have many of the same values and sometimes the same opinions. No matter how much I had tried to 18 him, he still influenced me.I feel 19 to have such an unusual father. The 20 I have developed with my dad over the ye

22、ars has enabled me to look back and see how Ive grown. 1.A.temporarilyB.naturallyC.originallyD.passively2.A.apply toB.count onC.see offD.pick out3.A.graduallyB.previouslyC.regularlyD.eventually4.A.closeB.reliableC.generousD.confident5.A.creativeB.familiarC.horribleD.livefriends that my dad 14 al6.A.

23、failuresB.coincidencesC.competitionsD.disasters7.A.dressed upB.broken downC.settled downD.signed up8.A.debateB.partyC.progressD.struggle9.A.happenB.changeC.growD.disappear10.A.issueB.taskC.lessonD.procedure11.A.participatedB.protestedC.hesitatedD.explored12.A.fledB.investigatedC.picturedD.made13.A.I

24、nsteadB.OtherwiseC.ThereforeD.However14.A.convincedB.defeatedC.ignoredD.evaluated15.A.confusionB.encouragement6.A.failuresB.coincidencesC.embarrassmentD.fascination16.A.recommendedB.toleratedC.doubtedD.appreciated 17.A.recognizeB.demandC.argueD.estimate18.A.approachB.limitC.resistD.believe19.A.puzzl

25、edB.fortunateC.concernedD.awkward20.A.strategyB.habitC.relationshipD.potential高级语块1.stay up熬夜2.a touch of一点儿,少许C.embarrassmentD.fascinati答案语篇解读这是一篇夹叙夹议的文章。本文讲述作者与父亲相处的心路历程:小时候尊崇父亲,大些时候嫌弃父亲,后来重新认识并敬重父亲。1.B这是一道易错题,考生在没有通读全文的情况下,不知道应该选哪个词合适。通读全文可知,作者小时候把父亲所说的一切都奉成信条,不管父亲做什么,都自然而然地效法。故选B。2.B我可以依靠父亲带我去学校

26、。apply to应用;count on依靠;see off送行;pick out挑出。3.Cgradually逐步地;previously先前地;regularly有规律地,经常;eventually最后,终于。run into sb.意为“偶然遇见某人”,此处表示“在白天经常碰到他”,故选C。4.A随着我的年纪增长,我们不再像以前那么亲近了。故选A。5.C他把袜子穿得很高,听糟糕的乡村音乐并且在我的朋友面前大笑。因为下一句里有embar-rassment,故选C。6.D然而,在学校发生的那些灾难更糟。failure失败的人或事物;coincidence巧合;competition竞赛;di

27、saster灾难。7.A我父亲来参加我们的新年聚会,他打扮成唐老鸭,手里拿着吉他,唱着无聊的歌曲。dress up 打扮;break down出故障;settle down解决,定居;sign up签约,署名。8.D这种挣扎持续到我上高中,但我们不知怎么地,开始找到了平衡。答案9.B事情在我上十年级的一次物理专题研究中发生了变化。10.B任务是建一座强重比最佳的木桥。issue问题;task任务;lesson课程,教训;procedure步骤,程序。11.A所有学生和物理老师都参加了。participate参加;protest抗议;hesitate犹豫;explore探索。12.A像往常一样,

28、我感到尴尬,并且逃离了现场。根据上文提到的父亲的表演让我感到尴尬、想要逃跑可以推测出,此时的反应也是要逃离。flee逃跑;investigate调查;picture描述;make制造。13.D然而,后来我从朋友那里听说我的爸爸战胜了所有对手,赢得了大家的赞赏。14.Bconvince使相信;defeat击败,战胜;ignore忽视;evaluate评价,评估。此处表示“击败了所有竞争对手”。15.C我发现在我的尴尬中夹杂着一丝骄傲。confusion混淆;encouragement鼓励;embarrassment尴尬;fascination魅力。16.D我需要别人来告诉我我欣赏父亲的地方。re

29、commend推荐;tolerate容忍;doubt怀疑;appreci-ate欣赏。17.A我开始认识到我们有很多相同的价值观,有时还有相同的观点。recognize 承认,意识到;demand要求;argue争论;estimate估计。18.C不管我多么想要抗拒他,他仍然影响着我。approach接近;limit限制;resist抗拒;believe相信。9.B事情在我上十年级的一次物理专题研究中发生了变化。19.B我为有这样一个不同寻常的父亲而感到幸运。此时我已经开始重新审视父亲并且开始认可和接受父亲。故选B。20.C多年来,我与父亲建立的关系使我能够回顾自己是怎样成长的。Cloze 3

30、(2019天津夏)I was ready to pay for my bananas at the grocery one night, when fear seized me. My wallet was gone. I could only have left it on the G9 bus, which was now speeding in the dark to some 1 station.The 2 moment was quickly followed by mental math. How much time and money would it cost to repla

31、ce the 3 of that little wallet?The credit cards, the drivers license, the cash, all lost to the bus.Two hours later, back at my house, I heard a knock on the door. My husband 4 it while I was on the phone in the dining room. “Does Jennifer live here?”I heard a lady say. In my husbands hand was my wa

32、llet, with not a penny 5. She left before I could 6 make it to the door to offer my thanks.After sharing the story online, I heard from someone, who 7 the lady as Erin Smith. Without 8, I called to thank her. She said she 9 my wallet on a bus seat. She 10 that going to a strangers house was a 11 mov

33、e, but she decided to take the chance. “If I were in that 12, I would want someone to try to find me,” she said.19.B我为有这样一个不同寻常的父亲而感到幸运。此时我已经This one stranger responded beautifully to my small 13, but she actually wasnt the only one. Right after Erin 14 my wallet on the bus, she posted a picture of

34、my drivers license to an online forum(论坛), trying to see 15 anyone knew me. No sooner did she leave my doorstep than I had emails from two women whose kids go to my sons nursery and who recognized my face. Ive never 16 words with those moms beyond small talk, but they wanted to help. I read that peo

35、ple are more divided than ever, but thats not how the people I 17 tend to act.18, I feel blessed someone had wanted to help a stranger. Erin had gone 19 what almost any-one would have done, finding my house on a bitterly cold night, and for that I was extremely 20.1.A.accessibleB.hidden C.unknownD.c

36、onvenient2.A.face-savingB.brain-washingC.eye-catchingD.heart-stopping3.A.partsB.contents C.detailsD.ingredients4.A.ignoredB.answered C.examinedD.interrupted5.A.missingB.returned C.remainingD.abandonedThis one stranger responded be6.A.stillB.everC.yetD.even7.A.selectedB.appointed C.identifiedD.define

37、d8.A.delayB.alarmC.regretD.invitation9.A.movedB.placedC.openedD.spotted10.A.disagreedB.complainedC.calculatedD.recommended11.A.selflessB.riskyC.slowD.personal12.A.siteB.directionC.situationD.atmosphere13.A.crisisB.danger C.threatD.failure14.A.got rid ofB.made use ofC.had control ofD.took possession

38、of15.A.ifB.whereC.howD.when16.A.recalledB.exchanged C.repeatedD.whispered6.A.stillB.everC.yet17.A.encounterB.follow C.consultD.accompany18.A.Going awayB.Turning aroundC.Looking backD.Coming along19.A.intoB.againstC.overD.beyond20.A.longingB.enthusiastic C.concernedD.grateful答案语篇解读本文是记叙文。主题语境是人与社会。主题

39、语境内容是良好的人际关系和社会交往。文章讲述了我将钱包丢失以后,一位陌生人费尽周折将钱包归还给我的感人故事。文章提到了一个又一个好心人生活在我们周围,所以这个世界是如此令人感动。文章有助于帮学生树立人类命运共同体意识,并学会做人做事,成长为有文明素养和社会责任感的人。1.C考查形容词。现在G9巴士正在黑暗中高速前往某个未知的车站。由语境和设空处前面的单词some(某个)可知,G9巴士正前往某个未知的(unknown)车站,因此很难找到我丢在车上的钱包。A:易接近的,可进入的;B:隐藏的;D:方便的。2.D考查形容词。由第一段第一句中的fear seized me可知,钱包丢了,我很担心,故此处

40、表示这是个令人十分担忧的时刻(heart-stopping moment)。A:保全面子的;B:洗脑的;C:引人注目的。17.A.encounterB.follow 3.B考查名词。句意:要花多少时间和金钱来更换那个小钱包里的东西? 根据设空处下一句“The credit cards, the drivers license, the cash.”可知,此处指的是钱包里装的东西(contents)。A:零件,部件;C:细节;D:原料,要素。4.B考查动词。句意:当我在餐厅打电话的时候,我丈夫过去开了门。设空处前面说有人敲门,故此处表示“去开门”(answered the door)。设空后的代

41、词it指代前面的the door。A:忽略,不顾;C:检查;D:打断,中断。5.A考查非谓语动词。句意:我的钱包就在我丈夫的手里,一分钱都没少。根据句意可知,设空处表示丢失(missing),故选A项。B:返回,退还;C:剩下,剩余;D:抛弃。6.D考查副词。句意:她离开了,我甚至没有机会可以到门口来说声谢谢。根据句意和主从句之间的逻辑关系可知,设空处表达程度:甚至(even)没有机会说声谢谢。A:仍然;B:曾经;C:还。7.C考查动词。句意:在网上分享了这个故事之后,有人发邮件告诉我说他认出这位女士是埃琳史密斯。根据句意和设空处后面的as可知,此处表示认出(identified)这位女士。A

42、:挑选;B:任命,约定;D:使明确,给下定义。8.A考查名词。上句话说有人认出了这位女士,此处表示我马上(without delay)给她打电话致谢。B:惊恐;C:遗憾;D:邀请。3.B考查名词。句意:要花多少时间和金钱来更换那个小钱包里9.D考查动词。句意:她说她在一个公共汽车座位上看到了我的钱包。根据句意可知,此处表示她在车上看到了(spotted)我的钱包。A:移动;B:放置;C:打开,开启。10.C考查动词。句意:她推测去一个陌生人的家是一个有危险的举动,但她决定碰碰运气。 A:不同意,不一致,争执;B:抱怨,控诉;D:推荐,介绍,建议。11.B考查形容词。根据句意和下文中的but s

43、he decided to take the chance(碰碰运气)可知,此处表示贸然去陌生人家里是一个有危险的(risky)行动。A:无私的;C:慢的;D:个人的。12.C考查名词。上文说埃琳捡到钱包,此处表示她的内心想法:如果换成我丢了钱包(if I were in that situation),我也会希望能有好心人设法来找我。故选C项。A:地点,位置;B:方向,指导;D:气氛,大气。13.A考查名词。句意:这个陌生人对我的小危机做了一个很漂亮的回应,但实际上她并不是唯一这样做的。根据上文的语境“我丢了钱包很着急”可知,这个陌生人针对我的危机(crisis)的反应太棒了。B:危险;C:

44、威胁;D:失败。14.D考查动词短语。在公共汽车上拿到我的钱包之后,埃琳把我驾照的照片发到了一个网上论坛。设空处下文提到她将我的驾照的照片放到了网上,这里跟在连词after后面作时间状语,表示拿到(took possession of)钱包以后,故选D项。A:摆脱;B:利用;C:控制。9.D考查动词。句意:她说她在一个公共汽车座位上看到了我的15.A考查连接词。她把我驾照的照片贴在网上论坛,试图看看是否有人认识我。设空处前面的内容提到埃琳将照片放到网上,当然是看看是否(if)有人认识我。16.B考查动词。句意:尽管除了闲聊我从来没有和那些母亲们交谈过,但她们还是想要帮我。根据后面的意思“但是她

45、们想帮我”可知,前面表示尽管我们没怎么交谈过(exchanged words),故选B项。A:回想,回忆;C:重复;D:窃窃私语。17.A考查动词。句意:我知道,现在人们比以往更有分歧,但是我遇到的人往往不会这样做。设空处上句话提到我遇到的那些孩子的母亲都想帮我,此处表示我遇到(encounter)的这些人。故选A项。B:跟随;C:商量,请教;D:陪伴,伴随,为伴奏。18.C考查动词短语。设空处在文章最后一段的开头,表示对前面发生的故事的总结。当回首往昔时(Looking back),我感到高兴。故选C项。A:走开;B:好转;D:进步,出现。19.D考查介词。设空处表示她的行为超越了(beyo

46、nd)几乎任何人会做的事情。20.D考查形容词。根据设空处前面的for that可知,下面表达我非常感激(extremely grateful),故选D项。A:渴望的;B:热情的,热心的;C:关心的,担心的,相关的。15.A考查连接词。她把我驾照的照片贴在网上论坛,试图看看Cloze 4(2019天津春)In the summer before I entered middle school, I read the book They Cage the Animals at Night.Its a story about Jennings, a boy living in various or

47、phanages(孤儿院) with only his stuffed animal (毛绒玩具),Doggie, for companionship.Its a fascinating book, but little did I know how it would 1 my life and the lives of others.One day, as I looked across my room at the pile of stuffed animals, a(n) 2 came to me.I would 3 stuffed animals for children like J

48、ennings.4,I contacted agencies that support those children and they said the stuffed animals would certainly 5 childrens spirits.Cloze 4(2019天津春)I named my project“Cuddle Buddies”.I wrote articles for the local and school newspapers, 6 donations of the “buddies”stuffed animals.My phone 7 ringing; sc

49、hools,families,and toy factories all wanted to help.Much to my 8, by the second week my living room looked like a zoo.Whenever Mom and I 9 the“buddies”to the agencies,the kids would be waiting there with their eyes down,too 10 to look but shaking with excitement.Six years after its launch,Cuddle Bud

50、dies continues to 11.Now over 25,000 stuffed animals have been 12to agencies worldwide.Simon,a seven-year-old boy in an African Childrens Home,couldnt sleep at night after he lost his parents.When asked to choose his “buddies”,Simon 13 a panda and soon after was sleeping through the night.I never dr

51、eamed Cuddle Buddies would 14this way.Upon graduation from high school,I designed a website,to 15 the project.The response was 16.More and more people joined me and two dozen Cuddle Buddies 17 were established across the nation.This has been a great experience.Ive learned how to follow through on an

52、 idea and how to 18 impact a life.I will go to college with these 19 in mind and continue my work with Cuddle Bud-dies,even when I 20 a whole new set of exciting academic and nonacademic pursuits.I named my project“Cuddle Bu1.A.touchB.riskC.leadD.save2.A.chanceB.ideaC.explanationD.word3.A.displayB.r

53、epairC.purchaseD.collect4.A.PreviouslyB.OccasionallyC.ImmediatelyD.Gradually5.A.captureB.reflectC.liftD.record6.A.putting asideB.turning downC.asking forD.getting back7.A.delayedB.keptC.stoppedD.meant8.A.knowledgeB.tasteC.regretD.delight9.A.deliveredB.appliedC.rentedD.returned1.A.touchB.riskC.lead10

54、.A.shyB.contentC.weakD.eager11.A.reformB.expand C.dominateD.divide12.A.produced B.adopted C.soldD.donated13.A.picked outB.came acrossC.showed offD.brought up14.A.declineB.workC.increaseD.react15.A.promoteB.start C.evaluateD.examine16.A.confusingB.amusing C.automaticD.enthusiastic17.A.companiesB.comm

55、ittees C.branchesD.institutes18.A.financiallyB.positively C.sociallyD.physically19.A.plansB.imagesC.lessonsD.motives20.A.work outB.keep offC.rely onD.engage in10.A.shyB.contentC.wea高级语块1.launch n.发起2.impact v.影响3.pursuit n.追求4.touch v.影响5.lift v.高兴起来6.delight n.高兴7.expand v.扩大8.donate v.捐赠9.work v.起

56、作用10.promote v.推广答案语篇解读本文为记叙文。作者在上中学之前的夏天,读了他们在晚上把动物关在笼子里这本书。这是一个关于詹宁斯的故事,他住过不同的孤儿院,只有毛绒玩具狗做伴。作者想给这些孤儿院的孩子们收集一些毛绒玩具,于是成立了“抱抱伙伴”组织,并把它做得越来越大。1.A考查动词辨析。touch 影响;risk 冒险;lead 领导;save 节约。句意:这是一本迷人的书,但我几乎不知道它将如何影响我和其他人的生活。故A选项正确。2.B考查名词辨析。chance 机会;idea 主意;explanation 解释;word 单词。句意:一天,当我看到房间的另一头的那堆毛绒玩具时,

57、我想到了一个主意。故B选项正确。3.D考查动词辨析。display 陈列;repair 维修;purchase 购买;collect 收集。句意:我会为詹宁斯这样的孩子收集毛绒玩具。故D选项正确。4.C考查副词辨析。previously 以前; occasionally 偶尔; immediately 立刻; gradually 逐渐地。句意:我立即联系了支持那些孩子的机构。故C选项正确。高级语块答案5.C考查动词辨析。capture 捕获;reflect 反映;lift 高兴起来;record 记录。句意:他们说毛绒玩具肯定会使孩子们开心起来。故C选项正确。6.C考查动词短语辨析。put a

58、side 忽视;turn down 拒绝;ask for 请求;get back 回来。我给当地的和学校的报纸写文章,请求捐赠毛绒玩具。故C选项正确。7.B考查动词辨析。delay 耽误;keep 保持;stop 阻止;mean 意味着。句意:我的电话一直在响;学校、家庭和玩具厂都想提供帮助。故B选项正确。8.D考查名词辨析。knowledge 知识;taste 品味;regret 后悔;delight 高兴。句意:令我很高兴的是,到了第二周,我的客厅看起来像个动物园。故D选项正确。9.A考查动词辨析。deliver 递送;apply 应用,申请;rent 租用;return 归还。句意:每当

59、我和妈妈把“伙伴”送到代理处,孩子们会垂着眼睛等在那里。故A选项正确。10.A考查形容词辨析。shy 害羞的;content 满意的;weak 虚弱的;eager 渴望的。句意:孩子们太害羞以至于不敢抬头看,但是兴奋得浑身发抖。故A选项正确。11.B考查动词辨析。reform 改革;expand 扩大;dominate 支配;divide 分开。句意:在推出6年后,“抱抱伙伴”继续扩大。故B选项正确。12.D考查动词辨析。produce 生产;adopt 采用;sell 卖;donate 捐赠。句意:现在,超过25,000只毛绒动物被捐赠给了世界各地的机构。故D选项正确。5.C考查动词辨析。c

60、apture 捕获;reflect 13.A考查动词短语辨析。pick out 挑出;come across 偶遇;show off 炫耀;bring up 抚养。句意:当被要求选择他的“伙伴”时,西蒙选了一只熊猫。故A选项正确。14.B考查动词辨析。decline 下降;work 起作用;increase 增加;react 反应。句意:我做梦也没想过“抱抱伙伴”将这样起作用。故B选项正确。15.A考查动词辨析。promote 推广;start 开始;evaluate 评价;examine 检查。句意:高中一毕业,我就设计了一个网站 来推广这个项目。故A选项正确。16.D考查形容词辨析。 co

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论